Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:

има - 0,25% е таксата, малко по-назад го обсъждахме

не помня вече, че отдавна не сме си ползвали по същество кредитните пиб-ски карти, там сумите, плащани за битови сметки през my.fibank участват ли в оборота за кешбека?

Публикувано:

Поредната свинщина на ПИБ - преди 3 месеца забелязах опити за теглене от картата - една нулева транзакция, и една (за щастие) над лимита на картата. Това става в 4 сутринта, аз разбирам няколко часа по-късно. Замразявам картата, звъня на кол центъра - 10 минути на музиката и се отказах. На следвщата вечер - пак два опита за транзакции - отхвърлени. Свързвам се, обяснявам случая - предлагат да ми блокират картата. Съгласявам се. Картата изтича юли, решавам да не се знимавам да я подновявам точно тогава.

Днес от офис на ПИБ ми потвърдиха - картата няма да ми бъде преиздадена, ако не платя 20 лв такса президаване, защото аз съм поискал да ми я блокират, а не са го направили от банката?!

• Шок 5
  • Замислям се 1
Публикувано:

Така e, не е новост, и аз така веднъж им се обадих след като видях авторизации, които не са мои, и си платих за преиздаване, това беше преди повече от 10 години.

2-3 години преди това те ми я бяха блокирали заради съмнителни транзакции (още нямаше онлайн банкиране) и ми я преиздадоха безплатно.

• Харесвам 1
Публикувано:

Нищо ново не виждам, а в допълнение, доколкото знам, дори те да ти я преиздадат поради изтичане на валидността, отново дължиш 20 лева, приспадат ги от сметката.

Публикувано:

20 лева е абсурдно за преиздаване на карта..

Пускаш я за закриване и като минат 30 дни и я закрият, пускаш искане за издаване на нова карта.

• Харесвам 4
Публикувано:

Може би не е ново, но това не го прави по-малко възмутително. Явно днес ще си получа преиздадения Дайнърс и ще пусна за закриване Мастър.

• Харесвам 4
Публикувано:

Днес в ДСК един човек искаше да внесе 100 лв плюс 50 евро и му поискаха 6 лв такса превалутиране. Чух го как си говори: Измамници.

• Харесвам 5
Публикувано:

След страстите около спирането на кешбека при Diners реших да се прехвърля частично при KBC. Кандидатствах онлайн за Visa Classic Credit от тук.

Нещата, които ме устройват:

- сходна месечна такса - 4,40 лв.

- кешбек - 1%, но само за покупки в страната. След заявяване се прехвърля по картата и може да се харчи. 

- картата може да се погасява по банков път

- може да си плащам консумативите и да получавам кешбек

- сдобивам се с още един вид карта за онези сайтове, която макар трънския курс на превалутиране, пак би била на сметка при отстъпка от някои билети

Нещата, които не ме устройват, но в комбинация с Diners (няма да я закривам, за да я ползвам за салоните + добрия валутен курс + медицинската застраховка при пътуване + отстъпките в онези сайтове) са напълно ок за мен:

- не може да се ползва за плащания различни от BGN, заради кофти обменен курс

Конкретно тази карта не осигурява достъп до салона на летище София. KBC имат друг продукт, който го предоставя - MasterCard Gold Premium - но годишната такса е близо 100 лв., а салонът в София предимно го ползвам с картата на мъжа ми, която има право на гост. 

Един магеланец наскоро ми каза, че всички кредитни карти дават безплатна медицинска застраховка при пътуване в чужбина. Не е така, тази не дава 🙂

От банката ми казаха, че няма такса за закриване. Не намерих такава и в тарифата. Трябва да се ползва минимум 6 месеца.

Верифицирането на плащанията става с App-a DigiPay или ти пращат смс + генерираш си еПин.

Според банката няма ограничение на кешбека. 

• Харесвам 7
Публикувано:

KBC Банк e в процедура по вливане в ОББ. В момента работят по прехвърляне на системите към тези на ОББ. Предвид че самата ОББ няма кешбек програма (то има - UWIN, но там търговците са лимитирани) не очаквам дълго време да се запази това и за текущите карти.

• Харесвам 3
Публикувано:

Поправете ме ако греша, но curve нямаха ли 0.5% такса при превалутиране през уикенда? Това го споменавам във връзка с ползването на *кешбек при добавена МС еволв , настроена в евро.

Публикувано:

Знам, че ПИБ не е много долюбвана, но в момента имат промоция за КК без такса за първата година, а при достигане на съответния оборот няма такса за всяка следваща.

Има и мижав кешбек. Не е много, но поне ще покрие таксите и по дебитната карта. Считам се на далвера, ако в крайна сметка не давам нищо на банката.

Публикувано:
Преди 1 час, bluba каза:

Знам, че ПИБ не е много долюбвана, но в момента имат промоция за КК без такса за първата година, а при достигане на съответния оборот няма такса за всяка следваща.

Има и мижав кешбек. Не е много, но поне ще покрие таксите и по дебитната карта. Считам се на далвера, ако в крайна сметка не давам нищо на банката.

Благодаря за напомнянето. Бях забравил за този оборот от 14400лв за 1 година. Така че и втората година няма да плащам такса.

В резюме от ПИБ :

КК Виза златна - без годишна такса и кешбек от 0.75%. Бих добавил и не лош обменен курс който изпробвах в Тайланд.

Публикувано:

Въпрос: 

Прехвърлих неволно повече пари в сметка с кредитна карта, отколкото обичайно внасям горница. Понеже не искам да ги държа вътре, имам ли и какви възможности да ги дръпна? Нямам друга сметка в тази банка.

Публикувано:
На 4.07.2023 г. в 18:10, Яничка каза:

Според банката няма ограничение на кешбека. 

Когато разглеждах тази карта видях ограничение за кешбека. Зависеше от кредитния лимит на картата, но не помня условията. Така, че имат ограничение и е хубаво да разбереш колко е за твоята карта.

Публикувано:

Политиката на Револют в 11.3, забранява изпращането и получаването на пари от сметка на кредитна карта.

Рискувате, да ви бъде закрита сметката в Револют и възможността да ползвате повече услугата.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Iliyan Minchev каза:

Политиката на Револют в 11.3, забранява изпращането и получаването на пари от сметка на кредитна карта.

Рискувате, да ви бъде закрита сметката в Револют и възможността да ползвате повече услугата.

"Приложението Revolut или картата Revolut не трябва да се използват (пряко или косвено), както следва:

...

само за изпращане и получаване на пари от сметка на кредитна карта; ..."

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, Zlia каза:

Правил съм го не един път и ако не се злоупотребява няма да направят проблем според мен. 

Не е проблем самото захранване с кредитна карта, а последващото прехвърляне на същите тези средства другаде и неизползването им чрез Револют. Една от честите причини, потребители да се окажат с предупреждение в най-добрия случай за нарушаване политиката им.

Публикувано:

Направо нямам думи за тези наши банки.

Пощенска банка ми взима по 3,52 лв. месечна такса за спестовната сметка и 3,05 лв. за разплащателна сметка. 

А ДСК ме съсипаха от такси за какво ли не: за sms - всеки по 0,15 лв., за SVC - 2.00 лв., за такса пакетно обслужване 5,87 лв. на месец, за теглене от различен банкомат и какво ли още не........... 

Та как е тръгнало май само за месечни такси ще работим!

Да взема една револут да си поръчам и това е 

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
Преди 1 час, Иван Попов каза:

Да взема една револут да си поръчам

Есента разкарах револута, когато ми дръпна парички, без да съм ги наредила 🙄  И силно им се ядосах. Мисля си, че ще въведат и таксичка по някое време..

Инак с нея в телефона се извозих в метрото, когато се върнах от Непал, транспортната ми карта беше изтекла - не знам как го направи, но вратичката към перона ми се отвори и нямах резервен вариант..

Преди 1 час, Иван Попов каза:

Та как е тръгнало май само за месечни такси ще работим!

И ПИБ ми е вече трудно поносима, но нямам избор..

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 7 минути , Anna Kalinovska каза:

И ПИБ ми е вече трудно поносима, но нямам избор..

Поне ПИБ все още ми взимат по 2,50 лв. месечна такса 🙂

Явно там ще се задържа, нищо, че нямаме клон в Сандански. 😉

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , Иван Попов каза:

Поне ПИБ все още ми взимат по 2,50 лв. месечна такса 🙂

Явно там ще се задържа, нищо, че нямаме клон в Сандански. 😉

Там съм и само там от момента, в който започнаха да са не само за корпоративни клиенти от 2005 г. и съм един от първите им клиенти физически лица. Помня времето, когато нямаше месечна такса, нито такса за тегене от техен банкомат. Там някъде като важен за тях клиент и ми предложиха 2 продукта накуп: виза класик и дайнерс фърст лейди; от тях остана само якото калъфче за карти, сега такива няма 😎 Само да си купиш скъпичко в самолетите, напр. на австрийците, както СОФ-КЕВ..

И в Своге междувременно са закрили клона, както и "моя", от другата страна на булеварда, бившата централа хлопна вратите от 1 април; останаха им само банкоматите, които ядат пари.. Явно не им стигат таксите да поддържат офиси с бонбони 🙃

Навремето имаше Стопанска банка, от която бях доволна при международните разплащания, Банка земеделски кредит, която също не беше зле, в БВБ, сега Уникредит, пък поддържах и трезор в подземието до древните разкопки.. Сега като да е най-скъпата.

преди 9 часа, oli_mali каза:

КК на ОББ/КБС също няма годишна такса през първата година от издаването.

Също и виза, еволв на ПИБ.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.