Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:

Не знам колко скоро ще приключи “далаверата” TBI,но аз ги ползвам като основна банка от почти 10 години и условията им са били почти същите през цялото това време.Единствената осезателна промяна е картата Неон и нейните предимства,но това го броим за положителна промяна.

• Харесвам 6
Георги Матеев
Публикувано:
преди 14 часа, imarev каза:

Не знам колко скоро ще приключи “далаверата” TBI,но аз ги ползвам като основна банка от почти 10 години и условията им са били почти същите през цялото това време.Единствената осезателна промяна е картата Неон и нейните предимства,но това го броим за положителна промяна.

Както вече коментирахме бизнес моделът на TBI е крайно различен от този на другите банки и те не опитват да печелят от кожодерски такси. Имат интерес да привличат повече депозити (неслучайно и лихвите им по депозити в момента са най-добри на пазара) за да могат да ги раздават като бързи кредити срещу далеч по-голяма печалба.

Преди само 2-3 години условията на другите банки не бяха много по-различни и явно затова никога не бях обръщал внимание на TBI. Но нещата се промениха драстично, а като гледам и още повече ще се влошават.

Аз обаче си построих финансовия комунизъм (т.е. не плащам стотинка такси за абсолютно нищо и печеля от кешбек и лихви). За лични банкови услуги ползвам TBI и Revolut, за фирмени Paysera, а за картови разплащания Crypto.com и Diners. Комбинацията е много силна.

• Харесвам 18
  • Браво 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 минути , Георги Матеев каза:

Аз обаче си построих финансовия комунизъм (да се разбира не плащам стотинка такси за абсолютно нищо, а печеля от кешбек и лихви). За банкови услуги ползвам TBI и Revolut, за фирмени Paysera, а за картови разплащания Crypto.com и Diners. Комбинацията е много силна.

Така като гледам си построил пълния финансов капиталистически либерализъм. :yes: :good:

• Смея се 6
Публикувано:
преди 18 минути , Георги Матеев каза:

Както вече коментирахме бизнес моделът на TBI е крайно различен от този на другите банки и те не опитват да печелят от кожодерски такси. Имат интерес да привличат повече депозити (неслучайно и лихвите им по депозити в момента са най-добри на пазара) за да могат да ги раздават като бързи кредити срещу далеч по-голяма печалба.

Преди само 2-3 години условията на другите банки не бяха много по-различни и явно затова никога не бях обръщал внимание на TBI. Но нещата се промениха драстично, а като гледам и още повече ще се влошават.

Аз обаче си построих финансовия комунизъм (т.е. не плащам стотинка такси за абсолютно нищо и печеля от кешбек и лихви). За лични банкови услуги ползвам TBI и Revolut, за фирмени Paysera, а за картови разплащания Crypto.com и Diners. Комбинацията е много силна.

Вземи си и neon Mastercard debit на TBI и няма да имаш такса теглене от банкомат на всички банки в БГ  😉

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 17 минути , ivo_121212 каза:

Вземи си и neon Mastercard debit

Не трябва ли да си теглил кредит, за да извадиш такава?

Публикувано:
преди 7 минути , Фил каза:

Не трябва ли да си теглил кредит, за да извадиш такава?

Не. Аз я имам тази карта съмсем от началото й, но мислех, че тук всички ще се подиграват за банката, но аз също съм супер доволна. Имах преди в ОББ- вече нямам нито карта, нито сметка. Една Mastercard от TBI и  един Diners ми покриват всички нужди. 🙂

• Харесвам 6
Георги Матеев
Публикувано:
преди 34 минути , ivo_121212 каза:

Вземи си и neon Mastercard debit на TBI и няма да имаш такса теглене от банкомат на всички банки в БГ  😉

Имам Неон, но не я ползвам, тъй като не предлага кешбек. А през живота си съм теглил пари от банкомат не повече от 10 пъти. Не харесвам банкомати 🙂 То иначе и Revolut и Crypto.com и Curve имат безплатно теглене.

П.С. Не е нужно да имаш кредит за да извадиш Неон.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 6 часа, Георги Матеев каза:

Аз съм със същата комбинация (с изключение на Paysera). Дайнърса, освен да си използваш тези 1000лв., да можеш да ползваш салоните, за да друго ползваш ли я, предвид това, че с Crypto картата имаш 3% или 5% кешбек?

Георги Матеев
Публикувано:
преди 1 час, Ou7law каза:

Аз съм със същата комбинация (с изключение на Paysera). Дайнърса, освен да си използваш тези 1000лв., да можеш да ползваш салоните, за да друго ползваш ли я, предвид това, че с Crypto картата имаш 3% или 5% кешбек?

Отдавна не ползвам Дайнърс за салони (имам неограничени лаундж посещения с Crypto картата) и не завися от оборот по принцип. Но от години с нея си плащам всички комунални сметки и данъци, отделно я ползвам за блокировка на големи депозити при наем на коли, както и купувам доста самолетни билети с Evolve - често излизат оферти и за Дайнърс и за Мастъркард кредит. Генерираният кешбек на свой ред покрива без проблем месечната такса. Отделно винаги я нося като резервна карта, няколко пъти ме е спасявала когато финтек картите не сработят.

• Харесвам 10
Публикувано:

Бaнĸитe paзпpeдeлят peĸopдни дивидeнти: ДCK - 393.5 милиoнa лeвa, УниKpeдит Бyлбaнĸ - 313.8 милиoнa

Тази статия да послужи най-вече като ориентир кои банки изрично трябва да се избягват, ако милеете за съдържанието на портфейла си:

1. Банка ДСК

2. УниКредит

3. ОББ

4. Пощенска банка

• Харесвам 17
Публикувано:
На 9.04.2022 г. в 21:45, Георги Матеев каза:

Отдавна не ползвам Дайнърс за салони (имам неограничени лаундж посещения с Crypto картата) и не завися от оборот по принцип. Но от години с нея си плащам всички комунални сметки и данъци, отделно я ползвам за блокировка на големи депозити при наем на коли, както и купувам доста самолетни билети с Evolve - често излизат оферти и за Дайнърс и за Мастъркард кредит. Генерираният кешбек на свой ред покрива без проблем месечната такса. Отделно винаги я нося като резервна карта, няколко пъти ме е спасявала когато финтек картите не сработят.

Коя Crypto карта ползваш - Crypto.com или друга?

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Банка ДСК предлага услугата незабавни преводи в лева

От 31 май Банка ДСК предлага на своите клиенти иновативната услуга за незабавни плащания в лева по Програма Blink (Блинк) на Националната картова и платежна схема (НКПС) и БОРИКА АД. С въвеждането на този модерен начин за извършване на преводи, банката отговаря на очакванията на потребителите за достъп до бързи дигитални услуги, които подобряват тяхното изживяване.

Новата услуга е една от стъпките, които банката предприема с цел да улесни клиентите си в извършването на разплащания. Тя е достъпна за физически лица, като им позволява да нареждат за секунди междубанкови преводи в лева в размер до 10 000 лв. или да получават междубанкови преводи до 30 000 лв. Преводите могат да бъдат осъществявани 24/7, 365 дни в годината.

Незабавен (БЛИНК) превод може да бъде нареден през мобилното банкиране DSK Smart. Предстои внедряване на иновативната услуга и в онлайн банкирането ДСК Директ. Също така, към настоящия момент Незабавен (БЛИНК) превод може да бъде нареждан и получаван единствено към/от други платежни институции в страната, предлагащи услугата (Първа инвестиционна банка, Пощенска банка , TBI Bank и MyFin), а след 15 юни и от/към Обединена българска банка и Transcard. Очаква се всички платежни институции да станат достъпни за получаване на Незабавни (БЛИНК) преводи не по-късно от 30 април 2023 г.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Iliyan Minchev каза:

Банка ДСК предлага услугата незабавни преводи в лева

Те, ДСК, да вземат да си оправят платформата да може да се подписва с КЕП в Edge. Че като спре Internet Explorer до дни, не 10 000, ами 1 лев не мога да наредя. Други банки, НАП и т.н. си работят чудесно с КЕП и приставка BISS в Microsoft Edge, само тяхната ДСК Директ не се разбира с повечето КЕП. Да съм си сменяла средството за подписване, защото те още не са готови. Сякаш вчера чуха, че Internet Explorer спира на 15 юни. Надявам се да може да се ползва още известно време. Някъде четох, че отваряйки го, те пренасочва към Edge. Дано не е така, защото не мога да банкирам.

• Харесвам 2
Публикувано:

Нямам го инсталиран. И не съм пробвала. Не ми го предложиха като вариант. Много пъти се обаждах, писах през обратната връзка на ДСК Директ. На въпроса ми: "Кажете ми след 15 юни 2022г. през кой браузър да ползвам ДСК Директ с възможност да подписвам с КЕП?" 

получих този отговор:

"

Здравейте г-жо ХХХХХ,

Бихме искали да Ви уведомим, че текущо банката разглежда възможни технологични решения, които да предложи на своите клиенти. Приоритет за нас е услугите ни да се използват лесно, качествено и без рискове за Вашата сигурност и данни!

Ще Ви информираме своевременно за взетото решение по поддръжката на услугата.

На този етап не можем да се ангажираме с предоставянето на по-детайлна информация."

😬😬😬

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Не знам за Firefox, не го ползвам, но докато бяхме клиенти на ДСК, банкирането им си работеше с КЕП на B-Trust + BISS + Google Chrome, така че не виждам голяма драма с несъвместимостта с Edge.

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Пощенска отново са девалвирали кешбека по картите си от 20 май с 20+%

- за стандартните карти е от 0,5-0,75 на  0,43-0,58

- за Visa Gold/MC World от 1-1,50 на 0.86-1,16

- за Visa Premium/MC World Premium/MC Universe от 2-3% на 0,86-1,16 на чужд ПОС и 1,72-2,31 на ПОС на Пощенска.

Горното е в проценти

Публикувано:
На 5.07.2022 г. в 16:31, Patrick K каза:

Няколко банки вдигат таксите двойно

Банка ДСК, ПроКредит Банк, Първа инвестиционна банка, Райфайзенбанк, Токуда банк, БАКБ и ЦКБ

Засега TBI Bank държат положение, но да видим докога.

Как двойно...петорно. Сега си нареждам вноска на каса през приложението на Fi Bank и ми вземат такса 2лв /без значение от сумата и 5лв да внесеш/, а беше 0.50лв, Това вече е безобразие

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 25 минути , Ivko каза:

Как двойно...петорно. Сега си нареждам вноска на каса през приложението на Fi Bank и ми вземат такса 2лв /без значение от сумата и 5лв да внесеш/, а беше 0.50лв, Това вече е безобразие

Аз ги внасям през банкомат и все още не ме таксуват нищо  Fi Bank 

• Харесвам 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.