Прескочи до съдържание

Септемврийски празници:Солун-Санторини-Солун 38 €

Препоръчани мнения

С 13 нощувки, 8 Ханя и 5 Агиос Николаос, не видях нищо от средата и юга, един Елафониси и Йерапетра/Хриси айлънд. Предлагам ти отиване Хераклион, защото полетът е сутрешен и печелиш цял един ден и връщане Ханя. 10-12 дни ще ти стигнат почти доволно за всичко западно от Ретимно, север и юг, вече според предпочитанията ти

Връзка към коментар

С 13 нощувки, 8 Ханя и 5 Агиос Николаос, не видях нищо от средата и юга, един Елафониси и Йерапетра/Хриси айлънд. Предлагам ти отиване Хераклион, защото полетът е сутрешен и печелиш цял един ден и връщане Ханя. 10-12 дни ще ти стигнат почти доволно за всичко западно от Ретимно, север и юг, вече според предпочитанията ти

Благодаря, не се бях замислила за този вариант. Затруднението ми идва от там, че нямам време да проуча острова (да не би да поскъпнат билетите) и ми се иска първо да ги купя и после да си правя план. Сутрешният полет пък може да предполага нощувка в Солун, което ще е допълнителен разход.

Редактирано от cvetence1328
Връзка към коментар

Значи в момента колебанието е следното :

- Полет Солун - Хераклион- Солун - 18 Септ - 30 Септ

- Полет Солун- Chania- Солун - 18 Септ - 30 Септ

- Полет Солун- Хераклион и после Chania- Солун, както предложи Звелина, тук обаче ме притеснява няма ли да по-сложно и с колата под наем- 18 Септ - 30 Септ

- Полет Солун - Санторини 17 Септ. 19 и 20 септ разглеждане на Санторини. 20- ти -ферибот до Крит- нз рисковано ли е, ще има ли? 20-30ти - Крит и връщане от Chania или Хераклион. Вариантът със Санторини ме блазни, но нз дали не е по-разумно просто да се направи еднодневна екскурзия от Крит или няма смисъл?

Благодаря предварително за помощта.

Редактирано от cvetence1328
Връзка към коментар

Няма смисъл да размивате със Санторини. Такива цени има от няколко години насам и догодина пак ще ги има. Най-добре си отиди на Крит и като първи път вземи Солун-Ханя-Солун, защото в западната част са по-интересните места на острова (лично мнение). До Ираклио може да идете за ден и да разгледате Кносос.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Няма смисъл от екскурзията, между 125 и 150 Е я намирах миналата година и се стои някакви часове там. Много я мислих и аз тогава, та по този повод сега ще ходя Санторини, връщане през някой остров и после полет от Атина. Изкушавах се много за твоя вариант, защото ми остана доста неразгледано от Крит, но като за първо отиване ти не го прави. Ще те заболи главата от изборите, които тябва да правиш за Крит, кое да видиш и кое да отпадне,та и да късаш дни за Санторини, не те съветвам.

Връзка към коментар

Благодаря и на двете ще ви послушам и ще взема варианта Полет Солун- Chania- Солун - 18 Септ - 30 Септ. Санторини ще почака за догодина.После наистина ще е сложно как да са разпределени нощувките и какво всъщност да видя.

Връзка към коментар

Здравейте Магеланци! Благодаря за информацията за септември! Имам въпрос - къде се оставят автомобилите в Солун за времето, в което сме на отпътували нанякъде? Преди няколко години си оставих колата на паркинга на ИКЕА за 5 дни и всичко беше наред. Чух, че вече не е безопасно и трябвало да остане на платен паркинг. 10Е/нощ обезмисля евтините билети. ?!

Връзка към коментар

Някъде май беше ставало дума и в друга тема - сега погледнах резервацията в сайта на Aegean - гледам, че след малките ни имена, слято с тях са се появили буквите "mr" и съответно "mrs" , явно от господин/госпожа. 

Това дали може да бъде проблем или да им пиша да го оправят? 

Това MR/MRS/MS се лепва автоматично при въвеждането на имената през сайта на Aegean.

Няма грешка, няма за какво да им звъните/пишете. Relax :good:

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Паркирането около летището в Солун е около 50 и нещо Eвро за 2 седмици.

Аз ползвам Ikarosaeropark http://www.ikaros-aeropark.com/bg/

Има още и: Park&Fly http://www.parkfly.gr/bg/, няколкo други през Parkvia, както и на самото летище http://www.parking-airport.gr

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте Магеланци! Благодаря за информацията за септември! Имам въпрос - къде се оставят автомобилите в Солун за времето, в което сме на отпътували нанякъде? Преди няколко години си оставих колата на паркинга на ИКЕА за 5 дни и всичко беше наред. Чух, че вече не е безопасно и трябвало да остане на платен паркинг. 10Е/нощ обезмисля евтините билети. ?!

През януари/февруари колата ни престоя двайсет дни на паркингана Икеа. Това и беше най-дългото престояване там. Преди това сме паркирали за 10-15дни и не сме имали проблем. И сега пак нямахме. Вярно риска си е наш, но все още паркират там достатъчно местни и чужди коли...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Авиокомпания: Aegean Airlines

Маршрут:: Солун-Санторини-Солун

Цена:: 38

Валута: €

Примерна дата на излитане:: 03.09.2016

Примерна дата на връщане:: 06.09.2016

Сайт за резервиране:: en.aegeanair.com

Период на резервация:: 04.2016

Период на пътуване:: 09.2016

За края на август и началото на септември има много дати за полети Солун-Санторини на цени от 19 евро на посока,включително и за септемврийските празници от 3-ти до 6-ти септември.

attachicon.gifScreenshot.jpg

attachicon.gifScreenshot001.jpg

Цената може да се свали през добре познатите сайтове. ;)

Благодаря Ти приятелю за тази информация  

и аз си взех билети по 19 евро. :) Все още ги има.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Авиокомпания: Aegean Airlines

Маршрут:: Солун-Санторини-Солун

Цена:: 38

Валута: €

Примерна дата на излитане:: 03.09.2016

Примерна дата на връщане:: 06.09.2016

Да се похвалим и ние... Е, не издържахме!  :P  :blush:  3-ти до 6-ти септември (цената обаче на 3-ти е 34€ - явно са изчерпани по-евтините за тази дата). Направихме и резервация за рент-а-кар на приемлива цена, доста под всеобщо предлаганите по сайтовете. Намерихме си и закрит паркинг до летището в Солун за €24 (ако на някой му трябва, да потърси в ParkVia).  :wub:

P.S. Май ще трябва да ограничаваме достъпа до форума...  :blush: Влияе зле на семейния бюджет!  :P  :lol:

Редактирано от chandni
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Да се похвалим и ние... Е, не издържахме!  :P  :blush:  3-ти до 6-ти септември (цената обаче на 3-ти е 34€ - явно са изчерпани по-евтините за тази дата). Направихме и резервация за рент-а-кар на приемлива цена, доста под всеобщо предлаганите по сайтовете. Намерихме си и закрит паркинг до летището в Солун за €24 (ако на някой му трябва, да потърси в ParkVia).  :wub:

P.S. Май ще трябва да ограничаваме достъпа до форума...  :blush: Влияе зле на семейния бюджет!  :P  :lol:

Ее на летището не е ли по-евтино 

Мисля,беше по 5 евро на ден.

И при повече  от 3 дни Ви мият колата безплатно.

Така беше сега не знам как е. :rolleyes:

Връзка към коментар

Ее на летището не е ли по-евтино 

Мисля,беше по 5 евро на ден.

И при повече  от 3 дни Ви мият колата безплатно.

На летището е 19 евро за периода, който нас ни интересува, но не пише какъв тип е паркингът и по-скоро си мисля, че ще е открит, докато този, който ние запазихме е подземен, а ние държахме на закрит. Освен това си има безплатен щатъл трансфер, така че не е проблем дали е на летището или до него.
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

На летището е 19 евро за периода, който нас ни интересува, но не пише какъв тип е паркингът и по-скоро си мисля, че ще е открит, докато този, който ние запазихме е подземен, а ние държахме на закрит. Освен това си има безплатен щатъл трансфер, така че не е проблем дали е на летището или до него.

Да да това за шатъла го зном ,но си мисля ,че леко Ви товарян ,но може би ,защото ее закрит. :)

Връзка към коментар

Да се похвалим и ние... Е, не издържахме!  :P  :blush:  3-ти до 6-ти септември (

Честито  :) 

Направихме и резервация за рент-а-кар на приемлива цена, доста под всеобщо предлаганите по сайтовете.

Би ли споделила повече инфо по тази точка?  :)

Връзка към коментар

Честито  :)

Благодаря :)

Би ли споделила повече инфо по тази точка?  :)

Разбира се :) Резервирахме от тук, а цената за 3 дни - 04.09.2016 09:00 до 06.09.2016 21:00 е €44.97

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Разбира се :) Резервирахме от тук, а цената за 3 дни - 04.09.2016 09:00 до 06.09.2016 21:00 е €44.97

А коя рентакар компания излезе и как стои въпросът с късния (извън работно време) час на взимане на колата , ако и вие сте взели полета, който пристига в 23:25 ?

Връзка към коментар

На ваучера излиза 

Car rental provider: AVANCE CAR RENTAL

Пристигаме с полета в 23:25 и цената се качваше с 30-ина евро ако искаме да я вземем при пристигането и понеже си избрахме хотел, който е на 2 км от летището, решихме, че е по-разумно да я вземем на следващия ден в 9:00, а вечерта да ползваме такси. Хем, ще е по-евтино, хем ще можем да огледаме колата добре на дневна светлина, за да няма изненади. Цените, които дават на сайта, са с включени такси за вземане и връщане в извънработно време. Когато избираш час, без значение дали е в работно или извънработно време, излиза следното съобщение :

Surcharges for Out Of Normal Operation Hours
are always included in our offered prices!!!
When comparing our prices with others, make sure you compare FINAL prices and not ones that purposely keep surcharges hidden away!

Така че каквото пише, това плащате. Няма скрити такси, няма добавки. Премахването на Excess-a е €7 на ден, а ако не го сключиш, блокират €580.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.