Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, vinidj каза:

Има един спор с Icard за 40лв - подадох ги към Помирителната Комисия, така и не ми върнаха отговор.

Спорът за какво се отнася за превод или картова транзакция?

Към коя помирителна комисия си подал жалбата - Помирителна комисия за платежни спорове или Помирителна комисия - КЗП?

По-скоро жалбите във връзка с банките и платежните институции трябва да се отнасят към самото БНБ. 

Публикувано:
преди 2 часа, agenta каза:

Спорът за какво се отнася за превод или картова транзакция?

Към коя помирителна комисия си подал жалбата - Помирителна комисия за платежни спорове или Помирителна комисия - КЗП?

По-скоро жалбите във връзка с банките и платежните институции трябва да се отнасят към самото БНБ. 

Помирителна комисия за платежни спорове. Сайт посредник бе върнал платената сума, обаче си преиздадох картата бяха минали 6 месеца от покупката , имам нова и АйКард отказаха да върнат транзакцията по новата ми карта и банкова сметка и я върнаха към търговеца, и така няколко пъти накрая търговеца ме отряза, остана да се оплаквам срещу iCard , но вече 2 години няма отговор и ги забравих почти. Бяха съгласни само банкова сметка да приемат от ICard, а търовеца държеше, че само по карта може да я върне.

Публикувано:

Обновиха приложението на TBI Bank и са добавили възможност да се открие сметка директно през приложението.

Цитат

Също така, можеш с няколко кратки стъпки да поръчаш своята безплатна TBI Neon дебитна карта и да откриеш сметка изцяло онлайн, без посещение в клон на банката, както и бързо и лесно да я захраниш навсякъде и по всяко време.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:

TBI сайта не се отваря.Пробвах да се регистрирам в приложението,но когато ми поиска ЕГН и го написах излезе надпис Този номер е непознат ,и дотам спрях.

• Замислям се 2
Публикувано:
преди 4 часа, dimitrov6 каза:

TBI сайта не се отваря.Пробвах да се регистрирам в приложението,но когато ми поиска ЕГН и го написах излезе надпис Този номер е непознат ,и дотам спрях.

И аз съм така от месец... 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 11.12.2021 г. в 17:16, Patrick K каза:

Обновиха приложението на TBI Bank и са добавили възможност да се открие сметка директно през приложението.

И аз го видях, че се е обновило.

След като преди месец, когато им ставах клиент трима човека ми казваха различни неща и два пъти ходих до офис, се наложи да разговаряме доста остро и изискващо по телефона и се свързах с началника им на Кол-центъра им. Видяха, че са ме лъгали в чата и взе нещата доста при сърце. Чувахме се три дни и накрая и казах, че трябва да става ясно може ли онлайн изцяло да им се стане клиент, не може ли, както и споменах че е хубаво това да го изпратят и към програмистите на мобилното приложение. Тя каза, че наистина сега, както е описано не е ясно, защото никъде не пише отчетливо, че трябва първо да отидеш до офис и след това да си заявяваш НЕОН картата, а ако направиш обратното пак ще ходиш до офис, за да ти сканират личната карта.

Говорихме вторият път доста дълго и и обясних, че след като взимат снимка на личнаката карта при активиране на приложението и твое селфи не виждам смисъл пак да се посещава клон и да си оправят процесите, ако трябва да напишат първо се ходи до клон открива се сметка и после си заявявате картата през мобилното приложение, но да е ясно и тя се съгласи.

Нялко пъти сподели, че са в началото на разработката на апп-а и добави, че го подобряват, явно има полза понякога да се занимава човек и да им обяснява очевидни неща. :) 

• Харесвам 7
Публикувано:
На 12.12.2021 г. в 8:35, dimitrov6 каза:

Тествах и настина така изписва. Нещо не са направили като хората.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

ЕГН е непознат, защото се сверява с наличните регистрации в банката, т.е. първо трябва да се регистрираш/откриеш сметка в банков офис (отговориха ми, че не става нито онлайн, нито по имейл с електронен подпис) и едва след това можеш да се регистрираш в приложението и през него да откриваш вече други сметки и т.н.

• Харесвам 3
  • Благодаря 2
Публикувано:

Най-хубава екстра която пуснаха банките за мен в последно време беше обновяването на повечето банкомати и възможността за теглене с телефон, без носене на картата.

Обаче все по-често е невъзможно да се тегли по този начин, включително на едни и същи банкомати на които съм теглил така, вече ми дава грешка, като понякога ми изписва дори глупости от сорта - неуспешен опит за смяна на ПИН и други подобни.

Онзи ден пробвах 3 карти на един банкомат не стана, после на друг стана. Нарочно съм пробвал да тегля понякога когато не мине с телефона съм същата   картата, която   не е минала преди това през телефона и винаги е ставало. Явно нещо се чупи при опитите за теглене с телефона.

Не знам защо се случва така, но видно  се забатачват, толкова ли е трудно да се поддържа това което са направили не знам, но пък не спят да мислят нови такси и таксички.

Публикувано:
преди 24 минути , Alexander каза:

Най-хубава екстра която пуснаха банките за мен в последно време беше обновяването на повечето банкомати и възможността за теглене с телефон, без носене на картата.

Обаче все по-често е невъзможно да се тегли по този начин, включително на едни и същи банкомати на които съм теглил така, вече ми дава грешка, като понякога ми изписва дори глупости от сорта - неуспешен опит за смяна на ПИН и други подобни.

Онзи ден пробвах 3 карти на един банкомат не стана, после на друг стана. Нарочно съм пробвал да тегля понякога когато не мине с телефона съм същата   картата, която   не е минала преди това през телефона и винаги е ставало. Явно нещо се чупи при опитите за теглене с телефона.

Не знам защо се случва така, но видно  се забатачват, толкова ли е трудно да се поддържа това което са направили не знам, но пък не спят да мислят нови такси и таксички.

Най-вероятно не става сега, след първоначалния успешен старт, защото така не могат да разпознават дали зад токенизираната карта в Google Pay или Apple Pay се крие чуждестранна карта, за която искат да начислят такса за теглене.

• Харесвам 2
Публикувано:

Но все пак на места става и сега, както написах. Или един път не може да познае и един път може?

И говоря за едно и същи банки и банкомати, примерно карти ПИБ и Райфайзен на банкомати Райфайзен и ПИБ, катосъм пробвал една и съща карта към собствена банка и на обратно  

Публикувано:

ЦКБ имат нова тактика при закриване на сметка с карта.

Казаха ми да дойда чак след Нова Година да я закрият, сега само се подава искането. Тоест ще минат 2 седмици, ще вземат 2 и 50лв и тогава чак...така, че ако някой ще си закрива да е в началото на месеца 😄

• Смея се 3
Публикувано:
Преди 1 час, bad kid каза:

То май никъде не може карта да закриеш на момента, все се чака.

в ОББ си я закрих на момента преди няколко месеца. И не ми взеха 3-те лева месечна такса за започнатия месец. Чак почнах да се чудя защо не си я запазя като са такива готини. 

Единственото изчакване беше се осчетоводи транзакцията към револют на останалите в сметката средства.

• Харесвам 2
Публикувано:

ОББ преди 3/4 години ми взеха около 20 лева, за да си закрия сметка..... така и не разбрах защо толкова пари ми искаха. 

Но вече знам, че там таксите са доста и нямам намерение да си открия сметка отново. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 38 минути , logist13 каза:

Я да видим на кой какво ще му донесе дядо Коледа 🙂

Банките ни сурвакат с по-високи такси от Нова година | СЕГА (segabg.com)

Най-после съм сигурен. Дядо Коледа съществува и вече знам точно кой е - Левон Хампарцумян. :wink:

Нарочно се оттегли от УниКредит - за да няма конфликт на интереси. А така ще може да мине през комините и на другите банки.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, logist13 каза:

Я да видим на кой какво ще му донесе дядо Коледа 🙂

Банките ни сурвакат с по-високи такси от Нова година | СЕГА (segabg.com)

Втората по големина Банка ДСК също ще сюрпризира клиентите си от Нова година - услуги, които в момента са безплатни, вече ще се таксуват. Например от 1 януари 2022 г. при внасянето на пари в брой чрез банкомат на ДСК вече ще се начисляват 0.20 лв. за клиенти физически лица
🙄😑😶

• Шок 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 40 минути , Yto каза:

Прокредит банк май правят подобна услуга на  тази от TBI, някой ползва ли ги? 

Каква е тази услуга като на ТиБиАй Банк? Дай малко повече информация и какво значи като на другата банка?

Публикувано:
преди 3 минути , agenta каза:

Каква е тази услуга като на ТиБиАй Банк? Дай малко повече информация и какво значи като на другата банка?

Всичко уж безплатно... карта, сметка, няма такси.... Сега ги проучвам... 

Публикувано:
В момента, Yto каза:

Всичко уж безплатно... карта, сметка, няма такси.... Сега ги проучва... 

Всичко е безплатно, докато не се стигне до такса за сметката - https://www.procreditbank.bg/web/files/richeditor/price-list-private-clients-bg-06122021.pdf

Това им е настоящата тарифа, не виждам нещо такова като на ТиБиАй Банк?

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.