Anna Kalinovska Публикувано: 5 април Публикувано: 5 април Лека разходка из София и картини от четири изложби в Квадрат 500 26 2
Иван Попов Публикувано: 5 април Публикувано: 5 април Флоренция - град на елегантни мостове, живописни улички и неповторима атмосфера. Ponte Vecchio, Duomo..... всеки ъгъл крие очарование и история.... 🇮🇹 38 2
Иван Попов Публикувано: 6 април Публикувано: 6 април Величието на Древния Рим в Колизеума! 🏟️ Място, където историята оживява и разказва за гладиаторските битки и имперската мощ. Потопете се просто в миналото! ✨ 35 2
Популярно мнение Бръмбар Публикувано: 6 април Популярно мнение Публикувано: 6 април От последните няколко дни. Пиза Лука Чинкуе тере Сиена - катедралата Сан Джиминиано Флоренция 51 3
Нелчо Публикувано: 7 април Публикувано: 7 април Краков, повече снимаха дъщерите. Втори път идвам, а те за първи, но вече пак искат да дойдат. 38
Популярно мнение Mary Публикувано: 7 април Популярно мнение Публикувано: 7 април По традиция в това време на годината - в Истанбул. Студът е изненада. 49 6
kakadu Публикувано: Сряда в 17:40 Публикувано: Сряда в 17:40 Концерт на най великата в нашата естрада - Мими Иванова. 16
Rossi to Публикувано: Сряда в 23:02 Публикувано: Сряда в 23:02 Пусан, Южна Корея Gamcheon Culture Village Haedong Yonggungsa Temple 41 1
Rossi to Публикувано: Четвъртък в 23:35 Публикувано: Четвъртък в 23:35 Канадзава, Япония През по-голямата част от деня валя дъжд и ни пообърка плановете. 48
Иван Попов Публикувано: Петък в 01:05 Публикувано: Петък в 01:05 След очарованието на Загреб, енергията на Букурещ и величието на Рим, днес кацнах в един от най-готините и красиви летищни хъбове в света — Доха! ✈️ Пътуването с Qatar Airways е истински лукс и комфорт. Катар е моята 31-ва страна и усещам, че ме очакват нови, интересни и вълнуващи приключения! И лека вечерна разходка из Доха! To be continued... ✨ 45 4
Яничка Публикувано: Петък в 04:58 Публикувано: Петък в 04:58 На 11.04.2025 г. в 4:26, Костов каза: Велинград Разшири ГоУем си гъзар :) 17
chandni Публикувано: Петък в 05:42 Публикувано: Петък в 05:42 На 11.04.2025 г. в 1:05, Иван Попов каза: Катар е моята 31-ва страна и усещам, че ме очакват нови, интересни и вълнуващи приключения! Разшири Да, очаква те изключително вълнуващия сблъсък с Япония. Пътуването ви със сигурност ще е наситено с много позитивни емоции, защото не познавам неочарован от Япония, та ще чакам включванията със снимки. 4
Дани Магелани Публикувано: Петък в 06:02 Публикувано: Петък в 06:02 На 11.04.2025 г. в 4:26, Костов каза: Велинград Разшири Баровец! 1 1 14
ven62 Публикувано: Петък в 06:39 Публикувано: Петък в 06:39 На 11.04.2025 г. в 4:26, Костов каза: Велинград Разшири Фукльо. 14
домосед Публикувано: Петък в 15:25 Публикувано: Петък в 15:25 На 6.06.2024 г. в 8:05, домосед каза: На 30.04.2024 г. в 21:06, домосед каза: Ужким си бил в Рим много пъти и "всичко" си видял, но докато правиш една полудневна лежерна разходка от гарата до съдебната палата, откриваш дузина непознати църкви от категорията базилика Разшири Същата работа и в Париж! Разшири Същата работа и в Лондон! * В Сити, дето ужким съм ходил всеки ден на работа в някакъв минал живот, и където от самолет се вижда, че преобладават многоетажни офис сгради, откривам над 50 църкви, за които не съм подозирал, че не само са отворени, ами са и вързани в някаква благотворителна мрежа за туристическо колекциониране и отмятане (катедралата Сейнт Пол не я броим; там и мащабът, и режимът на посещение са различни). Църквите в Сити постепенно във времето са загубили причината си за съществуване, не толкова и не само заради спадане на интереса към религията, а именно заради еволюцията на района от място за живеене и работа в място само за работа. Уловката е, че заради големия пожар от 1666-та всичките (с малки изключения) са еднотипни барокови. При това англикански протестантски барок, от който не очакваш някаква пищна разточителност и красота в обзавеждането. Но пък ако разполагаш с цял свободен туристоден и, църквонадничането (churchpeeking, англ.) би могло да ти го уплътни много добре с любопитни находки. В някои ти хващат окото мебелировката, ламперията и стъклописите В други - бойните знамена В някои се разказват занимателни истории на деца В други пеят украински хорове В някои кралят скучае сам самичък В други азиатци намират покой от ежедневната надпревара на плъховете Трети са преостъпени на египетската коптска църква В някои си добре дошъл да пиеш кафе и да хапнеш сувлаки (но само от конкретен снабдител и ужким само в предверието) В други Лъвът и Еднорогът внимават точно това да не се случи В трети можеш да похапнеш каквото си искаш, или да си работиш "от къщи" с неписаното очакване да се въздържаш в неделя. А в някои попът и органистът си служат служби за собствено удоволствие. И както е казал Поета: и аз там бях, кафе аз пих. Не точно в предверието. *Използвам вратичка в закона - да пиша отговор на мнение в темата, без да съм на локацията в момента 😏 Църквите поименно пристъстват във временната галерия инстаграмски сторита: https://photos.app.goo.gl/KMactMk9pmHJHKJXA Цялата галерия, попълваща се своевременно: https://photos.app.goo.gl/nK2yAaRfbpbNpazJ8 25 12 5
Популярно мнение Rossi to Публикувано: Събота в 08:33 Популярно мнение Публикувано: Събота в 08:33 Niigata, Япония от вчера. И Акита от днес. Тук все още не са нацъфтяло дърветата, но пък в Senshu park, където се разхождахме имаше много хубава атмосфера. Из целия парк звучеше японска музика, имаше и много местни, които се разхождаха или си правеха пикник. Както казва дъщеря ми, имаше японски вайб. И представител на местната порода Акита Опитахме и Babahera ice cream, който бил нещо като местен специалитет. Този сладолед се продава по улиците от възрастни жени. От там идва и името му Baba, което означавало баба на японски и hera, метална шпатула, с която се сипва сладоледа. 47 1 2 1
Моника Публикувано: Събота в 15:12 Публикувано: Събота в 15:12 Yudanaka Onsen, Япония и снежните маймуни 41 1 7
searus Публикувано: Събота в 19:24 Публикувано: Събота в 19:24 Вчера закрихме ски сезона във френските Алпи, отново в района на Valfrejus и La Norma, след седмица разкошно време и с такава гледка от апартаментчето: От лифта: Открих си големичък мравуняк: насред цветна полянка: А днес по пътя към Лион позаобиколихме през много живописни пътченца с отбивки по водопади: За съжаление миналогодишният водопад се оказа с доста намален дебит, но пак си ни беше хубаво ☺️ 46 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега