Прескочи до съдържание

Перу през юни 2016

RumyGancheva

Препоръчани мнения

Здравейте това е моя първоначален план.

1 ден в Перу: 09.06 Амстердам - Лима, пристигане в 18:10 часа в Лима, нощувка в хостел Санта Роса в историческата част на Лима.

С такси до пеещите фонтани и обратно до хотела. Вечерна разходка в истоеическата част на Лима около хостела.

2 ден в Перу: 10.06 - Лима - Паракас – с автобус тръгване в 3 сутринта и пристигане в Паракас около 7 сутринта. От там с лодка до Балестови острови. След това разходка из пустинята и след това с автобус до Ика – нощувка в Хуакачина.

Нямам резервиран хостел все още в Хуакачина.

3 ден в Перу: 11.06 с автобус от Ика до Наска полет над линиите /Мога ли да отида до там без организиран трип и да летя?/ Моля за мнения!!!!! Близо е, затова го сложих тук, но мога да направя Наска и когато се връщам от Арекипа!!! Моля за съвети!!!!!

И обратно с автобус до Лима – Нощувка в Лима

4 ден в Перу: На 12.06 Полет от Лима в 6:00 сутринта до Куско пристигане в 7:10 сутринта - трансфер до хостела и почивка до след обед.

/За 3 дни в Куско от хостела ми предложиха туристическа агенция и тя организира всичко за престоя ми там и трансферите./

1 ден Куско - След 13:30 сити тур из Куско. Нощувка в Куско.

5 ден в Перу: 13.06 - 2 ден Куско - Sacred Valley of the Incas – Pisac Market - Ollantaytambo -Chinchero – Cusco. Нощувка в Куско.

6 ден в Перу: 14.06 - 3 ден Куско- Full Day at Machu Picchu, the ‘Lost City of the Incas’. Нощувка в Куско.

7 ден в Перу: 15.06 – трансфер до автогарата в Куско. Пътувам с Cruz del sur рано сутринта. Пристигам в Пуно около 14:30 часа.

Багажа ще го оставя на автогарата за съхранение. Ще потърся агенция на място за разходка до остров Урос в Титикака. След това разходка из Пуно и вечерта в 22:30 пътувам до Арекипа с нощен автобус. Нощувка в автобуса, ще си взема vip място със 180 градуса разпъване на седалките за да мога да спя.

8 ден в Перу: 16.06 ще пристигна в Арекипа около 5 сутринта.

И тук въпросът е ще имам ли време да отида до Колка каньона за 1 ден. Аз ще пристигна рано и мога да тръгна направо за Колка за да мога да наблюдавам Кондорите и да се върна в Арекина след обед или вечерта, и даже да направя кратък тур из града, ако има време. Моля за съвети и за туристически агенция, която може да ме заведе до Колка!!!!

От Арекипа мога да пътувам до Наска вечерта, 8 часа с автобус, пристигам сутринта и ще мога да летя над линиите, за да си освободя 1 ден из Лима за разходка. Нощувка в автобуса.

9 ден в Перу: 17.06 Наска полет и след това пътуване до Лима 6-7 часа с автобус.

Ако остане първоначалния план с Наска от Ика, тук от Арекипа ще летя до Лима и ще имам повечко време там за почивка и разходка из историческата част на Лима, защото моя план е като едно състезание, но всичко е заради краткото време, с което разполагам.

Нощувка в Лима  

10 ден в Перу: 18.06 Разходка из Лима и в 20:00 часа вечерта полет за Европа.

Моля за съвети от хора, особено, които са ходели в Перу. Осъществим ли е плана ми?

Друг е въпроса, че е по скоро едно надбягване с времето!

Според информацията те тук, лодки има до два след обед. Ама испанския ми е изключително чужд, та може и да не съм прав.
Ако все пак има, правиш го както си го замислила първоначално, хем ще оползотвориш тези дни вместо да обикаляш Лима 

Супер, значи не е необходимо да пътувам по нощите от Лима.

Страхотни съвети, много Ви благодаря мили хора!!!! :)

Ами отрежи Пуно. Няма кой знае какво да се види там, с оглед на краткото време, което имаш. Ако си взела от скъпите билети на туристическите автобуси направи прехода, защото е красив и вечерта след пристигането вземи автобус за Арекипа. Така денят предвиден за Пуно ще използваш за Каньона.

Ако пък имаш билети за обикновен автобус, просто се откажи от него и виж как да направиш прехода от Куско до Арекипа пак с нощен автобус.

Купила съм си вече билета за 6:30 мин от Куско до Пуно. И там казаха, че лодките до Урос били до 14:00 часа, но съм сигурна, че на автогарата ще намеря някои тур.агент да изкара парички от мен ;)

Редактирано от RumyGancheva
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако смяташ да летиш от Арекипа до Лима, по-добре остави този един ден в за Арекипа, т.е. летиш един ден по-късно и от полета се прекачваш директно за полета за Европа. Ама аз съм от хората дет няма с какво да ги впечатли един град ...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако смяташ да летиш от Арекипа до Лима, по-добре остави този един ден в за Арекипа, т.е. летиш един ден по-късно и от полета се прекачваш директно за полета за Европа. Ама аз съм от хората дет няма с какво да ги впечатли един град ...

Е даде, но ако съм използвала 2-та пълни дни в Лима за Паракас, Ика и Наска. Кога ще разгледам Лима?

Връзка към коментар

За летенето над Наска няма нужда да си там с организиран трип, само трябва да внимаваш да не платиш прекалено много. Отиваш на летището и питаш всичките агенции, докато намериш подходяща цена. Ние като бяхме там се прецакахме жестоко с цената, платихме поне двойно на нормалната цена. Трябва да имаш и едно на ум, че може да се наложи да чакаш известно време преди да се качиш на самолета.

Имай предвид, че закъсненията на автобусите не са изключение, ние пътувахме с един такъв автобус. Имаше някакъв проблем и стояхме 2 часа на място без да мръднем, а после сигурно се забавихме допълнително докато се разчисти задръстването. Друг от автобусите, с които пътувахме пък закъсня над 2 часа и пристигнахме доста след разписанието. Просто внимавай какво планираш за деня, в който се предполага да пристигнеш някъде, може и да не се получи.

Туровете, които ние намерихме из Титиката бяха само сутрешни и следобедни т.е. цял ден или половин ден. Съмнявам се, че ще успееш да намериш тур след като пристигнеш в късния следобед. Имай предвид, че слънцето залязва рано - преди 6 (http://www.timeanddate.com/sun/peru/arequipa?month=6&year=2016).

Редакция: че кликам много бързо на постването. Много ти е амбициозна програмата, по-добре съкрати бройката на местата, но разгледай местата, които посещаваш както трябва. Освен това Арекипа е много красив град.

Редактирано от ShaMan-H_Fel
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

За летенето над Наска няма нужда да си там с организиран трип, само трябва да внимаваш да не платиш прекалено много. Отиваш на летището и питаш всичките агенции, докато намериш подходяща цена. Ние като бяхме там се прецакахме жестоко с цената, платихме поне двойно на нормалната цена. Трябва да имаш и едно на ум, че може да се наложи да чакаш известно време преди да се качиш на самолета.

Имай предвид, че закъсненията на автобусите не са изключение, ние пътувахме с един такъв автобус. Имаше някакъв проблем и стояхме 2 часа на място без да мръднем, а после сигурно се забавихме допълнително докато се разчисти задръстването. Друг от автобусите, с които пътувахме пък закъсня над 2 часа и пристигнахме доста след разписанието. Просто внимавай какво планираш за деня, в който се предполага да пристигнеш някъде, може и да не се получи.

Туровете, които ние намерихме из Титиката бяха само сутрешни и следобедни т.е. цял ден или половин ден. Съмнявам се, че ще успееш да намериш тур след като пристигнеш в късния следобед. Имай предвид, че слънцето залязва рано - преди 6 (http://www.timeanddate.com/sun/peru/arequipa?month=6&year=2016).

Редакция: че кликам много бързо на постването. Много ти е амбициозна програмата, по-добре съкрати бройката на местата, но разгледай местата, които посещаваш както трябва. Освен това Арекипа е много красив град.

Много благодаря за полезното инфо :) да и не само в Перу може да закъснее автобус. Но когато това ти изяжда малкото време някъде е ужасно.

Колко платихте за полет над Наска?

Само разходка до Урос ми е под въпрос за следобеден тур :(

Да за Арекипа мисля да имам повечко време.

Това е примерна програма, и подлежи на промени и подобрения.

Колко струва трипа до остров Урос.

Аз по план би трябвало да пристигна в 14:30 в Пуно.

Връзка към коментар

Ние платихме по $100 на човек за полет с малка чесна (5 пътника + 2 пилота). Знам, че организираните групи плащат доста по малко, да речем около $30. Предполагам, че истината е някъде по средата.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ние платихме по $100 на човек за полет с малка чесна (5 пътника + 2 пилота). Знам, че организираните групи плащат доста по малко, да речем около $30. Предполагам, че истината е някъде по средата.

Мерси за полезното инфо :)

Връзка към коментар

Аз в Лима бях за половин ден, стига да разгледаш центъра, ако не влизаш в музеите. То няма какво толкова да се гледа. Ако влизаш е друго.

Арекипа е по-красив от Лима, там си трябва един ден поне, да се види манастира... Ама това е моята гледна точка.

За Наска просто трябва да си рано на летището (6 часа сутринта примерно), почваш да питаш на гишетата те ще ти кажат кога могат да те вземат и за колко. Ако няма мъгла след 1-2 часа си готова и можеш да тръгваш вече оттам. Ако букнеш предварително през агенция излиза по-скъпо и може да си по-назад в опашката, това не се знае когато букваш. Аз се бях букнал предварително, жената не, защото на летището реши, че иска да лети и в крайна сметка летя преди мен и по-евтино. Имай предвид, че самолета много върти и накланя, ако ти става лошо лесно ще видиш зор. На мен никога не ми става лошо по лодки и коли, но там почти повърнах накрая.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Пиши после, като разбереш, как се процедира с билетите.

Все още трябва да се вземат на място срещу онлайн резервациите. Явно няма промяна. Инфото е актуално към 19.03

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако има вероятност да изпуснеш трипа до Урос, въобще не ходи в Пуно. Пробвай да си пренасочиш билета за Арекипа

Имам купен билет на Cruz del Sur. :( Не знам дали мога да го канселирам.

Но когато пристигна в Пуно и ако не мога да отида до остров Урос, ще тръгна направо за Арекипа.

Връзка към коментар

Аз в Лима бях за половин ден, стига да разгледаш центъра, ако не влизаш в музеите. То няма какво толкова да се гледа. Ако влизаш е друго.

Арекипа е по-красив от Лима, там си трябва един ден поне, да се види манастира... Ама това е моята гледна точка.

За Наска просто трябва да си рано на летището (6 часа сутринта примерно), почваш да питаш на гишетата те ще ти кажат кога могат да те вземат и за колко. Ако няма мъгла след 1-2 часа си готова и можеш да тръгваш вече оттам. Ако букнеш предварително през агенция излиза по-скъпо и може да си по-назад в опашката, това не се знае когато букваш. Аз се бях букнал предварително, жената не, защото на летището реши, че иска да лети и в крайна сметка летя преди мен и по-евтино. Имай предвид, че самолета много върти и накланя, ако ти става лошо лесно ще видиш зор. На мен никога не ми става лошо по лодки и коли, но там почти повърнах накрая.

На мен много ми става лошо даже в кола, ама може ли да отидеш до Перу и да не видя линиите от високо.

И аз мисля да отида рано да питам и така. Не мисля да буквам трипове. Всичко на место. Само за Куско имам 3 дневен трип за 302 usd и ми стига като цяло.

Връзка към коментар

Ами то ти трябва около 1 час за придвижване с корабчето дотам, 2 часа за островите и 1ч обратно, т.е. 14ч като нищо е последната лодка.

Въобще в Перу си спомням, че нещата почват рано сутрин. Ако отидеш късно, можеш да се уговориш за другата сутрин каквото ще правиш, или направо пристигаш на автогарата в 6 сутринта и те чакат там да ти продадат туровете и направо тръгвате. За каньона Колка същото важи. Ако пристигнеш следобед се оправяш сам пеша по каквито предлага мястото. Най-добре да ако пристигаш следобед да е Куско, Арекипа...

Хубавото е, че автобусите са доста удобни и може да се спи през нощта. Внимавайте с багажа да не ви откраднат нещо.

Връзка към коментар

А моя избор между Лима и Арекипа е определено за столицата. Много е красив залеза край океана в Мирафлорес.

Да и на мен ми допада и не мисля да го пропускам. И също гледката от високо :) Но мисля, че ще отида и до там даже с такси да е по бързо.

За такситата мисля да поръчвам от хотела за да не попадам на ментета.

Връзка към коментар

Ами то ти трябва около 1 час за придвижване с корабчето дотам, 2 часа за островите и 1ч обратно, т.е. 14ч като нищо е последната лодка.

Въобще в Перу си спомням, че нещата почват рано сутрин. Ако отидеш късно, можеш да се уговориш за другата сутрин каквото ще правиш, или направо пристигаш на автогарата в 6 сутринта и те чакат там да ти продадат туровете и направо тръгвате. За каньона Колка същото важи. Ако пристигнеш следобед се оправяш сам пеша по каквито предлага мястото. Най-добре да ако пристигаш следобед да е Куско, Арекипа...

Хубавото е, че автобусите са доста удобни и може да се спи през нощта. Внимавайте с багажа да не ви откраднат нещо.

В такъв случай когато , ако пристигна в Пуно в 14:30 след обед най-вероятно няма да мога да отида до Урос :(

И в този случай, ще тръгна направо за Арекипа.

Редактирано от RumyGancheva
Връзка към коментар

Още един глас за Арекипа. Градът е много стилен, аз не бих го изпуснала. Там е и кулинарната мека на Перу. За Лима - историческия център е много красив, но повече от ден трудно се запълва без музеи.

Внимавай с трип агенциите в Пуно, малко са качествените. Останалите са пълни аматьори. Прочети в нета за тях и се подготви с план Б.

До Каньона се ходи организирано, за да успееш с времето.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Още един глас за Арекипа. Градът е много стилен, аз не бих го изпуснала. Там е и кулинарната мека на Перу. За Лима - историческия център е много красив, но повече от ден трудно се запълва без музеи.

Внимавай с трип агенциите в Пуно, малко са качествените. Останалите са пълни аматьори. Прочети в нета за тях и се подготви с план Б.

До Каньона се ходи организирано, за да успееш с времето.

Тази агенция в Куско ми я предложиха от хостела. надявам се всичко да е ок. Георги Матеев също е ползвал агенция в Куско и каза, че са много добри.

За Пуно нямам агенция и ще се пробвам на място когато пристигна.

За Арекипа надделява и моето мнение за повече време там.

Може ли да ми дедете инфо за агенция, която може да ми направи трипа до Колка за 1 ден.?

Връзка към коментар

На мен много ми става лошо даже в кола, ама може ли да отидеш до Перу и да не видя линиите от високо.

Нали уж нямаш време за всичко, та викам да ти помогна  :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Нали уж нямаш време за всичко, та викам да ти помогна  :)

Така си е, имам ограничено време, но се старая да видя всичко :)

За Наска още се чудя, защото няма да изпитам удоволствие от полета и даже може и да не мога да снимам. Знам, че ще ми стане лошо , но кажи ми как да го пропусна?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Възможност за следобеден трип около Пуно са гробниците Силустани. По пътя има много красиви панорамни гледки към града и Титикака. Районът около гробниците е интересен като природа - има 2 езера. Накрая ни водиха в къщата на местно семейство и дегустирахме различни видове картофи. Ето вариант за тур взет произволно от нета със снимки:

http://www.perudreamtravel.com/puno/puno-sillustani-funerary-towers/#

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Възможност за следобеден трип около Пуно са гробниците Силустани. По пътя има много красиви панорамни гледки към града и Титикака. Районът около гробниците е интересен като природа - има 2 езера. Накрая ни водиха в къщата на местно семейство и дегустирахме различни видове картофи. Ето вариант за тур взет произволно от нета със снимки:

http://www.perudreamtravel.com/puno/puno-sillustani-funerary-towers/#

Мерси Теди :)

Връзка към коментар

И аз съм така. Бих ти дал два съвета - първо не яж, аз бях ял за последно около 12 часа преди полета, бях ужасно гладен, но въпреки, че ми стана лошо само пропуснах една или две фигури без да има последствия. Второ - самолета се накланя на ляво и на дясно, за да могат хората от двата борда да видят фигурите. Не си върти главата наляво-надясно. Гледай към фигурите само като самолета се накланя на твоята страна, през останалото време или гледай през прозореца или напред. На мен ми стана лошо точно като се опитвах да видя фигурите и от двете страни на самолета. Оправих се почти веднага след като спрях да си въртя главата. Достатъчно те мятка самолетът, няма нужда да си разстройваш вестибуларния апарат допълнително, като си въртиш главата.

И за да не останеш разочарована, гледката по телевизията е по-добра отколкото е на живо. Картините не са толкова близо до самолета и няма да видиш повече детайли, отколкото ще видиш заснети от професионалните оператори. Все пак не пропускай преживяването, малко хора могат да кажат, че са летели над линиите.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Така си е, имам ограничено време, но се старая да видя всичко :)

За Наска още се чудя, защото няма да изпитам удоволствие от полета и даже може и да не мога да снимам. Знам, че ще ми стане лошо , но кажи ми как да го пропусна?

Помисли много внимателно дали да го направиш този полет. Ако ти става зле, няма да се изкефиш, а само ще си скапеш момента. Чувала съм много неприятни неща за този експеримент - а са все пак само едни линии ;) 

И за да не останеш разочарована, гледката по телевизията е по-добра отколкото е на живо. Картините не са толкова близо до самолета и няма да видиш повече детайли, отколкото ще видиш заснети от професионалните оператори. Все пак не пропускай преживяването, малко хора могат да кажат, че са летели над линиите.

Точно това съм чувала и аз. Просто го обмисли внимателно... 

Връзка към коментар

И аз съм така. Бих ти дал два съвета - първо не яж, аз бях ял за последно около 12 часа преди полета, бях ужасно гладен, но въпреки, че ми стана лошо само пропуснах една или две фигури без да има последствия. Второ - самолета се накланя на ляво и на дясно, за да могат хората от двата борда да видят фигурите. Не си върти главата наляво-надясно. Гледай към фигурите само като самолета се накланя на твоята страна, през останалото време или гледай през прозореца или напред. На мен ми стана лошо точно като се опитвах да видя фигурите и от двете страни на самолета. Оправих се почти веднага след като спрях да си въртя главата. Достатъчно те мятка самолетът, няма нужда да си разстройваш вестибуларния апарат допълнително, като си въртиш главата.

мерси много, и четох че не трябва да се закусва. И да това е изживяване :) което се помни

Помисли много внимателно дали да го направиш този полет. Ако ти става зле, няма да се изкефиш, а само ще си скапеш момента. Чувала съм много неприятни неща за този експеримент - а са все пак само едни линии ;)

Точно това съм чувала и аз. Просто го обмисли внимателно... 

Мерси Галка, като се знам какъв ми е стомаха, хахаха аз на равно връщам, а камули подплатено с лупинги :) Подлежи на промяна плана ми.

И много вероятно, колкото и да ми се иска да видя всичко, да си спестя част от атракциите поради здравословни проблеми ;).

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.