Прескочи до съдържание

Екскурзия "Класическа Италия"


alaara

Препоръчани мнения

Здравейте, Форум,

 

Казвам се Александра и тази седмица ми предстои пътуване до Италия.
От няколко дни препрочитам ваши теми и коментари,но някои неща ми убягват.
Ще представя програмата, по която ще се движа. Екскурзията е организирана. Пътуването е с автобус.

Бих се радвала, ако можете да ми кажете за намаления и безплатни забележителности с ISIC карта за студенти, отделни забележителности от тези, които са включени. 
Ако се сещате за Sreet food места, интересувам се единствено от храна на крак. Естествено ако има някое закътано ресторантче, далече от туристическата зона с достъпно ниски цени, може да го посетя. Също така, ако може да ми дадете насоки са цени на сувенири и за даден град къде са с добро качество и къде не си заслужава.  А също места където може да се закупят на ниска цена италианско брашно, вино и зехтин и спагети, общо взето италиански неща. Последно докато не съм забравила, места където се предлага хубаво кафе и сладолед, според града и цената.

Платила съм си всички включени допълнителни екскурзии.

 

Благодаря предварително.  :)  :rolleyes: 

ПРОГРАМА:

Венеция 2 ден - Пристигане сутринта на Пунта Сабиони. Отпътуване с корабче за Венеция. Пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): площад "Сан Марко" с едноименната катедрала и Камбанарията; Дворецът на дожитеостът на въздишкште. Разходка до моста "Риалто" Свободно време или по желание: посещение на "Двореца на Дожите" с местен екскурзовод. Свободно време.Нощувка в района на Венеция/ Тревизо вечерта. 

Венеция – Болоня – Рим  3 ден -  Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Болоня. Пешеходна разходка в Болоня: Фонтанът на Нептун;  площад "Маджоре", където се намира базиликата "Сан Петронио", и двете кули "Асинели" и "Гаризенда". Свободно време с възможност за пешеходна разходка до Университета на Болоня или за посещение на Градския археологически музей или Националната галерия. Отпътуване за Рим. Настаняване в района на Рим. Нощувка.

 

Рим 4 ден - Закуска. Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2 ½ ч.): Върховния Касационен Съд; площад "Кавур"; замъка "Сан’т Анджело"; храма на Херкулес Непобедимия; църквата "Санта Мария ин Козмедин". Обиколката продължава покрай Авентинския хълм; Циркус Максимус; Палатинския хълм, сградата на организацията за храна и борбата с глада FAO към ОН; хълма Челио; аквадукта на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълма Ескуилино с Domus Aurea - златния дом, руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Посещение на църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ. Панорамната обиколка продължава към площад "Венеция"; колоната на Траян; националния паметник на Виктор Емануил; Капитолийският хълм; Капитолийските музеи. Свободно време във Ватикана. По желание посещение с местен екскурзовод на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. Туристическата програма, включена в цената, продължава с посещение на базиликата "Свети Петър" с местен екскурзовод. Свободно време до 20.00 ч. Нощувка в района на Рим.

Рим 5 ден -  Закуска. Пешеходна разходка до площад Навона, църквата "Света Агнезия в Агония"; двореца Памфилии; фонтана на Нептун и фонтана на мавъра; Сенатът на Република Италия; Пантеона – най-добре запазената антична сграда в Рим с гробовете на Виктор Емануил II, Рафаело Санцио, Умберто I; виа дел Корсо – главната пътна артерия в каменното сърце на града; Фонтанът Ди Треви и българската църква "Сан Винченцо и Анастасио" подарена ни от папа Йоан Павел II през 2002; площад "Испания" с фонтана на "старата лодка" и църквата "Санта Тринита дей Монти". Туристическа програма по желание: екскурзия "Имперският Рим" с екскурзовод на български език: посещение на Палатинския хълм, Римските форуми и на Колизеума. Свободно време до 20.00 ч. Нощувка.

Рим – Сиена – Пиза – Монтекатини Терме 6 ден - Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Сиена. Пешеходна разходка в центъра на града: площад "Дей Кампо"; Палацо Публико и Катедралата. Отпътуване за Пиза. Туристическа програма на Площада на чудесата: Наклонената кула; Катедралата; Баптисерията. Свободно време с възможност за самостоятелно изкачване на Наклонената кула. Настаняване в района на Флоренция. Нощувка.

 

Флоренция 7 ден - Закуска. Отпътуване за Флоренция - необходимо е ползване на градски транспорт. Туристическа програма с местен екскурзовод: катедралата "Санта Мария дел Фиоре"; Купола на Брунелески и Кулата на Джото; площад "Синьория" с "Палацо Векио" и църквата "Санта Кроче"

.Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио - "Мостът на златарите",Дворецът "Пити"и градините "Боболи". По желание: посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод. 

Първият и последният ден са за пътуване.

  

 

 
Редактирано от alaara
Връзка към коментар

За места за хапване пица на крак, препоръчвам Due Torri точно до кулите в Болоня https://www.google.bg/maps/uv?hl=bg&pb=!1s0x477fd4be8d2d9e0b:0x6e21ec01561eaad6!2m5!2m2!1i80!2i80!3m1!2i100!3m1!7e1!4s//plus.google.com/photos/photo/105147596917100139312/6228205930912048050!5zIC0gR29vZ2xlINCi0YrRgNGB0LXQvdC1

Във Флоренция на площада на Катедралата има страхотна пица на парче също, може да се седне с гледка към катедралата, (има и тоалетна в мазето)

https://www.google.bg/maps/@43.773462,11.2546254,3a,75y,6.91h,87.62t/data=!3m6!1e1!3m4!1sfkHpJXLk24O-zpPS3Ukzxw!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

 

Бих се радвала, ако можете да ми кажете за намаления и безплатни забележителности с ISIC карта за студенти, отделни забележителности от тези, които са включени. 

Ако се сещате за Sreet food места, интересувам се единствено от храна на крак. Също така, ако може да ми дадете насоки са цени на сувенири и за даден град къде са с добро качество и къде не си заслужава. Последно докато не съм забравила, места където се предлага хубаво кафе и сладолед, според града и цената.

 

 

Фонтанът Ди Треви и българската църква "Сан Винченцо и Анастасио" подарена ни от папа Йоан Павел II през 2002; 

 

Ден 4 е неизпълним и с Ватиканските музеи. Може би се надяват, че няма да има желаещи.

 

Изречението с "българската църква" е забавно. Нито някога е била подарявана, нито понастоящем изпълнява функции на "българска църква". Някой не си е писал домашното.

 

Студентските намаления са по всякакви музеи. Там биха послужили.

 

Street food: Pastificio до площад "Испания". Има опашки, 4 евро порция паста. Там където видиш да пише pizza al taglio - пица, които се режат на грамаж. Из целия град са. Кафето е цялостно добро и евтино, около 1 евро. Tazza D'Oro до Пантеона. Има тема за италианската кухня. Сладолед - Grom Навона, Frigidarium.

 

Сувенири до площад "Свети Петър". Тук около по и около улица Borgo Pio. Най-евтините сувенири тук съм виждал и има разнообразие.

Редактирано от Spqr
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

В Рим са евтини сувенирите и до Замъка Сант Анжело.

Любима джелатерия във Флоренция https://www.google.bg/maps/@43.7696747,11.2467153,3a,75y,218.31h,82.99t/data=!3m6!1e1!3m4!1sXUP6YukEf7e63ZXfhbmO6A!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

както и тази https://www.google.bg/maps/@43.7699176,11.2543885,3a,75y,57.93h,73.12t/data=!3m6!1e1!3m4!1shDGFxDpZzm-16n9amp5iqg!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

Цените са нормални

 

Еспресото навсякъде е хубаво в Италия, включително и в МакДоналдс

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.