Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 27 минути , Anna Kalinovska каза:

Там съм и само там от момента, в който започнаха да са не само за корпоративни клиенти от 2005 г. и съм един от първите им клиенти физически лица.

Явно живееш в някоя паралелна система... 😛 

Клиент съм на ПИБ като физическо лице от 1997 г. Ако ти през 2005 г. си станала "един от първите им клиенти физически лица", аз явно съм бил от "опитните зайчета" осем години по-рано... 😉  

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 2 минути , Duke каза:

Явно живееш в някоя паралелна система... 😛 

Клиент съм на ПИБ като физическо лице от 1997 г. Ако ти през 2005 г. си станала "един от първите им клиенти физически лица", аз явно съм бил от "опитните зайчета" осем години по-рано... 😉  

Може и Алцхаймер да ме гони 🤔 Няма да гледам документация.

А паралелните системи определено ми харесват, още не знам точно защо 🤠

• Харесвам 1
Публикувано:

И система и вселена паралелна се населява 😉

От 70 страници тема, не ви става ясно коя банка е с ок условия към момента. Никога не съм ползвал банка с по-голяма месечна такса от 1,5 лв. А относно Револют- не съм разбрал да теглят някога пари без клиента да е виновен 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:
10 hours ago, macf1an said:

"Приложението Revolut или картата Revolut не трябва да се използват (пряко или косвено), както следва:

...

само за изпращане и получаване на пари от сметка на кредитна карта; ..."

т.е. Ако се използва и за други разплащания - банкови трансфери, тегления и т.н. + закриване на задължения/изпращане на пари към КК - не би трябвало да е проблем?
Аз така го разбирам или така ми се иска 🙂 за да не плащам 12х1.8 лв. на банката за изпращане на пари към КК 🙂 

• Харесвам 4
Публикувано:

Назад в темата сме коментирали  World Debit Mastercard на ЦКБ.

На мен ми се струва доста изгодна.

Ето част от екстрите:

-----

• Без такса за издаване;
  • Без такса за покупки в страната и чужбина;
  • Възможност за избор на карта в лева, евро или щатски долари;
  • С картата World Debit Mastercard® участвате в програмата за лоялни клиeнти на ЦКБ - CCB Club ;
  • Отстъпки в търговските обекти, включени в програмата CCB Bonus;
  • Допълнителни привилегии на летищата в София и Виена- за притежателите на World Debit Mastercard® от ЦКБ и един техен придружител е осигурен безплатен достъп до бизнес салон Aspire, Терминал 2 на Летище София и Sky Lounge във Виена*, независимо от това с коя авиокомпания пътувате;;

• Допълнително безплатен багаж при полет с България Еър – като притежател на златна клубна карта CCB Club имате право на два пъти повече безплатен багаж с всеки полет, при който опериращ превозвач е България Еър. Имате възможност да превозвате два багажа, всеки с тегло до 23 кг.*;

• Безплатна застраховка при пътуване в чужбина - получавате безплатна медицинска помощ и защита от над 20 вида застрахователни събития. За да активирате своята застраховка, е достатъчно да използвате картата си за покупка във връзка с пътуването*;
  • Безплатна застраховка, която Ви осигурява допълнителна сигурност и към момента не се предлага с нито една друга дебитна карта в България. Покрива следните рискове:
    • В случай на кражба и/или случайна щета на артикул, закупен с картата;
    • Ако откриете по-добра цена за артикул, закупен с картата; или чаи от него.ст
    • При кражба на картата с Вашите ключове или документи.

--------------------------

Copy/paste от сайта на ЦКБ. Ако е в разрез с правилата на форума, моля модераторите да изтрият мнението ми или части от него.

Прехвърлям пари в Revolut и Дайнерс без такси.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 17 минути , Bilqz каза:

т.е. Ако се използва и за други разплащания - банкови трансфери, тегления и т.н. + закриване на задължения/изпращане на пари към КК - не би трябвало да е проблем?
Аз така го разбирам или така ми се иска 🙂 за да не плащам 12х1.8 лв. на банката за изпращане на пари към КК 🙂 

Тоест ако зареждаш постоянно с кредитна карта и после теглиш на банкомат ще ти направят забележка, това е. 
Години наред си погасявах вноските по кредитната карта в Пощенска през Револют с банков превод и не съм имал проблем. Но регулярното ми зареждане на Револют не е било с кредитна карта. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , ven62 каза:

Назад в темата сме коментирали  World Debit Mastercard на ЦКБ.

На мен ми се струва доста изгодна.

Ето част от екстрите:

-----

• Без такса за издаване;
  • Без такса за покупки в страната и чужбина;
  • Възможност за избор на карта в лева, евро или щатски долари;
  • С картата World Debit Mastercard® участвате в програмата за лоялни клиeнти на ЦКБ - CCB Club ;
  • Отстъпки в търговските обекти, включени в програмата CCB Bonus;
  • Допълнителни привилегии на летищата в София и Виена- за притежателите на World Debit Mastercard® от ЦКБ и един техен придружител е осигурен безплатен достъп до бизнес салон Aspire, Терминал 2 на Летище София и Sky Lounge във Виена*, независимо от това с коя авиокомпания пътувате;;

• Допълнително безплатен багаж при полет с България Еър – като притежател на златна клубна карта CCB Club имате право на два пъти повече безплатен багаж с всеки полет, при който опериращ превозвач е България Еър. Имате възможност да превозвате два багажа, всеки с тегло до 23 кг.*;

• Безплатна застраховка при пътуване в чужбина - получавате безплатна медицинска помощ и защита от над 20 вида застрахователни събития. За да активирате своята застраховка, е достатъчно да използвате картата си за покупка във връзка с пътуването*;
  • Безплатна застраховка, която Ви осигурява допълнителна сигурност и към момента не се предлага с нито една друга дебитна карта в България. Покрива следните рискове:
    • В случай на кражба и/или случайна щета на артикул, закупен с картата;
    • Ако откриете по-добра цена за артикул, закупен с картата; или чаи от него.ст
    • При кражба на картата с Вашите ключове или документи.

--------------------------

Copy/paste от сайта на ЦКБ. Ако е в разрез с правилата на форума, моля модераторите да изтрият мнението ми

Едно важно допълнение за издаването на този тип дебитна карта от страна на ЦКБ.

Поръчайте Вашата безконтактна карта  World Debit Mastercard®

• Ако участвате в нашата програма за лоялност CCB Club и притежавате златна клубна карта, Вие може да заявите Вашата дебитна карта World Debit Mastercard още сега. Ако нямате златна клубна карта, но отговаряте на условията за такава (ползвате кредитен продукт от ЦКБ за над 20 000 лв. или имате наличности по сметки в банката за над 20 000 лв.), можете да получите своята клубна и дебитна карта едновременно.
  • Може да поръчате картата си и в офисите на Централна Кооперативна Банка;
  • Харесвам 4
Публикувано:
преди 36 минути , agenta каза:

Едно важно допълнение за издаването на този тип дебитна карта от страна на ЦКБ.

Поръчайте Вашата безконтактна карта  World Debit Mastercard®

• Ако участвате в нашата програма за лоялност CCB Club и притежавате златна клубна карта, Вие може да заявите Вашата дебитна карта World Debit Mastercard още сега. Ако нямате златна клубна карта, но отговаряте на условията за такава (ползвате кредитен продукт от ЦКБ за над 20 000 лв. или имате наличности по сметки в банката за над 20 000 лв.), можете да получите своята клубна и дебитна карта едновременно.
  • Може да поръчате картата си и в офисите на Централна Кооперативна Банка;

Да, така е. Но само в момента на издаване на картата.:wink:

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 11 часа, oli_mali каза:

КК на ОББ/КБС също няма годишна такса през първата година от издаването.

Сигурен ли си в това? Януари месец вадих от ОББ и доколкото помня беше 24 лева за първата година.

Публикувано:
преди 37 минути , Victoria каза:

Сигурен ли си в това? Януари месец вадих от ОББ и доколкото помня беше 24 лева за първата година.

ОББ е 24 за първата, а за следващи е по 24 при над 12 или 24 транзакции, не помня точно.

Публикувано:
На 7.07.2023 г. в 10:38, Victoria каза:

Да, миналата седмица си извадих нова сметка и карта. Линк

Георги Матеев
Публикувано:
На 7.07.2023 г. в 8:01, Zlia каза:

От 70 страници тема, не ви става ясно коя банка е с ок условия към момента. Никога не съм ползвал банка с по-голяма месечна такса от 1,5 лв. А относно Револют- не съм разбрал да теглят някога пари без клиента да е виновен 🙂

Да, понякога имам чувството, че темата се чете много повърхностно, а доста добре са обяснени някои неща.

@Иван Попов изваждай си Револют и се махай с 200 от ДСК - ще се родиш, гарантирам ти. Нямай никакви притеснения.

Последната банка, на която бях склонен да плащам въобще нещо, беше именно ДСК - таксата за частно банкиране. И то само заради по-големия кешбек по картата, та математиката пак излизаше в моя полза.

От доста време няма вариант, в който да не съм на солиден плюс от отношенията си с която и да е финансова институция - било чрез кешбек, отстъпки, лихви и тн. Въпрос на елементарна финансова дисциплина и известно проучване + подреждане на нещата. Не одобрявам излишно плащане на такси, най-малкото понеже очевидно са спекулативно раздути, а и защото отдавна ми омръзна да хрантутим тази паразитна банкова система. По-ясно доказателство от това надали има:

На 7.07.2023 г. в 10:48, logist13 каза:

На фона на рекордните печалби в банковата система (1 млрд. лева за 4 месеца), щавенето на клиентите се увеличава, честито:

Банките отново вдигат таксите - Новини - econ.bg

Точно затова харесвам финтех провайдърите, както и хибридните банки от типа на TBI - намерили са си прекрасен печеливш бизнес модел без да се налага да свалят по 8 кожи от гърба на клиента. Стандартните банки са в другата крайност и (с много малки изключения) ги избягвам като чума.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, Георги Матеев каза:

Последната банка, на която бях склонен да плащам въобще нещо, беше именно ДСК

... там преди известно време таксата глътна всичко налично, което лекомислено бях оставила на името на непълнолетния ми тогава син в 2-3 спестовни книжки, уж да станело повече, нали е Спестовна.. 🙃

Публикувано:

Много зависи и как точно се ползва банкирането.При мен разходите са 2х2.50 лева месечно за подръжка на разплащателните сметки + 0.50 ст. за вътрешнобанков превод / 1 лв. междубанков. При всички положения около 10-ина лева месечно , не повече.

Revolut премиум план , основно заради застраховката и много по-добрите покрития спрямо Diners , 14 лв месечно. 

Май това е което давам на банките.От банкомат тегля веднъж на месец-два или по-рядко , и почти  не го броя за разход.

Разбира се и годишните такси за подръжка на Visa Credit и Diners , но без тях просто не може.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 6.07.2023 г. в 23:08, oli_mali каза:

КК на ОББ/КБС също няма годишна такса през първата година от издаването.

За съжаление тази промоция приключи и вече има такса.

Публикувано:

Аз пък миналия месец с голяма мъка се принудих и открих банкова сметка в наша банка, защото дайнърс, револют и кърв са ми достатъчни.

Избрах си Първа Инвестиционна и премиум дебитна мастъркард, която ми осигурява безплатно неограничен брой посещения на салоните в София, Белград, Скопие, Виена, Истанбул за мен +1 придружител. Според мен чудесно допълва дайнърсите ни и поне ние така няма опасност да си изхарчим 12 салона и да останем без безплатни посещения.

Ако тези уизовци почнат да летят от нормалното летище, 60 лв годишно за тази карта ще са напълно оправдани, но и иначе 5 лв месечно се избиват лесно с некупуването на 1 вода на Т2.

https://www.mastercard.bg/bg-bg/personal/offers-and-promotions/premium-offers/airports/lounge-key.html

ОББ имат сходен продукт и бяха първият ми избор, но 100 лв такса е прекалено много и ме ядоса, че ме излъгаха по телефона и се разкарвах до техен клон напразно.

В ПИБ служителката също не знаеше нищо за този продукт, но аз и без това загубих 100 часа да проучвам и претеглям, та не ми пречеше да й обясня.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 4 часа, Lindt каза:

Аз пък миналия месец с голяма мъка се принудих и открих банкова сметка в наша банка, защото дайнърс, револют и кърв са ми достатъчни.

Избрах си Първа Инвестиционна и премиум дебитна мастъркард, която ми осигурява безплатно неограничен брой посещения на салоните в София, Белград, Скопие, Виена, Истанбул за мен +1 придружител. Според мен чудесно допълва дайнърсите ни и поне ние така няма опасност да си изхарчим 12 салона и да останем без безплатни посещения.

Ако тези уизовци почнат да летят от нормалното летище, 60 лв годишно за тази карта ще са напълно оправдани, но и иначе 5 лв месечно се избиват лесно с некупуването на 1 вода на Т2.

https://www.mastercard.bg/bg-bg/personal/offers-and-promotions/premium-offers/airports/lounge-key.html

ОББ имат сходен продукт и бяха първият ми избор, но 100 лв такса е прекалено много и ме ядоса, че ме излъгаха по телефона и се разкарвах до техен клон напразно.

В ПИБ служителката също не знаеше нищо за този продукт, но аз и без това загубих 100 часа да проучвам и претеглям, та не ми пречеше да й обясня.

World Elite Debit  ли е картата ?

Публикувано:

Как е най-eвтино  да се прехвърлят 10 хиляди от Уникредит  в KBC. Мобилното ми банкиране май е само за преглед на баланса,а не за преводи. Теглене от банкомат е евтино, но после на каса ли се внася или пак банкомат. Не съм внасял на банкомат  и гледах как на хора не им приема банкноти или направо охраната отваряше банкомата заради грешка.Ако банкомат не приеме няколко банкноти,после на каса безплатно ли е тяхното внасяне.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 минути , dimitrov6 каза:

Как е най-eвтино  да се прехвърлят 10 хиляди от Уникредит  в KBC. Мобилното ми банкиране май е само за преглед на баланса,а не за преводи. Теглене от банкомат е евтино, но после на каса ли се внася или пак банкомат. Не съм внасял на банкомат  и гледах как на хора не им приема банкноти или направо охраната отваряше банкомата заради грешка.Ако банкомат не приеме няколко банкноти,после на каса безплатно ли е тяхното внасяне.

Може да не ти е актично МБ. Вземи го подкарай. Таксата от там ще ти е 1.2лв, ако не се лъжа. Няма как да ти излезе по-евтино по друг начин.

Тегленето от банкомати вече е с такса, освен ако не си на по-скъп план.

Редовно внасям на ДСК и проблеми няма. И да ти върне пари, може да искаш да ти сменят банкнотите в клона и да пробваш с другите.

• Благодаря 1
Публикувано:
В момента, jorocontrola каза:

Може да не ти е актично МБ. Вземи го подкарай.

Това не става ли с електронен подпис. Досега не съм имал такъв.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.