Pantelej Putnik Публикувано: 23 май, 2020 Публикувано: 23 май, 2020 преди 6 часа, vladimira74 каза: Това в Приморско ли е, към Перла? между Приморско и Китен - ММЦ 2
Svetulche Публикувано: 23 май, 2020 Публикувано: 23 май, 2020 Ботаническа градина Борика от днес - бум на цветове 42 7
домосед Публикувано: 23 май, 2020 Публикувано: 23 май, 2020 Орландовци и Хаджи Димитър (софийски квартали) Който роден след 1980 знае какво е Ударник, да вдигне ръка 25 2 4 2
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 23 май, 2020 Популярно мнение Публикувано: 23 май, 2020 В момента съм в Триград, но малко снимки от по-рано през деня: Бачковския водопад Широка лъка Гела 50 2
Популярно мнение Radnev Публикувано: 24 май, 2020 Популярно мнение Публикувано: 24 май, 2020 Първите възвишение на Източните Родопи вече се виждат. Подминаваме световно известните села Ламбух и Хухла и е време да изоставим нормалната пътна мрежа. Пердашим по нещо като макадамов път. Стигаме манастира "Св. Св. Константин и Елена", който към настоящия момент не е действащ. А после Атеренският мост и река Атеренска. Всичко това се намира по пътя към крепостта Лютица - едновременно запазена и дива. Крепостта е била разположена на площ от 26 декара, а стените и са били дълги над 600 метра. Обикновено, по подобни дивашки места, си пердашим само Аз и Малкият Пу. В случая обаче срещнахме към 15-20 човека. След карантината, народът явно се е същисал от стоене в къщи. Крепостта е на хвърлей разстояние едновременно от Гърция и Турция. Без да разбера, телефонът ми се е прехвърлял няколко пъти към чужди оператори. Междувременно от високото ясно виждам Одрин. При други обстоятелства като нищо бих прескочил и до там🙂. На слизане форсираме близко хълмче, в което опитното ми око различава нещо тракийско. Намираме изоставен бункер, но не беше тракийски😆. От там пътя ни отведе към село Плевун. Селото е истински архитектурен резерват с интересна история. По време на Освободителната война към селото напредва многохиляден башибозук. В селото по случайност се намира Капитан Петко войвода, но без четата си. С него са само двама четници и четирима руси. Докато башибозука обсажда църквата, Капитана и хората му издебват главатарите им и ги застрелват. Башибозуците решават, че са попаднали на цялата чета и се разбягват. Така селото е спасено от жестоко клане. Впоследствие в селото се заселват и малоазийски българи бежанци, изгонени от Турция след 1920 година. По стените на църквата умишлено са оставени следите от куршуми. Какви времена са били само ... едновременно страшни и славни!!! П.П. Честит 24-ти май. Дано празникът ви заварва на хубави места🙂. 42 12 1
Тони Публикувано: 24 май, 2020 Публикувано: 24 май, 2020 Днес в Geelong. Поне половин час 3-4 делфина дефилираха на много близко разстояние от сушата. С нас бяха едни хора, които живеят там от 32 години и казаха,че не помнят от кога не са виждали делфини там. 34
muchachote Публикувано: 24 май, 2020 Публикувано: 24 май, 2020 Днес(и все още) в Дряновския манастир+ дeсерт Дряновския водопад. 31
Jenbel Публикувано: 24 май, 2020 Публикувано: 24 май, 2020 При вечната любов - морето. Нашето си море, родното. Разкошен Ахтопол преди летния сезон. Има доволно много хора като за дълъг уикенд. Много е хубаво усещането, че си свободен да пътуваш и че нормалното се завръща. 💕 40
ven62 Публикувано: 24 май, 2020 Публикувано: 24 май, 2020 преди 20 часа, Яничка каза: В Орцево е зелено и тихо: Накрая малко грижи за здравето на топло в село Баня 🙂 Тази шапка какво ли ми напомня... 1 1
cck Публикувано: 24 май, 2020 Публикувано: 24 май, 2020 преди 5 часа, Radnev каза: Стигаме манастира "Св. Св. Константин и Елена" Я, и аз се отбих преди малко там. Явно сме се разминали 🙂 Ето вила Армира (пред прозореца, не работи за дълго), да не повтарям кадри от твоята сводка: 26
Граф Вронски Публикувано: 24 май, 2020 Публикувано: 24 май, 2020 Днес един колега ми се обади в 11:00 с предложение за разходка около с. Железница. Та, бързо приготвих раницата и хайде на разходка. Търсихме горските джакузита около селото. Намерих ги. Уж били топли, бях се настроил за SPA, ама изобщо не бяха топли. Но разходката се получи чудесна. Кеф, кеф, кеф. 29
wiliko Публикувано: 24 май, 2020 Публикувано: 24 май, 2020 Днес малко за лов на божури в Конявска планина... 😂 И горски премяни... 36 4
Популярно мнение Tedy Публикувано: 24 май, 2020 Популярно мнение Публикувано: 24 май, 2020 Група магеланки се разходихме през уикенда в парк Централен Балкан. Някои планирано, а аз съвсем неочаквано се озовахме на връх Голям Купен - острото връхче вляво от мен. Гледките от билото на Балкана са си все така разкошни, особено през пролетта. 💚💚 Слизаме към х. Амбарица, съпроводени от тънкото свирукане на вятъра край ушите ни. 🙂 Залезно. 41 11
Костов Публикувано: 24 май, 2020 Публикувано: 24 май, 2020 Рози. В двора на родната ми къща в Нова Загора 32 1
Svetulche Публикувано: 24 май, 2020 Публикувано: 24 май, 2020 Честит празник на всички! Днес - на Спасова могила край село Голема Раковица. Страхотна е панорамата към София, Витоша, Рила и Балкана После - в Байлово с неуспешен опит точно днес да видим къщата-музей на Елин Пелин (неделя - почивен ден!) Къщичката на дядо Добри в двора на църквата И, хайде на розобер: И за финал - Еленската базилика край Пирдоп 31 6 1
slujitel Публикувано: 24 май, 2020 Публикувано: 24 май, 2020 Басарабски скален манастир и Ивановски скални църкви. Много съм впечатлена. 36
mu_ry Публикувано: 24 май, 2020 Публикувано: 24 май, 2020 След бързото емигриране към родния Самоков през март, днес направихме и разходка до по-далечни земи - Стобските пирамиди и Благоевград 🙂 38 1
aleksandrina Публикувано: 24 май, 2020 Публикувано: 24 май, 2020 14 minutes ago, slujitel said: Басарабски скален манастир... Ще си позволя една малка забележка- Басарбовски е манастира. Св. Димитър Басарбовски е почитан изключително от румънците и те посещават доста този манастир. 6
ДиянаВ Публикувано: 24 май, 2020 Публикувано: 24 май, 2020 И селото е Басарбово, с ударение на предпоследната сричка, че по бтв го бяха ударили преди години на втората сричка😁 2
luba_rizova Публикувано: 25 май, 2020 Публикувано: 25 май, 2020 В събота - до х. ВАСИЛ Левски и Карловското пръскало в Стара планина, а вчера Асеновградски потайности на път към връх Безово (недостигнат) заради форсмажор. 33 1
slujitel Публикувано: 25 май, 2020 Публикувано: 25 май, 2020 преди 10 часа, aleksandrina каза: Ще си позволя една малка забележка- Басарбовски е манастира. Св. Димитър Басарбовски е почитан изключително от румънците и те посещават доста този манастир. Да да, така е, редактора на телефона е виновен. 3 1
ДиянаВ Публикувано: 25 май, 2020 Публикувано: 25 май, 2020 34 minutes ago, slujitel said: Да да, така е, редактора на телефона е виновен. Аз го махнах, след като вместо площад Дуомо /в Сиракуза/ написа площад Дулово😆 9
aleksandrina Публикувано: 25 май, 2020 Публикувано: 25 май, 2020 @ven62, очаквам видео и от Лозенския манастир "Св. Спас". :) Предполагам, че заради местонахождението му ще е много интересно да се види отгоре. 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега