Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:

Симпатягите от ДСК, вече освен таксата при внасяне на банкомат, имат такса при прехвърляне на пари между собствените сметки, което е още една стъпка към отказването ми от тях, поне като физическо лице 

• Харесвам 5
  • Шок 1
  • Браво 1
  • Смея се 1
  • Замислям се 2
Публикувано:

Наложи се да плащам с КК на ДСК в евро, понеже  не се приемат ДК и някои кредитни също на това място, платено на 08.03 и осчетоводено на 10.03.

Нашите приятели ми дадоха срок за погасяване до 25.03, но по-интересното е, че еврото го хващат на 1,979, не се наядох тези хора и това е.

Тези дни ще им върна поредната КК.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 5 минути , Alexander каза:

Наложи се да плащам с КК на ДСК в евро, понеже  не се приемат ДК и някои кредитни също на това място, платено на 08.03 и осчетоводено на 10.03.

А защо не използва онази карта, която звучи като "лека жена"? 😃

• Харесвам 3
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 6 минути , iMari каза:

А защо не използва онази карта, която звучи като "лека жена"? 😃

Нищо не минава, само КК и то някои. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 36 минути , Alexander каза:

Нашите приятели ми дадоха срок за погасяване до 25.03, но по-интересното е, че еврото го хващат на 1,979, не се наядох тези хора и това е.

Тези дни ще им върна поредната КК.

А не знаеш ли, че ДСК имат 1% превалутиране? 
Единствения вариант да го избегнеш, е да си извадиш КК в евро 

Публикувано:
преди 17 минути , cybersimo каза:

А не знаеш ли, че ДСК имат 1% превалутиране? 

Знам, знам, ама бях забравил, то сумата е малка.

Имам друга еврова, ама не мина. Много странен   сайт за Ф1 телевизията.

Публикувано:

Здравейте, трябва да преведем една сума от акаунт в Рayoneer (до банка в БГ, Revolute, Vivid..) Проблемът ми е, че никъде не намирам каква ще ми е таксата (като начало от страна на payoneer). Нямам карта на payoneer, т.е. ще трябва да се прехвърлят от сметката. Някои да е правил нещо подобно или да има идея къде да намеря глупавата такса ? Много ще съм благодарна на помощ 🙂 

Публикувано:
преди 1 минута , atrencheva каза:

Здравейте, трябва да преведем една сума от акаунт в Рayoneer (до банка в БГ, Revolute, Vivid..) Проблемът ми е, че никъде не намирам каква ще ми е таксата (като начало от страна на payoneer). Нямам карта на payoneer, т.е. ще трябва да се прехвърлят от сметката. Някои да е правил нещо подобно или да има идея къде да намеря глупавата такса ? Много ще съм благодарна на помощ 🙂 

Таксата от страна на Payoneer е огромна. 
Спорил съм с тях - безуспешно. 
Те превеждат еврото от банкова сметка в ЕС. На практика това е евров СЕПА трансфер и е безплатен. 
Но когато попитах защо взимат огромна такса ми казаха, че защото акаунта ми е български, е еврото не била официална валута в България. 
Пробвал съм и с други еврови сметки - на револют и т.н, но нищо не зависи от това - зависело само от това като каква националност си регистриран в Payoneer. 
Таксата се вижда на последния екран преди да направите превода, след като сте попълнили всички банкови реквизити

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 34 минути , cybersimo каза:

ДСК не се ли дърпаха да издават КК в евро? Това беше едно от основните недоволства отностно КК на ДСК в партньорство с Уиз, че уж си човек, който пътува много, а при всяка покупка в чужбина ще ти вземат 1% такса превалутиране.

Публикувано:
преди 58 минути , tch каза:

ДСК не се ли дърпаха да издават КК в евро? Това беше едно от основните недоволства отностно КК на ДСК в партньорство с Уиз, че уж си човек, който пътува много, а при всяка покупка в чужбина ще ти вземат 1% такса превалутиране.

Само Уиз картата не може да е в евро, незнайно защо. Всичките им други карти - може

Пощенска изобщо не издават нито една КК в евро, разбираемо, защото там е 2% таксата превалутиране

Публикувано:
преди 28 минути , cybersimo каза:

Само Уиз картата не може да е в евро, незнайно защо. Всичките им други карти - може

За да издадат обикновена КК в евро искат да докажеш доход в евро, което за БГ трудно може да се получи. 

Публикувано:
преди 20 минути , Romana каза:

За да издадат обикновена КК в евро искат да докажеш доход в евро, което за БГ трудно може да се получи. 

Що за малоумно условие? Има си курс на банката, мога да си купувам евро колкото и когато си поискам. 
Освен това КК може да се издава и срещу депозит в евро, както го правят и другите банки. Не е нужно да доказваш нищо 

Аз съм питал Пощенска многократно и никога не са ми го казвали това условие - отговорът винаги е бил “Не предлагаме Кк в евро”

• Харесвам 1
Публикувано:

Говоря от личен опит преди 2 години с ДСК. Имам левова Виза, реших да направя и КК в евро с минимален лимит, но поставиха горното условие. Самите служители се съгласиха, че условията са "странни", оспорвах отказа, но - нищо. 🤨

Публикувано:
преди 10 часа, Romana каза:

Говоря от личен опит преди 2 години с ДСК. Имам левова Виза, реших да направя и КК в евро с минимален лимит, но поставиха горното условие. Самите служители се съгласиха, че условията са "странни", оспорвах отказа, но - нищо. 🤨

Това условие може да е валидно, ако искате наистина да ви одобрят за “кредит”. Ако сте попитали дали може да обезпечите кредита с “депозит” - не би трябвало да има проблем. Моите всички карти са с депозити от доста години насам. Доста по-удобно е, вместо да си губите времето да доказвате каквото и да е

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз имам кредитна карта в евро с лимит 3000Е от ПИБ, за който лимит не изискваха  никаква гаранция. Но това беше преди доста години. Не знам дали още я предлагат. Аз си пазя моята таксата и е 2 0 евро на година. Плаща всичко, нещо намалиха гратисния срок, но това не е вълнение. Вземат някаква такса ако платиш в друга валута...Добра карта, пазя я още. Онлайн банкинга на Пиб е дин от най добрите в територията, може би само прокредит, която е немска, е по добър. Но те пък качиха таксите като в Германия, още преди пет години мисля. За нивото на развитие на банкинга в страната ми се виждат огромни за услугите, които предоставят...

Публикувано:
На 10.03.2022 г. в 18:25, stormbringer каза:

Симпатягите от ДСК, вече освен таксата при внасяне на банкомат, имат такса при прехвърляне на пари между собствените сметки, което е още една стъпка към отказването ми от тях, поне като физическо лице 

Току-що прехвърлих пари от разплащателна сметка към сметката на КК през direct - няма такса . Но промените тряваше да влязат в сила в края месеца, тогава ще видим.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Преди по-малко от 2 месеца исках да си увелича лимита по уиз КК на ДСК.

Звънях по телефона, след това ходих до офис, подписвах само 2-3 пъти листи и след два дни пак ходих да подпиша купчина листи с не по-малко от 50 подписа и поне 3-4 пъти си писах имената.

Ставало е дума за тази невероятна процедура у нас, която е по-скоро смешна, но се наложи да се ходи 2 пъти до офис и да се сложат 50-60 подписа.

Обаче ми се случи нещо различно в друга банка и КК, за същата процедура - увеличение на лимит. 

Става дума за ПИП и Дайнърс. Звъннах по телефона и ми казаха, че може да им изпратя мейл с искането, без да ходя до офис. Изпратих им и на следващият ден получих мейл, че съм одобрен и да кажа в кой офис ще отида за да подпиша анекса. Писах им кой офис искам и пак отговориха, да отида след 2 дни. Вчера отидох и очаквах същата процедура, ама не. Дадоха ми да подпиша точно 1 лист на едно място и един път си писах имената- нищо повече. Направо не можах да повярвам, но фак

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 55 минути , Alexander каза:

същата процедура - увеличение на лимит. 

Става дума за ПИП и Дайнърс.

Увеличавал съм лимити по кредитни карти на ПИП и Дайнърс само по телефона. Никога не са ме разкарвали до офис за каквото и да е било. Това са анексите и имейлите ми звучи доста странно, но може нещата да са се променили...

Публикувано:
преди 1 минута , Duke каза:

Увеличавал съм лимити по кредитни карти на ПИП и Дайнърс само по телефона. Никога не са ме разкарвали до офис за каквото и да е било. Това са анексите и имейлите ми звучи доста странно, но може нещата да са се променили...

говоря за общ лимит по картата, не дневен или седмичен.

Публикувано:
преди 16 часа, Alexander каза:

говоря за общ лимит по картата, не дневен или седмичен.

Аз също говоря за абсолютно същото...

Публикувано:

Пощенска банка са намалили значително кешбека по кредитни карти. Обновили са програмата MyRewards и вече, за да вземеш 500 лв обратно, трябва да имаш 42300 точки вместо 33300, както до момента. По-зле е при по-малките суми - за 25 лв. Трябва да пихарчиш 2900 лв (преди 2300), за 50 лв. 5400 (преди 4200), за 100 лв. 10 100 точки (вместо 7800).

Новите условия са тук: https://www.postbank.bg/-/media/Postbank/Files/20170801_GTC_MyRewards.pdf

Старите са тук: http://www.myrewards.bg/myrewards/wp-content/uploads/2016/05/MyRewardsProgramm_20160105.pdf

Много тъпо, но Пощенска все още остава една от малкото банки с кешбек за плащания в чужбина (аз ползвам Кърв заради превалутирането)… Други алтернативи има ли, освен Дайнърс, те също имаха около 500 лв. На година лимит кешбек?

• Благодаря 1
Публикувано:

Бях се замислил да дам шанс и не връщам к карта на пощенска с 1% кешбек ,но такиви тънки номера ме дразнят и май ще я закривам 

Публикувано:
преди 29 минути , Loverboy каза:

Пощенска банка са намалили значително кешбека по кредитни карти. Обновили са програмата MyRewards и вече, за да вземеш 500 лв обратно, трябва да имаш 42300 точки вместо 33300, както до момента. По-зле е при по-малките суми - за 25 лв. Трябва да пихарчиш 2900 лв (преди 2300), за 50 лв. 5400 (преди 4200), за 100 лв. 10 100 точки (вместо 7800).

Новите условия са тук: https://www.postbank.bg/-/media/Postbank/Files/20170801_GTC_MyRewards.pdf

Старите са тук: http://www.myrewards.bg/myrewards/wp-content/uploads/2016/05/MyRewardsProgramm_20160105.pdf

Много тъпо, но Пощенска все още остава една от малкото банки с кешбек за плащания в чужбина (аз ползвам Кърв заради превалутирането)… Други алтернативи има ли, освен Дайнърс, те също имаха около 500 лв. На година лимит кешбек?

Дайнърс е в пъти по-добре от Пощенска. 
Ако искаш да ползваш пощенска и Кърв за превалутиране ще трябва да си на платен план от Кърв (защото иначе превалутирането е до 500 евро) и не виждам никакъв смисъл от това нещо. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 часа, Loverboy каза:

...освен Дайнърс, те също имаха около 500 лв. На година лимит кешбек?

Кешбекът на Diners е до 1000 лв на година, обслужването им е без конкуренция! Абсолютно всичко става с телефонен разговор и имейл без необходимост от ходене до банката. Единствено за получаване на новата пластика трябва да се ходи. 

Ние закрихме всякакви други кредитни карти и оставихме само Diners-ите. За местата, където Diners не минава директно, ползваме Curve и единствено заради рент-а-кар-ите, където ако не приемат Diners, няма как да минеш с Curve, мъжът ми си взе Evolve, а аз съм си на класик. За 1000 лв кешбек трябва да се похарчат 100 000 лв от картата, а ние имаме две, така че не виждам вариант да не ни стигнат и да загубим кешбек. 

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.