mililia Публикувано: 26 април, 2016 Публикувано: 26 април, 2016 (редактирано) Руми, когато ние правихме нашата програма за Перу, не включихме Наска. Така че на чуденката ти дали можеш да отидеш в Перу и да не включиш Наска, отговорът ми е, да си направиш програма според твоите желания. Разгледайте Перу според собствените си разбирания. Към днешна дата аз съжалявам, че нямах повече време за Куско и Арекипа, но не и за това, че не включихме Наска.Та ти си помисли дали според твоите разбирания за опознаването на една страна, си заслужава да направиш този полет или да запълниш времето с нещо, което би ти донесло значително по-голямо удоволствие.С това не те съветвам да се откажеш от полета, а да прецениш дали би ти донесло удоволствие. Когато аз правих преценката за себе си, освен липсата на време реших, че при неяснотата как ще ми се отрази пропускането из Перу и височинната болест, да си причиня и полет, който няма да ми даде кеф-усещане и няма да видя нищо по различно от вече видяното на снимки и по телевизия, просто оформи решението ми да не го правя. Доволна съм, че всички в групата ни бяха на подобно мнение. Аз поне не съжалявам за избора си. За фирма, с която да направиш тура до Каньона питай в хотела си в Арекипа. Предполагам, че ще можеш да решиш въпроса и на автогарата. Още едно мнение, разбира се непоискано, но да си го кажа. Откажи се от пътуването до Пуно и след свещената долина замини за Арекипа. Натоварена ти е програмата и няма смисъл от този безмислено път. С островите Урос или без тях, при липсата на време, ходенето до Пуно не си заслужава. Ако ти остава в повече време, просто го предвиди за Куско, Арекипа или Каньона. Редактирано 26 април, 2016 от mililia 3
RumyGancheva Публикувано: 27 април, 2016 Автор Публикувано: 27 април, 2016 Мерси mililia, Дааа, след вашите съвети мили хора, реших, че ще мина и без полета на Наска. Така ще ми остане един цял ден за разходка из Лима. Та на 09.06 ще пристигна вечерта в Лима, нощувка. 2 ден - рано сутринта автобус от Лима до Паракас, за да хвана първите лодки, след това трип из пустинята, и след това с автобус до Ика и нощувка в Хуакачина. Следващия ден рано сутринта с автобус до Лима, деня ще е за разходки из историческата част на Лима. На 12.06 полет до Куско. 3 дни в Куско На 15.06 автобус до Пуно, за които вече сум купила билет от Cruz del Sur. Пристигам в Пуно след обед. открих няколко агенции, които правят след обедни турове до Урос, което ме навява на мисълта, че ако не букна агенция за урос ще мога да си намеря на место на автогарата. След тура разходка из Пуно и в 22:30 с нощен автобус пътувам за Арекипа. В Арекипа ще имам 2 дни: един цял ден за разходка из града и на следващия до Колка еднодневен трип. Намерих една егенция Pérou Voyage и за 75 USD ще ме качат рано сутринта до каньона и след това ще разгледаме околностите, ще имам закуска и обяд с тях и вечерта към 5 ще ме върнат в Арекипа. И даже си мисля, че мога да пренощувам пак в Арекипа и следващия, последен ден да летя до Лима и там на летището да си изчакам полета за Европа. Мисля, че плана е готов. сега е време да си купя още няколко автобусни и самолетен билет. Да букна агенциите и нощувките, които не съм все още. И добрата новина е, че вчера шефа ми подписа отпуската и приятелка от Гърция ще ми прати хапчета за височинна болест. Много благодаря за вашите мнения и съвети. Много ми помогнахте Бъдете здрави! 1
Tedy Публикувано: 28 април, 2016 Публикувано: 28 април, 2016 И даже си мисля, че мога да пренощувам пак в Арекипа и следващия, последен ден да летя до Лима и там на летището да си изчакам полета за Европа. Все пак си предвиди и време, ако полета ти за Лима закъснее. Нашият със сигурност закъсня с няколко часа и останахме без разходка в Лима последния ден. Програмата ти в този вид изглежда изпълнима. За Наска да дам и аз едно мнение... признавам стана ми лошо в самолета, но ако сега правя пътуване до Перу без съмнение отново бих летяла. За мен в Перу има много интересни забележителности, но най-уникални си остават линиите Наска и свързаните с културата на инките. Да, има и природа, и животни, и прединкски цивилизации, но друга Наско по света няма. Това е само мнение, разбира се и не те ангажирам с него. Да се види едно място на снимка/филм или на живо са съвсем различни емоции и ние най-добре го знаем след N на брой пътувания. 6
RumyGancheva Публикувано: 3 май, 2016 Автор Публикувано: 3 май, 2016 Все пак си предвиди и време, ако полета ти за Лима закъснее. Нашият със сигурност закъсня с няколко часа и останахме без разходка в Лима последния ден. Програмата ти в този вид изглежда изпълнима. За Наска да дам и аз едно мнение... признавам стана ми лошо в самолета, но ако сега правя пътуване до Перу без съмнение отново бих летяла. За мен в Перу има много интересни забележителности, но най-уникални си остават линиите Наска и свързаните с културата на инките. Да, има и природа, и животни, и прединкски цивилизации, но друга Наско по света няма. Това е само мнение, разбира се и не те ангажирам с него. Да се види едно място на снимка/филм или на живо са съвсем различни емоции и ние най-добре го знаем след N на брой пътувания. Христос Воскресе Теди, живи и здрави и много интересни дестинации ви пожелавам, и естествено много снимков материал Много мерси за съветите. Това за полета е много важно!
vesi Публикувано: 11 май, 2016 Публикувано: 11 май, 2016 (редактирано) Отговарям само на "червеничкото", без да чета ако има промени в плановете 3 ден в Перу: 11.06 с автобус от Ика до Наска полет над линиите /Мога ли да отида до там без организиран трип и да летя?/ Моля за мнения!!!!! Близо е, затова го сложих тук, но мога да направя Наска и когато се връщам от Арекипа!!! Моля за съвети!!!!! Можеш. Просто трябва да използваш ранно тръгване от Ика (мисля към 7-8 имаше автобус към Наска). Дори и едно бъги из дюните можеш да направиш преди тръгване. Пазаренето зависи от търговеца и купувача. По спомен, Ванката спазари самолетче за по 30 $ на човек, което беше неочаквано добра цена. Паракас за мен беше магнетично място, както и Уакачина. Браво, че сте ги включили в обиколката си И тук въпросът е ще имам ли време да отида до Колка каньона за 1 ден. Аз ще пристигна рано и мога да тръгна направо за Колка за да мога да наблюдавам Кондорите и да се върна в Арекина след обед или вечерта, и даже да направя кратък тур из града, ако има време. Не съм сигурна, че е възможно гледането на кондорите. Пътуването от Арекипа до Колка отнемаше няколко часа, а птиците се наблюдават рано сутрин. По спомен, тръгнахме от Колка сутринта в 6, за да стигнем на мястото, на което им се възхищавахме. За градовете- +1 за Арекипа Полет над Наска, аз не съм правила (от солидарност към половинът , ама какво- никак не се чувствам прецакана, та, мисълта ми е- прави програмата си според твоите предпочитания и желания, а не защото някой така казал... Наслаждавай се Редактирано 11 май, 2016 от vesi
neuromancer Публикувано: 11 май, 2016 Публикувано: 11 май, 2016 8 ден в Перу: 16.06 ще пристигна в Арекипа около 5 сутринта. И тук въпросът е ще имам ли време да отида до Колка каньона за 1 ден. Аз ще пристигна рано и мога да тръгна направо за Колка за да мога да наблюдавам Кондорите и да се върна в Арекина след обед или вечерта, и даже да направя кратък тур из града, ако има време. Моля за съвети и за туристически агенция, която може да ме заведе до Колка!!!! Аз това съм го пропуснал нещо. Еднодневния трип до Колка трае цял ден, от 7-8 сутринта до доста късно вечер, няма време за почти нищо друго. Не помня име на агенция, но те са много и няма как да не намериш, ако конкретната не прави еднодневен трип ще те насочат към друга. Иначе до каньона се стига по обед някъде, дали ще има кондори няма гаранция, аз като бях имаше.
RumyGancheva Публикувано: 20 юли, 2016 Автор Публикувано: 20 юли, 2016 Върнахте ли се? Разказвай... Да завърнах се преди известно време. Изживяването си струва много. Посетих Лима и всички места за гледане там, стигнах до Балестови острови - там има много разнообразна фауна - пингвини, морски лъвове и тюлени, и милиони птици. Най-доброто място е в лявата страна на лодка някъде по средата. Бях в оазиса Хуакачина в пустинята Ика, там се почувствах като в приказка. Аз се изненадах колко много ми хареса пустинята (но на дали би било същото без оазис). Разходката с бъги по дюните и гледката на залязващото слънце е невероятна. От Лима летях до Куско. Там бях наела една туристическа агенция, която е много не организирана и постоянно ми закъсняваха за триповете и трансферите. Закъсняха с повече от час в деня, в които трябваше да пътувам с влака до Мачу Пикчу, пристигнах на гарата 10 мин преди влака да тръгне. Но Мачу Пикчу е едно невероятно магическо място изпълнено с особена енергия. Аз бях там в 9 сутринта, преди талпите с туристи....... това е правилното време за да се насладиш на древния град. След това в 10:00 имах организирана разходка с тур гайд. В селцето Агуа калиенте (там където спира влака, преди да се отправиш към Маку Пикчу) има топли минерални извори и след изморителната разходка до древния град, почивката е напълно заслужена В свещената долина на Инките (един цял ден) посетихме много храмове със странни имена, които вече забравих, и земеделски тераси (така предпазват земята от свличане при многото валежи. А там вали много през тяхното лято) В Куско посетих катедралата, храма на слънцето Куриканча (я този го помня ) разходихме се из малките калдъръмени улички. Там пробвах печено морско свинче, пих писко саур - и как се напих.............................. мъка, голяма мъка. В Лима пробвах Себиче (сурова риба маринована в лимонов сок, царевица, два вида сварени картофи, сос) не ми хареса. И последния ден шофьора от туристическата агенция толкова закъсня, че си изтървах автобуса за Пуно. Говоря му аз на английски и той ми вика, че не разбира, и като го погнах на испански........ отиде и ми купи билет за автобуса на друга фирма за Пуно, и така пак пътувах за Пуно, но с 30 мин по-късно. И това не ми обърка плановете. Пристигнах в Пуно, посетих най-високото езеро в света Титикака и плаващите острови на народа Урос, които са от корени на тръстика, привързани един към друг, и върху тях е постлана тръстика. На такъв остров живеят 2-3 семейства, всяко от тях си има по една стая. И когато зетя не хареса свекървата може да отреже част от острова и да се отделят от нея готино, а..... Границата между Боливия и Перу минава по средата на езерото, затова плаващите острови са закотвени в перуанската част. Наблюдавах много красив залез над езерото Разходих се из нощното градче Пуно. През юни из цяло Перу празнуват и особено 21.06 равноденствието ( за тях зимно) защото зимата през юни в Перу. Теса в южното полукълбо. Та всеки ден имаше процесии, карнавали и шествия. И в Пуно видя такава процесия. Вечерях в ресторант и пробвах алпака - животно по-голямо от овца и по-малко от лама, нещо средно. Много в вкусно. И в 22:30 часа пътувах с нощен автобус от Пуно до Арекипа (белия град). Пристигнах рано сутринта около 3-4, хотела ми беше в центъра Плаза де армас (всички главни площади в Перу се казват така). Арекипа е град заобиколен с 9 вулкана, един от тях е все още действащ. Катедралата на главния площад е бяла, голяма и много красива. На фона на вулканите изглежда величествена. От там направих еднодневен тур до Колка каньон около 4500 м. надморска височина, два пъти по-дълбок от Гранд каньон, Колорадо. Там наблюдавах кондори в полет Най-високата точка, на която се качих е 4910 надморска височина и там нямаше сняг. Сняг има на върховете над 6000 м. За височинна болест си взех хапчета от БГ и започнах да ги пия още в Лима, общо 3 дни и нямах никакви проблеми. В Арекипа ми сервираха омлет със сладко, интересен подбор, но беше вкусно. И последния ден по обедно време имах полет от Арекипа до Лима. Полета ми закъсня с 1 час, но това не обърка плана ми защото полета ми за Европа беше 8 вечерта. Та това на кратко. Имам много снимки във фейса: Rumy Anna, ако искаш ме намери там и ги разгледай. 8
Oshko Публикувано: 20 юли, 2016 Публикувано: 20 юли, 2016 За височинна болест си взех хапчета от БГ и започнах да ги пия още в Лима, общо 3 дни и нямах никакви проблеми. Какви бяха хапчетата? Ако помниш и дозировката, че в интернет малко се разминават данните. Пуснах ти покана във фейса. 1
RumyGancheva Публикувано: 20 юли, 2016 Автор Публикувано: 20 юли, 2016 Какви бяха хапчетата? Ако помниш и дозировката, че в интернет малко се разминават данните. Пуснах ти покана във фейса. Аз си ги поръчах от Гърция, тук в БГ няма хапчета за височинна болест. Това, което помня е Diamaox с активна съставка (acetazolamide) и Сороче, което се продава в Перу, но някой тук ми каза, че в Перу е много скъпо това лекарство. Аз си поръчах от Гърция Acetazolamide 250 mg. Но там ми помогна един доктор, той ми го поръча, а моя приятелка ми го прати. Взимах го по половинка 3 пъти на ден. Виж какво намерих в нета Usual Adult Dose for Acute Mountain Sickness: Oral tablet: 125 to 250 mg orally every 6 to 12 hours. -or- SR capsule: 500 mg orally every 12 to 24 hours. Аз си ги поръчах от Гърция, тук в БГ няма хапчета за височинна болест. Това, което помня е Diamaox с активна съставка (acetazolamide) и Сороче, което се продава в Перу, но някой тук ми каза, че в Перу е много скъпо това лекарство. Аз си поръчах от Гърция Acetazolamide 250 mg. Но там ми помогна един доктор, той ми го поръча, а моя приятелка ми го прати. Взимах го по половинка 3 пъти на ден. Виж какво намерих в нета Usual Adult Dose for Acute Mountain Sickness: Oral tablet: 125 to 250 mg orally every 6 to 12 hours. -or- SR capsule: 500 mg orally every 12 to 24 hours. The maximum recommended dose is 1 gram/day. For rapid ascent, higher doses are beneficial for preventing acute mountain sickness beginning 24 to 48 hours before ascent and continuing for 48 hours while at high altitude. 2
stanimir Публикувано: 22 юли, 2016 Публикувано: 22 юли, 2016 Всъщност Сорочи съвсем не е скъпо в Перу Не знам и аз откъде тръгна тази легенда Има го във всяка аптека , а там аптеки да искаш. Никъде не съм виждал такова чудо. 1
AlexandraKo Публикувано: 16 септември, 2016 Публикувано: 16 септември, 2016 Сънчо рече, че е скъпо. Ама той на такова е случилИли преди време цената е била такава, за лекарствата никога не е сигурно колко струват. Понеже изчетох всичко по въпроса,защото ми се върти една идейка за догодина октомври.) 1
ivelin1012 Публикувано: 26 септември, 2016 Публикувано: 26 септември, 2016 (редактирано) Здравейте ако може да попитам горе доло колко пари излиза всичко една солова обиколка на Перу горе долу по програмата на RumyGancheva (самолетни билети, хотели,трансфери,входни такси). И аз бих искал да посетя Перу но искам да сравня колко би излязло едно солово посещение спрямо екскурзия с агенция от България за да знам на кое да се спра. Бг агенциите предлагат програми от около 8-9 000 лв за по малко места даже но включващи лима/куско/пуно което ми изглежда супер скъпо. Благодаря предварително Редактирано 26 септември, 2016 от ivelin1012
stanimir Публикувано: 27 септември, 2016 Публикувано: 27 септември, 2016 Е то много зависи от стилът ти на пътуване , но да кажем в границите 3500-5000 лева всичко. Долната граница е постижима , ако намериш изгодни полети и караш по-иконимично откъм хотели и т.н. Набележи си 5000 и оттам всичко надолу ще те радва 4
ACM Публикувано: 27 септември, 2016 Публикувано: 27 септември, 2016 Преди известно време имаше грешка, която беше около 300 евро директно до Куско. С довеждащия полет (май беше от Брюксел) ги смятай 400 евро. Вече хотелите и програмата си зависят от теб, но ако се намери подобна оферта, смятам, че дори под 2500 лв. може да се падне (ако не се стои много време).
ivelin1012 Публикувано: 27 септември, 2016 Публикувано: 27 септември, 2016 Определено ще е двойно по евтино от с туроагенция. А иначе откъм безопасност как е. Попринцип пътувам сам и за Перу не ме спират толкова парите, колкото това дали ще е достатъчно безопасно за солово пътешествие (взимам стандартните предпазни средства).
Childish Публикувано: 27 септември, 2016 Публикувано: 27 септември, 2016 Определено ще е двойно по евтино от с туроагенция. А иначе откъм безопасност как е. Попринцип пътувам сам и за Перу не ме спират толкова парите, колкото това дали ще е достатъчно безопасно за солово пътешествие (взимам стандартните предпазни средства). Перу е много туристическо и доста безопасно. Няма от какво да се притесняваш. Следи за промоции за самолетни билети и може да ти излезе и три пъти по-евтино отколкото с туристическа агенция.
mililia Публикувано: 27 септември, 2016 Публикувано: 27 септември, 2016 (редактирано) Тук в пост 99 съм дала нашите разходи по пера: http://magelanci.com/topic/5691-%D0%BA%D0%BE%D1%8F-%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B5%D0%B2%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5%D0%BA%D0%B7%D0%BE%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-%D1%8E%D0%BB/page-5 Пътуването беше миналата година по това време. За сам човек някои от разходите ще се вдигнат, но пък може да се намали от цената на нощувките. Аз много държах на качеството на хотелите, та те не са най-бюджетния вариант. Редактирано 27 септември, 2016 от mililia
SMSIX Публикувано: 27 септември, 2016 Публикувано: 27 септември, 2016 Първоначално като видях тези 8-9 000 лв за екскурзия в Перу, реших, че може да си се объркал. Ама верно в този диапазон варират цените на агенциите. На мен за 40 дни ми излезе под 2500лв. Но ние бродихме по тамошните чукари и в цивилизацията много не сме се задържали. За по ден два между трековете. Та както казва stanimir, стилът на пътуване е много важен. Информация в нета за Перу има доста (в последно време стана популярна ), та лесно може да се сглоби някакъв примерен бюджет по програмата на някоя от агенциите за по-точно съпоставяне 2 1
neuromancer Публикувано: 27 септември, 2016 Публикувано: 27 септември, 2016 Перу определено е място, където няма нужда да те държат за ръчичка, като им плащаш двойно за целта. Доста е безопасно също така, за разлика от някои съседни страни и Централна Америка.
RumyGancheva Публикувано: 28 септември, 2016 Автор Публикувано: 28 септември, 2016 Здравейте ако може да попитам горе доло колко пари излиза всичко една солова обиколка на Перу горе долу по програмата на RumyGancheva (самолетни билети, хотели,трансфери,входни такси). И аз бих искал да посетя Перу но искам да сравня колко би излязло едно солово посещение спрямо екскурзия с агенция от България за да знам на кое да се спра. Бг агенциите предлагат програми от около 8-9 000 лв за по малко места даже но включващи лима/куско/пуно което ми изглежда супер скъпо. Благодаря предварително Здравей Ivelin1012, ще си погледна разходите довечера и ще дам ориентировъчна информация. Аз пътувах сама през н.Юни, точно в началото на тяхната зима.
RumyGancheva Публикувано: 29 септември, 2016 Автор Публикувано: 29 септември, 2016 Здравей ivelin1012, Снощи погледнах папката с резервациите, билети, хотели и т.н. и на бърз прочит изчислих, че на мен Перу ми е излязло около 3200 лв, като в тази цена не е включена храната. В някои от хотелите имах включена закуска, в други не. Някой от обедите ми бяха включени в дневните трипове, а вечерите са били на вън. Като цяло Перу не много скъпа дестинация. 1 лев се разменя за около 2 сол (перуанската валута). Надявам се да съм ти била полезна. Може ли да си позволя да ти дам един съвет: Отдели си още няколко дни повече 2-3 (ако се водиш по моята програма) и посети джунглата по Амазонка, която извира от Перу. Предвиди си един половин или един ден повече, ако искаш да летиш с малък самолет на Наска линиите. Поздрави Румяна
vesi Публикувано: 29 септември, 2016 Публикувано: 29 септември, 2016 Вметка за джунглата- в Икитос не е никак безопасно. А като вземете предвид и болестите- хепатит, жълта треска и малария, си е направо рисковано. Вариант е Пуерто Малдонадо, ама не е точно Амазонска джунгла;0
Worldismine Публикувано: 29 септември, 2016 Публикувано: 29 септември, 2016 Имате ли представа освен от Никар и Тавекс, в които няма солес, откъде другаде биха могли да се купят перуанските кинти? 1
AlexandraKo Публикувано: 29 септември, 2016 Публикувано: 29 септември, 2016 (редактирано) Имате ли представа освен от Никар и Тавекс, в които няма солес, откъде другаде биха могли да се купят перуанските кинти?В банките няма ли? Питай за всеки случай.Понякога имат. Редактирано 29 септември, 2016 от AlexandraKo
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега