Прескочи до съдържание

Отменен полет на Turkish през expedia.jp


Препоръчани мнения

Въобще не знам дали му е мястото тук.Но помагайте за отменения ми полет на Turkish air при последното ми пътуване.
Билетите ги взех от Еxpedia.jp. Сменили са ми полета и не съм им видяла имайла. Разбрахме го късно вечерта преди да излетим.
Всъщност аз си принтирах билетите Istambul - Тokyo, но когато се обадихме в Еxpedia.jp.,ни казаха полета е отменен и аз имах номера на полета и нашите имена ги имаше. Пред полагам , че те не са могли да ни осигурят полет Бруксел-Истамбул и за това , можех да пътувам направо от Истамбул, но бях,
чела че трябва да се качиш от там от където ти е първата инстанция, нашите билети бяха: Бруксел- Истамбул-Токио. Неможах да реагирам адекватно, той ми каза или пътуваш на следващия ден късния полет или се отказваш.
За отказ беше немислимо и така изгубихме 2 нощувки плюс едни билети за Токио- Фужи, които бях купила онлайн.
От кого да искам компенсация, по принцип от авиокомпанията и в случая имам ли право на такава.

Редактирано от Георги
Връзка към коментар

Всичко зависи от това кога е променено разписанието, съответно кога са ти изпратили имейла. Ако е повече от 2 седмици преди полета, нямаш право на компенсация. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Пред полагам , че те не са могли да ни осигурят полет Бруксел-Истамбул и за това , можех да пътувам направо от Истамбул, но бях,

чела че трябва да се качиш от там от където ти е първата инстанция, нашите билети бяха: Бруксел- Истамбул-Токио. Неможах да реагирам адекватно, той ми каза или пътуваш на следващия ден късния полет или се отказваш.

По принцип трябва да се летят всички отсечки, но ако има отменени полети, може да правят размествания според наличните места и няма проблем да летиш от Истанбул (те си правят промени в билета).

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Това е много неприятно. Нищо не мога да посъветвам. Вие в крайна сметка тръгнахте от Брюксел на следващия ден и така сте изпуснали Ист-Токио и сте го хванали на по-другия ден , така ли?

 

На нас ни се случи на връщане Търкиш бяха изтеглили полета 30мин по-рано. Ние доста лежерно се запътихме към летището и стана така , че като стигнахме и след няма и 5мин започна бординга. Рових си мейла, но нямах никакво съобщение за тази промяна. Ако беше изтеглен с 1 час по-рано, просто щяхме да го изпуснем.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Не реагирах адекватно....беше в последния момент , полета ми беше в 5 сутринта , аз го разбрах 24,15ч.

При разговор с оператор ни каза или пътувате нa следващия ден или оказвате. Естествено, ще не можех да откажа,

та ние се готвехме толкова време за това пътуване.

Поне 2 нощувки и изгубения билет- bus ,трябва да ми възстановят, нали?

Редактирано от ZORI
Връзка към коментар

Пак казвам, всичко зависи кога и как са се опитали да се свържат с теб. Споменаваш, че не си си видяла имейла, кога е бил изпратен този имейл? Най-ключовият момент е това, дали имейла е изпратен повече или по-малко от 2 седмици преди полета. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.