Прескочи до съдържание

Български Банки - кратки въпроси и дискусии

Препоръчани мнения

Публикувано:

Не е само от ДСК.

Аз имам двойно осчетоводена сума при теглене на банкомат от пощенска банка.

Аз съм към БАКБ.

Чакам възстановяване на 200 лева.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Наскоро си извадих кредитна карта от Fibank. Активирана е на 29.10. В момента съм използвал определен лимит от нея и искам да го погася. В меню Карти, на app-a обаче, виждам това ->
Период 20.09-19.10, дължима вноска: 0лв. 

Сега въпросът ми е, трябва ли да изчакам да мине следващия предполагаем период - 20.10-19.11 и чак тогава да очаквам да се ъпдейтне приложението? 
И мога ли така предварително да направя превод към картата, с което предварително да се отчете? 
Как процедирате вие с вашите карти от Fibank? 🙂

IMG_8361.jpg

Публикувано:

Задължението/изразходваната сума излиза след 19/20-ти и тогава се може да се погаси.

Не съм правил това което питаш, но според мен може да направиш превод /между твои сметки/ от титулярната сметка към сметката на картата през приложението.

А ако нямаш друга сметка в ПИБ, то от друга банка към сметката на картата. Това съм го правил в Пощенска. В ПИБ още не ми се е налагало.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 57 минути , Kosta Grudov каза:

И мога ли така предварително да направя превод към картата, с което предварително да се отчете? 

Може, разбира се. Сумите може би са само оторизирани на този етап и затова не излизат като текущо дължима сума. Аз никога не чакам извлеченията, а си "допълвам" каквото трябва.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Явно са размислили за безплатните преводи 🙂

Аз пък тъкмо миналия месец си закрих сметката при тях.. Ако знаех, че ще махнат таксите за преводи, щях да си я оставя за резервна банка..

Публикувано:

Това е било временен бъг. Вчера вечерта правеха нещо по приложението. Аз от няколко години ползвам опцията за безплатни преводи и поне на този етап съм много доволен. Обаче имам сметка с месечна такса за поддръжка от 10 лева, която включва всякакви безплатни операции - теглене, внасяне, преводи, спестовна компонента с лихва и т.н. Сега очевидно въвеждат безплатните преводи и за основния тип сметки, които са без такса за поддръжка... 

Публикувано:
преди 5 часа, era123 каза:

Някой знае ли нещо за bigbank?

Гледам имат 12м срочен депозит на 2.65% лихва. 

Не съм ги и чувал тия. 

Естонска банка с Европейски лиценз. Всичко онлайн, нямат офиси. Постоянно пукат промоции на различни депозити с атрактивни лихви.

Сравни с други на пазара, но при ТБИ май е 3.5% при три години.

Публикувано:

Аз ползвам BigBank. Два пъти правих 1-месечен депозит при 2.5%. Сега съм оставил парите по спестовната им сметка - 2%, но пък може да се тегли и внася по всяко време /при теглене от нея превеждат парите след 2 дни/.

• Харесвам 3
Публикувано:

Като начало Bigbank изглеждат читави. Гарантират депозитите и имат добри лихви дори и за краткосрочните. Като минус виждам липсата на приложение и липсата на еврови депозити, което е странно за банка в еврозоната. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Знам си че в този форум винаги ще ме изненадате приятно. Разгледах тази естонска банка и ще се възползвам от 6-месечен депозит.

Но... понеже съм в Испания първо ми излезе испанския адрес на същата банка. Там предлагат само кредите в евро със същата банкова сметка в Естония

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Има ли някой който използва КК виза голд на ПИБ зад Curve?

Вчера си взех новата карта от офис на пиб и днес я пуснах в употреба.

Но , виждам че плащането зад Кърв го води като Превод с карта , а на Мастъркард Кредитната им стандартна  карта  - като плащане на ПОС.

Почвам да се чудя , дали ще ми начислява кешбек и оборот по карта , когато я използвам с Curve.

Публикувано:
преди 9 часа, Ilian359 каза:

По принцип начислява. Не съм тествал последните 1-2 месеца.

И при теб ли тези транзакции се водят -  Превод с карта ?

Интересно ,че верификацията с Curve я отчита като плащане на пос. Не мога да разбера защо се получава тази разлика между Visa и Mastercard.

Може днес да намина до офисът им да ги попитам.

Публикувано:

Какво е преимуществото да ползваш Curve? Особено ако имаш една карта. Аз тръгнах да го слагам, но видях разни лимити. Колеги казаха, че с времето доста са го скопили.

Публикувано:

Има отделна тема за Curve.

И аз се зачудих къде да си задам моето питане .

Ако въпросът ми не е за тази тема , моля да бъде преместен в темата за Curve.

Публикувано:

ДСК променят срока за натрупване на кешбек така, че да съвпада с календарната година:

https://dskbank.bg/начало/2024/11/28/уведомление-за-промени-в-програма-кешбек-по-кредитни-карти-на-банка-дск

• Харесвам 2
Публикувано:
На 7.12.2024 г. в 9:40, Dora Popova каза:

И при теб ли тези транзакции се водят -  Превод с карта ?

Да, но пак казвам - не съм я ползвал в последните седмици и може информацията да не е актуална.

• Благодаря 1
Публикувано:
На 27.11.2024 г. в 18:14, era123 каза:

Някой знае ли нещо за bigbank?

Гледам имат 12м срочен депозит на 2.65% лихва. 

Не съм ги и чувал тия. 

За момента не предлагат депозити в други валути освен в лева и мисля, че електронната идентификация се осъществява единствено чрез Евротръст.

Публикувано:

Някой знае ли от tbi неон сметка при превод в евро към сепа зоната дали има такси и какви? Уловката е,че iban е английски (рево), независимо, че юк са сепа най-вероятно такса ще има. 

Мога да дам на лс ибан за проба, таксата ае вижда преди превод предполагам. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.