Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 47 минути , boogy83 каза:

Това за таксата не успях да видя къде го пише?

Има ли някакви уловки, защото ако звучи наистина хубаво да имаш карта без такса и да си я ползваш за лаунджовете. 

В тарифата на банката https://www.bnpparibas-pf.bg/document/download/122

Но в условията на картата пише "Кредиторът може да закрие картата по своя инициатива при просрочие над 3 месеца, неактивност над 6 месеца, злоупотреба, неправилна употреба и др., които биха довели до увреждане на интересите на Страните", тоест няма да е на 100% безплатна и не се знае в кой момент ще решат, че не им изгодно.

https://www.bnpparibas-pf.bg/document/download/124

• Харесвам 4
Публикувано:

Трансфер от Револют вчера сутринта и изпълнен в 11:00 часа все още не е стигнал в ДСК, в случая покриване на КК.

26-27 часа е малко ..

Направо не е за вярване колко са нагли 

• Харесвам 2
Публикувано:
На 10.07.2023 г. в 12:45, Iliyan Minchev каза:

Таксата от 6лв. не се начислява при погасяване на задълженията по картата преди падежната дата.

Не изглежда да е така, според тарифата, само ако не се ползва картата няма такса :

image.png.581f1d0b94f3ee0596779226cf7c69e0.png

Публикувано:
преди 36 минути , Iliyan Minchev каза:

Ето ми го извлечението, ползвам картата и ги няма тези начислени 6лв. Както споделих и по-рано, при погасяване на кредитния лимит изцяло преди падежна дата ( в моят случай 15то число на месеца ). Безплатните неограничени посещения на изброените лаунджове, не са обвързани с оборот. Линк за добавяне на картата в loungekey https://www.loungekey.com/

260564928_2023-07-12222006.png.e29bce85a2409835cb0c77d5bd655cff.png

2130686891_2023-07-12222036.png.25747b71f7b01ae2d791800f507536fc.png

С тази карта мога ли да зареждам Револют без такса?

Публикувано:

Такса за захранване на Револют няма, но лично аз избягвам зареждане с кредитна карта от лични съображения.

• Харесвам 4
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 8.07.2023 г. в 13:52, Георги Матеев каза:

изваждай си Револют и се махай с 200 от ДСК - ще се родиш, гарантирам ти. Нямай никакви притеснения.

Така ще е май 😊

Благодаря за отговора! 😉

• Харесвам 2
Публикувано:
На 2.07.2023 г. в 20:21, antea каза:

с пакетната услуга се премахва таксата за превалутиране /0,25%/, но само за дебитни карти (при тях се маха и таксата за теглене от всякакви банкомати в България и ЕИП), така че реалният кешбек по кредитните им карти при плащане в друга валута е също 0,25%, да го има предвид @Duke

но по-назад @Павел* спомена, че това също се преодолявало частично, ако се сложи зад Curve - не съм пробвала, не съм сигурна как ще стане, като пак ще се появи като валутно плащане при ПИБ, дори и да се смени валутата на картата в Curve, ще е полезно, ако той сподели повече

да си коригирам това мнение, понеже преди малко забелязах като си разгледах транзакциите от последния месец (след като се върнах към кредитната на ПИБ и поизоставих дайнърса) - изглежда има някаква промяна в условията на пакетната услуга Моят избор онлайн, и вече няма такса от 0,25% при превалутиране И на кредитната карта, която не помня да е била свързана преди с този пакет, така че реално кешбекът си е 0,5%, иначе тази такса от 0,25% още си я има в тарифата на банката

обаче понеже картата ми е зад Curve, може пък да е възможно това да се дължи на нея, знам ли вече и аз...

Публикувано:

Заради Curve няма такса превалутиране. Аз затова валутни транзакции ги минавам през Curve, за да си върви кешбека и да няма такса превалутиране на кредитната карта /без уикенда, че тогава пък Curve имат такса за превалутиране../

• Харесвам 1
Публикувано:

ама аз не съм сменила валутата на картата в Curve и си ми стои в BGN, а пък плащам в евро, и пак няма такса превалутиране в пиб-ските извлечения...

Публикувано:
преди 46 минути , antea каза:

ама аз не съм сменила валутата на картата в Curve и си ми стои в BGN, а пък плащам в евро, и пак няма такса превалутиране в пиб-ските извлечения...

Точно така, Curve превалутира, от картата на ПИБ тегли в левове, затова нямаш такса.

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, timobg каза:

Заради Curve няма такса превалутиране. Аз затова валутни транзакции ги минавам през Curve, за да си върви кешбека и да няма такса превалутиране на кредитната карта /без уикенда, че тогава пък Curve имат такса за превалутиране../

а колко беше таксата на Curve през уикендите? ако е по-голяма от 0,25% тогава сигурно трябва събота и неделя да се сменя валутата на картата, за да се плаща по-малката такса на ПИБ, правилно ли се ориентирам?

Публикувано:
преди 16 минути , antea каза:

а колко беше таксата на Curve през уикендите? ако е по-голяма от 0,25% тогава сигурно трябва събота и неделя да се сменя валутата на картата, за да се плаща по-малката такса на ПИБ, правилно ли се ориентирам?

1.5% им е таксата. Да, уикенда е по-добре да се смени валутата на картата и само ПИБ да си вземе 0.25% за превалутиране.

• Харесвам 5
Публикувано:

Отпадат банковите такси за превод и теглене на пари от заплати, пенсии, помощи и обезщетения

https://www.marica.bg/balgariq/vlast/otpadat-bankovite-taksi-za-prevod-i-teglene-na-pari-ot-zaplati-pensii-pomoshti-i-obezshteteniq

Какво значи това,че не го разбирам. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Е то е ясно, ама не знам как ще стане точно. 

Всяка банка трябва да си ъпдейтне тарифата , което колко ли време ще отнеме..

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Емил Маринов
Публикувано:

Предполагам, че промени ще има само по сметката за основни операции. Вариантите с TBI Neon/easy pay card и разни финтехове работят и в момента и при по-добри условия.

• Харесвам 3
Публикувано:

Economic.bg

По сметката трябва да постъпват единствено средства от заплата, пенсия или стипендия, а тегленето да е на банкомат на обслужващата банка.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 41 минути , bad kid каза:

Economic.bg

По сметката трябва да постъпват единствено средства от заплата, пенсия или стипендия, а тегленето да е на банкомат на обслужващата банка.

И тогава заплащаната такса за теглене от банкомат при мен е % върху сумата по последната тарифа на ПИБ.

Публикувано:

Значи ще има сметка  без такса за заплати,но в нея дали ще може някой да ти прати пари,примерно  обезщетение от авиокомпания. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Доколкото разбирам - не. Или няма да можеш да ги теглиш без такса ако постъпят ..не е много ясно как ще стане.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, dimitrov6 каза:

Отпадат банковите такси за превод и теглене на пари от заплати, пенсии, помощи и обезщетения

https://www.marica.bg/balgariq/vlast/otpadat-bankovite-taksi-za-prevod-i-teglene-na-pari-ot-zaplati-pensii-pomoshti-i-obezshteteniq

Какво значи това,че не го разбирам. 

Вероятно ще сложат един банкомат вътре в чинията на Бузлуджа и там тегленето ще е безплатно.

• Браво 1
  • Смея се 10

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• era123
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.