Тони Публикувано: 19 септември, 2023 Сподели Публикувано: 19 септември, 2023 Ден за Кутаиси. Предимно за почивка, малко разходка и вкусно хапване. 44 Връзка към коментар
Blagovesta78 Публикувано: 19 септември, 2023 Сподели Публикувано: 19 септември, 2023 Не е от днес,а неделя на каньона Aareschlucht в Швейцария! 46 1 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 19 септември, 2023 Сподели Публикувано: 19 септември, 2023 Батуми: 44 2 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 19 септември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 19 септември, 2023 Лутро, Крит. Достъпно само по вода или след дълго шофиране по завои тип "фиба за коса" с кози и десеткилометров еднолентов път накрая. Плюс едно съвсем малко баирче към километър, но след него моите спътници отново взеха да не ме харесват толкова. 😉 На връщане ми отказаха да катерим баира и си тръгнахме с водно такси. До плаж Финика ни беше колата. И по пътя обратно. 55 3 Връзка към коментар
Популярно мнение ВениК Публикувано: 19 септември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 19 септември, 2023 Пореден ден в Португалия. 23 км между Belinho и Carreco, много хубаво време. Изкачвания, спускания и редувания на всякакъв тип терен. Мястото е невероятно. Впечатлени сме от това колко са подредени и малките селища даже. Прекрасни къщи, невероятни дворове. Като любители градинари истински се наслаждаваме на подредените градини. А рибата.., ех рибата в река Limia..Тя ясно показва колко е чиста водата. 41 9 Връзка към коментар
Популярно мнение Роми Публикувано: 19 септември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 19 септември, 2023 Трудно ми е да напиша този пост. Но да разкажа малко -бях решила следващия път като отида в Сицилия да почета незабравимата за мен, а и се надявам за доста хора във форума, AlexandraKo. Избрах хотела, който тя много обичаше и посети за последно в Сицилия-Sikania Resort. За съжаление само 2 седмици преди пътуването ни напусна един от близките в семейството ми. И той обожаваше Сицилия. Така че станаха двама хората, които се надявам да осетят любовта ми и почитта ми към тяхната ерудиция и уважение към другите. Днес малко от Таормина и плажа на резорта. 53 18 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 19 септември, 2023 Сподели Публикувано: 19 септември, 2023 На 17.09.2023 г. в 14:31, Брани каза: Ох, добре, че вече съм неканен на тези вечеринки, че хич не понасям азиатска кухня 🙂 За всеки случай се застраховахме :) 1 3 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 19 септември, 2023 Сподели Публикувано: 19 септември, 2023 На Боянския водопад, след 3 години пак. По кръгов маршрут: По стръмното по Боянската река - неволен избор поради невнимание, с връщане по конвенционалния път - общо само 10 км за 4 часа чисто време в движение, инак 7 ч. от Боянската църква и обратно. Подновената маркировка не попречи да завъртя, за собствено изумление, елегантно кръгче от и до водопада, докато намеря мястото, откъдето почва пътеката за слизане до Бояна..; при старата неугледна избледняла маркировка никога не ми се е случвало... Поставени парапети и улеснения за нехлъзгане при изпълзяване от водопада нагоре навръщане - загрозяват малко, но са от помощ, особено при мокър терен. Спирка и по-разточителен пикник на "гледката", срещу ТВ кула - вече бяхме изпуснали часа за заявеното от вчера разглеждане на Боянската църква за десерт, бях позвънила на администрацията и заникъде не бързахме. То все пак се състоя 2 часа по-късно, с кратка беседа на нескопосан руски заедно с други туристи, впоследствие екскурзоводът се прояви като невъзпитан и арогантен, ще трябва да го похваля, където трябва. Заслужен завършек в Боянското ханче, където бяхме супер вкусно нахранени и напоени, (менюто и качеството на храната и обслужването бяха най-приятната изненада в богатия на емоции дълъг ден) - като единствени гости, наред с англоговорящ мъж с красива четиринога Алис, с която се радвахме на взаимно внимание и се разделихме с едноименна песен на Smokie от телефона. Из тайния живот на гората Стръмната каменлива пътека следва Боянската река. Тук най-младата спътничка, съименничката ми от Мексико, за първи път в съзнателна възраст в родината на майка си, заяви, че няма да продължи нагоре. Бях преминала вече това предизвикателно място, на което неведнъж в бял и друг сезон съм си чела молитвата и съм се чудела нагоре или обратно..., и зачаках останалите за окуражаване и насочване как да го преодолеят. Получи се и на трите. После трябваше да ги уверявам, че това е най-кофти мястото по целия маршрут, а те се правеха, че ми вярват... В книгата "Водопадите в България" имаше притурка с напътствия как се снима течаща, респ. падаща вода. Ами не съм й обърнала внимание и просто си я снимам, водата. Декорация, почти затуляща маркировката. Тук сякаш някой предположи, че това е водопадът. Нали около това място ги бях попитала не го ли чуват вече, а те бяха потвърдили😉 Причудливи дървесни форми и София някъде там долу между листата. Водопадът днес е по-скромен. Лявата струя е слаба, може би ще е по-яка утре, след сегашния дъжд. Катерачи няма. Оттук не се откроява гиганската Фердинандова секвоя вдясно от църквата. Тя не е единствена от този вид в парка на Боянската църква. Боянската църква е един от културните символи на България и е включена през 1979 г. в Списъка на Юнеско. Входът за посещение е 10 лв., а беседата струва 5 лв. общо за цялата група. В двора на Боянската църква е погребана Н.В. Елеонора, Царица Българска. Тя е втората съпруга на Княз Фердинанд. Благодарение на личната намеса на Царица Елеонора Боянската църква е възстановена през 1912 г., след като първоначално е било планирано разрушаването й и издигане на нейно място на по-голям храм за нуждите на с. Бояна. Паркът на Боянската църква е вещо и грижливо поддържан. В откритото пространство на Боянското ханче - от 10-ина години с нов мениджмънт и отличен майстор готвач. При запознанството ни Алис имаше тъжни очи, а собственикът й все я респектираше на чист английски език. После тя спря да гледа тъжно, а той се отказа да я строява. И тя хапна добре покрай нас и никак не й се тръгваше, но трето четириного щеше да ми дойде много, а Мексико е далече... Част от алкохолната селекция в Боянското ханче. Наливното мерло беше превъзходно. Десертът, който достойно ми замести тортата Пàвлова в СБЖ на Графа, за която бленувах по време на цялото слизане. 27 Връзка към коментар
Популярно мнение Stanislav Dimitrov Публикувано: 20 септември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 20 септември, 2023 Поздрави от Маргузорските езера, Фанските планини, Таджикистан 47 22 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 20 септември, 2023 Сподели Публикувано: 20 септември, 2023 Изгревът над Алпите тази сутрин 🙂 43 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 20 септември, 2023 Сподели Публикувано: 20 септември, 2023 преди 7 минути , iaia_mama каза: Изгревът над Алпите тази сутрин 🙂 Някъде на юг летиш 🙂 1 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 20 септември, 2023 Сподели Публикувано: 20 септември, 2023 преди 6 минути , Pantelej Putnik каза: Някъде на юг летиш 🙂 Тц.... отивам да пия вино 😉 Ама за загрявка преди това - някоя-друга биричка около Бодензее ще глътнем, леко встрани от Октобер феста, на по-спокойно, демек 🙂 9 Връзка към коментар
Популярно мнение Костов Публикувано: 20 септември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 20 септември, 2023 Отдавна искам да посетя един наш дунавски град и да се запозная с магеланката която е негов жител. И затова днес съм в И за неразбраните повтарям - В съм. Естествено, че се запознах и с неповторимата, с магеланската гордост на Русе, жената която така добре описа родния си град - @ДиянаВ. Изключително щастлив съм, че се запознах с Дияна. Срещата ни както се казва бе кратка, но ползотворна. Искаше ми се да продължи по дълго, но за съжаление Дияна имаше неотложни лични ангажименти. Дияна ме заведе в едно заведение на брега на Дунав където ядохме цаца и пържени картофи. Снимки от срещата ни няма, щото и двамата сме срамежливи. Обаче има снимки на Дунав. Ето ги И един залез над Дунав Русе, както може би знаете са го наричали малката Виена. Защо са го наричали така ли? Ами заради архитектурата на тази сграда Русенската опера И заради тази - Русенската библиотека Любен Каравелов И заради много други сгради. Освен сградите в Русе видях и ето това колело с цветя И ето този приятел с когото си побъбрихме В Русе има и много други интересни неща. Посетете го, заслужава си. @ДиянаВ, благодаря ти за гостоприемството!♥️ 32 18 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 20 септември, 2023 Сподели Публикувано: 20 септември, 2023 @Костов, ох, засрами ме с тези комплименти😊. Много благодаря! И аз съжалявам за ангажимента, при това досаден - родителска среща, но нямаше как😛. Нищо, пак ще дойдеш и дано този път имаме повече време. Даже съжалявам, но задължително ще трябва да се явиш на поправителен в Русе😄. Сградата не е тази на операта, а на сегашния театър - старото Доходно здание😉 Карай, другия път ще ти покажа и операта, а в близост има и кафенета🙂 Радвам се, че щом пристигна облаците се разтикаха и имаше едно разкошно време за разходка🤩, че и на залез си случил. А защо не се снимахме? И аз не знам, и това ще трябва да поправим. Ама със закъснял влак, родителска среща и сладки приказки, ето ти последиците🙃 Беше ми изключително приятно да се запознаем и побъбрим. Благодаря за гостито, пак да дойдеш🙂 15 1 Връзка към коментар
ВениК Публикувано: 20 септември, 2023 Сподели Публикувано: 20 септември, 2023 Ден пети от нашия настоящ маршрут. Carreco, Португалия- A Guarda, Испания. Много интересно прехвърляне беше.. Навсякъде пише, че се минава от едната страна в другата с ferry. И съответно очаквахме ферибот, а то.. малка лодка с петима пътника. За ужас на придружаващата ни дама лодкаря караше с бясна скорост. Денят беше дъждовен, мъглив, ветровит и слънчев. От всичко по- малко. Ама пък каква радост ме е обзела, че съм отново в любимата Galicia не е истина. Поляхме подобаващо този факт с Estrella Galicia и напълнихме коремите с морска храна. 41 7 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 20 септември, 2023 Сподели Публикувано: 20 септември, 2023 преди 29 минути , Костов каза: В Русе има и много други интересни неща. Има телевизионна кула на която викат Останкино.Изкачвал съм се от гарата до кулата по хълма.Има и 3 комина ,които нощем светят с червени светлини като пръстени.Първият път като бях сам в Румъния пристигнах в 2-3 през нощта на гара Норд-Гюргево и тръгнах през спящия град.Беше ме страх и от тъмното и от тези комини в Русе.Заспах за няколко минути на пейка в парка . 12 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 21 септември, 2023 Сподели Публикувано: 21 септември, 2023 преди 6 часа, dimitrov6 каза: Има телевизионна кула на която викат Останкино.Изкачвал съм се от гарата до кулата по хълма.Има и 3 комина ,които нощем светят с червени светлини като пръстени.Първият път като бях сам в Румъния пристигнах в 2-3 през нощта на гара Норд-Гюргево и тръгнах през спящия град.Беше ме страх и от тъмното и от тези комини в Русе.Заспах за няколко минути на пейка в парка . Ето за това говориш нали? 4 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 21 септември, 2023 Сподели Публикувано: 21 септември, 2023 преди 8 часа, ДиянаВ каза: @Костов, ох, засрами ме с тези комплименти😊. Много благодаря! И аз съжалявам за ангажимента, при това досаден - родителска среща, но нямаше как😛. Нищо, пак ще дойдеш и дано този път имаме повече време. Даже съжалявам, но задължително ще трябва да се явиш на поправителен в Русе😄. Сградата не е тази на операта, а на сегашния театър - старото Доходно здание😉 Карай, другия път ще ти покажа и операта, а в близост има и кафенета🙂 Радвам се, че щом пристигна облаците се разтикаха и имаше едно разкошно време за разходка🤩, че и на залез си случил. А защо не се снимахме? И аз не знам, и това ще трябва да поправим. Ама със закъснял влак, родителска среща и сладки приказки, ето ти последиците🙃 Беше ми изключително приятно да се запознаем и побъбрим. Благодаря за гостито, пак да дойдеш🙂 @ДиянаВ, признавам грешката си, но един плакат висящ на зданието ме заблуди И да, с удоволствие ще дойда на поправителен в Русе. Но си мисля, че преди това е твой ред да дойдеш в Стара Загора. 🙂 И много се радвам, че ви върнах хубавото време.😂😂😂 Пък може и да си организираме едно пътешествие заедно в бъдеще. 5 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 21 септември, 2023 Сподели Публикувано: 21 септември, 2023 преди 20 минути , Костов каза: Но си мисля, че преди това е твой ред да дойдеш в Стара Загора. 🙂 И много се радвам, че ви върнах хубавото време.😂😂😂 Пък може и да си организираме едно пътешествие заедно в бъдеще. Като дойда, задължително ще се обадя🙂 За пътешествието съм навита, даже и ако ме размотаваш из България с БДЖ-то😂 Лек път! @dimitrov6 с тези комини ме разби😂. Това са на ТЕЦ-а интересните забележителности в Източна промишлена зона 😆 1 4 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 21 септември, 2023 Сподели Публикувано: 21 септември, 2023 преди 10 часа, ДиянаВ каза: Сградата не е тази на операта, а на сегашния театър - старото Доходно здание Той се е заблудил, но всъщност показаната от него сграда е далеч по-хубава от операта в Русе. Всички говорят за операта в Русе и преди няколко години се втурнах направо към нея. Честно казано бях разочарован. Лично мнение. Големи очаквания - малко архитектура. Иначе показаната от @Костов сграда е УАУ. 🙂 снимка от нета 8 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 21 септември, 2023 Сподели Публикувано: 21 септември, 2023 преди 13 минути , Pantelej Putnik каза: Той се е заблудил, но всъщност показаната от него сграда е далеч по-хубава от операта в Русе. Всички говорят за операта в Русе и преди няколко години се втурнах направо към нея. Честно казано бях разочарован. Лично мнение. Големи очаквания - малко архитектура. Иначе показаната от @Костов сграда е УАУ. 🙂 снимка от нета Така е, съгласна съм с теб, но Костов не може да пропусне обектите по чувалчената пътека😉😆, която го е мотивирала да тръгне насам🙂 /снимка от 15 декември🙃/ 6 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 21 септември, 2023 Сподели Публикувано: 21 септември, 2023 И като стана въпрос за хубави градове, все си мисля за най-хубавия (в БГ, де). 😉 На "море" в Пловдив Вечерна разходка покрай "морето" (Гребната база). 23 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 21 септември, 2023 Сподели Публикувано: 21 септември, 2023 преди 10 часа, ДиянаВ каза: ... Сградата не е тази на операта, а на сегашния театър - старото Доходно здание😉 Карай, другия път ще ти покажа и операта, а в близост има и кафенета ... @ДиянаВ, не е ли сега добър повод да разкажеш малко за тази емблематична сграда в Русе (имам предвид Доходното здание - театъра). Например, кога горя, какво изгоря, защо, ... а и най-вече за емблематичните статуи и символ на какво са? 2 4 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 21 септември, 2023 Сподели Публикувано: 21 септември, 2023 преди 14 минути , ven62 каза: @ДиянаВ, не е ли сега добър повод да разкажеш малко за тази емблематична сграда в Русе (имам предвид Доходното здание - театъра). Например, кога горя, какво изгоря, защо, ... а и най-вече за емблематичните статуи и символ на какво са? Е не🙂, сега ще се съсредоточа върху календара😄 Имам приятелка, която развеждаше немски туристи. Мога да поискам думичките й, ако са на български😄 3 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 21 септември, 2023 Сподели Публикувано: 21 септември, 2023 На граница. Гюешево. Изглежда в момента всичко е спокойно. Не виждам особена промяна. За последен път я пресичах пред Коледа 1999 година в обратната посока. 12 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега