Ели Публикувано: 16 май, 2016 Публикувано: 16 май, 2016 (редактирано) Привет, Изчетох няколко пътеписа пук, но все още имам въпроси. Планираме пътуване с кола до Хърватска със следния план по дни: 21,05,2016 - тръгване от София и нощувка в Охрид Били сме вече там. Има ли нещо по-встрани от обичайните места? 22,05 - пътуване през Албания - разглеждане на Тирана и Елбасан (евентуално), Шкодра 22-24,05 - 2 нощувки в Будва Посещение на Котор, Пераст и залива. Разходка с лодка, евентуално. 24-27,05 - 3 нощувки в Дубровник За 3 дни какво може да се разгледа + разходка наоколо? 27,05 - пътуване през Босна - разглеждане на Вишеград, Дървения град в Сърбия 27,05 - нощувка в Сърбия - Върнячка баня 28,05 - тръгване за София Имам няколко въпроса: 1. За навсякъде се влиза с лични карти, нали? 2. Навсякъде ли искат месни пари или може в евро (освен Черна гора)? Вървят ли дебитни карти? 3. Навсякъде ли искат зелена карта? 4. По този маршрут кои са задължителните места и имаме ли време за още нещо наоколо? 5. Има ли почивни дни по-особени по това време? 6. Има ли смисъл от ферибот Котор-Дубровник? 7. Какви са пътните такси? Това се сещам за сега. Ако някой се включи докато тръгнем ще е супер! ) Поздрави, Ели Редактирано 16 май, 2016 от Ели
Duke Публикувано: 16 май, 2016 Публикувано: 16 май, 2016 Денят от Охрид до Будва с разглеждане на Тирана и Елбасан не го виждам като възможен. Пътят е почти изцяло планински, пътува се бавно, задръстванията в Тирана са уникални. Нямам идея какво е състоянието на пътя между Шкодра и черногорската граница, но когато пътувахме беше в ремонт и отсечка от около двадесетина километра изминахме за над час в прахоляк, но за сметка на това с почти непрекъснати работещи "лаваши" (автомивки) в нищото... Препоръчвам една нощувка в Будва, нека втората бъде в Котор, за да не губите време в излишно отиване и връщане... По време на престоя в Дубровник препоръчвам разходка с корабче до островите, има няколко варианта, ние избрахме този с обяд на корабчето и останахме доволни... Денят на пътуване през Босна също ми се вижда доста натоварен. Предполагам сте били в Сараево, щом е изключено от пътуването, но пак е доста път в този ден... По въпросите: 1. Вземете си паспорти за всеки случай. Не помня дали в Албания можеше да се влезе с лични карти, но имам принцип пътуванията из Балканите да правя с двойна подсигуровка - лична карта и паспорт; 2. Навсякъде сигурно ще приемат евро, но по "трънски" курс - следователно, пращайте в местна валута или с карта; 3. Аз винаги пътувам със зелена карта - не струва пари, а спестява главоболия; 4. Нямате време за повече, програмата е достатъчно амбициозна според мен; 5. Нямам идея, трябва да се проверят официалните празници на всяка от страните; 6. Най-красивото нещо на Котор е которския залив - ако пресечеш този така наречен фиорд с ферибот, защо въобще отиваш там? 7. Различни за всяка страна - от тол токси до винетки, трябва да се провери актуалното инфо. 1
Ели Публикувано: 16 май, 2016 Автор Публикувано: 16 май, 2016 Даааааам. Благодаря. Много ценна обратна връзка! Явно ще минем транзит през Албания. И ще трябва да измислим нещо за пътя след Дубровник.
Ели Публикувано: 16 май, 2016 Автор Публикувано: 16 май, 2016 (редактирано) Вероятно може да се преспи по път в Дървен град/ Мокра гора? Ако има места. По мои изчисления нощувката е 66 лв за двойна стая с вечеря... Редактирано 16 май, 2016 от Ели
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега