Прескочи до съдържание

Panasonic LX100, Sony RX100 и др.

Препоръчани мнения

A Sony HX50V

Да, има 2-3 много сериозни минуса в сравнение с обсъжданите по-горе фотоапарати - най-вече сензора.

Но по-широкия ъгъл и особено оптичния зум (х30)

Цената не бих я изтъкнал - човек не купува всяка година фотоапарат.

Аз го ползвам от 2 или 3 години и съм много доволен. Видеото е идеално. Откакто го имам не мъкна видеокамера

За снимки не става, остава видеото.  х30 доста маже. Бих го сравнил с качеството на телефон от среден клас.

Връзка към коментар

Аз се интересувам от Сони RX100, първата версия. Основно искам апаратът да прави добри снимки и нощем и при намалена осветеност. Харесвам цветовете на Сони. Това, че няма WiFi  и други екстри като подвижен екран смятам, че мога да ги пропусна. А и не искам техниката, с която снимам да е много тежка и  чантата да ми откъсва рамото. Но основното ми колебание за по-горе цитирания апарат е дали не е твърде малък. Да се губи в ръката и едва ли не с пинсета да се сменят режими. За сега чета ревюта и още не съм го виждала на живо, но не виждам на него ергономични детайли за по-добро хващане. Имате ли някакви препоръки за фотоапарат около тази цена - мисля че сега е 700 - 750 лв. Не искам да се хвърлям на много по скъпа техника, защото сериозните апарати, както се казва, са "повече от акъла" ми. Добра композиция, ясни снимки и хубави цветове са ми достатъчни. От друга страна, аз май току що обрисувах идеалната фотография. :)

За RX100 лошо мнение не съм чул, има прилично отворена бленда за нощни снимки. Другият споменат в темата LX100 вероятно ще се справя по-добре, но и цената му е повечко от първата генерация на Сони и не е толкова компактен. 

Метни едно око и на чуждите сайтове, позабелязал съм, че на запад старите модели камери им падат цените като камък, докато в България си държат оригиналната цена доста дълго време. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

За напреднал любител бих изчакал Sony Alpha a6300: full sensor readout, брутален автофокус, сменяеми обективи, вкл 3rd party.

Кое да му се изчаква, той отдавна излезе? :) 

Връзка към коментар

Метни едно око и на чуждите сайтове, позабелязал съм, че на запад старите модели камери им падат цените като камък, докато в България си държат оригиналната цена доста дълго време. 

Моля те пусни един линк към такъв сайт. Абсолютен лайк съм към закупуване на техника по интернет и дори не знам къде да гледам.

Връзка към коментар

Моля те пусни един линк към такъв сайт. Абсолютен лайк съм към закупуване на техника по интернет и дори не знам къде да гледам.

Едно бързо търсене от мен показа следното:

Sony RX100 в Амазон - немския

Sony RX100 в Амазон - английския

Sony RX100 във Фотосинтезис

Във Фотосинтезис имаш калъф+карта. Калъфа на мен изобщо не ми хареса.

Аз съм купувала техника(не фотоапарат) от немския Амазон. Директна доставка беше, гаранцията важеше и за българските сервизи.

Обикновено, когато няма доставка директно до България, може да не поддържат гаранция тук.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Пак взех да се колебая дали да не се опитам да изцедя още пари и да си взема и един компактен фотоапарат за видео. Тези Сони-та нещо ме привличат, както написа Румяна, и аз не знам защо ми харесват, че и добри снимки стават, един приятел прави чудни на залези с RX100.

...

Аз откакто го купих преди 2 години този RX100, главно с него снимам. Никона само го разнасям. Днес реших да направя една снимка с Никона и установих, че му е паднала батерията. Т.е. последните дни само ми е тежал... 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Но основното ми колебание за по-горе цитирания апарат е дали не е твърде малък. Да се губи в ръката и едва ли не с пинсета да се сменят режими. 

Да, има го този момент, малък е апаратът и се губи в ръката, аз като отидох първия път да го разгледам на живо и да го пипна, определено се изненадах от малкия размер. (почвам да ги разбирам жените за някои други неща  :biggrin: )  

За сега чета ревюта и още не съм го виждала на живо, но не виждам на него ергономични детайли за по-добро хващане. 

Правилно си предположила - наистина е леко неудобен за хващане. За мен при една сапунерка е много важно да може да се държи удобно с една ръка. Нерядко се случва другата ръка да е заета с нещо и тогава това има важно значение. 

Учудващо е как дизайнерите на Сони не са предвидили фабрично да моделират формата на апарата така, че да е по-удобен за хващане.  :rolleyes: 

Аз подобрих положението с помощта на такава допълнителна хватка (така ли се казва на български) от Amazon.

Но колкото и да ти разказвам и колкото и да четеш и да гледаш - най-добре е да отидеш до магазин и да го пипнеш сама за да прецениш.

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

А с изскачащата светкавица как се справяте? Аз вече си я знам, но когато непознат човек ме снима, трябва предварително да му кажа да не си слага пръста на светкавицата. :unsure:

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.