Patrick K Публикувано: 12 юли, 2023 Публикувано: 12 юли, 2023 преди 47 минути , boogy83 каза: Това за таксата не успях да видя къде го пише? Има ли някакви уловки, защото ако звучи наистина хубаво да имаш карта без такса и да си я ползваш за лаунджовете. В тарифата на банката https://www.bnpparibas-pf.bg/document/download/122 Но в условията на картата пише "Кредиторът може да закрие картата по своя инициатива при просрочие над 3 месеца, неактивност над 6 месеца, злоупотреба, неправилна употреба и др., които биха довели до увреждане на интересите на Страните", тоест няма да е на 100% безплатна и не се знае в кой момент ще решат, че не им изгодно. https://www.bnpparibas-pf.bg/document/download/124 4
Alexander Публикувано: 12 юли, 2023 Публикувано: 12 юли, 2023 Трансфер от Револют вчера сутринта и изпълнен в 11:00 часа все още не е стигнал в ДСК, в случая покриване на КК. 26-27 часа е малко .. Направо не е за вярване колко са нагли 2
Фил Публикувано: 12 юли, 2023 Публикувано: 12 юли, 2023 На 10.07.2023 г. в 12:45, Iliyan Minchev каза: Таксата от 6лв. не се начислява при погасяване на задълженията по картата преди падежната дата. Не изглежда да е така, според тарифата, само ако не се ползва картата няма такса :
Marisha Публикувано: 12 юли, 2023 Публикувано: 12 юли, 2023 преди 36 минути , Iliyan Minchev каза: Ето ми го извлечението, ползвам картата и ги няма тези начислени 6лв. Както споделих и по-рано, при погасяване на кредитния лимит изцяло преди падежна дата ( в моят случай 15то число на месеца ). Безплатните неограничени посещения на изброените лаунджове, не са обвързани с оборот. Линк за добавяне на картата в loungekey https://www.loungekey.com/ С тази карта мога ли да зареждам Револют без такса?
Iliyan Minchev Публикувано: 12 юли, 2023 Публикувано: 12 юли, 2023 Такса за захранване на Револют няма, но лично аз избягвам зареждане с кредитна карта от лични съображения. 4
Иван Попов Публикувано: 22 юли, 2023 Публикувано: 22 юли, 2023 На 8.07.2023 г. в 13:52, Георги Матеев каза: изваждай си Револют и се махай с 200 от ДСК - ще се родиш, гарантирам ти. Нямай никакви притеснения. Така ще е май 😊 Благодаря за отговора! 😉 2
antea Публикувано: 27 юли, 2023 Публикувано: 27 юли, 2023 На 2.07.2023 г. в 20:21, antea каза: с пакетната услуга се премахва таксата за превалутиране /0,25%/, но само за дебитни карти (при тях се маха и таксата за теглене от всякакви банкомати в България и ЕИП), така че реалният кешбек по кредитните им карти при плащане в друга валута е също 0,25%, да го има предвид @Duke но по-назад @Павел* спомена, че това също се преодолявало частично, ако се сложи зад Curve - не съм пробвала, не съм сигурна как ще стане, като пак ще се появи като валутно плащане при ПИБ, дори и да се смени валутата на картата в Curve, ще е полезно, ако той сподели повече да си коригирам това мнение, понеже преди малко забелязах като си разгледах транзакциите от последния месец (след като се върнах към кредитната на ПИБ и поизоставих дайнърса) - изглежда има някаква промяна в условията на пакетната услуга Моят избор онлайн, и вече няма такса от 0,25% при превалутиране И на кредитната карта, която не помня да е била свързана преди с този пакет, така че реално кешбекът си е 0,5%, иначе тази такса от 0,25% още си я има в тарифата на банката обаче понеже картата ми е зад Curve, може пък да е възможно това да се дължи на нея, знам ли вече и аз...
timobg Публикувано: 27 юли, 2023 Публикувано: 27 юли, 2023 Заради Curve няма такса превалутиране. Аз затова валутни транзакции ги минавам през Curve, за да си върви кешбека и да няма такса превалутиране на кредитната карта /без уикенда, че тогава пък Curve имат такса за превалутиране../ 1
antea Публикувано: 27 юли, 2023 Публикувано: 27 юли, 2023 ама аз не съм сменила валутата на картата в Curve и си ми стои в BGN, а пък плащам в евро, и пак няма такса превалутиране в пиб-ските извлечения...
Marisha Публикувано: 27 юли, 2023 Публикувано: 27 юли, 2023 преди 46 минути , antea каза: ама аз не съм сменила валутата на картата в Curve и си ми стои в BGN, а пък плащам в евро, и пак няма такса превалутиране в пиб-ските извлечения... Точно така, Curve превалутира, от картата на ПИБ тегли в левове, затова нямаш такса. 4
antea Публикувано: 27 юли, 2023 Публикувано: 27 юли, 2023 Преди 1 час, timobg каза: Заради Curve няма такса превалутиране. Аз затова валутни транзакции ги минавам през Curve, за да си върви кешбека и да няма такса превалутиране на кредитната карта /без уикенда, че тогава пък Curve имат такса за превалутиране../ а колко беше таксата на Curve през уикендите? ако е по-голяма от 0,25% тогава сигурно трябва събота и неделя да се сменя валутата на картата, за да се плаща по-малката такса на ПИБ, правилно ли се ориентирам?
timobg Публикувано: 27 юли, 2023 Публикувано: 27 юли, 2023 преди 16 минути , antea каза: а колко беше таксата на Curve през уикендите? ако е по-голяма от 0,25% тогава сигурно трябва събота и неделя да се сменя валутата на картата, за да се плаща по-малката такса на ПИБ, правилно ли се ориентирам? 1.5% им е таксата. Да, уикенда е по-добре да се смени валутата на картата и само ПИБ да си вземе 0.25% за превалутиране. 5
dimitrov6 Публикувано: 28 юли, 2023 Публикувано: 28 юли, 2023 Отпадат банковите такси за превод и теглене на пари от заплати, пенсии, помощи и обезщетения https://www.marica.bg/balgariq/vlast/otpadat-bankovite-taksi-za-prevod-i-teglene-na-pari-ot-zaplati-pensii-pomoshti-i-obezshteteniq Какво значи това,че не го разбирам. 1
bad kid Публикувано: 28 юли, 2023 Публикувано: 28 юли, 2023 Е то е ясно, ама не знам как ще стане точно. Всяка банка трябва да си ъпдейтне тарифата , което колко ли време ще отнеме.. 1 1
EliDion Публикувано: 28 юли, 2023 Публикувано: 28 юли, 2023 По интересно е с колко ще вдигнат другите такси, за да компенсират тези. 10
Емил Маринов Публикувано: 28 юли, 2023 Публикувано: 28 юли, 2023 Предполагам, че промени ще има само по сметката за основни операции. Вариантите с TBI Neon/easy pay card и разни финтехове работят и в момента и при по-добри условия. 3
dimitrov6 Публикувано: 28 юли, 2023 Публикувано: 28 юли, 2023 Аз го разбирам, че ако идеш в банков клон,няма да ти вземат такса да изтеглиш на гише заплатата си. 1
antea Публикувано: 28 юли, 2023 Публикувано: 28 юли, 2023 точно така, само за базовата платежна сметка се отнася, тук е обяснено малко по-добре - https://www.dnevnik.bg/biznes/2023/07/27/4512433_niama_da_se_plashtat_taksi_za_obslujvane_i_teglene_ot/ 3 1
bad kid Публикувано: 28 юли, 2023 Публикувано: 28 юли, 2023 Economic.bg По сметката трябва да постъпват единствено средства от заплата, пенсия или стипендия, а тегленето да е на банкомат на обслужващата банка. 2 1
Anna Kalinovska Публикувано: 28 юли, 2023 Публикувано: 28 юли, 2023 преди 41 минути , bad kid каза: Economic.bg По сметката трябва да постъпват единствено средства от заплата, пенсия или стипендия, а тегленето да е на банкомат на обслужващата банка. И тогава заплащаната такса за теглене от банкомат при мен е % върху сумата по последната тарифа на ПИБ.
dimitrov6 Публикувано: 28 юли, 2023 Публикувано: 28 юли, 2023 Значи ще има сметка без такса за заплати,но в нея дали ще може някой да ти прати пари,примерно обезщетение от авиокомпания. 2
bad kid Публикувано: 28 юли, 2023 Публикувано: 28 юли, 2023 Доколкото разбирам - не. Или няма да можеш да ги теглиш без такса ако постъпят ..не е много ясно как ще стане. 2 1
ven62 Публикувано: 28 юли, 2023 Публикувано: 28 юли, 2023 Преди 1 час, dimitrov6 каза: Отпадат банковите такси за превод и теглене на пари от заплати, пенсии, помощи и обезщетения https://www.marica.bg/balgariq/vlast/otpadat-bankovite-taksi-za-prevod-i-teglene-na-pari-ot-zaplati-pensii-pomoshti-i-obezshteteniq Какво значи това,че не го разбирам. Вероятно ще сложат един банкомат вътре в чинията на Бузлуджа и там тегленето ще е безплатно. 1 10
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега