Прескочи до съдържание

Лондон - бързи въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 1 минута , savagejo каза:

:girl_crazy:
@koliob благодаря за идеята, не съм била май в тази част на Лондон, може да отскоча.

Безкрайно уважавам джентълмена, но...  Hounslow e всичко друго, но не и Лондон. Не ти трябва 😞

Публикувано:
преди 22 минути , Rainy каза:

Безкрайно уважавам джентълмена, но...  Hounslow e всичко друго, но не и Лондон. Не ти трябва 😞

Права си, че не е най-цивилизованото място, за което можеш да се сетиш, но е близо и ставаше въпрос за бързо пазаруване за черния петък. 🙂 Иначе за разходка и разглеждане не бих го препоръчал.

• Харесвам 1
Публикувано:
On 11/15/2019 at 11:14 AM, savagejo said:

На черен петък (29.11) имам 6 часа престой в Лондон. Някакви идеи как да ги оползотворя? 

Westfield London шопинг център, White City, близо е до Хийтроу и спокойно може да се "убият" няколко часа...

Публикувано:

Няма много да ти се получат нещата и в повечето случаи вероятно ще изгубиш поне час на посока до някой приличен мол, но ако трябва все пак да предложа нещо, има там едно мижаво градче Staines(-upon-Thames) много близо до Хийтроу и едно място с магазини в него - Two Rivers, ти си прецени вече дали си струва.

Иначе има и такива сайтчета по принцип
https://www.yelp.co.uk/search?cflt=shoppingcenters&find_near=heathrow-airport-hounslow-4

Публикувано:
преди 6 часа, Adventurer каза:

Няма много да ти се получат нещата и в повечето случаи вероятно ще изгубиш поне час на посока до някой приличен мол, но ако трябва все пак да предложа нещо, има там едно мижаво градче Staines(-upon-Thames) много близо до Хийтроу и едно място с магазини в него - Two Rivers, ти си прецени вече дали си струва.

Ами не си струва 🙂 Аз живея (и работя) точно в тази част на Surrey. Staines е съвсем стандартно градче. Приятно, ама чак специално да се ходи... Аз ходя на пазар понякога до там, когато не ми се разкарва до Кингстън. Само трябва да се има предвид, че тези центрове затварят в 18 часа.

Ако идеята е за сходна разходка с пазаруване, то тогава един автобус и директно в Kingston upon Thames. Само че 18 часа е валидно и за там...

Ще помисля за нещо по-интересно, но времето е наистина много кратко, а е и тъмно.  Поздрави от Доха 🙂 

Публикувано:
преди 5 часа, Rainy каза:

Ами не си струва 🙂 Аз живея (и работя) точно в тази част на Surrey. Staines е съвсем стандартно градче. Приятно, ама чак специално да се ходи... Аз ходя на пазар понякога до там, когато не ми се разкарва до Кингстън. Само трябва да се има предвид, че тези центрове затварят в 18 часа.

Ако идеята е за сходна разходка с пазаруване, то тогава един автобус и директно в Kingston upon Thames. Само че 18 часа е валидно и за там...

Точно затова съм сложил линк, за да се види, че точно този търговски център освен, че е най-близо, също така и работи до 20:00 часа и може да си провери какви магазини има там и до кога работят, защото това е "отворен мол" и да си прочете отзиви и прецени...

Дали градчето е стандартно не беше точно въпроса в случая, а и времето е малко и за пазаруване и за разхождане до по-малко стандартни градчета...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, Adventurer каза:

Точно затова съм сложил линк, за да се види, че точно този търговски център освен, че е най-близо, също така и работи до 20:00 часа и може да си провери какви магазини има там и до кога работят, защото това е "отворен мол" и да си прочете отзиви и прецени...

Дали градчето е стандартно не беше точно въпроса в случая, а и времето е малко и за пазаруване и за разхождане до по-малко стандартни градчета...

@AdventurerТези магазинчета са изключение от правилото за работно време на шопинг центровете в градчетата, което през седмицата е до 18 часа, а в неделя до 17 часа. А иначе аз оставям мнение, че не си струва такова упражнение на база честия ми опит в тези градчета, все пак това е моя дом и мога да дам реалистични оценки. Все едно някой да ме прати на разходка от летището в София до центъра на Младост 2. Какво решение ще вземе @savagejo е наистина нейна работа - ние само даваме мнения. 

@savagejo Малко аритметика 🙂 Кацане в 16:40 на Терминал 4. Ако сме оптимисти, половин час от кацане до излизане извън летището. Слагам го 20 минути за удобно калкулиране.

Излитане в 22:30 - следователно трябва да сте най-късно в 21 часа на летището.

Следователно имаш общо 4 часа, заедно с транспорта. Всеки вариант - абсолютно всеки - ти отнема минимум един час транспорт. Терминал 4 e малко крива история...

Имаш два часа за мотаене, а ако се разходиш до Централен Лондон, ще е по-малко (и доста скъпо). Но пък е красиво! 🙂 

В общи линии виждам следните варианти:

1) Централен Лондон с влакове - там няма какво да те съветвам. Преценяваш дали имаш желание и пари. Коледен Лондон е прекрасен...

2) Шопинг центрове - аз не мога да препоръчам такъв. Има един до Уембли - https://www.londondesigneroutlet.com/ който по никакъв начин не можеш да го достигнеш на скок подскок, иначе е единственото място, което си заслужава. Останалите са просто квартални по-големи магазини.

3) Близки градчета - аз не виждам какво ще правиш в Stanes и Hounslow, но ако имаш желание, ще помогна с логистиката. Повечето магазини, обаче, затварят рано. 

https://elmsleigh.co.uk/

http://www.treatyshoppingcentre.co.uk/

От близките градчета бих ти препоръчала Kingston upon Thames. Освен за пазаруване (в събота работи в момента до 19 часа центъра им), има много приятно Коледно селце 🙂 

https://www.bentallcentre.co.uk/

https://www.inkingston.co.uk/christmasmarket

До Кингстън също се отива за около час - с автобуси, но цената ще ти е един автобусен билет все пак (£2.80). 

4) Оставаш си на Хитроу 🙂 

Предвид часовете други опции не виждам много, но каквото и да решиш и имаш нужда от по-специален съвет, с удоволствие ще го дам. 

Публикувано:
преди 38 минути , Rainy каза:

@AdventurerТези магазинчета са изключение от правилото за работно време на шопинг центровете в градчетата, което през седмицата е до 18 часа, а в неделя до 17 часа. А иначе аз оставям мнение, че не си струва такова упражнение на база честия ми опит в тези градчета, все пак това е моя дом и мога да дам реалистични оценки. Все едно някой да ме прати на разходка от летището в София до центъра на Младост 2. Какво решение ще вземе @savagejo е наистина нейна работа - ние само даваме мнения. 

@savagejo Малко аритметика 🙂 Кацане в 16:40 на Терминал 4. Ако сме оптимисти, половин час от кацане до излизане извън летището. Слагам го 20 минути за удобно калкулиране.

Излитане в 22:30 - следователно трябва да сте най-късно в 21 часа на летището.

Следователно имаш общо 4 часа, заедно с транспорта. Всеки вариант - абсолютно всеки - ти отнема минимум един час транспорт. Терминал 4 e малко крива история...

Имаш два часа за мотаене, а ако се разходиш до Централен Лондон, ще е по-малко (и доста скъпо). Но пък е красиво! 🙂 

В общи линии виждам следните варианти:

1) Централен Лондон с влакове - там няма какво да те съветвам. Преценяваш дали имаш желание и пари. Коледен Лондон е прекрасен...

2) Шопинг центрове - аз не мога да препоръчам такъв. Има един до Уембли - https://www.londondesigneroutlet.com/ който по никакъв начин не можеш да го достигнеш на скок подскок, иначе е единственото място, което си заслужава. Останалите са просто квартални по-големи магазини.

3) Близки градчета - аз не виждам какво ще правиш в Stanes и Hounslow, но ако имаш желание, ще помогна с логистиката. Повечето магазини, обаче, затварят рано. 

https://elmsleigh.co.uk/

http://www.treatyshoppingcentre.co.uk/

От близките градчета бих ти препоръчала Kingston upon Thames. Освен за пазаруване (в събота работи в момента до 19 часа центъра им), има много приятно Коледно селце 🙂 

https://www.bentallcentre.co.uk/

https://www.inkingston.co.uk/christmasmarket

До Кингстън също се отива за около час - с автобуси, но цената ще ти е един автобусен билет все пак (£2.80). 

4) Оставаш си на Хитроу 🙂 

Предвид часовете други опции не виждам много, но каквото и да решиш и имаш нужда от по-специален съвет, с удоволствие ще го дам. 

Благодаря много 🤗 както и на всички останали които се включиха. Тоя терминал наситна се оказа много куц особено в комбинация с многото време което си мислех че имам 😂 

Ще обмисля вариантите и накрая наистина просто ще се разходя из централен Лондон, била съм по Коледа преди и знам колко е красиво.

Публикувано:
преди 39 минути , Goal & Boss каза:

Аз ако бях, щях да си организирам с @Rainy една магеланска минисреща и да си уплътня  времето в сладки приказки! :smile:

Когато минаваш през Лондон, непременно да погледнеш и тази опция 😄 

Всъщност, и на мен ми мина същата идея през главата. Просто същия петък летя за Виена за една друга магеланска среща 🙂 

Публикувано:
преди 1 час, Goal & Boss каза:

Аз ако бях, щях да си организирам с @Rainy една магеланска минисреща и да си уплътня  времето в сладки приказки! :smile:

Абе не че не ми хрумна тази идея, ама се чудех как най-елегантно да я вмъкна 😂

преди 49 минути , Rainy каза:

Когато минаваш през Лондон, непременно да погледнеш и тази опция 😄 

Всъщност, и на мен ми мина същата идея през главата. Просто същия петък летя за Виена за една друга магеланска среща 🙂 

И.... късмета ми продължава да се е*ва с мен 😆

• Смея се 1
Публикувано:

На Black Friday не работят ли до по-късно магазините (доколкото разбрах за тази дата става въпрос)?? Иначе аз съвсем не съм сладкодумна като Rainy, ама ако някой минава през Кингстън, да се обади 😀

• Харесвам 3
Публикувано:

Добра идея ли е да се купят предварително онлайн билети за National Express от Лутън до Виктория и обратно?   Дали са по-евтини,дали на място се намират билети и понеже онлайн са с точен час, възможно ли е да се качиш по-рано например?

• Харесвам 1
Публикувано:

Купи си ги от easybus.com предварително, цените са им ниски по принцип. При пристигане на Лутън ще те качат на първия възможен автобус и въобще няма да ти гледат часа, автобусите обикновено не са пълни сутрин и са през 20 минути. На връщане обаче е добре да си спазваш часа, защото има много хора и се случват и големи закъснения.

Иначе на билета си пише, че ще те качат на друг автобус до 60 мин. преди или след часа на билета стига да има свободни места.    

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 минути , Adventurer каза:

Купи си ги от easybus.com предварително, цените са им ниски по принцип. При пристигане на Лутън ще те качат на първия възможен автобус и въобще няма да ти гледат часа, автобусите обикновено не са пълни сутрин и са през 20 минути. На връщане обаче е добре да си спазваш часа, защото има много хора и се случват и големи закъснения.

Иначе на билета си пише, че ще те качат на друг автобус до 60 мин. преди или след часа на билета стига да има свободни места.    

Потвърждавам. Освен това цените през easybus.com се покачват. Ние хванахме билети по 4.99 паунда в посока, иначе максимума е 10.99 паунда.

Кацнахме в Лутън в 7:25, имахме билети за 8:55. Отидохме веднага на перона (или както се казва там), от който тръгват автобусите. Казаха, че ако ни устройва може да се качим за Падингтън, в 50 местен автобус имаше не повече от 10 човека, но ние изчакахме този за Виктория и ни качиха на предния.  За тези с по-късни часове си има stand by опашка. Като се качат хората с билети за точния час на автобуса, пускат и хора от тази опашка. В нашия случай 13-14 човека с по-късни часове ни качиха в по-преден автобус. 

Иначе има и гише, където може на място да си купиш билет.

От Виктория в обратна посока нямаше никаква организация. Около късния полет за София на УИЗ има в рамките на 1 час - 10 или 11 полета. На Виктория беше доста дискомфортно с македонци, румънци и руснаци. Ние бяхме най-отпред и нямам идея качиха ли хора с различен час от този на билета.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

А защо от сайта на  easybus.com, на  Natiional express цените са същите и има намаление наполовина за деца, докато при първите не виждам такава опция и ми излиза по-скъпо, или има някаква уловка, която не схващам?

И друго - аз ще пътувам около Нова година, тоест след повече от месец, а гледам, че билетите за след 2-3 дни са по-евтини от тогава... Дали да не изчакам да наближи пътуването....

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , ruwenzogy каза:

А защо от сайта на  easybus.com, на  Natiional express цените са същите и има намаление наполовина за деца, докато при първите не виждам такава опция и ми излиза по-скъпо, или има някаква уловка, която не схващам?

Има уловка и тя е, че от сайта на National Express стандартните билети са за фиксиран час. Ако искате флексибъл, те струват доста повече. А на сайта на EasyBus цените обикновено са по-ниски и +/- 1 час на качване. Важно е, особено, ако има закъснение на полета.

Обаче в посока към летище не разчитайте на тази гъвкавост (+/- 1 час) в натоварени периоди, ако се качвате на някоя от първите спирки. Шофьорите редовно казват на такива пътници, че не могат да ги качат, защото на следващите лондонски спирки имат много хора, които трябва да се качат от там. Затова ако държите на гъвкавостта, купувайте билетите си в посока летището с качване от последната спирка преди летището. В такъв случай винаги шофьорът ще ви качи, ако има налични места. И не, правостоящи в автобуса не се допускат. Дори е задължително да си сложите колана, но не на панталона. 😃

В посока Лондон няма значение до коя спирка ви е билета. Ако промените плановете си, просто слезте на предпочитаната от вас спирка. Само предупредете шофьора до къде ще пътувате, за да разположи багажа ви по удобен за вземане начин. Лондонските улици са тесни и си е приключение да се отваря багажник от страната на улицата.

Вече съм го писал, но пак ще го повтаря. Цените на EasyBus вървят само нагоре. Така че харесате ли си нещо, купувайте.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Колко струва единичния билет за метрото в Лондон и как стои въпроса с дете на 8 години.?  Преди време си спомням, че имаше някакви карти Ойстер. Дали с тях няма да е по-добре. Ние ще сме там 5 дни с детето. Какво ще ме посъветвате за транспорт. Ще бъдем отседнали в един апартамент в Страдфорд близо до метрото. От и до летище Лутън ще ползваме автобуса до Виктория, но през петте дни мисля с метрото до центъра.  Какво ще ме посъветвате, за да излезе най-евтино....Мисля сутринта слизане към центъра, цял ден обикаляне по музеите и вечер прибиране - тоест няма да се качваме постоянно на обществен транспорт, а само сутрин и вечер / по 2 пътувания на ден /. Има много хора с опит в Лондон, та ще се радвам да ме ориентирате. И още нещо - плащам само КЕШ, не ползвам карти...., което също може да е от значение.

@Иван Попов, @Rainy

Публикувано:

5£ е депозита за Oyster.Може да я купиш и зареждаш в кеш на метростанциите.  Деца под 11 г.  пътуват безплатно. 

Има и хартиени травълкарти, но излизат по-скъпо. 

Виж и автобусите. Има няколко маршрута в централен Лондон, които са си като панорамна обиколка на цената на обикновенно билетче, стига да заемете предни места на горния етаж. 

IMG_20191125_111059.jpg

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, ruwenzogy каза:

И още нещо - плащам само КЕШ, не ползвам карти...., което също може да е от значение.

Значи си вземи ойстър, щото кеш вече не приемат. Детето е безплатно.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 минути , neuromancer каза:

Значи си вземи ойстър, щото кеш вече не приемат. Детето е безплатно.

А за двамата възрастни може ли с една карта, или трябва за всеки човек.?

Публикувано:
преди 3 минути , ruwenzogy каза:

А за двамата възрастни може ли с една карта, или трябва за всеки човек.?

Отделни карти. Тези дни ще ти напиша подробна инструкция как да си купиш най-удобно такива карти - които после ще върнеш. 

Припомни ми - кога пристигате и заминавате, Оги?  

Публикувано:
преди 2 часа, ruwenzogy каза:

В Лондон пристигаме на 27-ми декември сутринта и си заминаваме на 1-ви сутринта...

Аз на 27-Dec трябва да съм на работа, но това ще е една работа 🙂

Ако се стекат добре нещата този ден (на следващия, 28-Dec, пътувам извън UK), може да дойда до Лондон да се видим. Когато направиш плановете си, може да помислим за някакъв вариант. Ще ми е много приятно 🙂 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.