Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 7 часа, Иван Попов каза:

Понякога в някои сайтове когато има разминаване с получателя и купувача дават грешка, сигурно и Емаг така са направили. 

Не може един да плаща, а друг да взима продукта. 

Невярно - десетки пъти лично проверено 👍

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Българска банка и сделка - това искрено ме разсмя :grin:

Абе да идва Елон Мъск да купи ДСК, че оправия иначе няма.

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Публикувано:
В момента, Георги Матеев каза:

Българска банка и сделка - това искрено ме разсмя :grin:

Абе да идва Елон Мъск да купи ДСК, че оправия иначе няма.

И защо да го прави?

Публикувано:
преди 1 минута , Дани Магелани каза:

И защо да го прави?

Просто това звучи далеч по-вероятно да стане, отколкото бг банка да ти предложи сделка. Чак толкова са спрели нещата.

П.С. И аз вече имам сметки в TBI, чакам да ми активират банкирането до 2 часа.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 минута , Георги Матеев каза:

Просто това звучи далеч по-вероятно да стане, отколкото бг банка да ти предложи сделка. Чак толкова са спрели нещата.

П.С. И аз вече имам сметки в TBI, чакам да ми активират банкирането до 2 часа.

На място ли ги разкри в клон или онлайн си поръча Neon картата?

Публикувано:
преди 22 часа, logist13 каза:

дебитната им карта е без такси за теглене на банкомати.

Цитат

*БЕЗ ТАКСА ЗА ПЪРВИТЕ 20 ТРАНЗАКЦИИ НА БАНКОМАТ, НА ГОДИНА

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 17 минути , agenta каза:

На място ли ги разкри в клон или онлайн си поръча Neon картата?

На място в клон. И засега не съм поръчвал карта.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 17 минути , chandni каза:

Това не е за стандартна карта, а за златна и платинена, поне доколкото виждам тарифата тук:

Tariff_Individuals_BG_valid_from_04022021.pdf (tbibank.bg)

Така или иначе внасяне/теглене на каса до 5'000 лева без такса е достатъчен бонус спрямо всички останали банки където това удоволствие надхвърля и 30 лева.

• Харесвам 3
Публикувано:

При TBI има значение, дали картата ще се заяви в офис или през мобилното приложение. Това, че само първите 20 тегления на банкомат за годината са безплатни важи за дебитните карти, които се заявяват в офис, а не за Неон, която се заявява само чрез мобилното приложение - https://tbibank.bg/lichno-bankirane/karti-i-razplashtanija/debitni-karti-tbi-app . Карта неон, не може да се поръча в офис, освен ако човек няма активен кредит при тях.

п.п. Служителката, която ме обслужи във Варненския офис на бул. Владислав, беше много в час. Лятото отидох, единствено за разплащателна сметка, но тя ми каза, че имат изгодна дебитна карта, но може да се заяви единствено, през мобилно приложение и даже ми предложи да ми съдейства, защото повечето клиенти срещали затруднения. Естествено отклоних, оказа се съвсем елементарно, но явно за средния клиент на банка за бързи кредити, е почти непосилно. Но ако служителката на ми беше казала, нямаше и да разбера, че има разлика, между другите им дебитни карти и Неон.

• Харесвам 9
Публикувано:
На 2.11.2021 г. в 9:10, Иван Попов каза:

Понякога в някои сайтове когато има разминаване с получателя и купувача дават грешка, сигурно и Емаг така са направили. 

Не може един да плаща, а друг да взима продукта. 

Като в НАП може би, трябва да си плащаш само с твоята карта. 🤔

Винаги плащам в Еконт и Спийди и магазините с чужда карта, няма проблем.

• Харесвам 1
Публикувано:

Днес почти успях да се разведа с ДСК и частното им банкиране. Закрих всичко без Уиз картата, и без това съм платил до 07.2022. Макар, че едва ли ще я ползвам, и нея я развалиха и става само за плащания в лева. Упс, май обърках темата, това е за "Искам да се похваля" 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:

Относно Неон картата на TBI. Днес в клон ми казаха, че може да се поръча само и единствено, ако имаш активен кредит при тях. Същото пише и на сайта им: https://tbibank.bg/lichno-bankirane/karti-i-razplashtanija/debitni-karti-tbi-app

Някой може ли да потвърди информацията? @nomad

Все пак служителката ме светна, че и за това има хватка. Взима се промоционален безлихвен кредит за 200 лв, заявява се карта, след седмица кредита се погасява предсрочно и картата си остава. Точно и това мисля да направя, освен ако някой не е намерил друг начин.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 22 минути , Георги Матеев каза:

Относно Неон картата на TBI. Днес в клон ми казаха, че може да се поръча само и единствено, ако имаш активен кредит при тях. Същото пише и на сайта им: https://tbibank.bg/lichno-bankirane/karti-i-razplashtanija/debitni-karti-tbi-app

Все пак служителката ме светна, че и за това има хватка. Взима се промоционален безлихвен кредит за 200 лв, заявява се карта, след седмица кредита се погасява предсрочно и картата си остава. Точно и това мисля да направя, освен ако някой не е намерил друг начин.

Аз мога да отрека. Имам я от самото създаване.имам сметка поръчах я онлайн дойде за няколко дни. Нямам и никога не съм имала кредит. И на мен така ми казаха с офис и се оказа, че не е така

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 54 минути , Георги Матеев каза:

Не искат кредит. Онзи ден си открих сметките и поръчах картата през приложението, днес я получих. Има 2 недостатъка, на мен не ми пречат, ама да се знаят:

1. Лимитите се сменят срещу 10 лева

2. Установих, че блокирането и разблокирането работят тромаво. Докато си ръчках опциите я блокирах, за разблокирането пишеше след 18ч., т.е. не е веднага.

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

При мен стана без активен кредит, заявих я, чрез приложението, доставят я до 3 работни дни. Но, ако човек не иска да се занимава с приложения и да я заявява онлайн, а предпочита в офис, тогава трябва активен кредит. Просто си попаднал на некомпетентна служителка, която не е била наясно, че има опция да се заяви картата през приложението, без кредит.

• Харесвам 4
Публикувано:

Няма смисъл картата да се поръчва в офис. Доколкото разбрах доставката е само с куриер до адрес. Аз исках да си я взема от офиса на банката за да не чакам куриера, не можело.

• Харесвам 1
Публикувано:

Хубавото в случая с тази карта е, че се заявява като отделен продукт, след като е открита разплащателна сметка, като целия процес е през въпросното приложение, без да е необходимо да се ходи повече в офис на банката.

• Харесвам 4
Публикувано:

Сега опитах да поръчам картата през приложението, но изписа, че липсвали някакви данни за работодателя ми и утре оператор щял да се свърже с мен. Но пък не спомена нищо за нужда от кредит, което е добре.

Иначе днес служителката също така спомена, че разплащателната сметка, която се открива автоматично при заявка на картата, имала една особеност - по нея не може да се внасят безплатно кеш пари, а има такса 1.20 лв. за внос на каса. Някой пробвал ли е това?

Между другото предлагам модератор да обособи отделна тема за TBI Bank и да премести там съответните мнения. Имам усещане, че скоро това ще стане по-любимата форумна банка.

• Харесвам 3
Публикувано:

При мен, вече имаше разплащателна сметка, когато заявих картата. Аз отидох в офис на TBI и питах, вярно ли е, че предлагат безплатна разплащателна сметка. Служителката усмихнато потвърди и ми каза, че ако си разкрия сметка при тях, после, мога да заявя и карта Неон, която е безплатна, без такси на банкомат и т.н. Така и направих, като се прибрах от банката си инсталирах приложението им, накара ме пак да снимам лична карта и селфи и  след няколко часа получих съобщение че съм верифициран и заявих картата. На третия работен ден ми я достави куриер на Спиди.

Кеш не съм внасял на гише и не знам, дали има такса, но няколко пъти внасях пари през приложението с друга карта, захранването с друга карта е също както при револют и е удобна опция да се захранва мигновено и безплатно сметката, без да се ходи до офис.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 24 минути , Георги Матеев каза:

Сега опитах да поръчам картата през приложението, но изписа, че липсвали някакви данни за работодателя ми и утре оператор щял да се свърже с мен. Но пък не спомена нищо за нужда от кредит, което е добре.

Иначе днес служителката също така спомена, че разплащателната сметка, която се открива автоматично при заявка на картата, имала една особеност - по нея не може да се внасят безплатно кеш пари, а има такса 1.20 лв. за внос на каса. Някой пробвал ли е това?

Между другото предлагам модератор да обособи отделна тема за TBI Bank и да премести там съответните мнения. Имам усещане, че скоро това ще стане по-любимата форумна банка.

Nomad е описал реда, и аз първо открих сметки в офиса, после поисках карта през приложението. Не съм пробвал, но в банката ме увериха, че до 5000 лева се теглят или внасят без комисионна.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 2.11.2021 г. в 11:03, ven62 каза:

Сигурен ли си в това.

Всеки път така ми казват като отида в НАП (до преди няколко месеца) Ако картата не е твоя 😏 ти не можеш да си платиш здравните. 🙃

На 2.11.2021 г. в 11:03, ven62 каза:

НАП?! - Похвалете ме.

Браво! Значи навсякъде е разлино...  

На 2.11.2021 г. в 16:24, stanislavpp каза:

Невярно - десетки пъти лично проверено 👍

Явно е променено, аз преди 2 години така исках да направя и не стана. Благодаря ти! 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 часа, nomad каза:

При мен, вече имаше разплащателна сметка, когато заявих картата. Аз отидох в офис на TBI и питах, вярно ли е, че предлагат безплатна разплащателна сметка. Служителката усмихнато потвърди и ми каза, че ако си разкрия сметка при тях, после, мога да заявя и карта Неон, която е безплатна, без такси на банкомат и т.н. Така и направих, като се прибрах от банката си инсталирах приложението им, накара ме пак да снимам лична карта и селфи и  след няколко часа получих съобщение че съм верифициран и заявих картата. На третия работен ден ми я достави куриер на Спиди.

Кеш не съм внасял на гише и не знам, дали има такса, но няколко пъти внасях пари през приложението с друга карта, захранването с друга карта е също както при револют и е удобна опция да се захранва мигновено и безплатно сметката, без да се ходи до офис.

Ти имаше обикновена разплащателна сметка преди да откриеш картата или друга, защото аз като посетих офиса им ми препоръчаха да си открия разплащателна сметка "Свободни пари", а сега се оказа, че към нея не може да бъде закачена картата Nеon и два дена съм вече в комуникация с тях?

Публикувано:
преди 32 минути , agenta каза:

Ти имаше обикновена разплащателна сметка преди да откриеш картата или друга, защото аз като посетих офиса им ми препоръчаха да си открия разплащателна сметка "Свободни пари", а сега се оказа, че към нея не може да бъде закачена картата Nеon и два дена съм вече в комуникация с тях?

Открил си спестовна сметка, а не разплащателна и затова не може.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.