Прескочи до съдържание

Лондон - бързи въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз си купих билет за 17:30, но на автогара Виктория казаха, че този автобус няма да дойде и да го чакаме чак в 18:00. Предполагам, че не е имало достатъчно хора за двата автобуса и затова са ги обединили. Нямаше никакво задръстване, въпреки че беше вторник и в час пик уж. Дори тези автобуси изобщо не пътуват 2 часа, както пише в сайтовете им. На летище Лутън нямаше никакви хора, толкова празно летище рядко съм виждала.

Публикувано:

@mary_shery, това е невероятен късмет! Следващият път ще пътувам с теб 😉 шегувам се.

Но не е шега, че си имала късмет - както с липсата на задръстване, така и с празното летище Лутън.

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Lyubina каза:

@mary_shery, това е невероятен късмет! Следващият път ще пътувам с теб 😉 шегувам се.

Но не е шега, че си имала късмет - както с липсата на задръстване, така и с празното летище Лутън.

Толкова си права, че няма накъде повече 🙂

Съвсем наскоро една дама си изпусна самолета от Станстед - час и половина закъснение поради задръстване в Лондон и на магистралата. За съжаление, никакво обезщетение не беше възможно дори със застраховка, защото National Express изрично указват да се предвижда пристигане 3 часа преди полет, но малко хора го спазват... 

Публикувано:

Здравейте, нахлувам в темата с едно питане. Детето си взе билети за концерт в Лондон в края на седмицата. Каца в Лондон на летище Лутън (което и е голямата болка) от там трябва да стигне до Егам при приятели. Предишният път кацна на Хийтрол и знае маршрута от там. Приемам съвети за най- удобен и изгоден превоз до Хийтрол.

Публикувано:
преди 6 минути , Nadezhda каза:

Здравейте, нахлувам в темата с едно питане. Детето си взе билети за концерт в Лондон в края на седмицата. Каца в Лондон на летище Лутън (което и е голямата болка) от там трябва да стигне до Егам при приятели. Предишният път кацна на Хийтрол и знае маршрута от там. Приемам съвети за най- удобен и изгоден превоз до Хийтрол.

National Express имат редовни директни автобуси между двете летища.

Публикувано:

не съм сигурен, виж да твоята дата и час ако излиза някаква едноцифрена сума, значи купувай предварително, ако е нещо над 15 паунда ще е същото и на място

мисля, че между летищата нямаше промоционални цени, но може и да греша

Публикувано:
преди 24 минути , Nadezhda каза:

цената е 20 паунда

Ако имате идеи, за пътуване от Лутън до Егам дори и с влак, приемам всякакви идеи.

Ако ми дадеш точен  post code, ще помогна. 

Публикувано:

Понеже съм нова във форума, се извинявам предварително ако съм създала неудобство. Последно девойката реши да се срещнат на Виктория стеийшън. 

Публикувано:

2for 1 - моля за помощ за този тип оферти. Мъжът ми и детето /то не е вече дете де.../ ще бъдат 6-12 юни в Лондон. Кацат на Лутън и се опитвам да им направя някаква програма и ако мога да спестя някакви входни такси и т.н. ще съм повече от доволна. За придвижване в града ще използват 2 безконтактни карти, тъй като доколкото разбрах цените са същите като с Ойстер карта. Но на въпроса 2за1 - от къде до къде трябва да използват влак? Може ли билетът за влака да бъде в ден различен от от този, в който е посещението на съответната атракция? Има ли съвсем безплатни атракции - т.е. показваш билетите за влака, някакъв ваучер? В един сай пишеше, че има такива, но с сайта www.daysoutguide.co.uk не намерих такива. 

Много благодаря!

Публикувано:

Трябва да имате билет за влак и важи за дните, за които е валиден билета. Т.е. ако имате Лутън - Лондон - Лутън важи за всички дни от отивнето до връщането. Ако е еднопосочен важи само за този ден.

Или ако няма да пътувате с влак да купите travelcard за метрото от гара на National rail (т.е. да не ползвате ойстър), 2в1 важи за същия период като картата. 

По принцип Лондон има много безплатни музеи, но тези с 2в1 не са напълно безплатни, трябва да се купи един билет.

Публикувано:
преди 19 часа, neuromancer каза:

Трябва да имате билет за влак и важи за дните, за които е валиден билета. Т.е. ако имате Лутън - Лондон - Лутън важи за всички дни от отивнето до връщането. Ако е еднопосочен важи само за този ден.

Или ако няма да пътувате с влак да купите travelcard за метрото от гара на National rail (т.е. да не ползвате ойстър), 2в1 важи за същия период като картата. 

По принцип Лондон има много безплатни музеи, но тези с 2в1 не са напълно безплатни, трябва да се купи един билет.

Благодаря много за инфото! И още един въпрос - от всичко което прочетох излиза, че плаащането с безконтактна карта в градския транспорт е абсолютно същото като ойстер карта /цени, намаления, капинг и т.н./. Така ли е наистина?

Публикувано:
преди 37 минути , Lu2004 каза:

И още един въпрос - от всичко което прочетох излиза, че плаащането с безконтактна карта в градския транспорт е абсолютно същото като ойстер карта /цени, намаления, капинг и т.н./. Така ли е наистина?

Да. Използвайте една и съща карта само.

Публикувано:
преди 3 минути , mary_shery каза:

А става ли всъщност плащането с българска дебитна/кредитна карта? Някой пробвал ли е?

Много хора. За сигурност може да си регистрирате картата на сайта на TfL.

Публикувано:
преди 18 минути , Rainy каза:

Много хора. За сигурност може да си регистрирате картата на сайта на TfL.

Гледам в сайта на tfl, че има Травелкард, която е за 7 дни 35,10 паунда и важи за 7 поредни дни, независимо дали е стратирала от понеделник. Докато за pay-as-you-go, т.е. безконтактна карта има същата цена за капинг 35.10, но тези 7 дни трябва да стартират от понеделник. Тъй като мъжът ми и детето пристигат в четвъртък, не е ли по-изгодно да си купят Травел кард за 35.10? И още нещо - тази карта за всички средства ли важи метро, трамвай, автобус? Извинявам се за многото въпроси, но последно като ходих в Лондон преди 100 години нямаше 1017 варианта, взех си ойстер и всичко си беше ок 🙂 

Публикувано:

травелкард и ойстър важат за всичко - метро, трамвай, автобус. Обаче с ойстър нямате офертите 2в1. 

За ойстър си има и дневен капинг, ама сигурно излиза малко повече от седмичния

Публикувано:
преди 2 часа, Lu2004 каза:

Благодаря много за инфото! И още един въпрос - от всичко което прочетох излиза, че плаащането с безконтактна карта в градския транспорт е абсолютно същото като ойстер карта /цени, намаления, капинг и т.н./. Така ли е наистина?

Същото е наистинам като Ойстера, но с малка разлика. Всяко пътуване/плащане с дебитна/кредитна карта в лева се превалутира, а отделно може да има и допълнителна такса в зависимост от банката и картата. Да го имате предвид.

Публикувано:
На 4.06.2019 г. в 11:27, Lu2004 каза:

Гледам в сайта на tfl, че има Травелкард, която е за 7 дни 35,10 паунда и важи за 7 поредни дни, независимо дали е стратирала от понеделник. Докато за pay-as-you-go, т.е. безконтактна карта има същата цена за капинг 35.10, но тези 7 дни трябва да стартират от понеделник. Тъй като мъжът ми и детето пристигат в четвъртък, не е ли по-изгодно да си купят Травел кард за 35.10? И още нещо - тази карта за всички средства ли важи метро, трамвай, автобус? Извинявам се за многото въпроси, но последно като ходих в Лондон преди 100 години нямаше 1017 варианта, взех си ойстер и всичко си беше ок 🙂 

Преди трябваше снимка за травел картата. Иначе и за мен това е най-добрият вариант за използването на 2в1, но не само за атракции, а и за хранене.

• 2 седмици по-късно ...
Граф Вронски
Публикувано:

Здравейте! Ще направя първото си посещение при моята приятелка Кралица Елизабет II в началото на следващия месец.
Кацам на летище Stansted в 08:10 сутринта. Един приятел, който също ще бъде също в Лондон, ще се чакаме на Victoria Coach Station, тъй като той каца на Luton в 07:30.
Гледам разписанията на автобусите от Stansted до Victoria Coach Station: има от 09:05. Възможно ли е да се хване? Ще бъда само с ръчен багаж, но не знам колко е голямо летището. Доколкото разбрах, ако изпусна автобуса за моя час, мога да използвам следващ при наличие на свободни места?

Йосиф Милчов
Публикувано:

Мисля, че няма никакъв проблем да хванеш автобуса. Ние януари излязохме за 30 мин. Пред терминала и даже имахме време за кафе преди автобуса. Носи си паспорта и мини на биометричните машинки, там няма опашки и се минава супер бързо.

• Благодаря 1
Граф Вронски
Публикувано:
преди 9 минути , BlackArt77 каза:

Мисля, че няма никакъв проблем да хванеш автобуса. Ние януари излязохме за 30 мин. Пред терминала и даже имахме време за кафе преди автобуса. Носи си паспорта и мини на биометричните машинки, там няма опашки и се минава супер бързо.

Да, забравих да споменя, че ще бъда и с паспорт. 😉 Благодарско!

• Харесвам 1
Граф Вронски
Публикувано:

Преди няколко месеца ми дадоха Oyester карта с някаква сума пари, но не си я спомням. Има ли начин да се провери някъде online това?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.