Прескочи до съдържание

Лондон - бързи въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Пак съм аз.

На 30.04.2025 г. в 13:24, Jorro каза:

плащай си с дебитната/кредитната карта безконтактно, само не забравяй като излизаш, ако не минаваш през турникети да потърсиш валидатор да си маркираш картата за да ти отчете до къде си пътувала,

Това се отнася само за метро и жп транспорт, нали? В автобусите доближаваш картата еднократно?

А кое приложение ще ми препоръчате да ползвам за транспорт? Обикновенно ползвам Moovit, но ме дразнят с рекламите си напоследък.

И кой е местния автобус от летището до Лутън , който спира близо до Luton Parkway? Нямам предвид Dart.

Публикувано:
преди 24 минути , iMari каза:

А кое приложение ще ми препоръчате да ползвам за транспорт? Обикновенно ползвам Moovit, но ме дразнят с рекламите си напоследък.

Аз доста години ползвах приложението Citymapper, че е универсално за доста градове по света, но през последните няколко години го давам съвсем мързеливо с гугъл мапс, който е учудващо коректен...

• Харесвам 2
Публикувано:

преди 55 минути , iMari каза:

IMG_20240506_182827.jpg.cf9ffe1aff1539b8e36d45657d5d55fc.jpg

И кой е местния автобус от летището до Лутън , който спира близо до Luton Parkway? Нямам предвид Dart.

IMG_20240506_182827.jpg.cf9ffe1aff1539b8e36d45657d5d55fc.jpg

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, iMari каза:

Не че съм го ползвал, но понеже и аз проучвах този въпрос - излежда че F70/77 на Arriva би трябвало да свърши работа, като близката спирка до Luton Parkway виждам да е Hampton by Hilton.
Уж има и някакъв автобус "A" пак на Arriva

P.S. На снимката на otnesen май е точно този "А".

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 часа, iMari каза:

Moovit има платена версия без реклами, срещу нещо от сорта на 6 лв/година. От две години съм на нея и мисля че си струва напълно (но сравнявам за всеки случай и с Google Maps от време на време).

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, iMari каза:

Пак съм аз.

Това се отнася само за метро и жп транспорт, нали? В автобусите доближаваш картата еднократно?

Да, в автобусите само на влизане доближаваш картата. И като чакаш на спирката най-добре да вдигнеш ръка като видиш, че наближава твоят автобус, че иначе има шанс да подмине.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 часа, iMari каза:

Пак съм аз.

Официално няма автобус до паркуей заради Дарт и трябва да слезеш на някоя спирка преди него при хотелите и да ходиш пеша. Има обаче до Лутън, която спирка е 5мин след паркуей и спира точно пред гарата. Съветвам те да си го хванеш направо до там и билета за влака да го купиш от Luton , цената е същата. В автобусите само веднъж се чекира. Правилно си разбрала, че става въпрос за жп транспорта, защото по някои гари нямат турникети. Такъв пример е с Гринуич на DLR спирката.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Малко инфо докато още ми е прясно. Автобусите от/ до  Luton Parkway са А и 100, като спирките са съвсем близо до гарата, точно пред хотел Хилтън. В посока към летището трябва да пресечете от другата страна. Уточнявам, защото в тази страна често бъркам посоките, 🙂 На спирката имаше бележка, че автобус 100 го спират от началото на юни. Докато купувах билет за влака от Лондон до Лутън паркуей от trip.com  ми излезе опция да добавя и автобусен транспорт за 2,3 GBP. Билета се води Plusbus day ticket и дава възможност за неограничено ползване на автобуси в рамките на деня, в който ползваш жп отсечката. Явно се отнася за района на крайната дестинация. В случая за Лутън ето това е зоната:

image.png.4feb45151f7116875a1966185d727eba.png

Тук може да намерите повече инфо:

https://plusbus.info/luton

Полезна информация, особено за ентусиастите, които пътуват до Лондон за ден. Този билет може да го ползвате и в двете посоки. Редовната цена е 3,50 GBP, моята е намалена, защото имам жп карта.

Може да се вземе такъв билет в комбинация с жп билет за доста области в ОК. Тук е списъка:

https://plusbus.info/locations

За съжаление не виждам опция за Лондон.

В Лондон и околия ползвах транспорта само с карта, както ме посъветвахте. Много внимавах да я отчекирам всеки път. За първия ден си отчете каквото трябваше още на следващата сутрин Обаче още нищо не е дръпнато за втория ден, което ме озадачава. Плащах с Револют, сега виждам, че са останали само 16 GBP в паундовата наличност. Да не би сметката да е по-висока и затова да не дърпа. Но пък в още 4 валути имам наличност доволно, нали би трябвало да вземе от тях в такъв случай?

Приложението, което ползвах за транпорт е TFL go. Според мен Google maps дава най-точна информация, но пък е хубаво да имате и това приложение, защото показва на момента къде има ремонти, аварии и промяна на маршрутите. Което е много ценно за град като Лондон. 🙂

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Публикувано:

Здравейте някой може ли да предложи по бюджетно място  за спане в Лондон(хотел или апартамент ) в центъра или близо до него с удобен транспорт за Лутън полетът  е в събота сутринта 8.25ч.

Дани Магелани
Публикувано:

Този е на 200 м от спирката за Лутън на Нешънъл експрес. Много съм доволна. Не е от най-бюджетните.

Screenshot_20250510-110414.png

Публикувано:

Мерси, видях го в темата. Драмата беше дали да взимаме нещо последната вечер на Лутън или да си останем три нощи в центъра решихме проблема ще бъдем в центъра в близост до метрото.😀

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Помощ за Стоунхендж -да се пробвам ли сама да стигна до там от Лондон или организиран тур? Някой ходил ли е скоро до там?

• Харесвам 1
Публикувано:

Стрелям в тъмното: впечатления за достъпно като цена и прилично място за отсядане в Лондон? (без легла в общи помещения) 

Отивам на Уимбълдън в края на юни , но не е задължително да е в района. Просто знам колко е скъпо и трудно да намериш хубаво място в онази лудница

Публикувано:

Ще съм с приятел, не сме коментирали цена, но нещо от сорта на 150-200 лв на вечер може би ще е ок като таван.

Публикувано:

Ноември спахме на доста добро място, но не знам дали би те устройвало като локация, сравнително близо е до Уембли.

ПП: Сега видях, че мястото вече не се предлага...

• Харесвам 1
Публикувано:

Преди години спахме в Fulham. Метрото, което минаваше от там продължаваше към Wimbledon. Може да потърсиш място, което е близко до метрото. Иначе ние харесваме Premier Inn.

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Има ли директен автобус от Стансед до Кингс Крос( Сан Панкрас) ? Излиза ми автобус на Теравижън и/или Нешънъл експрес, но тръгвайки  да купувам билет въобще няма такава спирка, съответно не мога да избера маршрут и да купя предварително билет. Иначе даже намерих снимка на маршрутите, А8 е който ми трябва,  но не мога да си купя онлайн билет.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.