Прескочи до съдържание

Новогодишно пътешествие до Австралия 2016-2017

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Здравейте, докато очаквам визи за семейството (децата получиха един час след кандидатстването, мъчат мен и съпруга ми с допълнителни документи), започвам да подготвям плана за пътуването ни.

Ще имаме около 12-14 дни за почивка около Новогодишните празници, за това време искам да разгледаме Сидни и след това да се качим нагоре към градовете/плажовете на щата Киунсленд. Ще бъдем с деца и искам да е по-скоро почивка, отколкото тичане да се види колкото може повече.

Въпроси, които възникват пред мен за момента:

1. Препоръки за хотели/апартаменти в Сидни - ако може в близост до пристанището и операта, цените в booking и airbnb са отчайващи за 4 членно семейство- има ли други сайтове за резервиране в Австралия?

2. Евтини авиокомпании за вътрешни полети

3. Препоръки за красиви плажове в щата Куинсленд

4. 5-6 дни на Whiteheaven beach на остров Hamilton - заслужава ли си? Ако има по-добро място, моля препоръчайте.

5. Южния Port Douglas изглежда също прекрасно - има ли отзиви за там?

Редактирано от orehovo

1. Да, в Сидни цените са сериозни по принцип. Може би все пак най-евтиния вариянт за 4-членно семейство ще е през Airbnb. Ние бяхме в този хотел, може да погледнете как стоят нещата. Намира се в долния ъгъл на Хайд Парк, на 20 минути пеша от операта.

2. Tiger Air са с най-евтините билети, Virgin Australia (те са по-скъпички)

3,4 и 5. Тъй като ще сте там през лятото, в Tropical North Queensland (Cairns, Whitsundays, Hamilton Islands, Port Douglas) ще е дъждовен сезон. Времето ще е влажно и горещо. Тогава е и сезона на медузите - Box jellyfish и Irukandji. (Повече инфо - тук)

Само част от водата на плажовете ще е оградена с мрежа, където ще е разрешено къпането. Отделно може да вали доста и да се поразвали почивката. Подходящото време за тази част на Австралия е зимата, Юни - Септември. 

За лятото може би е по-добре да комбинирате Сидни с района около Мелбърн. Със сигурност и там могат да се намерят красиви плажове за почивка и има много какво да се види. 

Редактирано от П.Кръстев
  • Харесвам 1
Публикувано:

Моето мнение е да намерите място за настаняване по далече от централните части, но близо до метро станции, и така лесно ще може да се предвижвате до желаните места за посещения. Особено по Нова Година цените за настаняване са много високи.

Относно вътрешни полети Jetstar също имат добри цени. Относно времето смятам,че е на късмет, ние бяхме в периода около Нова година и времето беше по-лошо в Мелбърн отколкото в Tropical North Queensland, където не беше сезон, но все пак, ако започнат бурите и валежите със сигурност няма да ви се иска да сте там. Иначе за медузите, да може да се къпите само където е оградено или в лагуните,които са като тип басейн или в открито море ако правите шнорхелинг ви дават специални неопренови костюми, които ви предпазват в известна степен. До Whiteheaven beach се стига организирано с турове, ние бяхме отседнали в Арли бийч. Разгледай във форума има много пътеписи и инфо от магеланци ходили дотам. Ето тук е моят скорошен разказ ;)

• Харесвам 1
Публикувано:

Зная, че ще сме извън сезона, но ни е невъзможно да отделим толкова много дни юни-септември  Това с медузите е доста притеснително.... П. Кръстев, значи е добре по-скоро да слезем на юг, югозапад. Можем ли да очакваме по-добро време за плаж през декември? Другата опция е да наемем кола и да обикаляме...Но хич не го виждам с две мрънкащи деца

Лидия, вашият разказ ме обнадежди - не изглежда никак дъждовно и лошо времето :) ​

Ясно е, че времето е предимно на късмет, възможно е да не ви вали в дъждовния сезон, възможно е и да ви вали в сухия сезон. Важното е да си увеличите шансовете за "успех" като изберете места, където обикновено времето е по-добро през този период от годината. 

Аз лично не виждам причина да изберете Куинсленд, при положение, че не искате да обикаляте джунглата, а искате почивка на плажа. От 5-6 дни на Hamilton Island e възможно да вали всеки ден, като добавим факта, че къпането в океана е препоръчително с неупренов костюм в оградените зони и най-вероятно ще залагате на басейн.

Ако изберете Мелбърн/Аделаида няма гаранция, че няма да вали дъжд, но шансовете са много по-малки това да се случи 5 поредни дни. Има много хора тук от форума, които могат да препоръчат места в този район, но със сигурност има плажове, които не отстъпват на тези в Куинсленд.

Редактирано от П.Кръстев
  • Харесвам 1
Публикувано:

Само да уточня, че не разбрах много от поста, 5 дни на Whitehaven Beach не може, там е резерват и се ходи само с турове, най-често за ден, май можеше и да се нощува с много разправии, разрешение за къмпингуване и т.н., там е просто диво, няма инфраструктура, не е място за преспиване с деца :) Hamilton Island мисля, че е доста застроен, и ако ще се стои само на него не си заслужава пътя, а и не съм убеден, че точно там плажовете са най. 

Моите предложения след като не искате да сте много активни са две:

- оставате целия период в Сидни, евентуално да мръднете 3-4 дни до Мелбърн за Great Ocean Road, Philip Island и за разнообразие. Плажове перфектни има и в самия Сидни, Bondi може да е претъпкан, но има и други, страшно големи и хич не толкова натоварени. 

- да разделите между Сидни и Gold Coast. GC не е чак толкова в тропичната зона, а и мисля, че декември не са най-силните валежи там, не знам, ще си прецените. 

Аз бих избрал първото. Особено, ако тези 12-14 дни включват и полетите, то наистина нямате време за кой знае какви други отбивки.  

При всички положения, взимайте хардкор мазило за слънце, че там по плажовете няма чадъри, а предполагам сте чували за нивото на рак на кожата в Австралия :)

P.S. Виж този сайт за хотели евентуално: https://www.wotif.com/Беше локален австралийски, после ги купиха expedia и сега не знам как е. Има mystery hotels: https://www.wotif.com/promo/mystery 

при които резервираш хотел на сляпо с голяма отстъпка и после виждаш само какво ти се пада. Но за нова година и то баш в Сидни...ще е скъпо, няма как. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Георги, привет, и аз много не се разбирам, но то е защото тепърва започвам да чета за Австралия :) Благодаря на всички за информацията и полезните съвети.

Прочетох това https://www.tripadvisor.com/TravelersChoice-Beaches-cTop-g255055и реших, че трябва да почиваме на най- красивия плаж.

Тази година живот и здраве съм планирала/ вече осъществила пътувания до големи мегаполиси, предстоят ми Токио, цяла Япония, Хонконк, Макао и т.н Затова за края на годината ми се иска нещо спокойно, островно, но пък дните които имаме ми позволяват да видим Австралия, която не е много далеч от текущото ни местожителство в Югоизточна Азия.

Публикувано:

Да, и аз усетих, че нещо такова е станало и просто информацията ти на този етап е базова :) Наистина помисли да пропуснеш Queensland и да направите Сидни + Мелбърн за тези дни, хем ще видите доста, хем ще е разнообразно, хем и няма да е натоварено. 

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Привет, само искам да се оплача относно визите до Австралия - за децата получихме веднага, за мен-след 2-3 седмици, но за мъжа ми така и не ми отговориха и изпратиха нищо. От 29.04 до сега мина доста време, в момента статуса е assessment in progress. Писах повторно, защото сме изпратили всички допълнителни документи, които са изискали - нямам отговор.

Какво е вашето мнение, Австралия не е единствената дестинация, която бих искала да посетя за Нова година и искам вече да купя билети за някъде.... Не мога да ги чакам безкрайно дълго, а и дали изобщо има смисъл да чакам?

Публикувано:

Привет, само искам да се оплача относно визите до Австралия - за децата получихме веднага, за мен-след 2-3 седмици, но за мъжа ми така и не ми отговориха и изпратиха нищо. От 29.04 до сега мина доста време, в момента статуса е assessment in progress. Писах повторно, защото сме изпратили всички допълнителни документи, които са изискали - нямам отговор.

Какво е вашето мнение, Австралия не е единствената дестинация, която бих искала да посетя за Нова година и искам вече да купя билети за някъде.... Не мога да ги чакам безкрайно дълго, а и дали изобщо има смисъл да чакам?

Има смисъл, и други хора от форума са се оплаквали от мотаене, поизчакай още и пак ги тормози. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Моята виза ми я дадоха след 2 седмици някъде, но на приятелката ми мина повече от месец. Писах им поне 2-3 пъти да ги подсещам, така че не се притеснявай. Изчакай още няколко дни и ги попитай любезно пак дали имат нужда от още нещо за да вземат решение и че е са минали почти 2 месеца от изпращането на изисканата документация  :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз не бих се притеснявал чак толкова за времето. Ако те влече на север, рискувай. Не мога да си представя 2 седмици в Австралия и да стоя само в Сидни и Мелбърн, но по принцип не съм по градовете много и за това.

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Щастлива съм да се похваля, че и съпругът ми получи виза, два месеца и половина след подаване на молбата ни.

Започвам организиране на пътуването- да видим какви са цените на билетите...

• Харесвам 3

Щастлива съм да се похваля, че и съпругът ми получи виза, два месеца и половина след подаване на молбата ни.

Започвам организиране на пътуването- да видим какви са цените на билетите...

Честито! Аз купих преди време с Бритиш - София-Лондон-Куала Лумпур за 460Е за октомври, сега гледам, че цената пак е добра. КЛ- Сидни и Дарвин-КЛ - съответно с Азия и Малейша. , така ми беше най-изгодно като цена.

Миналата година пътувахме с Търкиш - - София - Истанбул-КЛ-Мелбърн-Окланд-КЛ-Истанбул-София - това беше мулти-сити билет, излезе около 1000Е. Но с връщане от НЗ.

Тони миналата годна също  пътува до Австралия, но с Катарците - и беше постигнала много добра цена.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря, Александра. Аз тръгвам от Югоизточна Азия ( възможни варианти са RGN, KUL, BKK, SIN), засега Air Asia са скъпички, Jet star още по-скъпички....ще изчакам да пуснат отново промоции...

* още съм в колебание и дали да избера Gold Coast + Sydney или Sydney + Melbourne :-)

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря, Александра. Аз тръгвам от Югоизточна Азия ( възможни варианти са RGN, KUL, BKK, SIN), засега Air Asia са скъпички, Jet star още по-скъпички....ще изчакам да пуснат отново промоции...

* още съм в колебание и дали да избера Gold Coast + Sydney или Sydney + Melbourne :-)

Поглеждай и Малейша, също понякога излизат добри цени. А каквото и да избереш, все ще ти е малко. :) Ние по тази причина отиваме отново, защото миналата година бяхме на юг, а сега ще видим северните територии - Дарвин, Улуру, Кернс+Голд Коуст и ГБР.

Да, Джет стар са си скъпички, за съжаление. :blush:

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.