xisba Публикувано: 1 април, 2016 Публикувано: 1 април, 2016 (редактирано) Те данните от предната страница на КК ги имат вече. Тази информация при всички положения е криптирана, виждат само първите и последните 4 цифри. Редактирано 1 април, 2016 от xisba 1
ven62 Публикувано: 1 април, 2016 Публикувано: 1 април, 2016 (редактирано) @xisba Тази информация при всички положения е криптирана, виждат само първите и последните 4 цифри. Това е интересно. Би ли обяснил по-подробно. Аз си направих аналогия с booking (въвеждаш им целия номер - значи го имат) т.е. като се плаща с кредитна карта, сайта, през който се плаща изпраща само част от данните на търговеца, така ли? Това някакво изискване на издателите на кредитни карти ли е? Хм, наистина е интересен целия механизъм. Редактирано 1 април, 2016 от ven62
Zaro Публикувано: 1 април, 2016 Публикувано: 1 април, 2016 При всяко плащане с карта в бележката от POS терминала се вижда точно това - първите и последните цифри, а посредата - XXXX XXXX
ven62 Публикувано: 1 април, 2016 Публикувано: 1 април, 2016 При всяко плащане с карта в бележката от POS терминала се вижда точно това - първите и последните цифри, а посредата - XXXX XXXX Бележката я виждам аз, а не те. На бележката може да се отпечата всичко, какво ли не съм виждал. Включително "остатък 0 лв." на пос на ОББ. Щяха инфаркт да ми причинят. Въпросът ми беше съвсем друг.
xisba Публикувано: 1 април, 2016 Автор Публикувано: 1 април, 2016 @xisba Това е интересно. Би ли обяснил по-подробно. Аз си направих аналогия с booking (въвеждаш им целия номер - значи го имат) т.е. като се плаща с кредитна карта, сайта, през който се плаща изпраща само част от данните на търговеца, така ли? Това някакво изискване на издателите на кредитни карти ли е? Хм, наистина е интересен целия механизъм. Бих, но е за друга тема. 1
ven62 Публикувано: 1 април, 2016 Публикувано: 1 април, 2016 Бих, но е за друга тема. Така е. Нека модераторите преценят и отцепят парчето в някоя от съществуващите теми за КК или пък нова. На мен ми е доста интересно, да не говорим, че конкретната тематика е свързана със сигурността в Интернет, като цяло.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега