Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 6 минути , neuromancer каза:

Това може просто да е feature на страхотния IT на TBI, а не истински отказ 😀

Бъга с безсрочните ЛК го има и в авиокомпаниите, та камо ли в TBI.

Личен опит - нали вече съм на пределна възраст и ... страдам.

:biggrin:

• Харесвам 4
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 5 часа, dimitrov6 каза:

Просто след като снимах лична карта  Безсрочна и селфи  не ми се обадиха ,че съм одобрен,а в приложението  отново искаха да снимам лична карта  и селфи. И така безкрайно.

Това е бъг(един от многото) в приложението на TBI Bank. Не е отказ за регистрация.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

С карта Easypay опитах да си платя телефона в сайта на Виваком,но не става.Може би трябва сметките с тази карта да се плащат само в Epay.

• Харесвам 1
Публикувано:

До колкото знам картата на Изипей няма статична парола, тоест няма защита при онлайн плащания, навярно и затова не е успешно плащането с нея. По-добре, че не е успешно, защото иначе, всеки който ти знае номера на картата ще може да пазарува на аванта! Картата на Изипей може да се използва за плащане на комунални сметки, но само през Ипей. Ако някъде бъркам, моля поправете ме. 🙂

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 часа, Magnata каза:

Картата на Изипей може да се използва за плащане на комунални сметки, но само през Ипей. Ако някъде бъркам, моля поправете ме. 🙂

И чрез bpay за заплащане на комунални сметки през банкомат. Не съм пробвал точно с тази карта, но като се има предвид, че е тяхна услуга следва да няма проблем.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 10 минути , dimitrov6 каза:

Тази карта Easypay не може да се заключва. А има ли гаранция за спестяванията ,както е в банките.

ePay.bg -> Карти и микросметки -> избор на карта -> Временно спиране на картата --> Да

"Вашите пари (парични преводи) са застраховани безплатно в размер до 10 000 лв. за едно плащане и до 100 000 лв. за календарна година, независимо от броя на плащанията, срещу каквито и да е щети по Вашата микросметка* и Вашите банкови карти за плащания, извършени през сайтовете www.epay.bg и www.easypay.bg ."

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 16 часа, dimitrov6 каза:

С карта Easypay опитах да си платя телефона в сайта на Виваком,но не става.Може би трябва сметките с тази карта да се плащат само в Epay.

Проблемът е може би в това, че виртуалния ПОС-терминал не поддържа BCard като вид карта. Това ми се е случвало и на други виртуални ПОС-терминали с картата на Дайнърс например, след като погледна отстрани или отдолу иконките на картите, които приема ми става ясно.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 2.06.2023 г. в 12:59, antea каза:

задействала съм го и това, електронно, чакам някакъв резултат, имам ли пик от НОИ на бабата, нататък мога и сама да й декларирам сметката, но се насочих към Easypay, защото в обичайните банки съм срещала трудности с пълномощно, което не било по техен образец (нищо че е генерално) или пък не било донесено лично от упълномощителя... той ако можеше да ходи упълномощителят, надали щеше да дава пълномощно

с TBI хич не ми се иска да се забърквам, но ми е любопитно - как точно отказват? предполагам, че като се открива така дистанционно сметка, би трябвало да има някаква верификация, лицева с камера или нещо друго? отделно ме съмнява, че приложението им може да верифицира примерно зелен паспорт, издаден през 80-те години 🙂

Такаааа, преди малко създадох и верефицирах акаунт и сметка в TBI на баща ми с безрочна лична карта. Всичко мина гладко за 10 мин. По-рано днес попитах в чата през моето банкиране дали има проблем с такива лични карти и ме увериха, че няма и то излезна вярно 🙂 Инсталацията направих на един стар iphone SE с операционна система 15.7.6( последната възможна за този модел). Та или съм късметлия или TBI ни четат и си оправят бъговете 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

@Zlia и със селфи ли? би ли си загубил още малко време да питаш и за стар паспорт?

аз пък удрям сериозно на камък, първо в Изипей, където на два пъти губих по 1 час, и се оказа заради зеления паспорт, който не можел да бъде валидиран на сайта на МВР - от публично достъпните справки (защото не може да се въвеждат букви там), не че сигурно нямат служебно достъп до базата данни на Министерството, после и в банка, където служител ми се запъна за пълномощното

айде това за паспорта има някаква възможност през електронните услуги на МВР да поискам да издадат документ, че паспортът е валиден ВЪПРЕКИ техническия недостатък на сайта им, ама и то на хартия след 2 седмици АКО успея да подпиша заявлението, защото "системата е недостъпна, опитайте по-късно" и така вече часове

последните три часа ги губих в писане на оплаквания, жалби и сигнали до банки, институции и министерства, които ти казват - "не може, защото така!" защото съм бясна! на мен ми е ясно, че има малко такива хора, живи и с акъла си на тая възраст, като бабичката ми, и не са ги предвидили, че още мърдат, ама ми идва в повече отвсякъде някой да им вгорчава живота още повече, и да затлачва битието на всички около тях

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 15 минути , antea каза:

@Zlia и със селфи ли? би ли си загубил още малко време да питаш и за стар паспорт

Разбира се, че със селфи. То си е част от процеса. Съжалявам бях забравил, че ставаше въпрос за стар зелен паспорт. Ще попитам, ама едва ли ще ми отговорят положително. Все пак в самият процес има снимка на двете страни на лична карта, а при паспорта няма как да стане. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 часа, antea каза:

@Zlia и със селфи ли? би ли си загубил още малко време да питаш и за стар паспорт?

аз пък удрям сериозно на камък, първо в Изипей, където на два пъти губих по 1 час, и се оказа заради зеления паспорт, който не можел да бъде валидиран на сайта на МВР - от публично достъпните справки (защото не може да се въвеждат букви там), не че сигурно нямат служебно достъп до базата данни на Министерството, после и в банка, където служител ми се запъна за пълномощното

айде това за паспорта има някаква възможност през електронните услуги на МВР да поискам да издадат документ, че паспортът е валиден ВЪПРЕКИ техническия недостатък на сайта им, ама и то на хартия след 2 седмици АКО успея да подпиша заявлението, защото "системата е недостъпна, опитайте по-късно" и така вече часове

последните три часа ги губих в писане на оплаквания, жалби и сигнали до банки, институции и министерства, които ти казват - "не може, защото така!" защото съм бясна! на мен ми е ясно, че има малко такива хора, живи и с акъла си на тая възраст, като бабичката ми, и не са ги предвидили, че още мърдат, ама ми идва в повече отвсякъде някой да им вгорчава живота още повече, и да затлачва битието на всички около тях

Сигурно си се сетила, но все пак.

Опитай в някоя банка да ти дадат бланка на пълномощното което ще харесат или поне част от "любимия" им текст. После викни нотариус на място при бабата и ... готово.

Аз ги проучвах нотариусите, дето ходят по домовете на хората. Не повече от 100 лв. ще излезе операцията.

Публикувано:

пълномощното ми си е топ 🙂 проблемът е, че според една служителка карта се давала само лично на титуляра, не ставало с пълномощно, пък ако ще да е по сто техни образци; аз пък твърдя, че има понятие Оправомощен ползвател на карта, който може да е трето лице (в случая аз, или друг, чието име е на картата), който може да получи собствената си карта, е, не и не.... чакам реакцията на тяхната Правна дирекция

ситуацията е силно малоумна, защото с пълномощното можеш да превеждаш пари или да ги теглиш на каса (срещу дебела такса, естествено), но същото пълномощно изведнъж не играе, когато трябва да получиш смотаната карта, с която реално само теглиш

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , antea каза:

пълномощното ми си е топ 🙂 проблемът е, че според една служителка карта се давала само лично на титуляра, не ставало с пълномощно, пък ако ще да е по сто техни образци; аз пък твърдя, че има понятие Оправомощен ползвател на карта, който може да е трето лице (в случая аз, или друг, чието име е на картата), който може да получи собствената си карта, е, не и не.... чакам реакцията на тяхната Правна дирекция

ситуацията е силно малоумна, защото с пълномощното можеш да превеждаш пари или да ги теглиш на каса (срещу дебела такса, естествено), но същото пълномощно изведнъж не играе, когато трябва да получиш смотаната карта, с която реално само теглиш

А ако ги заобиколиш с онлайн банкиране т.е. с превод от сметката на бабата в твоя в същата банка и от твоята с карта се теглят парите?

За ЦКБ по памет тези преводи са 0.50 ст.

Публикувано:

виж как мислим еднакво 🙂 не става - питах за присъединяване на нейната сметка към моето, не може, и за онлайн банкирането я искали лично, абе.....

• Харесвам 1
Публикувано:

тая работа с неполучаването на карта с пълномощно е повсеместна (много банки са така, ако не всички) и отдавна, веднъж се мъчих, понеже живея в чужбина

нищо не стана, ама не ми беше важно и закрих всичко

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз пък се изненадвам. Винаги съм вземала картата на дъщеря ми с пълномощно от ДСК без никакъв проблем. С него и оперирах през цялото време, докато накрая закрих всичко. Може пък да е защото се преиздава??? 

• Харесвам 1
Публикувано:

така е, факт, четох една статия по въпроса - https://www.segabg.com/category-first-page/bankite-masovo-ne-priznavat-notarialno-zavereni-pulnomoshtni

но се надявах нещата да са се променили, е, не са, така че който има възрастни роднини, е добре да си организира нещата навреме, именно чрез някакво онлайн банкиране, защото и картите изтичат, и може да се случи баш когато човекът е вече трудно подвижен, аз не го направих и сега губя ужасно много време за такива елементарни битовизми

преди 2 минути , EliDion каза:

Аз пък се изненадвам. Винаги съм вземала картата на дъщеря ми с пълномощно от ДСК без никакъв проблем. С него и оперирах през цялото време, докато накрая закрих всичко. Може пък да е защото се преиздава??? 

ДСК значи, ще имам предвид, мерси, трудно ще ми е да ги проверя една по една всичките

Публикувано:

В Пощенска провери ли? Исках да направя сметка на Крис с пълномощно и банкиране. Казаха, че няма проблем, само картата трябвало да се вземе лично. Но като имаш банкиране карта не ти трябва реално.

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз как реших проблема с трудноподвижните възрастни хора. Закарах бабката пред банковия клон, помолих служителка да излезе, за да потвърди баба, че иска да й открият онлайн банкиране и толкоз. Превеждат й пенсията и после вече през онлайн банкирането местя парите където искам. Дебитна карта няма вече от доста години. 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:
На 2.06.2023 г. в 12:59, antea каза:

той ако можеше да ходи упълномощителят, надали щеше да дава пълномощно

Друг начин е да й носят пенсията в къщи пощальоните.

• Харесвам 1
Публикувано:

Преди години в ЦКБ с пълномощно, което предварително бях съгласувала с тях, ми казаха, че няма смисъл да издават карта. Ще ми я дадат, но няма да мога да я ползвам, защото в пълномощното пише само получаване на карта, но не и на ПИН код.

• Харесвам 1
Публикувано:

В ПИБ накараха баба ми на 90+ години да отиде на място, за да си вземе ПИН-а. Майка опита много варианти, но не се съгласиха тя да вземе ПИН-а с пълномощно.

Публикувано:

Онзи ден взех с пълномощно картата на сина ми от ДСК..

Явно в някои банки става...
Картата беше без ПИН, защото само подновяват пластиката...

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.