iMari Публикувано: 5 май, 2025 Публикувано: 5 май, 2025 Пак съм аз. На 30.04.2025 г. в 13:24, Jorro каза: плащай си с дебитната/кредитната карта безконтактно, само не забравяй като излизаш, ако не минаваш през турникети да потърсиш валидатор да си маркираш картата за да ти отчете до къде си пътувала, Това се отнася само за метро и жп транспорт, нали? В автобусите доближаваш картата еднократно? А кое приложение ще ми препоръчате да ползвам за транспорт? Обикновенно ползвам Moovit, но ме дразнят с рекламите си напоследък. И кой е местния автобус от летището до Лутън , който спира близо до Luton Parkway? Нямам предвид Dart.
Duke Публикувано: 5 май, 2025 Публикувано: 5 май, 2025 преди 24 минути , iMari каза: А кое приложение ще ми препоръчате да ползвам за транспорт? Обикновенно ползвам Moovit, но ме дразнят с рекламите си напоследък. Аз доста години ползвах приложението Citymapper, че е универсално за доста градове по света, но през последните няколко години го давам съвсем мързеливо с гугъл мапс, който е учудващо коректен... 2
Otnesen Публикувано: 5 май, 2025 Публикувано: 5 май, 2025 преди 55 минути , iMari каза: И кой е местния автобус от летището до Лутън , който спира близо до Luton Parkway? Нямам предвид Dart. 2 1
Фил Публикувано: 5 май, 2025 Публикувано: 5 май, 2025 Преди 1 час, iMari каза: И кой е местния автобус от летището до Лутън , който спира близо до Luton Parkway? Нямам предвид Dart. Не че съм го ползвал, но понеже и аз проучвах този въпрос - излежда че F70/77 на Arriva би трябвало да свърши работа, като близката спирка до Luton Parkway виждам да е Hampton by Hilton. Уж има и някакъв автобус "A" пак на Arriva P.S. На снимката на otnesen май е точно този "А". 1 1
PolinaS Публикувано: 5 май, 2025 Публикувано: 5 май, 2025 преди 5 часа, iMari каза: А кое приложение ще ми препоръчате да ползвам за транспорт? Обикновенно ползвам Moovit, но ме дразнят с рекламите си напоследък. Moovit има платена версия без реклами, срещу нещо от сорта на 6 лв/година. От две години съм на нея и мисля че си струва напълно (но сравнявам за всеки случай и с Google Maps от време на време). 2
PolinaS Публикувано: 5 май, 2025 Публикувано: 5 май, 2025 преди 5 часа, iMari каза: Пак съм аз. Това се отнася само за метро и жп транспорт, нали? В автобусите доближаваш картата еднократно? Да, в автобусите само на влизане доближаваш картата. И като чакаш на спирката най-добре да вдигнеш ръка като видиш, че наближава твоят автобус, че иначе има шанс да подмине. 1
Jorro Публикувано: 6 май, 2025 Публикувано: 6 май, 2025 преди 13 часа, iMari каза: Пак съм аз. Това се отнася само за метро и жп транспорт, нали? В автобусите доближаваш картата еднократно? А кое приложение ще ми препоръчате да ползвам за транспорт? Обикновенно ползвам Moovit, но ме дразнят с рекламите си напоследък. И кой е местния автобус от летището до Лутън , който спира близо до Luton Parkway? Нямам предвид Dart. Официално няма автобус до паркуей заради Дарт и трябва да слезеш на някоя спирка преди него при хотелите и да ходиш пеша. Има обаче до Лутън, която спирка е 5мин след паркуей и спира точно пред гарата. Съветвам те да си го хванеш направо до там и билета за влака да го купиш от Luton , цената е същата. В автобусите само веднъж се чекира. Правилно си разбрала, че става въпрос за жп транспорта, защото по някои гари нямат турникети. Такъв пример е с Гринуич на DLR спирката. 2 1
iMari Публикувано: 9 май, 2025 Публикувано: 9 май, 2025 Малко инфо докато още ми е прясно. Автобусите от/ до Luton Parkway са А и 100, като спирките са съвсем близо до гарата, точно пред хотел Хилтън. В посока към летището трябва да пресечете от другата страна. Уточнявам, защото в тази страна често бъркам посоките, 🙂 На спирката имаше бележка, че автобус 100 го спират от началото на юни. Докато купувах билет за влака от Лондон до Лутън паркуей от trip.com ми излезе опция да добавя и автобусен транспорт за 2,3 GBP. Билета се води Plusbus day ticket и дава възможност за неограничено ползване на автобуси в рамките на деня, в който ползваш жп отсечката. Явно се отнася за района на крайната дестинация. В случая за Лутън ето това е зоната: Тук може да намерите повече инфо: https://plusbus.info/luton Полезна информация, особено за ентусиастите, които пътуват до Лондон за ден. Този билет може да го ползвате и в двете посоки. Редовната цена е 3,50 GBP, моята е намалена, защото имам жп карта. Може да се вземе такъв билет в комбинация с жп билет за доста области в ОК. Тук е списъка: https://plusbus.info/locations За съжаление не виждам опция за Лондон. В Лондон и околия ползвах транспорта само с карта, както ме посъветвахте. Много внимавах да я отчекирам всеки път. За първия ден си отчете каквото трябваше още на следващата сутрин Обаче още нищо не е дръпнато за втория ден, което ме озадачава. Плащах с Револют, сега виждам, че са останали само 16 GBP в паундовата наличност. Да не би сметката да е по-висока и затова да не дърпа. Но пък в още 4 валути имам наличност доволно, нали би трябвало да вземе от тях в такъв случай? Приложението, което ползвах за транпорт е TFL go. Според мен Google maps дава най-точна информация, но пък е хубаво да имате и това приложение, защото показва на момента къде има ремонти, аварии и промяна на маршрутите. Което е много ценно за град като Лондон. 🙂 8 1
lessa Публикувано: 10 май, 2025 Публикувано: 10 май, 2025 Здравейте някой може ли да предложи по бюджетно място за спане в Лондон(хотел или апартамент ) в центъра или близо до него с удобен транспорт за Лутън полетът е в събота сутринта 8.25ч.
Дани Магелани Публикувано: 10 май, 2025 Публикувано: 10 май, 2025 Този е на 200 м от спирката за Лутън на Нешънъл експрес. Много съм доволна. Не е от най-бюджетните.
lessa Публикувано: 11 май, 2025 Публикувано: 11 май, 2025 Мерси, видях го в темата. Драмата беше дали да взимаме нещо последната вечер на Лутън или да си останем три нощи в центъра решихме проблема ще бъдем в центъра в близост до метрото.😀
bobole4e Публикувано: 25 май, 2025 Публикувано: 25 май, 2025 Помощ за Стоунхендж -да се пробвам ли сама да стигна до там от Лондон или организиран тур? Някой ходил ли е скоро до там? 1
Worldismine Публикувано: 25 май, 2025 Публикувано: 25 май, 2025 Стрелям в тъмното: впечатления за достъпно като цена и прилично място за отсядане в Лондон? (без легла в общи помещения) Отивам на Уимбълдън в края на юни , но не е задължително да е в района. Просто знам колко е скъпо и трудно да намериш хубаво място в онази лудница
infectedmushroom Публикувано: 25 май, 2025 Публикувано: 25 май, 2025 Колко горе долу ти е бюджета за нощ ?
Worldismine Публикувано: 25 май, 2025 Публикувано: 25 май, 2025 Ще съм с приятел, не сме коментирали цена, но нещо от сорта на 150-200 лв на вечер може би ще е ок като таван.
bobbyfm Публикувано: 26 май, 2025 Публикувано: 26 май, 2025 Ноември спахме на доста добро място, но не знам дали би те устройвало като локация, сравнително близо е до Уембли. ПП: Сега видях, че мястото вече не се предлага... 1
Stryper Публикувано: 26 май, 2025 Публикувано: 26 май, 2025 Преди години спахме в Fulham. Метрото, което минаваше от там продължаваше към Wimbledon. Може да потърсиш място, което е близко до метрото. Иначе ние харесваме Premier Inn. 1
bobole4e Публикувано: 9 юни, 2025 Публикувано: 9 юни, 2025 Има ли директен автобус от Стансед до Кингс Крос( Сан Панкрас) ? Излиза ми автобус на Теравижън и/или Нешънъл експрес, но тръгвайки да купувам билет въобще няма такава спирка, съответно не мога да избера маршрут и да купя предварително билет. Иначе даже намерих снимка на маршрутите, А8 е който ми трябва, но не мога да си купя онлайн билет.
Alexander Публикувано: 30 юли, 2025 Публикувано: 30 юли, 2025 Хм, какво ли се е случило пак, че няма кацащи самолети? https://www.telegraph.co.uk/news/2025/07/30/london-airspace-shuts-heathrow-gatwick-failure Цялото небе е блокаж, дори се пренасочват полети, които само минават над Англия. 2
Doctor Who Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 преди 14 часа, Alexander каза: Хм, какво ли се е случило пак, че няма кацащи самолети? https://www.telegraph.co.uk/news/2025/07/30/london-airspace-shuts-heathrow-gatwick-failure Цялото небе е блокаж, дори се пренасочват полети, които само минават над Англия. Отмениха над 120 полета заради технически проблем в системата за въздушен трафик на Великобритания. Сред засегнатите летища са Хийтроу, Гетуик и Единбург https://www.vesti.bg/sviat/kakvo-se-sluchva-vyv-velikobritaniia-otmeniha-nad-120-poleta-6234802 2 1
Дани Магелани Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 преди 1 час, Doctor Who каза: Отмениха над 120 полета заради технически проблем в системата за въздушен трафик на Великобритания. Сред засегнатите летища са Хийтроу, Гетуик и Единбург https://www.vesti.bg/sviat/kakvo-se-sluchva-vyv-velikobritaniia-otmeniha-nad-120-poleta-6234802 Тези съвсем удариха дъното. Нас ни държаха 3 ч в самолета,преди да излетим от Хийтроу. И кацнахме с 2ч.53мин. закъснение. Как да ги харесва човек! 1
vorbis Публикувано: 31 юли, 2025 Публикувано: 31 юли, 2025 преди 23 минути , Дани Магелани каза: Тези съвсем удариха дъното. Нас ни държаха 3 ч в самолета,преди да излетим от Хийтроу. И кацнахме с 2ч.53мин. закъснение. Как да ги харесва човек! И 5 часа да бяхте закъснели, нямаше да ви обезщетят, защото щяха да кажат, че това са били форсмажорни обстоятелства. И в случая си мисля, че наистина са прави, защото авиокомпанията няма какво да направи при срив на трафик контрола. 2
antony2001 Публикувано: 4 август, 2025 Публикувано: 4 август, 2025 Охо, а във вторник - миналия - не работеше шатъла на STN. Няма да описвам хората от 20 полета как се блъскаха докато стигнат до гейтовете рано сутринта. Че някои АК даже не ги изчакаха. И аз нали съм си Марко Тотев - баш на гейт, до който трябва да отида с шатъла, хахааа. Слава Богу, Райън проявиха разбиране за моя полет и затвориха гейта 10 минути след часа на излитане! Самолетът до Баден Баден пак беше полупразен, но поне успях да се класирам 20 минути след времето на официалното затваряне на гейта. Ужас! 2
vorbis Публикувано: 4 август, 2025 Публикувано: 4 август, 2025 Преди 1 час, antony2001 каза: Охо, а във вторник - миналия - не работеше шатъла на STN. Няма да описвам хората от 20 полета как се блъскаха докато стигнат до гейтовете рано сутринта. Че някои АК даже не ги изчакаха. И аз нали съм си Марко Тотев - баш на гейт, до който трябва да отида с шатъла, хахааа. Слава Богу, Райън проявиха разбиране за моя полет и затвориха гейта 10 минути след часа на излитане! Самолетът до Баден Баден пак беше полупразен, но поне успях да се класирам 20 минути след времето на официалното затваряне на гейта. Ужас! Ако шатълът на Станстед не е работил, как въобще хората са стигнали до гейтовете си? Доколкото знам, няма пешеходен маршрут за пътниците (а не за персонала), по който да отидат до гейтовете. Да не би шатълите да са били разредени, на по-голям интервал?
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега