G.D Публикувано: 11 май, 2016 Публикувано: 11 май, 2016 Малко е можело да смъкнеш от вътрешните полети във Филипините. Колкото до нощувките, ако ги беше резервирала предварително, нямаше да изгубиш толкова време, а местния транспорт си е една от големите атракции на всяко пътуване. Относно вътрешните полети - за Филипините купихме билетите 10 дни преди да летим, беше спонтанно решение Относно спането - следващ път много ще се замисля дали да нямам предварително запазени нощувки, но сякаш на място цените са по-ниски, а избора по-голям. Много от къщите/бунгалата ги няма регистрирани в онлайн пространството. 1
Duke Публикувано: 11 май, 2016 Публикувано: 11 май, 2016 Давам един пример с разходката до Полша месец април. Ползвахме Уиз и Раян, с 4 полета се замъкнахме и върнахме, излязоха с 50 лв по-евтино на човек, но пътувахме много часове. Няма да ги смятам сега. Ако бяхме купили билети на полските Лот, щяха да излязат малко по-скъпи, но в рамките на 4-5 часа щяхме да сме там. Избрахме нискотарифните, защото идеята беше да направим отиване през Краков, а връщане през Варшава. Та така де. Давам пример, че понякога така може да си направиш едно пътуване по-трудно и с притеснения дали ще хвана следващия полет, заради едните му 50-100 лева. Иначе, много от вас успяват да изпилят страхотни цени, но идеята ми е, че не винаги се получава и тогава няма смисъл да си стъжняваш живота. Аз това много отдавна съм го установил и ползвам нискотарифни единствено по директни монополни отсечки от София. Иначе голяма част от традиционните авиокомпании (и разните му там търсачки) предлагат опция "мултисити", която елиминира проблема с отиване до една точка и връщане от друга... 2
Lyana Публикувано: 11 май, 2016 Публикувано: 11 май, 2016 За Бали от октомври започва дъждовния сезон (октомври - април е дъждовен период, температурите пак са около 30 градуса денем а нощните мисля бяха около 22-23, но има случаи да вали по няколко дни непрекъснато, въздушната влага е висока и не се понася лесно от всеки), така че е малко на късмет дали няма да хванете повече дъждове. Колкото до начална точка Хонг Конг, тук във форума бях препоръчвала един маршрут: от Хонг Конг с ферибот може да се отиде до Макау, от там може да се отиде например до Саня - полуостров Хайнан да поплажувате, може после да се влезе и в Китай напр. за 2 дни в Гуанджоу ( от Хонг Конг до Гуанджоу с автобус е няколко часа, не си спомням точно колко, но ми се върти нещо като 4 в главата). Бюджета ни за двама за този маршрут бе грубо 5000-5500лв. за 2 седмици, като не сме търсили най-изгодните ценови варианти за хотел, а гледахме да ни устройват като локация. 1
Isa Публикувано: 11 май, 2016 Публикувано: 11 май, 2016 Аз съм пристрастна, тъй като Южна Африка ми е любима дестинация. С изключение на Кейп Таун, смятам, че цените са доста ниски. Може би не колкото Камбоджа и Тайланд, но пък качеството, чистотата и храната са по-европейски. За 20 дни бих направила само Южна Африка с кацане в Йоханесбург, след което вътрешен полет до Порт Елизабет и от там с кола до Кейп Таун по пътя на градините. Има животни, има океан и плаж има хубава храна и хубаво време. Много добро и евтино настаняване по различни малки хотели, къщи и прочие. После от Кейп Таун обратно в БГ. Турските авиолинии са най-удобни. У дома избирам аз, като искам мнение от децата и съпруга ми, но тъй като аз организирам всичко, моя е последната дума. Децата обичат Азия и Африка, съпругът ми е фен на Азия, аз съм според настроението. Опитвам се да редувам, всяка година водим децата на едно голямо пътешествие - тази година беше Панама и Коста Рика. Ние със съпруга ми пътуваме много покрай работата ни и много често съчетаваме работа с удоволствие. 4
develko Публикувано: 11 май, 2016 Публикувано: 11 май, 2016 Последните три години при всяка удобна възможност посещавам Иран, и с всеки изминал път си прекарвам все по-добре. Сигурно е, транспорта е уреден, храната е добра а хората са невероятни. 4
ruwenzogy Публикувано: 11 май, 2016 Публикувано: 11 май, 2016 Последните три години при всяка удобна възможност посещавам Иран, и с всеки изминал път си прекарвам все по-добре. Сигурно е, транспорта е уреден, храната е добра а хората са невероятни. И аз това споменавам вече няколко пъти, но никой не поглежда натам..... 1
slujitel Публикувано: 11 май, 2016 Публикувано: 11 май, 2016 Ааа, не е вярно, аз съм се запътила, всъщност на мен ми влизаше в плановете от по рано, но трябваше да сменим паспортите заради израелските печати.
vesi Публикувано: 11 май, 2016 Публикувано: 11 май, 2016 Иран? Не знам дали бих го избрала за първо пътешествие. А и жена му, едва ли би се почувствала в "свои води" там За Африка- определено е по- скъпо (ако има сафари, де) от Азия, а и билети по трудно излизат. До Кения и обратно, с всички мурафети и глезотене (плюс пазаруване) излиза около 6-7 за двама, за около 2-3 седмици ( със сафарита из Тцаво-тата, Амбусели, Момбаса и Диани+ разходки из разни острови). Всъщност, основното перо за подобни пътувания са самолетните билети.
Евгени Димитров Публикувано: 11 май, 2016 Автор Публикувано: 11 май, 2016 (редактирано) Vesi е права. Аз в Иран бих отишал, ама тъй като не съм бил никога в Азия, едва ли ще избера тази дестинация. Умувам, гледам полети, дискутирам с девойката, Азия ще е. Много места изброих, вие добавихте интересни, но няма как да седна да изчета и проверя и анализирам всичко, което е из форума. Мислим нещо като Хонг Конг, Макао, Куала Лумпур и Бали, обаче много ме притеснява времето за ноември в Бали и не съм сигурен, че искам да предприемем това пътуване, дори да изместим пътуването след 20 октомври. Може да заменим Индонезия и Малайзия с Камбоджа и Виетнам, ама Хонг Конг твърдо остава. Препоръчайте сайт за прогноза за времето. Кои ползвате? Знам, че времето си е променливо и няма как да го предвидят на 100%, ама все пак да проверя. Аз рових в Гугъл, ама нека някой, който е ползвал конкретен сайт и е доволен от прогнозите да сподели. Искаме да си има море, че всяко лято бачкам като луд в Америка и вече забравих какво е да висиш на плажа и да ти е готино. Изгубих летата от Варна от 2012 насам: Дайте алтернатива на Бали, в Камбоджа, Виетнам? Редактирано 11 май, 2016 от Евгени Димитров
slujitel Публикувано: 11 май, 2016 Публикувано: 11 май, 2016 На Иран му няма нищо, само красота може да видите там, а жена му просто трябва да си покрие главата с шал, и да не ходи разголена, с потници и къси поли/панталони. Бали няма алтернатива.
Isa Публикувано: 11 май, 2016 Публикувано: 11 май, 2016 И аз това споменавам вече няколко пъти, но никой не поглежда натам..... Поглеждат, поглеждат... Даже в някаква класация видях, че се води "гореща дестинация за 2016". На мен обаче ми се струва, че Евгени Димитров има друг вид туризъм предвид. Иран е по-специфичен туризъм, освен това не става за плаж. 1
Mary Публикувано: 11 май, 2016 Публикувано: 11 май, 2016 Последните три години при всяка удобна възможност посещавам Иран, и с всеки изминал път си прекарвам все по-добре. Сигурно е, транспорта е уреден, храната е добра а хората са невероятни. Писал ли си някъде за тези пътувания?
captain_oveur Публикувано: 11 май, 2016 Публикувано: 11 май, 2016 (редактирано) Препоръчайте сайт за прогноза за времето. Кои ползвате? Знам, че времето си е променливо и няма как да го предвидят на 100%, ама все пак да проверя. Аз рових в Гугъл, ама нека някой, който е ползвал конкретен сайт и е доволен от прогнозите да сподели. За времето, доколкото зная, в световен мащаб има 5-6 сериозни играчи, които се явяват доставчици за всички останали, включително тия по телевизиите. Нали разбираш, те всички ползват едни и същи данни от спътниците, от наземните станции... В метеорологията, както и в сеизмологията, границите между държавите отдавна са паднали. После няколко големи играчи обработват информацията с мощните си суперкомпютри и предоставят прогнозите на останалите. Нали не мислиш, че Деси Банова се дупи над картите с циклонални и антициклонални фронтове, за да отгатне дали утре ще вали в Сусурлево? Разбира се, военните също са много напред в тази материя, но те правят прогнозите със съвсем други цели и по друг начин систематизират резултатите Аз спокойно ползвам http://sinoptik.bg, миналата година точно в Азия се ръководех от техните прогнози и не мога да кажа, че са ме подвели повече от Емо Чолаков Редактирано 11 май, 2016 от captain_oveur
neuromancer Публикувано: 11 май, 2016 Публикувано: 11 май, 2016 За времето, ти ще трябва да купиш билетите поне месец предварително, т.е. няма никакъв смисъл да гледаш прогнози, по-добре гледай статистики.
Zaro Публикувано: 11 май, 2016 Публикувано: 11 май, 2016 Нали не мислиш, че Деси Банова се дупи над картите с циклонални и антициклонални фронтове, за да отгатне дали утре ще вали в Сусурлево? А Николчето? 1
wilks Публикувано: 11 май, 2016 Публикувано: 11 май, 2016 Препоръчайте сайт за прогноза за времето. Кои ползвате? Знам, че времето си е променливо и няма как да го предвидят на 100%, ама все пак да проверя. Аз рових в Гугъл, ама нека някой, който е ползвал конкретен сайт и е доволен от прогнозите да сподели. Има цяла тема по въпроса, с изброени в нея основните и по-популярни сайтове от личния опит на магеланци. Чети и избирай http://magelanci.com/topic/3016-%D1%81%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B7/?hl=%2B%D1%81%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5+%2B%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE 1
samuraika Публикувано: 12 май, 2016 Публикувано: 12 май, 2016 Ето тази тема май ще ти е от помощ. Виетнам е много гот за плаж - хубави хотели с глезотийки и вкусна храна за мако праи. Хубави гледки, интересен туризъм. От там до Хонг Конг и други дестинации азиаЦки има много оферти. 1
develko Публикувано: 12 май, 2016 Публикувано: 12 май, 2016 Писал ли си някъде за тези пътувания? Мисля да ги публикувам Септември. Като цяло не бива да продаваш ракия в комплект с библия по къси гащи на улицата и би трябвало да няма проблем. 5
captain_oveur Публикувано: 12 май, 2016 Публикувано: 12 май, 2016 Мисля да ги публикувам Септември. Като цяло не бива да продаваш ракия в комплект с библия по къси гащи на улицата и би трябвало да няма проблем. За гащи в цвета на американското знаме не правят ли отстъпка? Вече чакам пътеписа с нетърпение! 3
Bellaero Публикувано: 12 май, 2016 Публикувано: 12 май, 2016 Последните три години при всяка удобна възможност посещавам Иран, и с всеки изминал път си прекарвам все по-добре. Сигурно е, транспорта е уреден, храната е добра а хората са невероятни. Писал ли си някъде? Нова съм във форума и не съм изчела много още. Иран ми е мечтана дестинация, любов необяснима от разстояние. Благодарение на един Димо
develko Публикувано: 12 май, 2016 Публикувано: 12 май, 2016 Писал ли си някъде? Нова съм във форума и не съм изчела много още. Иран ми е мечтана дестинация, любов необяснима от разстояние. Благодарение на един Димо Ами не съм писал още, няма и да мога да опиша всичко. Имаше няколко теми във форума и съм взаимствал информация преди първото си пътуване. Сега като се замисля, не знам дали мога да изразя всичко в писмен вид. Дали с автобус влак или самолет, на стоп или на мотор, може и без предварителен план, без резервации, сам или с приятели. Просто за там в момента вярвам че както и да отида всичко ще се нареди понеже обикновено така става. Ако се чудиш къде да отидеш те опътват, с изключение на някои таксиджии. Колкото повече не приличаш на местен, толкова по-добре се отнасят с тебе. Ако няма транспорт, все ще се намери някой да те закара, ако няма къде да спиш ще ти намерят подслон и ако никой не те разбира, ще намерят някой който да разбира. Дори да не си бил канен на сватба, можеш да се окажеш на такава и постоянно нещо се случва. 11
Bellaero Публикувано: 12 май, 2016 Публикувано: 12 май, 2016 Благодаря! Мога само да ти завидя Не зная удобно ли е в тази тема да споделиш повече за организацията и финансите по такова пътуване. Много ме вълнуват хората там също, ти потвърди онова, което съм чела за тях. Снимките ти са чудесни!
develko Публикувано: 12 май, 2016 Публикувано: 12 май, 2016 Шефа на темата да ме прощава. Ами за организацията, гледаш по време на техните почивни дни да се намираш на някое място на което и местните отиват да си почиват . Препоръчаха ми остров Хормуз, много било модерно сега. Финансите от последното пътуване за вътрешни автобуси и 6 нощувки в дорм, 4 нощувки в самостоятелна стая, разходки из пустинята, 5 килограма шам фъстък, кебапи, 20 грама шафран и едно пълно копие на Шах Наме са ми излезнали около 900 евро. Но това си е строго индивидуално. Благодаря. 1
develko Публикувано: 12 май, 2016 Публикувано: 12 май, 2016 Това в случай че някой ден науча езика, да ми е под ръка 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега