Популярно мнение Яничка Публикувано: 4 май, 2021 Популярно мнение Публикувано: 4 май, 2021 Вече сме в Бухара, Узбекистан. Караме я яваш-яваш, че сме свикнали да тичаме и бързо изпълнихме плана за деня. Най-много ми харесаха: Chor Minor: Abdulaziz-khan Madrassah: Kalon minaret: А тук, до езерцето, се отдадохме на размазотич: Обядвахме в този скъп ресторант, където гръцката салата е цели 4.50 лв., а бирата е 1.60 лв.! Обирджии! 55 10
TinkerBell Публикувано: 4 май, 2021 Публикувано: 4 май, 2021 Архитектурно-етнографски комплекс "Етър" 41
Популярно мнение DaBo Публикувано: 4 май, 2021 Популярно мнение Публикувано: 4 май, 2021 Остров Хвар: 56 13
Kalina Ivanova Публикувано: 4 май, 2021 Публикувано: 4 май, 2021 И залеза в Бургас Явно днес деня ми беше звездно определен за светлинно шоу 49
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 4 май, 2021 Популярно мнение Публикувано: 4 май, 2021 Подземните градове Каймаклъ и Деринкую Ждрелото Ъхлара с множество скални църкви. Селиме 50 3
Популярно мнение Radnev Публикувано: 4 май, 2021 Популярно мнение Публикувано: 4 май, 2021 Реших да поскитам малко из Източните Родопи. Тамън да пробвам как ще се държи кракът ми. Не е идеално, но долу-горе бива.😀 По пътеката за средновековната крепост Кривус. Крепостта е по-запазена от очакванията ми. Един от многобройните меандри на Арда. Прескачам до Татул. А после цепя през язовир Кърджали с лодка. Акостирам до стадо крави. И поемам нагоре. Бързо се озовава до останките на тракийската крепост Патмос. Тук също има запазено, макар и не много. За сметка на това гледките от горе са страхотни. За да изцедя крака си докрай поемам към Черни връх. Да, тук в Източните Родопи също има такъв. Преходът не е кратък и след всяко било съм пред връщане, но в крайна сметка все пак се озовавам в подножието му. Постъпвам разумно и решавам, че това ми е достатъчно. Бавно поемам назад. Срещам тези сладури. Проверявам ги и двамата. Костенурките често имат кърлежи. Тези не правят изключение. Отстранявам нахалните паразити и продължавам. Заобиколен съм от зелено море. От много време не бях правил нещо подобно. От половин година реално😞. Надявам се от тук насетне да идват все по-добри дни😃. 39 13
MayaS Публикувано: 5 май, 2021 Публикувано: 5 май, 2021 На 4.05.2021 г. в 5:46, AlexandraKo каза: Страхотни снимки! И колко хубаво,че я няма обичайната навалица! Направо завижд, завижд - всичката красота, само за вас! Това време в момента без хора е уникслно. Спокойствие и няма ръганица. Само за балоните съжаляваме, но ще додем пак. 1
MayaS Публикувано: 5 май, 2021 Публикувано: 5 май, 2021 Вчерашната разходка ни напълни душите. Подземните градове Каймаклъ и Деринкою - нямам снимки с телефона. Каньона Ъхлара със скалните църкви. И манастира Селиме. На мастъра църквата 44 4
AlexandraKo Публикувано: 5 май, 2021 Публикувано: 5 май, 2021 А пък аз, се разхождам, между едни красиви птици, излязли, от мозайките:))) 36 4
Дани Магелани Публикувано: 5 май, 2021 Публикувано: 5 май, 2021 преди 10 минути , AlexandraKo каза: А пък аз, се разхождам, между едни красиви птици, излязли, от мозайките:))) Аз още не съм влизала в линка да видя сред каква флора и фауна са ме изтипосали. 2
searus Публикувано: 5 май, 2021 Публикувано: 5 май, 2021 Аз си дебна ли, дебна азалиите и рододендроните в Ричмънд парк тази година (с размери поне на човешки бой), обаче изобщо не бързат да цъфтят, толкова им е студено (не само на мен). Само тук-там, въобще не е масово: Затова пък забелязах за първи път едно странно растение (треволякът не е към него, Darmera се казва, още му няма листата): И зяпам мандаринки: 43 2
Zaro Публикувано: 5 май, 2021 Публикувано: 5 май, 2021 Преди 1 час, TinkerBell каза: Боженци Ти пак ходиш пред мен... Ние пък днес ходихме до Трявна по пътеката от Боженци. Никога не съм ходил почти 2 часа с почти нулева денивелация. Лежерна разходка. Снимките по пътеката са от връщането. 32
AlexandraKo Публикувано: 5 май, 2021 Публикувано: 5 май, 2021 преди 1 час, searus каза: Аз си дебна ли, дебна азалиите и рододендроните в Ричмънд парк тази година (с размери поне на човешки бой), обаче изобщо не бързат да цъфтят, толкова им е студено (не само на мен). Само тук-там, въобще не е масово: Затова пък забелязах за първи път едно странно растение (треволякът не е към него, Darmera се казва, още му няма листата): И зяпам мандаринки: Много красиви снимки! А пък, последната, направо, картина на Моне:))) Е, не точно с лилии, а с патици:))) 6
MayaS Публикувано: 5 май, 2021 Публикувано: 5 май, 2021 Гърченето по долините на Кападокия продължава. Днес първо долината Мескендир. Традиционната спирка за фреш и кафе Прехода между долините 39 2
MayaS Публикувано: 5 май, 2021 Публикувано: 5 май, 2021 Розовата и червената долина Замъка в Ортахисар Тук вече @master_of_germs не издържа и..... Се напи 33 1 9
master_of_germs Публикувано: 5 май, 2021 Публикувано: 5 май, 2021 @MayaS🧐😲😄 Долни инсинуации! 🤪 Тука да съм изпил една бира, откак сме дошли в Турция преди седмица 🍻. Цените на бирата хич не се връзват с оптимизацията на разходите 😷. Правим си компания с тоя котарак на терасата... Я, да видя дали имам нещо по-различно, снимано днес с телефона... 39 1
ДиянаВ Публикувано: 5 май, 2021 Публикувано: 5 май, 2021 преди 3 минути , master_of_germs каза: Я, да видя дали имам нещо по-различно, снимано днес с телефона... Имаш, лозова асма. Какво ли ще правят гроздето🙃 2
MayaS Публикувано: 6 май, 2021 Публикувано: 6 май, 2021 преди 8 часа, ДиянаВ каза: Имаш, лозова асма. Какво ли ще правят гроздето🙃 Вино, колкото и да е учудващо, тук можем да си купим и вино и бира. 4
AlexandraKo Публикувано: 6 май, 2021 Публикувано: 6 май, 2021 преди 5 минути , MayaS каза: Вино, колкото и да е учудващо, тук можем да си купим и вино и бира. А, ама те и местните си попийват, ама тайничко.😉 2
TinkerBell Публикувано: 6 май, 2021 Публикувано: 6 май, 2021 @Zaro И ние направихме тази екопътека. Наистина е много приятна и лека! Дряновски манастир "Св. Архангел Михаил" Пещера "Бачо Киро" и около нея Дряново 31
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега