Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:

преди 12 часа, iMari каза:

Тъжно е, че това ще са основно хората, от които алчната банка ще прибира безумната си такса. 

Защо не си сменят банката тези хора. Аз заради таксите на ДСК преместих моите родители в райфайзен, имат план без такси за пенсионери. Има и други с добри условия- ОББ, а може и TBI. Райфайзен дори сами правят прехвърлянето и се занимават с НОИ, ако клиентът пожелае. 

• Харесвам 7
Публикувано:

Дааа има го. Не можаха да го скрият по-дълбоко. 😃 Мерси, доста ще е удобно да се плащат от там вместо всяка по отделно от техните сайтове, а овергаз са най-неорганизирани - най-после пуснаха през вайбър плащания. Моето първо се беше нещо загубило - та трябваше да пиша и да пращам извлечение от банката, че е платено. Много досадно.

Публикувано:
преди 6 минути , Георги Матеев каза:

...

П.С. А откога наглеците от Пощенска Банка са започнали да имат такса при плащане в лева на чуждестранен пос? Успяха да ме изненадат миналата седмица, та рязко спрях да ползвам Кърв в комбинация с тяхната карта. Просто не мога да повярвам колко са зле всички.

Те са си добре. Останалите сме зле, вкл. и тези в другата Европа.

• Замислям се 1
Публикувано:

BLINK от около седмица-две е в бърз възход, от няколко банки изведнъж започнаха да ми изскачат прозорци, че вече е активен и цената е като на другите преводи (или няма отделна цена, ако обслужването е с някакъв пакет), дано повече хора и фирми почнат да го ползват

преди 17 минути , Георги Матеев каза:

Контрастът с останалите вече е прекалено голям.

емпирично дотук се е доказало, че винаги когато има прекален контраст със стандартното положение на пазара, трябва да си имаме две на ум

иначе, естествено, завиждам страшно за безплатната ситуация в момента (а и от месеци) на TBI потребителите 🙂

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 20 минути , Patrick K каза:

След 10мин се появиха в сметката ми в MyFin. Не е като рекламираното секунди.

При ДСК отне няколко часа...бях наредил превод в 8:15, а се отрази точно по обяд около 12.

Публикувано:

Може би да са имали предвид под “безплатни” това, че няма да слагат надценка над таксата на нормален БИСЕРА трансфер. Примерно бързите РИНГС са доста по-скъпи. 
А иначе това кога пристига превода може да завиди и от приемащата банка. Интересно би било превод направен в извънработно време кога ще пристигне. 

Публикувано:
преди 2 часа, Zlia каза:

Може би да са имали предвид под “безплатни” това, че няма да слагат надценка над таксата на нормален БИСЕРА трансфер.

Излишен коментар. 🙄

В приложението пише "Такса 0 BGN" преди да се потвърди превода. Ако преводът е към сметка, която не поддържа Blink, пише "Такса 0.5 BGN".

Публикувано:

Не си ме разбрал, хич и не ги защитавам. Да, сега и аз пробвах към Пейсера, които са уж с IBAN от Пощенска, които от своя страна уж поддържат Блинк и ми взе 50ст. 🙂

Друг вариант нямам, с който да пробвам. Иначе да некоректно се изписва първо 0лв и след това 50ст. 
Според мен няма да е безплатен блинк-а. Просто за пореден път са се издънили като са описвали ъпдейта. 

TBI доста дървено си развиват приложението, но за момента ме утройва, а и нямам алтернатива и  двете им банкирания(старо и ново) през сайт са отвратителни и ако си пооправят приложението ще е супер. 

Хубаво добавиха комуналните плащания, ама процеса на добавяне е супер дървен и нито можеш да редактираш, нито да изтриеш вече добавено. 

Публикувано:

Мобилният портфейл на Пощенска банка вече е достъпен за всички

Screenshot_2022-11-30-14-09-20-024.jpg.7bce8b78628ce3806877bab077bc9b7a.jpg

Пощенска банка обяви, че прави приложението ONE wallet by Postbank достъпно и за потребители, които не са клиенти на банката. На всеки регистриран за услугата ползвател се издава безплатна дигитална карта към сметка за електронни пари, с която може да извършва безконтактни разплащания на ПОС терминали, да пазарува в интернет, да нарежда парични преводи и да се възползва от още екстри.

Приложението дава възможност за извършването на бързи, безплатни преводи към други потребители на ONE wallet само по мобилен номер на получателя. Също така могат да се правят преводи в лева към сметки на Пощенска банка или други доставчици на платежни услуги в България по посочен IBAN. За ползватели, които са регистрирани клиенти на банката, приложението дава възможност и за извършване на преводи към собствени карти или карти на трето лице, издадени от Пощенска банка, по номер на картата.

Има възможност за създаване и запазване на списък с доверени получатели, което ще позволи изпращане към тях на преводи без допълнително потвърждение. Дигиталният портфейл предоставя на клиентите възможност за контрол на регистрираните карти, като им позволява не само да блокират и разблокират своите карти, но и да променят техните лимити, да ограничат района на използване на карата, както и да правят различни настройки по каналите (ПОС, Интернет и АТМ).

Новата версия на приложението предлага възможност дигиталната карта да бъде захранена от карта, издадена от друга институция в страната. ONE wallet добавя опция за push известия, чрез които потребителите да бъдат информирани и за движенията по своите сметки. ONE wallet може да се ползва във всички търговски обекти в страната и в чужбина, в които е наличен безконтактен ПОС терминал, а в допълнение в него могат да се запазват карти за лоялност.

ONE wallet е достъпен за потребители на телефони с операционни системи Android 6+ и iOS 11+, които разполагат и с NFC функционалност. При устройства с Android безконтактните разплащания се извършват през самото приложение, а при тези с iOS плащанията се правят през Wallet чрез Apple Pay. Приложението е налично за сваляне в Google Play, App Store, както и в Huawei App Gallery.

• Харесвам 2
Публикувано:

Към 31 октомври 2022 г. печалбата на банките е 1.7 млрд. лв., с 500 млн. лв. (40.9%) повече спрямо отчетената за десетте месеца на 2021 г. Това показват последните данни на БНБ. Приходите от лихви възлизат на 2,876 млрд. лева, а от такси и комисиони – 1,45 млрд. лева.

https://www.pariteni.bg/novini/banki/kolko-specheliha-bankite-ot-taksi-244519

Публикувано:

от днес ОЛП на БНБ е вече 1,3%, от януари 2016 до септември 2022 беше нула процента, сегашният лихвен процент е най-високият от 2009 година насам, да видим банките дали ще реагират и как

Публикувано:
4 hours ago, antea said:

от днес ОЛП на БНБ е вече 1,3%, от януари 2016 до септември 2022 беше нула процента, сегашният лихвен процент е най-високият от 2009 година насам, да видим банките дали ще реагират и как

Неминуемо ще вдигнат лихвите по кредитите въпросът е дали ще е само с 1.3%  , едва ли ще започнат да плащат лихви по депозити.

• Харесвам 1
Публикувано:

Как не се сетих да дам сметката си на TBI на Уиз? Мислех си- европейска банка, пътуване в ЕС, а това е без такси в ОББ. Но Уиз ми пращат парите на 2 транша от английска сметка и- хоп!- олекнах с 20, 46 евро за входящ превод от страна, извън ЕС. Честит празник, банкери! С най-добри чувства:

318345237_10222205032623714_499203647509117109_n.jpg

• Харесвам 5
  • Шок 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 15 минути , marycap каза:

Но Уиз ми пращат парите на 2 транша от английска сметка и- хоп!- олекнах с 20, 46 евро за входящ превод от страна, извън ЕС.

Много странно, защото аз получих в ОББ равностойността на 400 евро по левова сметка за закъснял полет до Лондон.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 9 минути , Zaro каза:

Много странно, защото аз получих в ОББ равностойността на 400 евро по левова сметка за закъснял полет до Лондон.

И аз получих 400 евро, но като разгледах , видях таксата на ОББ от 10,23 евро на транш. За входящи преводи от ЕС (какъвто би трябвало да е този на Уиз), няма такса в ОББ и затова дадох тази сметка. Но Уиз са решили, не знам защо, да ми приведат парите от английска сметка.

Публикувано:

Вероятно зависи и от политиката на родната банка.

И аз съм получавал пари от британската сметка на Wizz в сметка на ПИБ.Съответно порядъчно ме ощипаха за входящ превод извън ЕС , но изобщо не очаквах че Wizz ще превеждат парите от UK 😉

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, iMari каза:

Уау, превод от TBI аппа към сметката на Уиз ДСК карта - безплатен и за няколко секунди. Колко ли по 0,20лв изгубиха от цял форум за вноска на банкомат? 😃

Еми, мерси, че споделяте. 🙂Да не ги хвалиме толкова, че или едните ще сложат такса за изходящ или другите за входящ превод.

Е те ДСК нямаха ли такса входящ. Аз защо си спомням, че имат. Моля, провери след осчетоводяване.

Публикувано:
преди 10 минути , EliDion каза:

Е те ДСК нямаха ли такса входящ. Аз защо си спомням, че имат. Моля, провери след осчетоводяване.

В лева няма такса за входящ превод.

Публикувано:
преди 28 минути , Милен Вълчев каза:

В лева няма такса за входящ превод.

Имат такса за входящ превод и в лева. 1% е. Потвърдено от опит на 2 декември.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, EliDion каза:

Преди 1 час, ДиянаВ каза:

Убихте бързо ентусиазма ми. Явно ДСК мислят с един ход напред. Ще видим какво ще излезе след осчетоводяване.

Някой има ли идея защо като се опитам да локализирам офис на TBI в БГ излизат офиси в Саудитска Арабия? 🥴

Screenshot_20221206-190516.png

• Смея се 4
Публикувано:
преди 2 часа, ДиянаВ каза:

Всеки месец имам по 3-4 входящи преводи в лева. Няма такса.

• Харесвам 1
Публикувано:

Нямам никакви такси за входящ превод. Преди седмица съм правил 2 превода от  Револют към сметката ми свързана с картата на WizzAir.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 5 минути , Iliyan Minchev каза:

Нямам никакви такси за входящ превод. Преди седмица съм правил 2 превода от  Револют към сметката ми свързана с картата на WizzAir.

Няма и как и да има, защото няма такава и в тарифата. Погасявам си задълженията и аз от Револут.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 35 минути , Милен Вълчев каза:

Всеки месец имам по 3-4 входящи преводи в лева. Няма такса.

А това друго ли е? 
0.5% били

811BD448-8154-40BC-A8D8-D3D9F645434D.jpeg

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.