Прескочи до съдържание

Палау - още едно райско кътче на земята

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Акулите бяха напълно безопасни рифови акули, инструктираха ни, че никога не е имало инцидент с тях. Аз лично видях просто няколко акули, но всъщност сме били видели 3 gray reef sharks, 3 black tip reef sharks и 1 white tip reef shark. Ако ми застанат една до друга, може и да ги различа.

Хммм, не е чак да са напълно безопасни, според каквото пише в акулската библия , но действително за Палау конкретно са малко на борй атаките и са били преди доста време. 

Редактирано от Фичо
Публикувано:

Хммм, не е чак да са напълно безопасни, според каквото пише акулската библия , но действително за Палау конкретно са малко на борй атаките и са били преди доста време. 

Не мога да отрека - лекичко си свих краката, когато мина под мен, но аз съм от хората, които по принцип не очакват, че нещо лошо ще им се случи. Не знам към глупавите ли се причислявам като цяло.

• Харесвам 3

но аз съм от хората, които по принцип не очакват, че нещо лошо ще им се случи. 

Впрочем, животните като че ли имат сетива за това и го усещат, така че по-скоро са склонни да нападнат някого, който изпитва/излъчва страх ...

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Публикувано:
Преди да продължа с другата част от престоя ни в Палау, обещах на няколко човека, че ще публикувам финансовата част от каяците, както и картите, с които разполагахме. 

Цените са за двама.

Open Topped Single @ $40/day x 2 Kayaks x 9 Days = $720 -> Ако е до 6 дена, цената е $45 на ден

Supply Drop at Sam's Tours: $25 -> абсолютно ненужно, като допълнение ни добави и не малко часове гребане

Supply Drop at Jellyfish Lake: $25 -> според мен също ненужно, можеше да си съберем всичкия багаж; също така няма никакъв проблем да си оставиш боклука при рейнджърите

Private Outer Reef Charter: $800 -> $600 за самото ни вземане и връщане в Корор, останах с впечатлението, че това е цената, независимо колко човека сме, но не съм напълно сигурна. $200 бяха да ни разхождат през деня и да шнорхелваме, това ни го предложиха и решихме да си го добавим. Поне не ни таксуваха за каяците за този ден.

Fins @ $5/day x 2 Sets x 10 Days = $100 - ако знаех цената предварително, или щях да си нося плавници от България, или на място щях да си купя

TOTAL AMOUNT: $1670

Палатката ние си я носехме - наемът на "Camping Kit" на ден за двама беше $35 и на мен ми се стори вече прекалено. Като това е цената при повече от 6 дена (иначе е $45). Включвало палатка, шалтета, чаршафи, възглавнички, чинии, чаши, вилици, лъжици, котлон за готвене и още куп ненужни глупости. Аз лично категорично отказах да готвим, не знам цялото това обурудване колко място би заемало.

Друго, което ние не платихме: charter to get around Skoki Reef and its dangerous surf - $250. Частта, отбелязана с черепче на общата карта. Минахме по друг маршрут - според мен щеше да е по-добре да бяхме минали от другата страна на черепчето (нещо като в другата паничка винаги е по-хубаво).

За храна и вода не знам какви пари сме давали, може би около 100 долара, но ядки и протеинови парчета си носехме от Българияи и като цяло храната не ни стигна.

DW Motel: $70 + $12 такси (таксите за хотелите са 12% или 12 долара - което излезе повече) на вечер.

Допълнително по $100 на човек за разрешителното да се разхождаш из Rock Islands, което включва и езерото с медузите и е с валидност 10 дена.

Еднодневни трипове не съм проучвала. Единственото такова, което ме интересуваше, беше до Kayangel. После попаднахме на онези наши местни и единият от тях работел във Fish and Fins, но си имал собствена лодка, с която ни предложи да ни заведе, като платим само горивото (което щяло да бъде около 100 долара) и бирите му. Това така и не се осъществи, защото моя мъж предпочете да изкараме последните два дни в биропиене, бездействие и разговори с новите ни приятели - къде съм тръгнала да го водя по разни красоти, той е социален човек.

Най-много съм се заглеждала в цените на IMPAC - първо, защотот те бяха единствените, които намерих да предлагат ходене до Каянгел, второ, защото бяха компанията, която ни превозваше между летището и мотела и съответно ни оставиха и брошури. За ориентация, триповете им около Rock Islands са от порядъка на 80-100 долара (разбира се разрешителното е отделно). Този до Каянгел е 190.

И може би това, което ми беше най-трудно да открия като информация преди да замина, нищо, че въобще не го използвах - разписанието на публичните им лодки 

Все пак отиване и връщане до Каянгел така излиза 40 долара на човек. Е, може да го направиш само 2 пъти месечно...

post-3958-0-58376700-1463571142_thumb.jpg

post-3958-0-26724400-1463571152_thumb.jpg

post-3958-0-95687500-1463571156_thumb.jpg

post-3958-0-85605600-1463571158_thumb.jpg

post-3958-0-32269600-1463571160_thumb.jpg

post-3958-0-34910900-1463571163_thumb.jpg

post-3958-0-95909500-1463571172_thumb.jpg

post-3958-0-46723700-1463571179_thumb.jpg

post-3958-0-43962000-1463571186_thumb.jpg

post-3958-0-81629900-1463571191_thumb.jpg

post-3958-0-37441600-1463571196_thumb.jpg

post-3958-0-57748600-1463571204_thumb.jpg

post-3958-0-51948800-1463571210_thumb.jpg

• Харесвам 11

Сега се сетих и за още нещо - MAML - променили са си сайта, откакто аз им писах, много от нещата не ги намирам, дори мейлът им за контакт е различен от този, на който аз писах (и този, от който те ми отговориха), но... на въпроса, който ми се зададе на последната сбирка "Не може ли някой да ме остави просто на някой плаж" - може би те са добра опция. Може да ги питате, отговарят много бързо и имам усещането, че предлагат всякакъв вид услуги.

Те ми бяха цитирали $35 на ден за каяк, както и цена между $40 и $60 на човек да те оставят някъде из Rock Islands (в зависимост от отдалечеността).

Редактирано от pikonio
  • Харесвам 4
  • 4 месеца по-късно ...
Публикувано:

pikonio, сега се запланирах за нашето пътуване ноември месец. Доста впечатлително разстояние сте изминали гребейки.

Гледам, че почти сте стигнали до Пелелиу. Вместо да се плаща 600$ за връщане, знаеш ли дали има възможност да се качите с каяците на обществения ферибот до Корор?

Публикувано:

Мисля, че някъде четох, че мое да се направи. Със сигурност има редовни ферита до и от там. Може би просто трябва да попитате хората, които ви дават каяците, дали това е възможно.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.