Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 минути , ДиянаВ каза:

А това друго ли е? 
0.5% били

811BD448-8154-40BC-A8D8-D3D9F645434D.jpeg

Това е такса за получаване на сума по карта. По-горе говорим за получаване на превод по IBAN, при който няма такса.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 минута , Милен Вълчев каза:

Това е такса за получаване на сума по карта. По-горе говорим за получаване на превод по IBAN, при който няма такса.

А добре. Извинявам се за объркването. Поне разбрах🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз не мога да проумея каква е разликата между превод на сума по карта и превод по IBAN? До колкото разбирам, дадена карта е вързана към даден IBAN, тоест ако искаш някаква сума, да постъпи по дадена карта, то трябва да я преведеш към свързаният към нея IBAN, как можеш да преведеш сума към карта, без да е чрез нейният IBAN?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , Magnata каза:

Аз не мога да проумея каква е разликата между превод на сума по карта и превод по IBAN? До колкото разбирам, дадена карта е вързана към даден IBAN, тоест ако искаш някаква сума, да постъпи по дадена карта, то трябва да я преведеш към свързаният към нея IBAN, как можеш да преведеш сума към карта, без да е чрез нейният IBAN?

Ами ето примерно Револют - предлагат се и двата варианта.

Screenshot_2022-12-06-20-58-43-199.jpg.e1c5a95906e838be3464ad3247407141.jpg

Друг пример са хазартните сайтове. Една от опциите за изплащане на  печалба е като преведат сумата към карта, а не чрез IBAN.

• Харесвам 1
Публикувано:

По-горе на снимката не се вижда, но се има предвид внасяне чрез терминално устройство. т.е. когато връщат сума не го правят с междубанков превод към iban.

Публикувано:

Сега и аз да питам, ако може....

Нашата фирмена сметка е в ДСК, но от последния месец ни стана лошо, защото близо 60 лева ни е месечната ни такса само за фирмената сметка (имаме и пос терминал), отделно на мен ме таксуват по 5,50 ле на месец с някакъв пакет и вече мисля да ги сменям, а майка ми е бясна просто.... е това не е честно просто.

Някои нещо да сподели мнение, аз се чудя за Post bank или за Fibank.

А Вие как мислите? 

• Харесвам 1
Публикувано:

Ами вижте си пакетите и ги сменете, ако не ви устройват. Мин година като преподписвах, не намерих нещо, което да е по-добро за моята дейност. Така че зависи какво търсите, колко плащания имате.... Моята фирмена е на 15лв (без пос и с някаква оферта с бонус за микробизнес).  Личната отдавна я преместих в tbi. Само хлапето е на младежки пакет 1,50лв.

• Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, EliDion каза:

Сега гледам условията. Има нова тарифа от 5.12.22. погледнете моля, аз ли не виждам такса за превалутиране или са я махнали.

Тая такса фигурира тук май https://dskbank.bg/docs/default-source/документи-за-кредитни-карти/общи-условия-издаване-и-обслужване-кредитни-карти.pdf

Не видях да има актуализация, та версията от 25.05.2021г. най-вероятно е текущата, където таксата присъства.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, ДиянаВ каза:

А това друго ли е? 
0.5% били

811BD448-8154-40BC-A8D8-D3D9F645434D.jpeg

Ееее, взимате от магазините, вкъщи не ви харесва и айде обратно...не става без пари.

Публикувано:
Преди 1 час, Magnata каза:

В случая е възстановяване на сума, платена с карта. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , Zaro каза:

Ееее, взимате от магазините, вкъщи не ви харесва и айде обратно...не става без пари.

Аз не се оплаквам🙂, даже съм доволна от Бершка😛😄

В случая, обсъждан тук, се заблудих кога вземат такса и дадох пример.

Публикувано:

Здравейте! Ни в клин, ни в ръкав, искам да попитам и моля за по-простички отговори като Да или Не 😊

Имам няколко кредитни карти към ПИБ и ДСК. В момента имам разплащателна сметка към ПИБ. 

Въпросът ми е ако си направя сметка и карта към TBI ще мога ли директно да си погасявам кредитните карти към другите банки без да се минава през разплащателни, дебитни и пр. И целия този процес по погасяване безплатен ли е?

Публикувано:
преди 53 минути , saved_ каза:

Здравейте! Ни в клин, ни в ръкав, искам да попитам и моля за по-простички отговори като Да или Не 😊

Имам няколко кредитни карти към ПИБ и ДСК. В момента имам разплащателна сметка към ПИБ. 

Въпросът ми е ако си направя сметка и карта към TBI ще мога ли директно да си погасявам кредитните карти към другите банки без да се минава през разплащателни, дебитни и пр. И целия този процес по погасяване безплатен ли е?

Да

Публикувано:

Дългият отговор: Извършва се превод към банковата сметка на КК. Ако говорим за карта , издадена от ПИБ, входящият трансфер е безплатен. Изходящият превод обаче ще е според тарифата на банката, от която се нарежда преводът. От Револют е безплатно.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 18 минути , Радослав каза:

От Револют е безплатно.

Като се оказва и от TBI, освен това става за секунди и е 24/7 възможно, а не само в работно време. 

• Харесвам 4
Публикувано:
На 6.12.2022 г. в 22:20, Zaro каза:

Разбира се, че става без пари - но с правилната банка.

Конкретно тази (за мен силно нелогична) такса за възстановяване на сума по карта я има от години и в ПИБ и в ДСК. В Дайнърс, TBI и Револют я няма. Даже бях забравил, че съществува такова нещо.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 16 минути , Георги Матеев каза:

Разбира се, че става без пари - но с правилната банка.

Конкретно тази (за мен силно нелогична) такса за възстановяване на сума по карта я има от години и в ПИБ и в ДСК. В Дайнърс, TBI и Револют я няма. Даже бях забравил, че съществува такова нещо.

Това беше опит за майтап бре - такса "кифла" - взимат се 50 неща от магазина, после 49 се връщат.

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 30 минути , Zaro каза:

Това беше опит за майтап бре - такса "кифла" - взимат се 50 неща от магазина, после 49 се връщат.

Кой е кифла, бе! 😜

И от къде знаеш дали директно от магазина е пазарувала или онлайн е поръчвала?

А лесно ли и е на една жена да мисли как да поднови гардероба на цялото семейство всеки сезон? Хем всички да са доволни, хем оборот за бизнес салоните да има, хем и безплатни билети с точки! Ти знаеш ли какъв прецизен ум се иска за това?!

:preved:

Ама-ха, да си имаме уважението поне малко! :flirt:

П.п. Това също е опит за шегичка.:tongue:

• Харесвам 2
  • Смея се 9
Публикувано:
преди 7 часа, Capitan Morgan каза:

Пак щеше да имаш такса макар и по-малка. Аз бях дал еврова на TBI и имам такса 5 евро за входящ трансфер извън EU (UK). Полет София -Лондон превеждат обещетението от UK сметка .

В твоя случай- да. Но по- горе писах, че полетът ми беше на АК, регистрирана в ЕС и полетът от-до- също осъществен в ЕС (Малага-София). ОББ няма такса за входящ превод за страни от ЕС. Поводът за коментара ми беше, че един път Уиз се изхитриха и втори път, че таксата на банката- 2X 10,23 евро ме учуди (меко казано).

Публикувано:

Пощенска банка придобива българския клон на "БНП Париба Лични финанси"

"Сделката за придобиването на клона на "БНП Париба Лични финанси" в България е поредна стъпка към разширяване на пазарния ни дял и заемането на още по-силна и стабилна позиция в "голямата четворка" на банковия бизнес. Всички ние в Пощенска банка отчитаме това поредно придобиване като наистина голямо постижение, с което ще се превърнем в единствената финансова институция у нас, осъществила три поредни сливания за изключително кратък период - при това в една предизвикателна и променяща се среда, която само ни провокира да бъдем още по-големи победители", е цитирана да казва главният изпълнителен директор и председател на управителния съвет на Пощенска банка Петя Димитрова. Предходните придобивки на банката бяха българският клон на гръцката "Алфа банк" и банка "Пиреос България".

• Шок 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.