Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 15 минути , nomad каза:

Абсолютно съм съгласен, това е живо дране. Моят въпрос е, ако това превалутиране е неизбежно, както се оправдават от БАКБ, защо при други банки, със същия тип карта, няма превалутиране. Ето например с TBI, превалутиране няма, като захранвам Револют, картата ми от TBI е мастъркард, каквато беше и на БАКБ. С мастъркард на TBI, въпросната такса я няма. Значи BACB са долни лъжци. Ето давам, скрийншот към част от отговора им, после ги питах, защо с мастъркард на TBI го няма това превалутиране и не можаха/пожелаха да ми отговорят.

QULOPTH.jpg

При ТБИ го няма, защото те нямат такава безумна такса, наречена "превалутиране".

Но при всички други банки, които имат в тарифата си такава такса - го има.

п.с. от имейла съдя, че винаги сетълмента на БАКБ картите е в евро. следователно ако картата ти беше в евро (но вероятно не можеш да получаваш заплата по нея) и заредиш револют в евро, няма да има превалутиране.

• Харесвам 1
Публикувано:

При TBI също го имаше преди няколко години. Няма го като такса, но си е описано в документацията и ми трябваха няколко разговора за да разбера защо се получава. В момента с неон картите вече няма превалутиране при зареждане на Revolut в лв.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 37 минути , cybersimo каза:

п.с. от имейла съдя, че винаги сетълмента на БАКБ картите е в евро. следователно ако картата ти беше в евро (но вероятно не можеш да получаваш заплата по нея) и заредиш револют в евро, няма да има превалутиране.

В такъв случай, банката умишлено е избрала сетълмента да е в евро, за да дере клиентите си с превалутиране. Тази комуникация с банката, ме вбеси и беше причината да се прехвърля в TBI. Дано поне там се задържи без такси, че ми писна да сменям банки.

Ето какво ми пишат BACB, по-нататък в същия имейл:

image.png.69378521788ef4d551630fe5287d595d.png

Публикувано:
На 5.11.2021 г. в 12:24, nomad каза:

До 3 работни дни, куриер на Спиди доставя картата в плик

Изпращат ли предварително sms? Питам, защото няма да има никой на адреса на доставка.

Публикувано:
преди 6 минути , WanderlustME каза:

Банката на народа. Тотално превъртяха играта. Такси между собствени сметки на един и същи клиент и не само......

• Харесвам 6
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 7 часа, margarettod каза:

Изпращат ли предварително sms? Питам, защото няма да има никой на адреса на доставка.

При мен беше по стандартната процедура за доставка на адрес от Спиди, получих съобщение по Вайбър(избрал съм Вайбър като канал за комуникация със Спиди), че ще ми бъде доставена пратка и после куриер ми донесе картата на адреса.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, agenta каза:

Банката на народа. Тотално превъртяха играта. Такси между собствени сметки на един и същи клиент и не само......

С извинение, но тия тотално се насраха! 

Как разбирате следния текст? Означава ли това, че ако прехвърлям от разплащателната си сметка към захранване на кредитната карта WIZZ AIR ще дължа всеки път пари?

Screenshot_1.png.5c791f2e2720f741be53df425bebbcff.png

Публикувано:
преди 13 минути , Guinness каза:

С извинение, но тия тотално се насраха! 

Как разбирате следния текст? Означава ли това, че ако прехвърлям от разплащателната си сметка към захранване на кредитната карта WIZZ AIR ще дължа всеки път пари?

Screenshot_1.png.5c791f2e2720f741be53df425bebbcff.png

пише "в клон на ДСК", предполагам от банкирането ще е безплатно.

освен това за погасяване на кредитна карта не би трябвало да се дължат такси

• Харесвам 6
Публикувано:
Преди 1 час, Iliyan Minchev каза:

Промяна тарифите от 16.04.2022 и за ползвателите на моб. портфейл A1 wallet.

Набутаха платения план в почти всеки мобилен абонамент и сега явно трябва да избиват пари.

Сравних Standart(безплатен) и Premium(платен) план и няма разлика, която да покрие таксата от 6лв./месец. Премахнали са безплатните преводи по IBAN в платения план.

Публикувано:
преди 43 минути , Patrick K каза:

Набутаха платения план в почти всеки мобилен абонамент и сега явно трябва да избиват пари.

Сравних Standart(безплатен) и Premium(платен) план и няма разлика, която да покрие таксата от 6лв./месец. Премахнали са безплатните преводи по IBAN в платения план.

Защо някой би ползвал Phyre/A1 Wallet/Pay by Vivacom изобщо, като се има предвид, че има такси за топ-ъп, превод по IBAN, обмяна на валута, издаване на карта и т.н? 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 15 часа, WanderlustME каза:

Защо някой би ползвал Phyre/A1 Wallet/Pay by Vivacom изобщо, като се има предвид, че има такси за топ-ъп, превод по IBAN, обмяна на валута, издаване на карта и т.н? 

За да получаваш пари безплатно от друг и да ги харчиш след това с безплатната виртуална карта в нета - това няма такси.

Има и безплатно плащане с чип в магазините.

Публикувано:

Банки готвят ново вдигане на таксите от април.

Нови – по-високи такси въвежда Банка ДСК от 28.03.2022 г., предупреждават от банката. Става въпрос за такси и комисиони за част от услугите, предоставяни на клиенти физически лица по рамкови договори за откриване, обслужване и предоставяне на платежни услуги по платежни сметки (разплащателни сметки, сметки за специфични клиентски сегменти, други сметки с целеви характер и/или специални условия и безсрочни спестовни сметки) и за издаване и обслужване на дебитни карти.

Така от 28 март таксата за теглене на пари от ПОС в офис на ДСК става 0,70% от сумата или минимум 6 лева.

Евала... 

За повече инфо тук.

• Шок 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 2 часа, Иван Попов каза:

Банки готвят ново вдигане на таксите от април.

Нови – по-високи такси въвежда Банка ДСК от 28.03.2022 г., предупреждават от банката. Става въпрос за такси и комисиони за част от услугите, предоставяни на клиенти физически лица по рамкови договори за откриване, обслужване и предоставяне на платежни услуги по платежни сметки (разплащателни сметки, сметки за специфични клиентски сегменти, други сметки с целеви характер и/или специални условия и безсрочни спестовни сметки) и за издаване и обслужване на дебитни карти.

Така от 28 март таксата за теглене на пари от ПОС в офис на ДСК става 0,70% от сумата или минимум 6 лева.

Евала... 

За повече инфо тук.

Напълно разбирам и подкрепям ДСК. Все пак криза е и за 2021г. отчетоха рекордна печалба, никак няма да им е лесно да я надхвърлят тази година...

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Браво 2
  • Смея се 4
Публикувано:
На 16.02.2022 г. в 18:26, cybersimo каза:

На 16.02.2022 г. в 18:26, cybersimo каза:

Не знам през банкирането дали има такса за погасяване на кредитна карта ,но на банкомат те таксуват с 0,20 стотинки .Стана неизгодна  за плащане  в евро  ,и  с тази такса   лично за мен обезмислиха притежанието на кредитна карта на ДСК , затова я закрих .

• Харесвам 1
Публикувано:

На банкомат е ясно че се таксуват.

През банкирането трябва да е безплатно. И на каса също трябва да е безплатно, но не да правиш "превод" от друга сметка към КК, а просто да носиш пари кеш и да кажеш с тях да погасят КК

Публикувано:

На каса в ДСК, погасявайки с кеш задължения по КК има такса от поне година. През банкирането все още е безплатно, но коментираните промени ще влязат в сила от края на март.

• Харесвам 4
Публикувано:

Аз го разбирам, че промените в ДСК засягат основно операциите в клон на банката или АТМ. В онлайн банкирането не виждам драстични нововъведения. 

Звучи ми точно като мобилните оператори, които затвориха физически офиси и пренасочват клиентите си към електронни методи на извършване на услугите.

Избягване на струпването на клиенти в офисите, съответно по-малко персонал, по-малко разходи за заплати и т.н. 

• Харесвам 1
Публикувано:

БНБ разреши на банките да разпределят и изнесат печалба от близо 4 млрд. лв. - Mediapool.bg

Те на това ми се вика браво, горките закъсали банки, дето продължават да вдигат таксичките. Това е за 3 години, от които 2 в криза (2019, 2020, 2021). Доколкото смятам, на 6.5 милиона население, се падат по над 600 лева на човек, вкл. невръстните дечица и пенсионерите. Пръсне ли се сумата само на работещите, отиваме над 2'000 лева на работещ.

Между другото, там до президентството има една доста голяма и пълна сграда. Откъдето всевъзможните такси и таксички на банките не забелязват, проспаха КТБ, заради валутния борд не могат да се занимават с парична политика. Май там са напълно излишни...

• Харесвам 1
Публикувано:

От сайта на ДСК:

Цитат

Уважаеми клиенти,

Поради усложнената международна ситуация, считано от 01.03.2022 г., Банка ДСК АД временно преустановява приемането и изпълнението на платежни нареждания за изходящи преводи към Русия и Беларус.

Ще ви уведомим незабавно при възобновяване на дейността.

https://www.dskdirect.bg/Page/default.aspx?user_id=&session_id=&xml_id=/bg-BG/News/.7978/.98/.7977_10_03_08_60_08_0692

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Имам малко странен въпрос, някой от вас ползвал ли е някоя от консиерж услугите за премиум карти на Виза или Мастъркард? Какви услуги предлагат? Адекватни ли са или са за някакви лаици, които не могат да се оправят сами с базови услуги? Въобще струва ли си да им звъня и ако да - за какви казуси? 

Услугата се предлага и от Виза, и от Мастъркард за премиум картите, но не знам дали в България има смисъл в нея. 

• Харесвам 2
Георги Матеев
Публикувано:
На 25.02.2022 г. в 18:20, logist13 каза:

БНБ разреши на банките да разпределят и изнесат печалба от близо 4 млрд. лв. - Mediapool.bg

Те на това ми се вика браво, горките закъсали банки, дето продължават да вдигат таксичките. Това е за 3 години, от които 2 в криза (2019, 2020, 2021). Доколкото смятам, на 6.5 милиона население, се падат по над 600 лева на човек, вкл. невръстните дечица и пенсионерите. Пръсне ли се сумата само на работещите, отиваме над 2'000 лева на работещ.

Гордо заявявам, че конкретно от мен банковата система не само не е изкарала нищо, но е и силно на минус. Но иначе да, горките банки, да ги оплаче човек.

Преди 1 час, Loverboy каза:

Имам малко странен въпрос, някой от вас ползвал ли е някоя от консиерж услугите за премиум карти на Виза или Мастъркард? Какви услуги предлагат? Адекватни ли са или са за някакви лаици, които не могат да се оправят сами с базови услуги? Въобще струва ли си да им звъня и ако да - за какви казуси? 

Услугата се предлага и от Виза, и от Мастъркард за премиум картите, но не знам дали в България има смисъл в нея. 

Абсолютно безсмислена услуга, по мое мнение - не си губи времето. Тук във форума можем да ти дадем 10 пъти по-адекватни съвети за каквото ти хрумне.

• Харесвам 11
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.