Прескочи до съдържание

2 седмици в Италия

Ivanco

Препоръчани мнения

Не съм пускал теми и не знам дали трябва ?

Но четох последно тази и ще свърши работа.

Последният пост е много полезен за мен, но нашето пътуване ще е две седмици.

Ще използвам горното накрая, но преди това искам още от Триест да започнем с огледа, как най-добре да го направим ?

Уж дните са много, но се затруднявам кое по-напред ?

Благодаря ако ми помагате.

Връзка към коментар

Не съм пускал теми и не знам дали трябва ?

Но четох последно тази и ще свърши работа.

Последният пост е много полезен за мен, но нашето пътуване ще е две седмици.

Ще използвам горното накрая, но преди това искам още от Триест да започнем с огледа, как най-добре да го направим ?

Уж дните са много, но се затруднявам кое по-напред ?

Благодаря ако ми помагате.

Две седмици си е друга работа…

Ако първата точка е Триест, той самият не е за пренебрегване, често нощуваме в него.

Да кажем първа нощувка, след дълъг пробег до него.

Последно отседнахме на Piazza dell'Unita d'Italia, като това си е една от най-големите забележителности в града. Като ресторанта на хотела беше на пиацата, прозореца гледаше към нея !!!

Друго интересно е Canale Grande да тук, не във Венеция.

Страхотни заведения вечер по улиците, атмосфера и настроение.

От тук тръгваме понякога и на круизи, ако трябва повече информация питайте.

Препоръчвам от тук да тръгнете по крайбрежието към Monfalcone, няма нужда да спирате, а се пуснете към Grado.    Това е

Близо е, и още не се налага нощувка, но селището си струва и аз го харесвам.

Има си всичко, страхотен плаж, уникални църкви, исторически разкопки, много хотели и т.н.

Няма да се впускам в подробности, ще стане роман…Ако има интерес питате…

Градът е в самата лагуна, има си канали, както и уникален път-мост през нея.

Хванете точно него и директно нагоре, като следвате пътя за Cervignano del Friuli, пресичате магистралата и спирате в Palmanova. Дали ви е известен ? Ето така

Уникален град, един от малкото подобни, не само в Италия, а и в света.

Вече сте изморени и може да предвидите втора нощувка тук…

Която и улица да хванете настрани, не към площада, пак ще се върнете от където сте тръгнали.

Градът е обграден с крепостни стени с няколко порти, всяка води нанякъде…

Ако карате от портата направо, излизате на страхотния площад Piazza Grande с обелиска в средата. И страхотната църква Santissimo Redentore, Duomo di Palmanova. Заобиколете зад църквата и ако е всичко е така както беше се опитайте да влезете в двора на църквата, където да паркирате.

Ако сте успели, двора е свързан с хотел Ai Dogi, това е вашето място за нощувка и почивка, точно на центъра.

Тук може да си починете добре и да разгледате града/ако трябва ще ви кажа какво/, да похапнете хубава пица и тирамису наблизо.

Сега

Palmanova.jpg

Преди

Palmanova1600.jpg

Продължаваме към третата нощувка, като се връщаме отново към крайбрежието, посока Lignano Sabbiadoro.

Това е един прекрасен курорт, разделен на две Lignano Pineta и Lignano Riviera.

Препоръчвам ви да останете и тук един ден, само плажа е дълъг поне 8-9 километра.

А главната за разходки е прекрасна. Дано и времето да ви е хубаво.

Ние често нощуваме тук, като хотелите са безброй, заведенията също…

Тук спирам, свърши ми времето/явно се увличам пак/, но ще продължим, посока Bibione…след като пресечем река Tagliamento.

Редактирано от Bled
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Продължаваме, много е писано във форума за Италия и все хубави неща. Полезни маршрути, както и полезни съвети.

В случая се опитвам да излезем от популярните места и да преминем през други не толкова известни и подминавани към други цели.

Както казах следваща спирка е Bibione, отново необятни плажове, хотели, ресторанти и…Няма нужда от много време, обиколка, включително Bibione Pineda и продължавате към Caorle.

Трябва малко да се заобиколи, лагуни, канали, няма как. Ето така

Caorle е прекрасно градче с много туристи, защото има къде. Хотел до хотел, но много широк плаж, трудно се препълва….

Градът е между две реки и в средата плажа.

Две уникални църкви веднага правят впечатление. Катедралата Свети Стефан, и в нея има Тайната вечеря, но от Lazzarini. С огромната си камбанария се вижда отдалеч.

А Църква Въведение Богородично на Ангела така е кацнала на носа на града, че е уникална красота. Има много легенди за нея, въпреки, че морето често си взима своето, като я руши…

Тук също няма нужда да оставате, ако не сте за плаж, да пестим нощувки.

Следват Porto Santa Margherita и Duna Verde. Между двете се намира Lido Altanea , ако искате почивка, плаж и атракции, това е мястото.

Огромен курорт с множество настанявания, търговски комплекс и всичко възможно в близост до плажа с огромна тревна площ.

Веднага след него, пак между двете населени места следва Centro Vacanze Pra' delle Torri Доста известно място, както за италианците, така и за чужденци.

Въобще зоната си струва, стига целта да е почивка, а не обиколка…

Ако е второто продължаваме, няма смисъл да спираме само за един ден.

Като се завъртаме в Duna Verde, отново кръгъл град, но този път с плаж.

КАРТА

Следващото малко курортче е Eraclea Mare, последното преди големите.

Отново лагуни, канали, реки…

Преминаваме с подвижен мост легендарната от Първата Световна война река Пиаве при Cortellazzo.

Въпросния понтонен мост е един от малкото частни мостове в Италия/цената беше 0,80 цента/.

Веднага навлизаме в La Pineta di Jesolо, непосредствено свързана с Lido di Jesolo.

За тук може доста да се пише, както за курорта, така и за една от най-хубавите връзки с Венеция през Пунта Сабиони.

И точно тук стои въпроса, ще гледаме ли Венеция или не ? Това само вие може да го уточните. Аз ще продължа, а ако искате Венеция, ще идвате специално.

Но мисля, че големите забележителни места са цел на отделни пътувания.

КАРТА

Изнасяме се и продължаваме посока Местре – Падуа - Abano Terme КАРТА

Тук отново имаме дилема, която само пътуващия може да реши. Спестихме малко нощувки, но къде ще бъдат следващите.

Ние често спираме в Abano Terme, хубави хотели, минерална вода, тоест време да починем без забележителности, четвърта нощувка.

За Падуа и Виченца сега няма време, но може да се минат транзит…

Сърце не ми дава да пропуснем езерата, толкова сме близо.

Насочваме се към Комо и Гарда, избираме първите две, Маджоре ще го посетите с Швейцария, когато може.

И двете можем да ги обиколим буквално или частично, което е най-добре, като сложим по една нощувка. Натоварено, но пък красиво…

За езеро Гарда предлагам да стане ТАКА  

Като нощувката я оставяме за района на последните Sirmione – Colombare, пета нощувка.

Като препоръчвам последното, вътре в Sirmione е скъпо, трудно и си струва повече за разглеждане.

При желание за всяко място мога да помогна, но колегите вече са го написали.

Минаваме нататък, езеро Комо,  като предлагам само вътрешния път и нощувка в град Комо, шеста нощувка. ТАКА   

Bellagio, Menaggio и обратно в Комо. Като тук можем да включим и Брунатеfunicular или колата/.

Всичко е описано за районите, търсим само изгоден вариант за маршрут и по неизвестни неща.

И оттук маршрута се свързва с описания в темата 6 дни в Италия.

Но ако предишните градове заслужават внимание, то Верона го заслужава повече. И не отнема много време.

Спирате където намерите паркинг и вече сте при Ромео и Жулиета.

Като само ще допълня, че не само Жулиета има къща, а такава има и Ромео.

Както и гроба, доста далеч от къщата на Жулиета не е за пренебрегване.

Както и всичко около Piazza Bra и Piazza Delle Erbe.

А уникалната гледка е от хълма Белведере ди Верона/светилището на Дева Мария от Лурд/ и всички околности нависоко.

Повече няма да се спирам какво да видим и какво не, ясно е, да не пиша излишно.

Свързахме двата маршрута, но тук са 6 и там 6, стават 12, а имате повече…

Това е аванса на всяко пътуване, винаги трябва да има, ако решите да останете някъде повече.

Разбира се има още прекалено много варианти, може и да продължим…така или иначе е създадена нова тема.

Редактирано от Bled
  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Горният маршрут ми се струва, че е направен за  джам-туризъм. :)  Примерно маршрута Гарда-Комо за петия ден. Шофиране по Гугъл (а Гугъл изостава средно с поне час от ВиаМишлен и може би 1,30 ч. от реалното) 5,23 ч. Време за разходка, разглеждане на забележителности и храна - по-малко от 4 часа. А са предвидени Брунате, Беладжио, Леко, Комо, Менаджио...

Верона в комбинация с показаната обиколката на Гарда е абсурд за ден. Отново пак само шофиране. И т.н.

Редактирано от Bliss
Връзка към коментар

Чак ми е неудобно толкова труд заради моя въпрос. Точно това исках. Ние ще бъдем много в движение и не ме притесняват многото спирки. А нали има и резервни дни,това много ми ок хареса. Много ще се радвам и на друг вариант с малко от Тоскана, само малко?толкова пишете за нея. Сега гледам за хотели и не смея да питам. Вие сте супер хора, благодаря ви много.

Връзка към коментар

Чак ми е неудобно толкова труд заради моя въпрос. Точно това исках. Ние ще бъдем много в движение и не ме притесняват многото спирки. А нали има и резервни дни,това много ми ок хареса. Много ще се радвам и на друг вариант с малко от Тоскана, само малко?толкова пишете за нея. Сега гледам за хотели и не смея да питам. Вие сте супер хора, благодаря ви много.

„друг вариант с малко от Тоскана, само малко?“

Много, много трудна работа е това „малко“ !!!

Аз не пиша за Тоскана, защото не мога да пиша малко за нещо, което изисква много…

И не ходя в Тоскана, когато трябва само да мина или да съм там малко…

Ще използвам вече писани от мен думи, за да съм конкретна…

Мога да покажа десетки маршрути, мога да насоча към стотици забележителности, мога да препоръчам десетки хотели, мога да ви задържа в Тоскана цял месец….

Мога да ви начертая най-добрия маршрут, с колкото искате нощувки в Тоскана...

Но не мога да ви кажа как да разгледате Тоскана от просто минаване или спиране в една точка.

Не може да видите Тоскана, ако спрете само на едно място. Километрите до връщането до това място, са напълно излишни и натоварващи.

Няма как и аз съм против подобни идеи.

Няма как да се обиколи територия 23000 km², със спиране където и да е.

По горе-долу права линия, разстоянието е над 300 км.

Който ми каже, че има място с едно спиране някъде, да обиколиш/разгледаш Тоскана, няма да му повярвам.

Тоскана не е Флоренция, не е Сиена, не е Пиза, не е Ливорно, а те просто са в Тоскана/и са друга тема/.

И аз въобще не ги свързвам с природата, с лозята, с виното, с красотата, с атмосферата на истинската Тоскана.

Това е ТОСКАНА

Ако искате истината, не трябва да нощувате в градовете, а на полето, на лозето, на ливадата, във вилите/хотелите разбира се, но наоколо това от снимките !!!

И да не забравяме, Тоскана не е само красиво зелено, а и необятни плажове.....отново друга тема.

Колкото дни имате определени за Тоскана, толкова приблизително трябва да са нощувките на различни места/изключвам по-горе цитираните градове и др./.

Мързела за сваляне и качване на багаж в друг хотел, аз не го толерирам/ако няма друга причина/.

Ако трябва ще направите багажа компактен за да видите повече.

Все пак сте на тур в Тоскана, а не на почивка/което е друг въпрос/.

Организираната екскурзия също не може да покаже Тоскана в пълния си блясък.

Но добре, ще ви дам насоки за малко, само малко. Просто за да добиете представа…

Маршрутите, които ви пуснах аз писах, че на моменти идват натоварени.

Но както казахте с резервните дни този проблем се решава.

Ако използвате едната нощувка за Верона, съкратите малко от маршрута/нещо по брега/, а може и друго по пътя, остава още една, която може да използвате в Тоскана.

От Верона се насочвате към следващия маршрут, който коментирахме, но през Тоскана. Как най-добре да стане това ?

Посоката е Флоренция/само като насока, не посещение/.

След като наближите, трябва много внимателно да разгледате ето Тази КАРТА с голям зум, да я запомните до най-малкия детайл, дори разпечатате.

Възможността да се объркате на излизане от магистралата и влизане в шосе SR222 е много голяма.

Насоката ви е селището Grassina, липсва ли, грешите. Стигнете ли до него сте на прав път. От него се движите само и единствено по SR222.

Нощувката може да я направите някъде във или около Greve in Chianti.

Останалото ще ви бъде път и красота. Нали искате малко, това е най-малкото, което мога да ви кажа.

Но имайте предвид, че този маршрут ще ви усложни излизането след това към брега.

И ще изпуснете част от предишния маршрут, но това не е толкова важно.

Следвайте маршрута, макар не лек път, който минава покрай красивото  Тразименско езеро и Перуджа след като излезете от Тоскана и влезете в Умбрия.

Аз примерно бих направила нощувка и около езерото, като в него има островче, също с хотел. Но това ще измени времето и маршрута и започваме отначало.

Но пък защо ли не, пак нещо ново и различно…

Ако трябва ще го изменим, като съкращаваме от крайбрежието, вие решавате.

Но колкото повече пишем, толкова в главата ви ще става пълна каша...

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Моля, би ли обяснила какво означава това? :rolleyes:

Разглеждане/туризъм от прозореца на колата. Мисля е ясно от коментара ми след това  ;) И продължавам да съм на това мнение.  B)

Редактирано от Bliss
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Привет, магеланци! Очарована съм от интелигентните и компетентни мнения на всички, които пишат за Италия (и не само :) ) със съвети и препоръки, поздравления! 

Ще си позволя да се включа в темата със сходно питане....Септември месец планирам пътуване от Германия до Италия с кола, с идея да се влезе от Комо, през Милано и от там....мисля да слезем към Генуа, Портофино, Специя, Пиза и към Флоренция, от там - Болоня, Ферара и Венеция, на връщане - Падуа и Верона, като този път мисля да се върнем до Германия през Инсбрук. Продължителността е максимум 10 дни. Маршрутът е примерен и бих се радвала на вашите съвети и мнения - задължителните градове са Милано и Флоренция и Венеция (евентуално), за Милано смятам, че един ден е достатъчен, за Флоренция - поне две нощувки...смятате ли, че е възможно да се побере подобна програма в 10 дни и какво бихте ми препоръчали да планирам като градове и места по пътя и евентуално по-разумни рамки на този амбициозен проект  :rolleyes: , места за спане, възможности за плаж евентуално....Бих била благодарна на всякакви идеи! 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

На Комо бих отделила един цял ден с разходка с корабче (Беладжио, Вила Карлота, Менаджио, Варена, Комо) като ще си направите маршрута за деня според графика на корабчетата. Милано пътьом през деня от Комо към Генуа. Ден за Генуа и Портофино. Ден за Пиза и Лука. Флоренция - два дни. Болоня пътьом от Флоренция към Венеция и ако имате време Ферара. И Венеция за ден. До тук мисля са 8 дни без пътуването от Германия към Комо и от Венеция към Германия. Като това е доста напрегната програма. 

Редактирано от Bliss
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

„друг вариант с малко от Тоскана, само малко?“

Много, много трудна работа е това „малко“ !!!

Аз не пиша за Тоскана, защото не мога да пиша малко за нещо, което изисква много…

И не ходя в Тоскана, когато трябва само да мина или да съм там малко…

Ще използвам вече писани от мен думи, за да съм конкретна…

Мога да покажа десетки маршрути, мога да насоча към стотици забележителности, мога да препоръчам десетки хотели, мога да ви задържа в Тоскана цял месец….

Мога да ви начертая най-добрия маршрут, с колкото искате нощувки в Тоскана...

Но не мога да ви кажа как да разгледате Тоскана от просто минаване или спиране в една точка.

Не може да видите Тоскана, ако спрете само на едно място. Километрите до връщането до това място, са напълно излишни и натоварващи.

Няма как и аз съм против подобни идеи.

Няма как да се обиколи територия 23000 km², със спиране където и да е.

По горе-долу права линия, разстоянието е над 300 км.

Който ми каже, че има място с едно спиране някъде, да обиколиш/разгледаш Тоскана, няма да му повярвам.

Тоскана не е Флоренция, не е Сиена, не е Пиза, не е Ливорно, а те просто са в Тоскана/и са друга тема/.

И аз въобще не ги свързвам с природата, с лозята, с виното, с красотата, с атмосферата на истинската Тоскана.

Това е ТОСКАНА

Ако искате истината, не трябва да нощувате в градовете, а на полето, на лозето, на ливадата, във вилите/хотелите разбира се, но наоколо това от снимките !!!

И да не забравяме, Тоскана не е само красиво зелено, а и необятни плажове.....отново друга тема.

Колкото дни имате определени за Тоскана, толкова приблизително трябва да са нощувките на различни места/изключвам по-горе цитираните градове и др./.

Мързела за сваляне и качване на багаж в друг хотел, аз не го толерирам/ако няма друга причина/.

Ако трябва ще направите багажа компактен за да видите повече.

Все пак сте на тур в Тоскана, а не на почивка/което е друг въпрос/.

Организираната екскурзия също не може да покаже Тоскана в пълния си блясък.

Но добре, ще ви дам насоки за малко, само малко. Просто за да добиете представа…

Маршрутите, които ви пуснах аз писах, че на моменти идват натоварени.

Но както казахте с резервните дни този проблем се решава.

Ако използвате едната нощувка за Верона, съкратите малко от маршрута/нещо по брега/, а може и друго по пътя, остава още една, която може да използвате в Тоскана.

От Верона се насочвате към следващия маршрут, който коментирахме, но през Тоскана. Как най-добре да стане това ?

Посоката е Флоренция/само като насока, не посещение/.

След като наближите, трябва много внимателно да разгледате ето Тази КАРТА с голям зум, да я запомните до най-малкия детайл, дори разпечатате.

Възможността да се объркате на излизане от магистралата и влизане в шосе SR222 е много голяма.

Насоката ви е селището Grassina, липсва ли, грешите. Стигнете ли до него сте на прав път. От него се движите само и единствено по SR222.

Нощувката може да я направите някъде във или около Greve in Chianti.

Останалото ще ви бъде път и красота. Нали искате малко, това е най-малкото, което мога да ви кажа.

Но имайте предвид, че този маршрут ще ви усложни излизането след това към брега.

И ще изпуснете част от предишния маршрут, но това не е толкова важно.

Следвайте маршрута, макар не лек път, който минава покрай красивото  Тразименско езеро и Перуджа след като излезете от Тоскана и влезете в Умбрия.

Аз примерно бих направила нощувка и около езерото, като в него има островче, също с хотел. Но това ще измени времето и маршрута и започваме отначало.

Но пък защо ли не, пак нещо ново и различно…

Ако трябва ще го изменим, като съкращаваме от крайбрежието, вие решавате.

Но колкото повече пишем, толкова в главата ви ще става пълна каша...

Иаз така не само очарован чакам като млад любовник на първа среща Блед да ми напише маршрут. Да благодаря ще е малко

Точно това мисля, че търся. Всеки ден различни места с много километри. Хич не ми е повече, нали уж сме млади, не искам пенсионерско пътуване. Години наред съм гледал само вода около себе си, моряшки неволи. Ама сега съм софиянец на суша тръгващ за Италия.

Даже нравим така времето до Триест да не е в тези две седмици. Ще използваме празниците и тръгваме ден по рано. Ще станат поне 16 дена.

Това с Тоскана много ми хареса, ще помисля и за езерото. Снимките са страхотни. Може ли малко насока за хотелите, ако не е нахално. А хич незнам и трудно ли ще се справим с хващането на ферибот към Гърция, но не смея да питам.

Много ама много благодаря този форум е над всичко в бранша.

Връзка към коментар

Bliss, благодаря, изчетох с много интерес твоите преживявания около Комо и знам, че си експерт.  :thankyou:

И на мен ми се струва малко натоварена програмката, та за това съм в размисли все още....Смятам езерото да ме му отделям ден, а само пътьом или евентуално там една нощувка при идването от Германия и на сутринта към Милано, като си мисля, че нощувка на езерото е по-доброто решение от нощувка в Милано.....повече ме блазни идеята за възможен плаж като слезем към морето, но нямам идея къде е добре да бъде предвиден такъв.....

Връзка към коментар

Bliss, благодаря, изчетох с много интерес твоите преживявания около Комо и знам, че си експерт.  :thankyou:

И на мен ми се струва малко натоварена програмката, та за това съм в размисли все още....Смятам езерото да ме му отделям ден, а само пътьом или евентуално там една нощувка при идването от Германия и на сутринта към Милано, като си мисля, че нощувка на езерото е по-доброто решение от нощувка в Милано.....повече ме блазни идеята за възможен плаж като слезем към морето, но нямам идея къде е добре да бъде предвиден такъв.....

При това положение трябва да съобразиш внимателно къде да нощувате на езерото. Общо взето най-централно и стратегически са Леко и Комо, но пък няма да видиш Беладжио. Пътя до Беладжио е малко, но си е бавничък с кола. То зависи и от къде ще влезете от Германия(или по скоро Швейцария) всъщност.  Изобщо около Комо не бих обикаляла втори път с кола. Плажове, големи, има между Ла Специя и Виареджо. Макар за мен те изобщо да не са привлекателни, честно казано. Аз бих разгледала Рапало и Санта Маргерита. 

Редактирано от Bliss
Връзка към коментар

:) Точно от теб знам, че е доста път и помня какъв дъжд ви валя през този път....Ако избера нощувка там, ще се съобразя със съветите ти - спомням си, че беше препоръчала за спане именно Леко и Комо. А иначе - готова съм да пропусна Беладжио и целия път до там за сметка на един плаж! ;)  

Връзка към коментар

Да, времето беше силно нестабилно точно около Комо и много ме е яд. Затова ще повторим скоро. Пътищата са много хубави, но планински, натоварени със завои. 

Връзка към коментар

от Комо, през Милано и от там....мисля да слезем към Генуа, Портофино, Специя, Пиза и към Флоренция, от там - Болоня, Ферара и Венеция, на връщане - Падуа и Верона ...смятате ли, че е възможно да се побере подобна програма в 10 дни

Всичките споменати си заслужават. Добре звучи, но ако се отреже нещо. По-лесно ще е ако си сложиш приоритети. Едните са по-културно значими, другите са по-природно ориентирани. Кое от двете търсиш? Или баланс?

Другото е в каква степен да бъдат разгледани градовете? Венеция може и за ден, но може и три дни да не са достатъчни. Понеже държиш на плаж, ето ти три опорни точки: Лигурското крайбрежие, Флоренция и Венеция. И режеш от останалите опции.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Spqr, за мен е чест, впечатлена съм от изключително ерудираните ти мнения и детайлното и много проницателно познаване на темата ....харесва ми твоето ....усещане за Италия...харесва ми начина, по който възприемаш Италия.....и знам, че би могъл да ми дадеш изключително полезни съвети....

Търся баланс - бих могла да се лиша от малко природа за сметка на културата  да речем....Искам да видя най-важните неща в Милано, във Венеция - мисля да й отделя ден с нощувка и сутринта или по обяд да се тръгне, докато за Флоренция предвиждам две нощувки......Целта ми е да се насладя на Италия до каквато степен времето позволи, с ясното условие, че това няма да бъде последното посещение....Знам, че и 10000 дни да обикалям, няма да са ми достатъчни и за това търся някакъв възможен баланс, та хем да е приятно и изпълнимо, хем да има достатъчно хубави впечатления и да се видят като за първи път всички основни чудеса по пътя.....Мога да махна някоя планирана дестинация за сметка на друго, което не бива да се пропуска, мога да спестя някой град и да включа друг, тъй като опцията "с кола" дава възможност за различни комбинации и относителна свобода на избора. 

Връзка към коментар

Аз бих поставил въпросът по друг начин. Или езерата, или Тоскана. Не виждам причина при толкова малко време програмата да се насища допълнително. Освен това, не знам откъде в Германия ще пътувате, но най-добре би било да минете през Австрия, не разбрах защо Швейцария е намесена по-горе. Доломитите са достатъчно красиви сами по себе си...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Duke, много си прав и веднага пояснявам, че конкретно за това пътуване не езерата ще бъдат целта ми. Тръгваме от Саарбрюкен и езерата се падат по пътя от там към Милано, а ако стигнем до Венеция, ще се върнем през Австрия. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

не разбрах защо Швейцария е намесена по-горе

Защото Дюк, още в първия пост дамата каза, че първото спиране им е на Комо и предположих, че най-прекия им път минава от Германия през Швейцария. Очевидно съм права.

Редактирано от Bliss
Връзка към коментар

Моля за помощ къде да нощуваме по пътя към Италия една нощувка някъде по средата.

И ако имате предвид хотел в Триест. Благодаря

Аз бих предпочел Пиран в Словения - съвсем наблизо до Триест. За предимно индустриалния Триест си заслужава централната част и то през деня според мен.

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Благодаря на всички за помощта, завърнахме се беше супер.

Аз бих предпочел Пиран в Словения - съвсем наблизо до Триест. За предимно индустриалния Триест си заслужава централната част и то през деня според мен.

Нощувахме в Триест беше по-удобно. След това по маршрута от Блед. Благодаря много и на нея, местата бяха страхотни.

Връзка към коментар

Привет! Моля, препоръчайте ми плаж и място за спане по Лигурското крайбрежие между Генуа и Ливорно. За нощувка не ми се иска да прежаля повече от 100 евра за двойна стая....смятам да запазя поне 4-5 нощувки в средата на август месец.....

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.