Прескочи до съдържание

Рим- Флоренция - Венеция


dashikov

Препоръчани мнения

Здравейте,

Планираме пътуване от 12 дни в Рим - Флоренция и Венеция. Летим до Рим - там оставаме 5 нощувки, 3 нощувки във Флоренция и накрая 3 във Венеция.

Ще летим на връщане от Болоня. Между градовете ще се придвижваме с влак. 

 

Пиша ви с молба

 

1) за коментар на хотелите, които сме избрали в Рим и Флоренция.

 
Този е в Рим и не знам доколо удобен е от гледна точка транспорт. 

http://www.hotels.com/hotel/details.html?WOE=5&q-localised-check-out=24%2F06%2F2016&WOD=7&q-room-0-children=0&pa=1&tab=description&q-localised-check-in=19%2F06%2F2016&hotel-id=381260&q-room-0-adults=3&YGF=14&MGT=5&ZSX=0&SYE=2

 

 Този хотел във Флоренция го избрахме заради паркинга. До колко обаче ще е удобно от гледна точка пътуване до центъра на Флоренция.

http://www.hotels.com/hotel/details.html?tab=description&q-localised-check-in=23/06/2016&hotel-id=176877&q-room-0-adults=3&YGF=14&MGT=3&WOE=7&q-localised-check-out=26/06/2016&WOD=4&ZSX=0&SYE=3&q-room-0-children=0

 

 

2) коментар относно разпределение на 3-те ни дни във Флоренция.

 

Знам, че няма да са достатъчно дните. Иска ни се да видим и някои съседни села и градове (вкл. Пиза), не само Флоренция.

Остава въпроса какво да видим, какво да не пропуснем, да наемем ли кола за 1-2 дни или да търсим някой местен тур.

Аз бях останал с впечатление, че 1 ден за Флоренция е достатъчен, докато не прочетох темата тук за града и разбрах, че всичките 3 само за града са малко :)

 

За Венеция няма да питам нищо ( за сега ), но ще съм много благодарен за идеи какво да правим в Болоня или около Болоня за около 5 часа.

 

Предварително благодаря за идеите/коментарите.

Редактирано от dashikov
Връзка към коментар

1) Рим: средно местоположение. Ще се наложи да използвате наземен транспорт, което е леко рисково. Добрата новина е близостта до Св. Петър. За Флоренция ако има добър транспорт до центъра, е добре. Ако няма добри връзки, по-добре направете компромис с условията, но си наемете нещо по-централно.

 

2) 3 дни във Флоренция са много и малко. Ако имате по-задълбочен интерес за ренесанса, ще са малко. Ако желаете да минете с "Уфици", Давид, пиацале Микеланджело и катедралата, тогава 2 дни ще ви стигнат. Зависи от програмата. Може да включите Сиена, която е по-впечатляваща от Пиза.

 

Какво да правите в Болоня за 5 часа? Ще се разходите из центъра, ще видите, че Италия е прекрасна и в по-непопулярните си градове, ще пробвате вкусна храна.

Редактирано от Spqr
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Във Флоренция защо ви е паркинг? Доколкото разбирам ще се придвижвате с влак. Ако взимате кола за разходка из Тоскана, ще ви трябва за един ден и я връщате, или най-много една нощувка само през нощта на улицата безплатно.

Връзка към коментар

Както написа Spqr трябва да ползвате автобуси, такива има и от двете места.

Рим сме отсядали често в района заради Ватикана, съвсем близо, на гърба на Св.Петър тръгва автобус 46, който ще ви пренесе до пл. Венеция, което е достатъчно за следващи посоки/включително метро от Colosseo, като прекосите през Форума/.

 

Флоренция, хотелът ви е на една от улиците към летището и също нямате проблем. Ползвали сме и хотел малко по към центъра/същата посока/ където се движи автобус/както и до хотела ви/ № 30, който ще ви закара до гарата, което ви стига, от там влизате в центъра.

 

И аз като Spqr мисля, че за Флоренция два дена стигат, дори да пропуснеш нещо, заради извили се опашки.

Целта е наистина прекрасната Италия, като аз често изключвам големите градове, точно заради това.

 

Болоня е много лесен град, отивате до Фонтана на Нептун, там са и най-красивите площади.

Там е и базиликата Петроний, която някога са мислили да направят по-голяма от Св.Петър, но не се е получило.

И в Болоня има наклонена кула, и то не само една, ако пропуснете Пиза.

Още няколко красиви църкви и площади, за музей не говорим.

Атмосфера и удоволствие.

 

Изцяло и аз ще ви изпратя в Сиена, за сметка на Пиза, стига ви да влезете в Катедралата/където винаги тръпки ме побиват/. Гледайте надолу и не изпускайте уникалните Подови панели.

Седнете на Campo, до фонтаните. Качете се на една от двете панорами, над музея Opera или кулата. И ще усетите, че вече сте обладани от Италия.

Това означава, че ще се върнете за останалото.

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

За Флоренция, ако решите да останете и трите дни или два и половина ,силно препоръчвам Firenze card. Опашките са доста сериозни, а едно от предимствата и е точно приоритетното влизане когато си искаш. Според мен, за да се качиш на купола на Дуомо,сигурно хората чакаха половин ден-става много бавно, чака се да се освободи горе място, да слязат хора...направо ми стана жал като гледах как се вие опашката.  В Сиена ние бяхме 4 часа и не ми стигна-влизахме в катедралата и аз се качвах на кулата -503 стъпала, но не се усещат :) . В Болоня имахме точно 5 часа -съвсем лежерно по главната улица, влизане в катедралата, качвах се и там -има тераса с гледка(с асансьор!), после просто обикаляхме из улиците, накрая даже имаше време да седнем в една градина , близо до гарата, преди влака за Флоренция. За Пиза също отделихме половин ден, бяхме само на площада на чудесата, с предварително закупен час за качване на самата кула.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз също смятам, че Флоренция е град, в който 3 дни могат да бъдат страшно много време или твърде малко. Зависи от интересите на пътуващите. Един ден е достатъчен, ако искате просто да са разходите по основните му забележителности, без да влизате вътре. Безцелната разходка може да ви донесе неповторимо изживяване. Всяко влизане в музей или дворец, независимо дали имате Firenze card или предварително закупени билети, отнема време. Например за Уфици аз бих отделила половин ден, въпреки че, честно казано, на мен ми дойде малко в повече количеството експонати, натрупани по зали и коридори в музея, създаващи усещане за претрупаност. Но отново е въпрос на вкус. За мен най-въздействаща във Флоренция беше Санта Кроче - място, на което усетих величие и спокойствие едновременно. Забавно е да видите и прословутото прасенце на Новия пазар, да си пожелаете нещо и да пуснете монета.

От друга страна е непростимо да сте 3 дни във Флоренция и да не отскочите до Сиена и/или Пиза и Лука. Дестинациите са различни, но има много добри връзки с влак. Ако тръгнете рано сутрин, бихме могли да посетите Сиена, да разгледате възможно най-бързо града, да се върнете следобед във Флоренция и да се довършите започнатата от предишния ден обиколка. На следващия /третия/ ден бихте могли да повторите същото и с Пиза и Лука. Много хора асоциират Пиза само с наклонената й кула, но целия Площад на чудесата там си заслужава. А Лука е едно симпатично, артистично малко градче съвсем близо до Пиза и можете спокойно да го вмъкнете в програмата. Между другото, там ядохме и страхотен сладолед, но вероятно в Италия това не е новина. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте, 

Благодаря на всички за отговорите, всичко ми е много полезно и ще се съобразя с него.

Реално резервирахме други хотели - тези, които бяхме харесали вече бяха резервирани за нашите дати когато бяхме готови да купуваме.

 

В момента резервираме някои забележителности предварително и за това се обръщам отново с молба за помощ.

Къде трябва да резервираме предварително и ако някъде има някои тънкости, моля да споделите.

 

За Рим.

 

Ватикана - Вече резервирахме тур на ватиканските музеи и Св.Петър ( от ватиканските турове, не на фирми )- около 3 часа е, надявам се да ни стигне времето, защото не можем да се върнем обратно в  музеите.

 

Вила Боргезе - тук трябва да се обадим на някакъв номер, даден ни от Рома пас ( ще вземем 3 дневни такива ) и да резервираме, доколото разбрах. Не е необходимо да сме закупили вече рома пасовете. Така ли е?

 

Колизеума - тук мислим да минем с рома пас и не е необходимо нищо да правим предварително, просто пропускаме опашката? Но бихме искали да ползваме някакъв тур или аудио/видео гайдове. За тур, според сайта, трябва да се обадим на някакъв номер...но не знам купува ли се по телефона, или е просто резервация и въпреки пас-а ще се наложи да се редим на опашката.

 

Друго в Рим, което е необходимо да се резервира предварително?

 

 

Флоренция:

 

Тук не съм проучил много, надявам се вие да ми кажете.

 

За Уфици и академията, ако закупим предварително билети, след това как се взимат аудио гайдове?

Нещо друго, освен тях?

 

Венеция:

 

За Двореца на дожите трябва ли да вземем предварително?

Има 2 тура - Secret Itineraries Tour, Hidden Doge’s Treasure Tour - Кой от двата тура да вземем?

 

 

Предварително благодаря

Връзка към коментар

За Уфици и Академиятя е препоръчително да вземете онлайн билети. Получените на мейла ваучери заменяте на касата за билети и там си взимате аудио гайд, като оставяте лична карта.

 

За Рим това са най-натоварените места, според мен друго не резервирайте, че и без това е трудно да се спазват стриктни програми.

 

За Двореца на Доджите можете да вземете предварително, но може и да уцелите ненатоварен момент. Не си писал кога пътувате.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

През март бяхме в Италия за 9 дни, ползвахме влакове. Ще споделя моето мнение без да ангажирам никого с него. 

Според мен 3 дни за Флоренция са много. На мен в Уфици ми стана досадно, естествено не съм експерт, но съм виждала и по добри галерии напр.Лондон Художествената галерия, при това безплатна, Лувъра - също ми допадна повече. Но всеки си знае.

Палацо Векио не е лош, но Двореца на дожите във Венеция е по-впечатляващ. 

В Палацо Пити не влизахме.

Флоренция е красива безспорно, из улиците ми беше най-добре, площад Синьория си е музей на открито, градините Бардини и Боболи са прекрасни, от площад Микеланджело - красиви гледки.

В един ден отидохме в Сиена и Сан Джиминияно - препоръчвам горещо. Усещането беше, че всичко около мен е декори за филм, просто приказка. При възможност не ги пропускайте.

В друг ден бяхме в Пиза /билети за кулата онлайн, хареса ми/, след това Лука - малко и много кокетно градче. Струват си!

Като цяло малките градчета са тези, които ме грабнаха много.

В двореца на дожите съм влизала 2 пъти /2011 и 2016г/ с билети онлайн, и двата пъти беше в следобедните часове и нямаше опашки. 

Няма да говоря за Рим, той е несравним :)

Каквото и да решите няма да сгрешите със сигурност. Италия е прекрасна!

Редактирано от mariya*
Връзка към коментар

Боргезе - може и онлайн като индивидуално посещение. С Рома пас се звъни по телефона. 

 

Колизей - Да, с Рома Пас избягвате опашката. За купения тур нямам представа как се процедира. Акцентът в magelanci.com е върху самостоятелни пътешествия без платените услуги на гидовете.

 

Друго в Рим, което е необходимо да се резервира предварително?

 

Има такива обекти, но вероятно не влизат в плановете ви. Може би обаче не са за първо посещение. Примерно къщата на Август и Ливия във Форума, Златният дом на Нерон и президентския дворец Квиринал са все с предварително записване.

 

Флоренция - аудио гидовете са вътре в самите сгради, взимаш си ги като влезнеш в самите музеи.

Връзка към коментар

Венеция:

 

За Двореца на дожите трябва ли да вземем предварително?

Има 2 тура - Secret Itineraries Tour, Hidden Doge’s Treasure Tour - Кой от двата тура да вземем?

 

 

Предварително благодаря

 

Бяхме в Двореца на дожите в края на миналия юни. Влязохме следобяд, по време на горещото време навън. На касите беше спокойно, вътре също. Обикновено струпването е сутрин.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.