Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Амбициозно 👏, това ще е “най-скъпата”  кк в света  - за сравнение премиум картите в САЩ са 550$, но с включени кредити от минимум 300-400$, което намалява ефективно таксата на 150-200$.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 37 минути , stanislavpp каза:

Амбициозно 👏, това ще е “най-скъпата”  кк в света  - за сравнение премиум картите в САЩ са 550$, но с включени кредити от минимум 300-400$, което намалява ефективно таксата на 150-200$.

И мен ме впечатлиха много, а тамън си казах ех, че хубава карта... Хахха

Връзка към коментар
преди 1 час, stanislavpp каза:

Пощенска банка днес усилено рекламират нов продукт - кк Мастъркард Universe :

- безплатен нет из света

- 10 посещения на лаундж салони ( Lounge Key)

- неограничен брой посещения (+1 придружител) на Преслав, Плиска, Jet и Sky lounges във Виена 

- Fast Track на Т2

- застраховка пътуване с голям лимит

https://www.postbank.bg/universe

“Удобно”  никъде не се споменава размера на годишната такса.

Като чуя Пощенска банка винаги първата ми асоциация е "2% такса превалутиране", от която предполагам не е пожалена и новата им карта.

А за под 1000 лв. принципно може да се вземе неограничен Priority Pass.

Ами не, благодаря, ще пропуснем Universe 🙂

• Харесвам 9
Връзка към коментар
На 2.02.2021 г. в 18:10, stanislavpp каза:

справка в интернет ще покаже че даже един центурион на АМЕКС струва минимум $5000 на година. Това е обикновената пластика, металната карта е плюс 1000. Има и други карти които са по-скъпи. Има карти които струват до $35000 за изработка и до $15000 на година. Тази е окло $5000 само аз картата.

Та така 🙂

image.png.55ec0374fc52787be3a6fef479e05252.png

Връзка към коментар

@PROFILED Абсолютно немеродавно мнение колега, подобнa бутикова карта не е интересна за обикновените юзъри. Предвид, че вие се интересувате, ви пожелавам късмет с одобрението на Блек картата на Амекс , не забравяйте, че е само с покана и освен годишната такса от 5000$ , ще ви трябват и 10000$ такса за разглеждане на молбата. Успех !

• Харесвам 4
Връзка към коментар

На печелившите - честито:

https://www.fibank.bg/web/files/richeditor/documents/bulletin/Bulletin_change_15-01-2021.pdf

От утре, Фибанк е с 0% лихва на всички свои спестовни и разплащателни продукти, дори дългосрочните депозити. Забавното е, че рекламните им материали все още цитират "по-висока доходност" и "атрактивен лихвен процент" ...

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар
преди 2 минути , bad kid каза:

А натрупаните стотинки от лихви до днес ще бъдат ли платени?

Не виждам причина пари да се държат в банка освен оборотни дето се въртят в нещо или освен, ако си в София и те е страх, че ще ти ги откраднат.

Връзка към коментар
преди 2 минути , vinidj каза:

ако си в София и те е страх, че ще ти ги откраднат.

Ха-ха, извинявай, това ме разсмя 🙂

Само в София ли се крадат пари или само софиянци ги е страх?😁

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар

Ползвам КК от 16 години доколкото беше възможно да се плаща с такава в БГ тогава...и от толкова време се опитвам да не ползвам кеш поради безброй причини....та 2021 да се стига до там да разнасям и съхранявам банкноти и стотинки ....не, мерси...

• Харесвам 3
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 11 часа, WanderlustME каза:

Ново увеличение на банкови такси през февруари и април

https://offnews.bg/ikonomika/novo-uvelichenie-na-bankovi-taksi-prez-fevruari-i-april-744869.html

Нека, нека още да вдигат.....

Те го направиха за всяко нещо пари, сигурно като влезнем в банката вече като банкомати ни гледат. Вкарваш или изкарваш, все си има такса...  Една хартийка 5 лв. (извлечение по сметка на хартиен носител по поща - от 2 на 5 лева.), та от това по-хубаво здраве му кажи. 

• Харесвам 2
  • Шок 3
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Хем да се оплача, хем да питам.

Имам КК на Пощенска. Бях се зарекла да не се разправям повече с тях, откакто, преди години ги зарязах. 

Но по нещастно стечение на обстоятелствата, като купиха Пиреос, пак се озовах там. И понеже мразя разправИята с всички институции, не ми се разправяше, да си извадя КК от друга банка  и вече няколко години я ползвам. Нямам забележки - работи си навсякъде по света, от нея си зареждам Револют и Дайнърс. Още не съм платила в магазина, СМС е пристигнал:)

Оня ден, се сетих, че мога да поискам вдигане на лимита. Обаждам се по телефона, казват ми, да ида в клон и да пусна искане.

Отивам, попълвам, заявявам 3000 три! не 30 увеличение.

След два дни ми се обаждат от банката. И ми диктуват: “ ДД за миналата годин, ДД за тая година, документ за...” тука я прекъснах дамата, колкото и да е невъзпитано, за да я питам, в тая банка нормални хора ли работят? И във времена, дето, с един клик на мишката, могат да си направят справка, за всичко - имоти, доходи, още повече, че съм от ония балъци, дето държат, всичко да им е на светло, да си плащат данъците и да са спокойни, ще им нося ДД. Ми, да им занеса и нотариалните актове и ключа от апартамента.

Че и с мокър печат им трябвали...

От УКБ и от Дайнърс, за минути ми дадоха, каквото поисках, само, с едно разрешение, да ми проверят статуса. И говорим, за 70 000 кредит от УКБ.

Та ги навиках, категорично отказах да нося документи и като се върнем/ ако отидем, де/ от Дубай, ще ги зарязвам тия.

Питането ми: в Дубай, как върви Дайнърс, някой има ли наблюдения. Че и двамата  имаме, аз даже два броя.

Ако върви, ще звънна утре, да ми увеличат лимита на едната карта. Дебитни карти си имаме, но искам да имаме и повече , в КК.

Иначе, нямам проблем, да си извадя КК на УКБ, с какъвто искам лимит. Ама, техните са несигурни. Първо - примерно, в САЩ, не работеха. И второ, много им е кьопава системата със СМС - теглиш/плащаш днес, СМС-ът ти иде утре след обяд. Колко пъти писах, обаждах се - не го оправиха това.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

От Българските банки видях, че TBI нямат такса за поддържане на разплащателна сметка, така че си закрих ЦКБ, Рай, ДСК и отидох там.

Останалите от мобилните приложения, които си сложих без такса са MyFin, Изипей (ама картата им е БКард само Българска), BacbPay, ICard(има дори физическа Виза) и A1Wallet.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 1 час, vinidj каза:

Останалите от мобилните приложения, които си сложих без такса са MyFin, Изипей (ама картата им е БКард само Българска), BacbPay, ICard(има дори физическа Виза) и A1Wallet.

Доволен съм от бонусите около Нова година по 20 лв за приятел от A1Wallet  и pay by vivacom.Включих майка и татко и общо взех 170 лв .Купих си няколко чифта обувки.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
На 2.02.2021 г. в 17:54, imarev каза:

В тарифата на банката срещу тази карта стои скромната сума от 1000 (хиляда) лв годишна такса😄

И тов е след още 1000лв такса за разглеждане на документи.

И аз бих искал да получавам по 1000 кинта за всеки разгледан документ, ама не мога да намеря желаещи да ми ги дадат.

• Смея се 3
Връзка към коментар
На 28.02.2021 г. в 8:43, AlexandraKo каза:

Питането ми: в Дубай, как върви Дайнърс, някой има ли наблюдения. Че и двамата  имаме, аз даже два броя.

Няма никакъв проблем да си използваш Дайнърса в Дубай. Поне аз не съм имал никакъв проблем с нея. 

Дебитни карти си имаме

Иначе аз си плащам почти навсякъде в Б-я с Phyre и съм много доволен.

Но и дебитната ми карта от ДСК си я ползвам доста рационално. Е ще дойде и времето когато ще изпробвам и Phyre извън страната ни.    

С което ми падне с това плащам. :declare:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Нямам забележки - работи си навсякъде по света, от нея си зареждам Револют и Дайнърс. Още не съм платила в магазина, СМС е пристигнал:)

Тези смс на Пощенска, ако не се лъжа бяха по 15-20 ст. на транзакция. Като добавиш и 2 % такса превалутиране в чужбина, направо я закривай тази карта, щом основно за там ти трябва.

На Дск- Wizz поне все още са безплатни смс- сите и също идват веднага, но и там има вече превалутиране.

Уникредит също имате некви весели такси за плащане в чужбина.

Еволв на Дайнърс е може би най- добрият вариант. Ако не мине Дайнърса, Мастъркард ще мине.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

От ЦКБ:

Нова функционалност при онлайн плащанията

Уважаеми клиенти,

С цел повишаване сигурността на онлайн плащанията Ви уведомяваме за предстоящо въвеждане на нова функционалност, която ще позволи използването на биометрични данни през приложението CCB Mobile за потвърждаване на онлайн плащания с дебитни и кредитни карти, както и потвърждаване с биометрични данни на платежни операции през услугите CCB Online и CCB Lite, вместо познатия досега SMS код.

С уважение,

ЦКБ АД

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Изтича ми една дебитна карта от ПИБ, тя ми е основната и към нея има план моят избор онлайн или нещо от сорта.

Днес получих СМС, че картата ми е в офиса на Ал. Стамболийски - София и да звънна на телефон еди кой си, ако искам да я пренасочат.

Звъннах, чаках 10+ мин и накрая ми казаха, че ще я пренасочат, но ще стигне след 5 работни дни!

Тези са уникални, защо ми изпращат картата в някакъв офис, след като със сигурност преди няколко години ми снимаха личната карта и знаят в кой офис ходя.

Не мога да повярвам, че ще пътува 5 работни дни за няма и 10км, тези нямат ли собствени куриери.

Излиза, че ще бъде без карта до 02 или до 05 април..

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 35 минути , Alexander каза:

Изтича ми една дебитна карта от ПИБ, тя ми е основната и към нея има план моят избор онлайн или нещо от сорта.

Днес получих СМС, че картата ми е в офиса на Ал. Стамболийски - София и да звънна на телефон еди кой си, ако искам да я пренасочат.

Звъннах, чаках 10+ мин и накрая ми казаха, че ще я пренасочат, но ще стигне след 5 работни дни!

Тези са уникални, защо ми изпращат картата в някакъв офис, след като със сигурност преди няколко години ми снимаха личната карта и знаят в кой офис ходя.

Не мога да повярвам, че ще пътува 5 работни дни за няма и 10км, тези нямат ли собствени куриери.

Излиза, че ще бъде без карта до 02 или до 05 април..

Картите на ПИБ се преиздават и изпращат автоматично до клон от който са заявени. Първоначално стоят в клона на Ал. Стамболийски именно с цел да се вземат по-бързо ако се налага. Иначе, самите пластики се издават в началото на месеца, за да бъдат получени от картодържателя навреме. Не знам защо си чакал последният момент, за да си потърсиш преиздадената карта, но в конкретния случай не виждам каква вина има банката...

Иначе, планът която цитираш, няма отношение към пластиката, а към самата сметка...

Връзка към коментар
преди 2 часа, Alexander каза:

Защото очаквах да я изпратят в клона в който съм и по лична карта, а защо те чакат последните два дни не знам, можеха да изпратя по-рано СМС

Е, на мен на времето ми бяха поискали 10 лв. да платя за пренасочване. И май имаше и 5 лв. за издаването на картата. От тогава нямам сметки в ПИБ 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.