Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

преди 5 часа, bad kid каза:

Интересна сметка, май може и с 11 плащания в магазин да падне таксата.

От тарифата:

Сметка „Активност”

Минимално салдо BGN 100 100 вал.ед.

Връзка към коментар
преди 9 часа, Иван Попов каза:

.

Ми отрязаха главата при закриване на сметката.... 

Тази уж е без такса за закриване.

преди 8 часа, Ilian359 каза:

От тарифата:

Сметка „Активност”

Минимално салдо BGN 100 100 вал.ед.

Това е минимума по сметката? И не може да падаш под него?

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 11 часа, Иван Попов каза:

Това и аз го гледах преди няколко дни. Но не беше ли безплатно изваждането на тази карта за хората, които имат сметки в банката

Не срещам никъде такава информация. Смешното е, че представят този " продукт" като необвързващ с банкова институция 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 18 часа, Климент каза:

Аз зареждам револют с кредитна карта на ОББ и до сега не съм имал такси. 

Благодаря. Ще си отворя сметката и ще върна обратна връзка. 100 лева е минималното салдо да.

Връзка към коментар
преди 15 часа, bad kid каза:

Тази уж е без такса за закриване.

15 лв. помня, че ми взеха, а на един фр някъде около 40 лв, но май са били 2 сметки при него.... 

преди 14 часа, Мари Николова каза:

Не срещам никъде такава информация. Смешното е, че представят този " продукт" като необвързващ с банкова институция 🙂

Да, вярно е това. Много и аз се учудвам защо е така. 😇

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Реших да го пробвам аз този MyFIN,без да поръчвам физическа карта.Като цяло всичко си му работи,с изключение на...не можете да познаете-плащанията с дигиталната карта.От няколко опита не успях нито веднъж.За сметка на това обаче е възможно виртуалната карта да се регистрира в Curve и така да се правят плащания с карта и да се теглят пари без да се поръчва физическата.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 51 минути , imarev каза:

Реших да го пробвам аз този MyFIN,без да поръчвам физическа карта.Като цяло всичко си му работи,с изключение на...не можете да познаете-плащанията с дигиталната карта.От няколко опита не успях нито веднъж.За сметка на това обаче е възможно виртуалната карта да се регистрира в Curve и така да се правят плащания с карта и да се теглят пари без да се поръчва физическата.

Кърв успешно успя да се наложи като подобрител на БГ банкови продукти 😃

• Харесвам 3
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 2 часа, imarev каза:

...не можете да познаете-

Аааайде бе... Дали пък не мога...? :laugh1:

На 7.11.2020 г. в 13:20, chandni каза:

Само се надявам да са си оправили недоносчето (дигиталната карта), защото навремето първата ми дигитална карта беше именно от тях. От 10 опита за плащане 9 бяха неуспешни (даваше грешка, че няма интернет връзка). В същото време телефонът ми си беше свързан на 4G и през Phyre плащанията минаваха 10/10. Чашата преля когато ме таксуваха за "преиздване" на дигиталната карта, въпреки, че беше тотално неизползваема и заради отказа им да възстановят таксата за тази карта, си приключих изцяло отношенията с тях.

• Смея се 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Някой с фирмена сметка  в ДСК да е разбрал точно каква ще е тази нова годишна такса от 0,6% върху сумите в сметките, че не ми стана ясно. Писах им, но не са ми отговорили.

Връзка към коментар

Ако имаш предвид това:

Такса за съхранение на парични средства в края на годината - за сумарното салдо по всички сметки на ниво клиент към 31.12. /вкл.депозити и сметки на трети лица/, приложима върху горницата над 1 млн. левова равностойност

0,65 %

Горницата над 1 млн , за всички бизнес клиенти, се облага с 0.65% на края на годината. Ако фирмата има 2млн на 31.12, сумарно по всичките си сметки в банката, ще плати 0.65% на 1млн.

Това е отделно от таксата 1.25% годишно, налагана ежемесечно, върху целия баланс, за дните когато надвишава 1 млн.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ахааа значи и двете такси са за над млн. Мерси. И въпреки всичко ми е странно, нали има даваш парите си и оперират с тях, защо такива огромни такси, те са по-големи от лихвите по депозитите. Явно на мен нещо ми куцат знанията и логиката по банково дело.

Връзка към коментар

Аз заради такива таксички отдавна приключих взаимоотношенията на фирмата си с българските банки. Не че имам милион, ама с периодични такси, такса за внасяне на пари, такса за превалутиране, такса "Добър ден" и т.н. ми писнаха.

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар

За сведение, юнаците от булбанк не разрешават онлайн банкиране на депозити. Можеш само да откриваш хиляди , ако искаш, да внасяш, да прехвърляш в тях пари и т.н. но не можеш нито да превеждаш, нито да затвяраш депозити онлайн. Няма лихва по депозитите. Т.е . има но е 0. Все още не са започнали да прибират такса  по депозитите . Тия дни смятам да отида да си закрия един депозитите при тях. Лошото е, че ужким таксите за презграничните преводи спаданаха на нивото на българските трансфери, но опита да си преведеш парички кросбордър ми дава  безсрамни такси отново....бантустанска дива територия, всеки си прави каквот си поиска на товй гръб.

Информацията е заради поста ня колега, които  смята, че може да открие депозит и след това да си разхвърлят депозита по други сметки...Цъ,не може...дигитален бантустан предлага  дигитални услуги, но задължително трябва да идеш до клона, следа като си се борил часове наред с тъпите им сайтове, да ти праснат печат и да те обрулат с такса.

Между другото булбанк е една от най отвратителните банки в територията, наред с всички други като помислиш, няма нито едан нормална.😠

• Харесвам 3
Връзка към коментар

И друг път съм казвал, че мразя всичко което съдържа в името си банка. 

От време на време ме излавят разни анкетьори с разни въпроси за оценка 

обслужването им... От няколко години редовно им давам най-ниски оценки.. 

Твърдо съм се запътил към клоновете на виртуалните банки в бг. 

Вече приемат и плащания към бюджета. Така, че родни банки чао. 

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 час, shnuky каза:

😠

Аз не знам за банка, която да разрешава преводи от депозит, освен при закриването му, лично. Някой ако знае - да каже..

Отделно, някои банки затварят депозитите за входящи преводи, след гратисния период.

Връзка към коментар
преди 15 минути , macf1an каза:

Аз не знам за банка, която да разрешава преводи от депозит, освен при закриването му, лично. Някой ако знае - да каже..

Отделно, някои банки затварят депозитите за входящи преводи, след гратисния период.

Виртуалният депозит на ДСК, който се открива изцяло онлайн, позволява по всяко време прехвърляне на суми от депозита към разплащателна сметка, а оттам вече свободно може да се преведе към друга сметка / банка. Но като изключим тази невероятна "екстра" продуктът е на практика безсмислен, особено при нулева лихва.

Между другото ако се чудите защо всички банки продължават да вдигат таксите - прочетете тази статия:

Към 31 октомври печалбата на банковата система е 796 млн. лв., с 598 млн. лв. (42.9 на сто) по-малко от отчетената за същия период през 2019 година, съобщава Българската народна банка.

Преди 1 час, dimitrov6 каза:

С тези нулеви лихви никой не си внася парите по банките

Всъщност е точно обратното. В момента депозитите в страната са на рекордно високо ниво. Проблемът обаче е, че банките няма на кого да дават кредити. Статия от днес:

Депозитите на домакинствата в страната са преминали границата от 60 млрд. лева за първи път в историята, показват данни на Българска народна банка.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 10 минути , Георги Матеев каза:

Проблемът обаче е, че банките няма на кого да дават кредити. Статия от днес:

А част от тези, които вече са взели кредити получават отсрочка от плащанията чрез т.н. кредитен мораториум и това тласка таксите още нагоре.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, Yto каза:

Твърдо съм се запътил към клоновете на виртуалните банки в бг. 

Вече приемат и плащания към бюджета. Така, че родни банки чао. 

Я кажи коя услуга предлага плащания към бюджета, че това ме заинтересува?

Връзка към коментар
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

прехвърляне на суми от депозита към разплащателна сметка, а оттам вече свободно може да се преведе към друга сметка / банка

Това имах предвид, че директно превод към друга банка, от депозит, не съм виждал се предлага.

Връзка към коментар
преди 7 часа, Георги каза:

Я кажи коя услуга предлага плащания към бюджета, че това ме заинтересува?

Фирмените сметки в пейсера. Но сайта на НАП предлага безплатни плащания с карта и

КЕП. За частни лица не съм проверявал как е нито при пейсера нито при нап. 

п. п. Сега се сещам, че съм плащал безплатно с ПИК като

частно лице. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, Георги Матеев каза:

Горките те да ги ожалиш😎

Връзка към коментар
преди 7 часа, macf1an каза:

Това имах предвид, че директно превод към друга банка, от депозит, не съм виждал се предлага.

Това не е вярно. За депозитите в ПИБ има такава възможност. Пробвано многократно. За тези в ЦКБ - също.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Потвърждавам за ПИБ - директно от депозитна сметка към друга банка без проблем. 

Разбира се депозита се нарушава с всички последствия от това съобразно условията в договора, освен ако не е "Свободен депозит". 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.