Прескочи до съдържание

Лондон - бързи въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 7 минути , vorbis каза:

Ако шатълът на Станстед не е работил, как въобще хората са стигнали до гейтовете си? Доколкото знам, няма пешеходен маршрут за пътниците (а не за персонала), по който да отидат до гейтовете. Да не би шатълите да са били разредени, на по-голям интервал?

О, да!

Хубав въпрос! 

И аз мислех, че няма как да се стигне до гейт 36, хахаха!

НО!

Всъщност има път, но той е 15 минути тичане по стъклени коридори, които не са обозначени. На всеки ъгъл имаше служител, който казнаше накъде да се движиш- демек тичаш! Толкова забавно беше, че още помня как младоци - двойка тичаха пред мен, за да проправят път, а аз виках чат пат Мув, Мув, за да им осигуря коридор. 

Ха сега умножи 20-те гейта, обслужвани от шатъла по две с гейтовете, които са в посока на шатъла, но са за други двайсет гейна и ще получиш що годе картинката на хаоса. 

• Шок 2
Публикувано:
преди 1 час, antony2001 каза:

О, да!

Хубав въпрос! 

И аз мислех, че няма как да се стигне до гейт 36, хахаха!

НО!

Всъщност има път, но той е 15 минути тичане по стъклени коридори, които не са обозначени. На всеки ъгъл имаше служител, който казнаше накъде да се движиш- демек тичаш! Толкова забавно беше, че още помня как младоци - двойка тичаха пред мен, за да проправят път, а аз виках чат пат Мув, Мув, за да им осигуря коридор. 

Ха сега умножи 20-те гейта, обслужвани от шатъла по две с гейтовете, които са в посока на шатъла, но са за други двайсет гейна и ще получиш що годе картинката на хаоса. 

Преди няколко години летищния оператор реши да разширява терминала и поради това, скоро транзитния влак на Станстед въобще няма да съществува от догодина някъде, та трамбоването ще си стане норматив там.

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Затвориха терминал на "Хийтроу" заради опасни материали, евакуираха всички

Един от четирите терминала на летище "Хийтроу" в британската столица Лондон бе затворен заради "инцидент", предаде Ройтерс, позовавайки се на летищната управа.

Чекирането на багаж на Терминал 4 е било преустановено.

Всички хора, които са се намирали там към момента на сигнала, са били евакуирани, а пристигналият екип за извънредни ситуации работи по случая, допълва световната агенция, предаде БТА.

"Моля, не отивайте на Терминал 4, колеги оказват съдействие на пътниците на място. Ще предоставим нова информация колкото е възможно по-бързо. Дейностите на всички други терминали текат в обичаен порядък", написаха от летище "Хийтроу" - едно от най-големите в Европа, в социалната платформа "Екс".

За повече инфо тук.

Публикувано:
На 8.09.2025 г. в 22:58, Иван Попов каза:

Затвориха терминал на "Хийтроу" заради опасни материали, евакуираха всички

Буквално два часа по-рано съм излетял от Т4. Странно, гледам, че дори полета на България Еър е изпълнен навреме. Явно е било нещо съвсем спонтанно и за много кратко. И да не съм офтопик да се оплача, че Plaza Premium Lounge на Т4 е скандален. На място ми връчиха QR код за регистрация на "опашка" с обещанието, че максимум до 45 минути ще вляза. Получих СМС, с който ме уведомяват, че почти ми е дошъл реда по време на бординг 1 ч. и 45 мин. по-късно. Въобще лаунджовете по лондонските летища след пандемията са под всякаква критика... 

• Харесвам 1
  • 7 месеца по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, от Станстед до Лондон за 28ми Юни и за влака или за автобуса, колкото по-рано толкова по добре ли е да взема билети или да следв и до тогава може да има някаква промоция?

Публикувано:
преди 40 минути , Pepi Popova каза:

Здравейте, от Станстед до Лондон за 28ми Юни и за влака или за автобуса, колкото по-рано толкова по добре ли е да взема билети или да следв и до тогава може да има някаква промоция?

По-добре влак, автобусът е 2 часа. Колкото по-рано вземете билети, толкова по-добре. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Не мисля, че има особена разлика в цената на влаковете до летищата в Лондон... С автобус може да е далеч по-евтино, ако се вземе по-рано билетът...

• Харесвам 1
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

За тези, които ще посещават Лондон през уикендите до края на август - за 1.75£ неограничено слизане и качване в автобуси и трамваи.

https://tfl.gov.uk/info-for/media/press-releases/2026/july/mayor-and-tfl-encourage-bus-and-tram-customers-to-explore-the-city-this-summer-as-new-weekend-hopper-starts

Публикувах го в темата за пътеводителя, моля модератор да го изтрие от тук ако трябва

• Харесвам 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.