ven62 Публикувано: 17 май Публикувано: 17 май преди 2 часа, zon каза: Sibenik ;)) Италия, ... почти. Моята асоциация е такава. 5
Бръмбар Публикувано: 17 май Публикувано: 17 май преди 20 минути , ven62 каза: Италия, ... почти. Моята асоциация е такава. Имаше един сериал "Хотел Портофино", действието се развива в Портофино, Италия, но по-голямата част от сцените са заснети в Хърватия. И съм сигурна, че не е единичен случай. 5
neuromancer Публикувано: 17 май Публикувано: 17 май преди 23 минути , ven62 каза: Италия, ... почти. Моята асоциация е такава. Хърватското крайбрежие е било венецианско до 19 век, то си личи. 6
Гост Публикувано: 17 май Публикувано: 17 май преди 17 часа, Argentique каза: Двама произволни италиански пенсионери в събота вечер... 😉 Най-накрая заради такива ме досрамя да се излагам с дънки и прочее неугледни немачкаемости в раницата и се прежалих с ленен панталон и чанта, сходна с тази на предния субект. Нема се излагаме, я! 🙂 Останалата хубост - по-натам ще я сервирам 🙃 Е да, ама те от вкъщи си излизат, не им се налага да се борят с ограниченията на райън/уиз.
Zdravko Nestorov Публикувано: 17 май Публикувано: 17 май преди 4 часа, zon каза: Sibenik ;)) @zon - страхотно да си изкарате!!! Страшно много го харесахме този град, както и всичко, което може да се види наоколо (начело с Кърка). С пожелание за много слънце 🙂 2 1
Популярно мнение zon Публикувано: 17 май Популярно мнение Публикувано: 17 май Krka National Park 🌞 41 9
cck Публикувано: 17 май Публикувано: 17 май Посрещане в София: има барабани, гъдулки и положението е бангаранга на цялото летище. 34 8 6
Популярно мнение Eva eva Публикувано: 17 май Популярно мнение Публикувано: 17 май Проект "Обяд във Варшава" 😃 44 7
ДиянаВ Публикувано: 17 май Публикувано: 17 май преди 2 часа, cck каза: Посрещане в София: има барабани, гъдулки и положението е бангаранга на цялото летище. Ииииии @ven62 пристига при такова посрещане🤩… публика ли да не искаш за нашата звезда 😄🙌 7
Популярно мнение Argentique Публикувано: 17 май Популярно мнение Публикувано: 17 май преди 6 часа, Брани каза: Е да, ама те от вкъщи си излизат, не им се налага да се борят с ограниченията на райън/уиз. Хайде, хайде, може да е от възпитание или друго. В Италия отиват на море и слизат от влака с изгладени дрехи в калъф на закачалка, а по Черноморието редовно гледам мъже по голи кореми да обядват и съвсем не на плажа. 😶 Преди 1 час, Eva eva каза: Проект "Обяд във Варшава" 😃 Радвам се, че Ева реализира този проект. Дори видимо е останало време за обяд. 🙂 преди 23 часа, Argentique каза: Останалата хубост Зимата мина, но @Argentique се занимава с обичайните неща - бере тюркоаз в буркани. В Калабрия. Изумена съм от тукашните цветове - така си изглеждат и на живо. Хората на +19 плажуват и се чудя защо и как, докато не видях колко грозно съм изгоряла след цял ден обикаляне по околните на Тропеа села. От дегустационно любопитство пробвах местен сладолед с лук. Ако не сте толкова любопитни, можете да го пропуснете. 😂 Ако обичате жасмин, сега е времето за Калабрия! Много е и навсякъде. А утре тия хубостници от Трениталия щели да стачкуват. Още от тази вечер даже. Да видим как и кога ще се телепортирам до последното място на настаняване. И без това влаковете са доста на рядко, а друг обществен транспорт няма. Но има вино, бира и много слънце. И на никой не му пука. 🙂 (Повече неща може да пиша в калабрийската тема по-натам) 45 11
Популярно мнение iMari Публикувано: 17 май Популярно мнение Публикувано: 17 май Браво, @Eva eva! Моля те, напиши нещо за изпълнението на проекта в съответната тема. 🙂 Какво успяхте да видите, къде беше обяда, закъснения по трасето, евентуално. Нашият дъждовен уикенд продължи с Боровишки скален комплекс и Църквата Св. Троица. Страхотно място. А собственикът на къщата за гости в Белоградчик ни каза задължително да отидем и до пещера "Венеца". Добре, че го послушахме. Влизала съм в няколко пещери, но тази е изключително красива, макар и малка. Учудвам се, че не е особено известна, но тя е и от сравнително скоро отворена за посетители. 45 8
blueriver Публикувано: 17 май Публикувано: 17 май Не е толкова отскоро отворена за посетители . Аз от няколко години си мечтая да я посетя . Но за съжаление ,с обществен транспорт е почти неосъществимо . 2
zon Публикувано: 17 май Публикувано: 17 май преди 24 минути , Argentique каза: жасмин In Split :)) 22
iMari Публикувано: 17 май Публикувано: 17 май преди 1 час, ДиянаВ каза: Ииииии @ven62 пристига при такова посрещане🤩… публика ли да не искаш за нашата звезда 😄🙌 Чакаме реакции от @ven62 точно след година, когато цяла София ще е блокирана близо седмица, защото ще е домакин на Евровизия. Уиз маратона пасти да яде!😋 2 6
ven62 Публикувано: 17 май Публикувано: 17 май преди 1 час, ДиянаВ каза: Ииииии @ven62 пристига при такова посрещане🤩… публика ли да не искаш за нашата звезда 😄🙌 преди 2 минути , iMari каза: Чакаме реакции от @ven62 точно след година, когато цяла София ще е блокирана близо седмица, защото ще е домакин на Евровизия. Уиз маратона пасти да яде!😋 Не знам защо ме намесихте тука. Аз съм си ОК т.е. бангаранга съм си като всички други. Но за джирото рязко се разминавам с общата еуфория. Да не спамваме хубавата тема, че такива спомени ме връхлетяха със снимките на @zon. Дано само да не напише, че пак са разрешили къпането в Крка. 7
zon Публикувано: 17 май Публикувано: 17 май преди 42 минути , ven62 каза: къпането 🤣 spoko,. ne sa. Ne se nadivai za snimki po 👙;)) 7
EliDion Публикувано: 18 май Публикувано: 18 май На 13.05.2026 г. в 22:58, Илиана каза: Мигам на парцали и два пъти скролнах да прочета посетените места и утре ще покажа на моите приятелки - пътешественички, които ми казват ,че аз търча. 😄 Прекрасни местенца 🍀✈️🌸 Само леко да вмъкна още самото Поджибонси, където спахме и суттинта ядохме най-страхотната закуска в хотелчето или къща за гости b&b. Както и селото близо до Пиза където беше другата нощувка и се надявахме да орекараме страхотна вечер в градината, нооооо такъв дъжд пра, че едвам минахме 5те крачки до входа. Заради гадния порой, незкрайните завои и лудите велосипедисти по пътя не но се удаде да спрем и на още две планирани места. Но доволно. 99%от плана беше изпълнен. Ето малко пица, изкуство и гледки от мен. Поразбърка са, ама и в главата юи е така. 27 2
Argentique Публикувано: 18 май Публикувано: 18 май преди 23 часа, Argentique каза: А утре тия хубостници от Трениталия щели да стачкуват Заради стачката зарязах перфектния си влаков план Тропеа-Шила-Пицо-Ламеция-Ламеция Никастро, представен почасово в съответната тема, прекръстих се няколко пъти наум и хванах сутрешния влак от Тропеа за Пицо, който не стига че го имаше, ами и пристигна навреме за първи път от три дни. Pizzo е симпатично местенце, няма го лудия свръхтуризъм на Тропеа, но пък има купища тесни очукани улички, където с удоволствие се поизгубвах към час и нещо. Гарата е на двайсетина минутки пеш от града, който пък е на баир, имайте го предвид. В Тропеа пране току-така в центъра нямаше. В Пицо е уютно по домашному. Само че на топ центъра (50 метра) викачи рекламират местния десерт тартюфо, но след обяд нямах място. Има малко организирани групи заради замък и скална църква, която не ме привлече на картинка и не я посетих. Обаче кастелото - да. Известно е с това, че тук е заловен и убит маршал Мюра - зет на Наполеон и крал на Неапол по някое време. В Бари май имаше цял квартал Мюра. Така че въобще не му се чудете на Пицо. По пътя към гарата е пълно с малки плажчета, където се плацика по някое дете. Слънцето е силно, затвърдих изгарянето. Цялото крайбрежие предразполага да обърнеш mezzo каничка вино за обяд и да не му мислиш много. И аз не мислих и си хванах влака навреме за Ламеция Терме Чентрале, която гара съвсем не е в големия град Ламеция. Тук пък Трениталия като истински влах се удави в края на Дунава. т.е. разстачкува се и отмени влака за Ламеция Никастро, т.е големия град. Но пак бива, защото макар и през час има автобус, а в бара срещу стационето вече ме познаха и ми се зарадваха. Та Ламеция. За 67-хиляден град в един от най-бедните региони на страната има много живот по улиците, баровете са пълни с местни, чужденци не видях, а районът до гарата не е по арабски мизерен, а със съвсем читави магазини. Тук и пребивавам. За сравнение - този месец минах през Бургас - вечер преди почивен ден в 9 на главната имаше 10 човека... 😞 Ламеция - Дуомо и Старата община В Ламеция ходих до стария им очукан град и кастрото, което не се вижда иззад ръждясала ограда и треволяци. Улиците са с фуншалски наклони и невероятни къщи-гълъбарници. Съвсем случайно попаднах на Кладенец на желанията, че и вода пих. 🤣 Беше ми много интересно - по повечето гълъбарници си живеят хора, има много детайли. Някои имат супер гледка море. Местният Ипер също не е лош, особено в кашкавалената сфера 😉 33 2 6
jungfraujoch Публикувано: 19 май Публикувано: 19 май преди 10 часа, Argentique каза: местния десерт тартюфо, но след обяд нямах място Много готини местенца, @Argentique!Благодаря за споделеното! Обаче аз сега мира нямам,защото: 1.Хубаво е човек да има режим на хранене,но да останеш без десерт си е прецакване. 2.Не знам как изглежда този десерт. 3.Моля те, хапни си и ни го покажи. 4.В чужбина не се дебелее,още повече в Италия. Прекрасен ден ти пожелавам! 1 1 9
Argentique Публикувано: 19 май Публикувано: 19 май преди 55 минути , jungfraujoch каза: Обаче аз сега мира нямам,защото: 1.Хубаво е човек да има режим на хранене,но да останеш без десерт си е прецакване. 2.Не знам как изглежда този десерт. 3.Моля те, хапни си и ни го покажи. 4.В чужбина не се дебелее,още повече в Италия. Благодаря, @jungfraujoch! 😍Уви, изпуснах си шанса да ям тартюфо, днес на обяд ми е самолетчето. Обаче съм сигурна, че други дегустатори скоро ще ни го покажат 😉 Лятото тепърва предстои... 🙂 10 4
zon Публикувано: 19 май Публикувано: 19 май преди 2 часа, jungfraujoch каза: 4.В чужбина не се дебелее,още повече в Италия. Така е! Каквото се случи в Италия, си остава в Италия ;))) 😅 5 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега