Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Хубавото, според мен, е, че епистоларният формат на това начинание позволява да се разпрострем отвъд границите - държавни, езикови, на благоприличието... Нали разбирате, достатъчно е някой да преведе на/от съответния език, и готово. Е, и да си намерим интересен събеседник, разбира се :)

Аз за събеседници на първо време бих номинирал Симеон Идакиев и д-р Петър Берон. И двама имат какво да разкажат. А от нашите хора... за домосед сме говорили едно време :) И @juriwaro, @Rumiana...

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Аз бих предложил да се направи subreddit, в който да се провеждат тези "интервюта". Във форумен формат няма видимост на въпросите и отговорите и като цяло е много напрягащо.

Например като някоя магеланка напише в "Искам да се похваля", че има дете, то аз спирам да чета 3 дена темата, за да се източи спамът.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Добре е да се знае, че интервюто в известна степен се класифицира като „публицистика“ по смисъла на Закона за авторското право и сродните му права и в този смисъл носители на авторски права са както интервюираният, така и интервюиращият. Всичко това означава, че е добре предварително да се получава писмено съгласие за публикуване на интервюто от носителите на авторски права, което най-лесно би могло да се получи чрез подписване на декларация-съгласие...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Много ми допада идеята.

Присъединявам се към повечето магеланци, и според мен ще е по-интересно основните герои да са членове на форума :)

Редактирано от П.Кръстев
Връзка към коментар

То няма да е интервю в чистия смисъл на думата, по-скоро ще е нещо от рода на "искаш ли да отговориш на тия въпроси в тая тема". По смисъл това не е ли като другото участие във форума? Ние по цял ден се интервюираме тук :) Надявам се да няма нужда от допълнителен договор, декларации, релийзи и т.н.

В отделен подфорум ще е всичко, да. 

Хм...ми да го задействаме? Да се пусна ли аз по пързалката за бета тест?

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Хм...ми да го задействаме? Да се пусна ли аз по пързалката за бета тест?

Четеш ми мислите, точно щях да го напиша  :biggrin:

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Такааа, Основателя го поразпитахме вече...

Сега, понеже до ушите ми стигна слух,  че Георги Матеев бил на кратко посещения в България :biggrin: , предлагам да го призовем на горещия стол, ако няма нещо против.  :)

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 12
Връзка към коментар
  • 1 година по-късно ...

Ама защо така се загърби хубавата инициатива? Толкова добре се беше получило с Матеев! Дали не е време да се призове на горещия стол следващият "травъл динозавър", как мислите? :)

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 8 часа, Meidj каза:

Ама защо така се загърби хубавата инициатива? Толкова добре се беше получило с Матеев! Дали не е време да се призове на горещия стол следващият "травъл динозавър", как мислите? :)

Изглежда, че повечето хора не обичат да им се навлиза по този начин в личното пространство и е напълно разбираемо. След няколко поредни отказа за участие ми стана неудобно и да питам повече. 

По-скоро ще преориентираме идеята към външни, публични лица, но ми трябва малко да седна да измисля точната формулировка. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Георги каза:

Изглежда, че повечето хора не обичат да им се навлиза по този начин в личното пространство и е напълно разбираемо. След няколко поредни отказа за участие ми стана неудобно и да питам повече. 

По-скоро ще преориентираме идеята към външни, публични лица, но ми трябва малко да седна да измисля точната формулировка. 

То си зависи от въпросите. Ако се наблегне на пътешественическите и не се навлиза толкова в личните, няма да има такова дърпане, мисля си. Даже личните въпроси могат да се ограничат изцяло по условие и да присъстват само в представянето по усмотрение на конкретния участник.

преди 7 минути , Фичо каза:

Време е . :smile3:
Призовавам Meidj  :biggrin: 

Не си чел внимателно. Казах "травъл динозавър", а не "бот на самотек" :lol:

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 34 минути , Meidj каза:

Даже личните въпроси могат да се ограничат изцяло по условие и да присъстват само в представянето по усмотрение на конкретния участник.

Без личен елемент няма ли да е скучно. А и как да се отдели личното, то си присъства в пътуванията.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 43 минути , slujitel каза:

На би ми било много интересно на горещия стол да седне Теди. Ще се получи много интересна тема.

Не мисля, че съм чак толкова интересна. :)

Връзка към коментар
Преди 1 час, slujitel каза:

На би ми било много интересно на горещия стол да седне Теди. Ще се получи много интересна тема.

+ 1. Имам редица неудобни въпроси, които отдавна искам да задам на Теди :biggrin:

• Харесвам 2
  • Смея се 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.