Популярно мнение Георги Публикувано: 2 април, 2016 Популярно мнение Сподели Публикувано: 2 април, 2016 Честит трети рожден ден на magelanci.com! Измежду честитки, пожелания, балони и торти ми се ще тази тема да е, как да го кажем, с една идея по-философска. Все пак рождените дни често са период и на равносметки. Да видим как започна всичко, как се разви и накъде отива. Началото съм го разказвал на няколко места, може би това мнение е най-доброто описание на ония щури времена. Няма да се повтарям, ще ми се да наблегна на положението, в което бях тогава - студент, със щедър кредит от холандското правителство, с всичкото свободно време на света, ако изключим някакво досадно дипломиране, за което никога не съм имал краен срок и не ме е притискало. Тогава можех да си позволя да разучавам по цял ден и нощ форумни системи, интересни добавки, да събирам ноу-хау от други администратори и с две думи, всичко това, което е необходимо един дискусионен форум да е нещо повече от един скрипт с една форма за пускане на мнения. Времето, което поглъщаше форума в началото беше една по-стабилна част от денонощието - дали е било директно погълнато, в четене и разучаване или индиректно като съм си мислил кое как да направя, докато си карам колелото, това беше нещото от което бях обсебен. Превъртаме часовника три години по-късно и форумът продължава да е сериозна част от ежедневието ми. Макар и вече да не е това всеобсебващо занимание от началото, все още една част от мен се логва всеки път в сайта с мисълта, че ще има работа за вършене. И в повечето случаи има - дали ще е да се премести мнение и тема от тук-там, дали ще е да се отговори на някой технически въпрос или най-неприятното - да има някой пожар за потушаване, работата по форума си е константна, ежедневна и не винаги приятна. И тук идва огромната разлика с началото. Докато тогава бях безгрижен и свободен, с достатъчно приходи от холандския кредит за да мога да живея, пътувам и да купувам всяка добавка, която ми дойде на акъл за този форум, сега съм човек с целодневен работен ден, вместо да получавам кредити, трябва да връщам 2 такива (без да броим героичния холандски, на който също ще му дойде времето), с ограничена отпуска и още по-ограничено свободно време. И по този начин не може да имаме дългосрочна стабилност. Бързам да кажа, че не сме тръгнали да хлопваме кепенците, не се шашкайте Пределно съм наясно, че форума е ценен и важен за много хора, не само като полезна информация, но и като приятелства, общност, идея и вдъхновение. Никога няма с лека ръка да зачеркна нещо такова. Точно за това е необходимо да се мисли в перспектива, а перспективата е че дали след 2-3-5 или 10 години, аз не мога да продължавам с темпото, с което карам днес. Чисто и просто, magelanci.com за 3 години трябва лека полека да почне да се грижи за себе си. Какво означава това? Означава, че сайтът трябва да има устойчиви и сериозни приходи за да покрива цялото време и усилия, които поглъща. Практиката показва, че нито даренията, нито посредническите връзки към booking.com и agoda.com работят на този етап. Явно е необходимо да се вложат повече усилия, така че резервирането през нашите връзки да е по-привлекателно от кешбек сайтовете, отстъпките на Wizz и директното по-мързеливо резервиране. Тук е момента да благодаря на малцината, които редовно резервират през връзките, трупат магелански милички с ясното съзнание, че много, много няма какво да ги правят. Мога само да им обещая, че ще дойде време, когато милите ще могат да се разменят за доста повече неща и ще се постарая тези, които събират от преди да направя системата по-атрактивна да бъдат подходящо компенсирани по някакъв начин. В какво ще се изразява развитието? На първо време ще има доста повече артикули с нашето лого. Ще бъдат въвеждани поетапно и методично, въобще нямам намерение да лепвам логото върху целия асортимент от китайски боклуци на случайна рекламна агенция. Ще се постарая във всеки артикул да е вложена мисъл и наистина да служи за нещо или най-малкото да има подходящата символика. Извинявам се, ако звуча толкова общо и завоалирано, но не искам да издавам нищо преди да е факт Въпросните артикули ще могат да се купуват, както с мили, така и с пари, като фокуса ще е върху милите. За самите мили пък ще има система да се купуват и чрез която много по-лесно да се разменят измежду магеланците. Харесва ти мнение на някой - цъкаш един бутон и му подаряваш 1 миля от твоите, капка по капка вир става Ако и това не проработи...ще го мислим, рекламни банери ще са последната крачка, която някога бих направил. Всичко това ще върви с цялостно обновяване на софтуера, с нови и по-модерни функционалности, нещо което бях намекнал и преди време. Въпросната нова версия вече е почти достатъчно стабилна за да може миграцията ни да не е безкрайно болезнена и изпълнена с бъгове. Всичко това обаче ще трябва да изчака някой и друг месец. Защото в момента съм се фокусирал на единствената останала обща променлива между "преди" и "сега", а именно най-накрая приключвнето на вечното ми студентство. Знам, че и друг път съм казвал така, но сега съм сериозен! Защото, живот и здраве, в края на юни се задава едно бъдещо малко магеланче, което ще изисква своите си проценти внимание... И така. Позволих си малко лирични отклонения, но нали за това да рождените дни - за добър лаф с приятели, добри новини и малко повече откровеност, от колкото в останалите 364 дни! Сега си сипвам едно малко ромче. Наздраве на всички и за много години! 92 Връзка към коментар
captain_oveur Публикувано: 2 април, 2016 Сподели Публикувано: 2 април, 2016 На тли години? Блаво! Блаво на нас! Одъртехме, ееееех... 15 Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 2 април, 2016 Сподели Публикувано: 2 април, 2016 Честито и наздраве! 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 2 април, 2016 Автор Сподели Публикувано: 2 април, 2016 На тли години? Блаво! Блаво на нас! Одъртехме, ееееех... Заради теб се изложих така и пуснах темата минутка по-рано, че те знам че дебнеш да ме изпревариш 3 Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 2 април, 2016 Сподели Публикувано: 2 април, 2016 Няма изложили се. Годишнината си е факт, обявен точно навреме и в следващата минута отразен Нали така се прави с големите събития Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 2 април, 2016 Сподели Публикувано: 2 април, 2016 Честит рожден ден на Магеланците! Щастлива съм, че ви открих! 2 Връзка към коментар
captain_oveur Публикувано: 2 април, 2016 Сподели Публикувано: 2 април, 2016 (редактирано) В интерес на истината, беше ми изскочило от ума Но ще те изпреваря 21 декември, когато е зачеването на форума :D (отивам да се отдам на спомени как беше празно тук в началото и се чудехме какво да пишем, че да понапълним малко, и пускахме какво ли не, и как Елена закъсня за откриването, а като дойде, сандвичите и сладките бяха свършили, та тя се ядоса... ) На някого ако му е интересно - това са „снимки“ на форума от онова време (18 април 2013 - първата налична): http://web.archive.org/web/20130416005820/http://magelanci.com/ http://web.archive.org/web/20130418090507/http://magelanci.com/index Оферти за самолетни билети Текущи промоции на традиционни и нискотарифни авиокомпании, евтини самолетни билети, грешки в цените и други. 10 теми 113 отговора Редактирано 2 април, 2016 от captain_oveur 8 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 2 април, 2016 Сподели Публикувано: 2 април, 2016 Честита годишнина и още мноооого години занапред! Георги, не знам как смогваш да следиш и да мислиш за всичко в сайта - respect! 3 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 2 април, 2016 Автор Сподели Публикувано: 2 април, 2016 В интерес на истината, беше ми изскочило от ума Но ще те изпреваря 21 декември, когато е зачеването на форума :D (отивам да се отдам на спомени как беше празно тук в началото и се чудехме какво да пишем, че да понапълним малко, и пускахме какво ли не, и как Елена закъсня за откриването, а като дойде, сандвичите и сладките бяха свършили, та тя се ядоса... ) На някого ако му е интересно - това са „снимки“ на форума от онова време (18 април 2013 - първата налична): http://web.archive.org/web/20130416005820/http://magelanci.com/ http://web.archive.org/web/20130418090507/http://magelanci.com/index Оферти за самолетни билетиТекущи промоции на традиционни и нискотарифни авиокомпании, евтини самолетни билети, грешки в цените и други. 10 теми 113 отговора Добре, че е уеб архива да пази историята, че хич не съм старателен с летописите П.П. Официалното изявления вече е пуснато в първото мнение! 3 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 2 април, 2016 Сподели Публикувано: 2 април, 2016 Наздраве ! Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 2 април, 2016 Сподели Публикувано: 2 април, 2016 Честита годишнина и от мен! Задават се промени, супер, харесвам идеята сайта да се развива. Ако се отдам на носталгични спомени като Капитана помня първата ми тема малко след регистрацията беше за Китай. Точно бях спретнала маршрута и с летящ старт влязох в магеланското общество. Покрай темата се запознах с Оги и разни други интересни хора, останалото е история. Да ни е честита 3-тата годишнина. Нещо рязане на лента не се ли полага? 6 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 2 април, 2016 Сподели Публикувано: 2 април, 2016 Ехееей, честита да ни е годишнината. Абсолютно неусетно се извъртяха тези тли години, в приятни теми, срещи и приятелства. Да бъдем все така всеотдайни и отзивчиви към всеки нуждаещ се от съвет или помощ. Да продължаваме да си даваме куража и идеите, че всичко, което искаме можем да го постигнем сами или с магеланци. Честито да ни е! 5 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 2 април, 2016 Сподели Публикувано: 2 април, 2016 Честита и от нас! Радваме се,че ви (ни) има! Наздраве! 2 Връзка към коментар
eloena Публикувано: 3 април, 2016 Сподели Публикувано: 3 април, 2016 Честит да е празника на най-прекрасния и полезен форум, с най-чудесните, съпричастни, услужливи, културни и искрени хора! Дано се развие и разрастне както заслужава, дано го има и мнооого дълго след нас! Честита да е и на вас радостта от очакването на бъдещото магеланче, много се радвам на такива благи вести! Наздраве! 4 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 3 април, 2016 Сподели Публикувано: 3 април, 2016 (редактирано) Георги - поздравления за малкото магеланче и честита 3-годишнина на форума. Мога само да си представя колко работа изисква форум от подобен мащаб. За момент се притесних, че ще го затваряме! Редактирано 3 април, 2016 от Травеолани 1 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 3 април, 2016 Сподели Публикувано: 3 април, 2016 (редактирано) Честита годишнина, Магеланци!!! Благодаря ви, че ви има приятели! Георги, честита да ви е благата вест за бъдещото магеланче! Наздраве! И вървим напред!!! Редактирано 3 април, 2016 от Костов Връзка към коментар
bibi Публикувано: 3 април, 2016 Сподели Публикувано: 3 април, 2016 Честита годишнина Георги и магеланци ! Още много години и занапред да си честитим годишнините ! Наздраве ! Аз съм отскоро тук като регистриран потребител, но това е най пичовското място в нета, което съм открила ! 4 Връзка към коментар
cck Публикувано: 3 април, 2016 Сподели Публикувано: 3 април, 2016 Честита ни годишнина Имам съвсем отчетливи спомени и за първата среща на живо. Пък как ще се познаем? Кой, къде, как Абе прекрасно начало и чудесно тригодишно продължение. Радвам се, че съм част от форума и факта, че чрез него успях да създам много нови приятелства, което е най-важното. Наздраве на всички. --- Честито ти и на теб Георги за юнското магеланче. Да го разхождате по целиОт свят, пък след години то да ви води и обяснява кое как е в тогавашните времена (2036та примерно). И да го слушате, ей 6 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 3 април, 2016 Сподели Публикувано: 3 април, 2016 Честит рожден ден и поздравления за всичко, което правите, за да го има форума и да има откъде да черпим полезна информация и вдъхновение! Връзка към коментар
Ивайла Публикувано: 3 април, 2016 Сподели Публикувано: 3 април, 2016 Честито и благодаря! 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 3 април, 2016 Сподели Публикувано: 3 април, 2016 Честита годишнина на Георги и на всички магеланци! Пожелания за много нови магеланци и малки магеланчета! Щастлива съм, че ви открих! Наздраве! Връзка към коментар
Duke Публикувано: 3 април, 2016 Сподели Публикувано: 3 април, 2016 Честитките ясно, дай да видим с какво можем да помогнем! 3 Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 3 април, 2016 Сподели Публикувано: 3 април, 2016 Честита годишнина и от мен и за много години! Спомням си, че пожелах на Георги разхвърляна къща с играчки и пожеланията ми се сбъдват Тогава да пожелая здраве и дълголетие - и на форума, и на всички участници персонално! 3 Връзка към коментар
Мрън Публикувано: 3 април, 2016 Сподели Публикувано: 3 април, 2016 Много хубав пост, Георги. Наистина рождените дни са и повод за равносметка, но ти пожелавам днес да се фокусираш върху това да погледнеш назад и да се зарадваш на постигнатото, защото наистина усилията ти си заслужават. 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега