Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

преди 8 часа, jorrro каза:

Това не е вярно. За депозитите в ПИБ има такава възможност. Пробвано многократно. За тези в ЦКБ - също.

Кое не е вярно? Че не съм виждал ли? Това питах, ако някои знае - да каже ..

Връзка към коментар
На 4.12.2020 г. в 7:23, Yto каза:

Фирмените сметки в пейсера. Но сайта на НАП предлага безплатни плащания с карта и

КЕП. За частни лица не съм проверявал как е нито при пейсера нито при нап. 

п. п. Сега се сещам, че съм плащал безплатно с ПИК като

частно лице. 

става дори без ПИК

ето тук

Връзка към коментар

В момента (нямам представа докога е валидно) в ОББ няма такса за карта или сметка, ако направиш депозит от 500.00 лв минимум. Депозитът може да бъде и за 1 месец, като после автоматично се подновява. 🙂 Лихвата по депозита е 0.01% 😁

Важи за физически лица, не и за юридически.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 5 часа, ivelina666 каза:

Аз от години съм така в ОББ - разплащателна сметка без никакви такси, тъй като съм сложила пари на депозит.

Ами то и аз съм с депозит, но в ДСК.

Но такси си ми взимат за подръжка на сметката. Няма значение дали имаш или нямаш депозит. Значи ОББ са по-добре в това отношение.

Сега вчера разбрах, че от 2021 година таксата ще е пак нагоре в ДСК. (2,50 лв., ако не се лъжа) 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@ivelina666 @Иван Попов Ясно. Просто аз не знаех, че има такава възможност. 

И като цяло ако е за депозит с цел максимална доходност и не на преференциални условия банката, която дава най-добри условия, е TBI. Затова посочих минималната сума, с която може да се мине в ОББ. 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Банка ДСК въвежда използването на статичен ПИН код в допълнение към еднократната 3-D парола, получавана чрез SMS

Днес в електронното банкиране > Входяща поща открих това съобщение:

Нови задължителни изисквания при плащане с карта в интернет, в сила от 14.01.2021 г.            
Уважаeми клиенти,
С цел повишаване сигурността на разплащанията с банкови карти в интернет, Банка ДСК въвежда използването на статичен ПИН код в допълнение към еднократната 3-D парола, получавана чрез SMS. В тази връзка, след 15.12.2020 г., ще получите SMS с временна 4-цифрена парола, която ще Ви е необходима, за да създадете Вашия статичен ПИН код. В случай че имате повече от една карта с регистрация за 3-D паролa ще получите отделен SMS с временна парола за всяка от Вашите карти. Подробна информация можете да намерите на https://dskbank.bg/3DS-e-PIN

С уважение,
Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 10.12.2020 г. в 0:15, Иван Попов каза:

Сега вчера разбрах, че от 2021 година таксата ще е пак нагоре в ДСК. (2,50 лв., ако не се лъжа) 

Не бих се изненадал да го направят. На пръв поглед 0.20 лева нищо не са, но умножено по почти 2 милиона абоната са си доста пари. Не знам обаче с какви очи продължават да вдигат таксите, при все че толкова много хора загубиха работите си и тепърва ще се усетят последиците от коронавируса.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 27 минути , Guinness каза:

Не бих се изненадал да го направят. На пръв поглед 0.20 лева нищо не са, но умножено по почти 2 милиона абоната са си доста пари. Не знам обаче с какви очи продължават да вдигат таксите, при все че толкова много хора загубиха работите си и тепърва ще се усетят последиците от коронавируса.

Всички банки от по-големите работят на 2.50лв в момента Рай, ЦКБ и т.н. единствено iCard, BACB Pay, MyFin и A1/Vivakom(нямат през първата година) нямат такса - а Paysera e 0.90ст на месец ако имаш карта. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 13 часа, Guinness каза:

Ами и аз това се чудя, какво ли ни очаква след тази пандемия....

Но все си мисля, че банките вдигат таксите, защото кредитите намаляха, а така логично и печалбите паднаха на всички. 

Ето пример: преди 3/4 дни ходих до Асет банк и питах за отваряне на сметка. Питах за такси и т.н. и момичето ми каза, че от 2021 година и там таксата се вдига..... та не знам до къде ще стигнат с тези вдигания на таксите. 

То ДСК имат около 2,5 милиона потребители.

преди 13 часа, vinidj каза:

Всички банки от по-големите работят на 2.50лв в момента Рай, ЦКБ и т.н. единствено iCard, BACB Pay, MyFin и A1/Vivakom(нямат през първата година) нямат такса - а Paysera e 0.90ст на месец ако имаш карта. 

Преди 3 години си отворих сметка във Fibank електронно (през мобилното приложение), месечна такса нямах някъде около 2 години, от няколко месеца пак всеки месец ми взимат по 2,50 лв. Обадих се в централата, за да ги питам и те нямаха обяснение. Не, че ми е за тази такса, но защо да е така. 

@vinidj така е, в момента в повечето банки таксата е 2,50 лв. Но може и 3,00 лв. да минат от следващата година. 

Връзка към коментар

Имам депозитна сметка във Fibank. Получавам преводи, правя преводи, плащам битови разноски. Месечна такса - нула. Доволна съм много от електронното банкиране.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 20 часа, Raindrop каза:

Имам депозитна сметка във Fibank. Получавам преводи, правя преводи, плащам битови разноски. Месечна такса - нула. Доволна съм много от електронното банкиране.

ePay има нещо подобно всичко е безплатно, като имат един голям плюс - получаване на преводи в Евро без такса, дано не се разчуе.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 39 минути , vinidj каза:

ePay има нещо подобно всичко е безплатно, като имат един голям плюс - получаване на преводи в Евро без такса, дано не се разчуе.

Получаването на EUR отдавна е без такси във всички BG банки - откакто уеднаквиха таксите за вътрешните преводи в България, с тези в целия ЕС - левче (или около). И тъй като входящите в лева са без такса, същото е и в евро.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Имам питанка.

Към КМК на Пощенска банка, имам допълнителна карта, където ми се събират парите от кеш-бек.

Мастер кард припейд, красива пластика, радвам и се:))))

557916.png.809d96f42670c55841c2ed116177240b.png

Мога ли, да внасям и допълнително пари на тази карта?

Връзка към коментар
преди 1 час, AlexandraKo каза:

Имам питанка.

Към КМК на Пощенска банка, имам допълнителна карта, където ми се събират парите от кеш-бек.

Мастер кард припейд, красива пластика, радвам и се:))))

557916.png.809d96f42670c55841c2ed116177240b.png

Мога ли, да внасям и допълнително пари на тази карта?

По принцип можеш, но няма особен смисъл. Има всевъзможни такси за плащане, а за теглене от банкомат са още по - големи. Даже в Пощенска си ме предупредиха, че картата става общо взето само да си изхарчиш кешбек 🙂

Най-лесният вариант  да изтеглиш кекбека до стотинка от тази карта(500/1000 лв) е да си платиш задълженията в Дайнърс 🙂

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Дали има начин да си плащам интернета в село по банков път без такса и в лева,като имам техен IBAN в българска банка .Май с Revolut имаше 1 безплатен превод на месец,но той сигурно е в евро.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, dimitrov6 каза:

Дали има начин да си плащам интернета в село по банков път без такса и в лева,като имам техен IBAN в българска банка .Май с Revolut имаше 1 безплатен превод на месец,но той сигурно е в евро.

Няма ограничение за брой преводи. Ограничението е 6000€ на месец, след което има такса от 0.5% От много време не плащам за преводи на българските банки. Превеждам през Revolut.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Пощенска банка днес усилено рекламират нов продукт - кк Мастъркард Universe :

- безплатен нет из света

- 10 посещения на лаундж салони ( Lounge Key)

- неограничен брой посещения (+1 придружител) на Преслав, Плиска, Jet и Sky lounges във Виена 

- Fast Track на Т2

- застраховка пътуване с голям лимит

https://www.postbank.bg/universe

“Удобно”  никъде не се споменава размера на годишната такса.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 10 минути , stanislavpp каза:

Пощенска банка днес усилено рекламират нов продукт - кк Мастъркард Universe :

- безплатен нет из света

- 10 посещения на лаундж салони ( Lounge Key)

- неограничен брой посещения (+1 придружител) на Преслав, Плиска, Jet и Sky lounges във Виена 

- Fast Track на Т2

- застраховка пътуване с голям лимит

https://www.postbank.bg/universe

“Удобно”  никъде не се споменава размера на годишната такса.

В тарифата на банката срещу тази карта стои скромната сума от 1000 (хиляда) лв годишна такса😄

• Смея се 6
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.