traveler Публикувано: 7 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 7 ноември, 2023 преди 3 минути , ven62 каза: Как те пуснаха без вратовръзка на такова шикозно място. ... Връзкар! На снимките виждам само Жоро и персонала, странно. А казаха, че е отворен. Само за него ли? 1 17 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 7 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 7 ноември, 2023 Дортмунд 38 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 7 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 7 ноември, 2023 преди 5 часа, ven62 каза: Как те пуснаха без вратовръзка на такова шикозно място. ... Връзкар! преди 5 часа, traveler каза: На снимките виждам само Жоро и персонала, странно. А казаха, че е отворен. Само за него ли? Казах, че съм от магеланци и отвориха терминала специално за мен, а вратовръзката не беше задължителна 🙂 Майтапът настрана - засега все още само няколко авиокомпании (и то предимно лоукостки) оперират от новия терминал, но от 15 ноември вече всички ще са там и ще заработи с пълен капацитет. Беше добра и рядка възможност да направя хубави снимки с малко хора. 22 5 Връзка към коментар
Популярно мнение Pandurova Публикувано: 7 ноември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 7 ноември, 2023 Eдно от най-популярните места в Тирол - St Maddalena & Church of St. John Тирол не е Италия и ги разбирам австрийците защо не могат да преглътнат тази хапка след толкова години. 54 Връзка към коментар
Популярно мнение wilks Публикувано: 7 ноември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 7 ноември, 2023 В момента съм на летището в Порт Вила, Вануату, на гейта за излитане към Нумеа. Което трябваше да се случи преди 3 часа. Какво стана - първо ни борднаха всички с ок. 30 мин.закъснение. След това постояхме още 30 мин в самолета, след това ни повозиха по пистата (2 дължини), спряха и след 5 мин. бодро обявиха "дебординг" 😄 Което някак си се носеше във въздуха още преди да го съобщят официално. Сега стоим пак на гейта вече втори час (след първия в самолета). Първоначално уж беше казано, че ше излетим на втория час след официалния по разписание, но някак си никой не повярва напълно. Както се казва "не фана дикиш" Иначе поне хранят хората, нямам оплаквания. Даже сами минаха и ги раздадоха 🙂 Меденка с джинджифил и водичка! Отначало помислих, че някой е объркал захарта с черния пипер, но така е който не чете съдържанието Иначе на гейта сред пасажерите цари ведро настроение, и спокойствие. И при мен е така, защото този път за разнообразие и по случайност реших да си оставя цели два дни до обратния полет към Европа. За разлика от обикновено с моите инфарктни трансфери за по час и по-малко (някои магеланци, пътували с мен, знаят и от личен опит 😄 ) Май голяма любов с това Вануату, чак не иска да ме пуска да си ходя. Не че и аз много напирам де P.S. Току що обявиха кансъл на полета за целия ден, че най и за утре. Вече стана интересно 🙂 Направо да се връщам и оставам на плажа на Санто 58 3 4 3 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Kaloyan89 Публикувано: 8 ноември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 8 ноември, 2023 преди 2 часа, wilks каза: В момента съм на летището в Порт Вила, Вануату, на гейта за излитане към Нумеа. Което трябваше да се случи преди 3 часа. Какво стана - първо ни борднаха всички с ок. 30 мин.закъснение. След това постояхме още 30 мин в самолета, след това ни повозиха по пистата (2 дължини), спряха и след 5 мин. бодро обявиха "дебординг" 😄 Което някак си се носеше във въздуха още преди да го съобщят официално. Сега стоим пак на гейта вече втори час (след първия в самолета). Първоначално уж беше казано, че ше излетим на втория час след официалния по разписание, но някак си никой не повярва напълно. Както се казва "не фана дикиш" Иначе поне хранят хората, нямам оплаквания. Даже сами минаха и ги раздадоха 🙂 Меденка с джинджифил и водичка! Отначало помислих, че някой е объркал захарта с черния пипер, но така е който не чете съдържанието Иначе на гейта сред пасажерите цари ведро настроение, и спокойствие. И при мен е така, защото този път за разнообразие и по случайност реших да си оставя цели два дни до обратния полет към Европа. За разлика от обикновено с моите инфарктни трансфери за по час и по-малко (някои магеланци, пътували с мен, знаят и от личен опит 😄 ) Май голяма любов с това Вануату, чак не иска да ме пуска да си ходя. Не че и аз много напирам де P.S. Току що обявиха кансъл на полета за целия ден, че най и за утре. Вече стана интересно 🙂 Направо да се връщам и оставам на плажа на Санто Още ме е яд как се разминахме в Санто. Аз съм в Сидни, последен обяд на Australia square преди полета за Ханой следобед. 60 2 Връзка към коментар
Популярно мнение zvezda9001 Публикувано: 8 ноември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 8 ноември, 2023 Сиянието или каквото и да е това явление! Направо съм без думи, толкова неочаквано...право в сърцето е този момент за мен! Локацията е до с.Стойките Родопи! Магия! 55 2 13 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 9 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 9 ноември, 2023 Chase Sapphire Lounge ( BOS ) , част от ПП и Дайнърс: 30 1 Връзка към коментар
Популярно мнение wilks Публикувано: 9 ноември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 9 ноември, 2023 Fiji Airways преди малко ме ъпгрейднаха в Бизнес класа до Сингапур 😳😎 Гледах да не би в бързината нещо аз да не съм довидял, или маркирал без да искам - няма, Economy си пише в имейла с потвърждението. Освен това цена от няма и 360€ за полет от над 10 ч. няма как да е за Бизнес класа по никакъв начин. Имам точки в програмата на British, които са в един алианс с Fiji Airways, но нямам висок статус чак за ъпгрейд на дълъг полет. Нямам обяснение засега, но е факт. Или беше на случаен принцип, понеже щото FJ са си ларж, и за реноме - да не им стои Бизнеса полупразен, или нещо с членството ми в Бритиш към One World, или комбинация от двете. Ще стане ясно, надявам се. Креслата Екраните Сок и шампанско в стъклени чаши за welcome drink Менюто с бордната ми карта (пазя си я, с моето име на нея 🙂 ) Пино ноар с някакви крекери Това цялото пътуване, като почнеш от отменените билети през 2020 заради к0вида, после ребукването, нови отмени, купуване на билети lastsecond през lastminute, та до този изненадващ ъпгрейд, се получи мега странно, пълно с изненади, нови места, хора, приключения... Още малко снимки на самите ястия - с избор от по три основни и десерти за вечеря и закуска, едно "изборът на шеф" ( и моят също), едно веганско, и още едно за разнообразие Вечерята И закуската - палачинки с разни карамелени дантели и други неща Както се казва - дай Боже всекиму 🙂 51 1 28 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 9 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 9 ноември, 2023 преди 3 часа, wilks каза: Както се казва - дай Боже всекиму 🙂 Дай Боже 👍 , зарадвай форума и с едно ревю в темата - в момента на път за Амстердам 40 2 Връзка към коментар
Популярно мнение cck Публикувано: 9 ноември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 9 ноември, 2023 Из земите на Питагор - о.Самос, Гърция. 60 2 Връзка към коментар
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 9 ноември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 9 ноември, 2023 Привет от Антигуа и Барбуда! 🌞 70 1 10 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 10 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2023 До преди малко в Амстердам. 5-ти ден на е спряло да вали. Съвсем обичайно местно време. Небето тази сутрин над летище Schiphol. 27 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 10 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2023 Тази сутрин на летището е страшен хаос. Не знам какво се случва, но ми отне час и 10 мин да мина секюрити и паспортен контрол. Машините им не работеха и дори бяха закрити с черен параван. Огромни опашки. 5 2 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 10 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2023 Signal IDUNA Park, Dortmund (BVB) 27 2 Връзка към коментар
ВениК Публикувано: 10 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2023 Още малко из България. Вчера. Асенова крепост- Бачково- Асеновград Ако скоро не сте ходили в Бачковския манастир силно ви препоръчвам да го направите ако имате път в тази посока. В момента вече има почти узрели плодове от Dyospirus Lotus или иначе казано кавказка хурма. Двете големи дървета в двора на манастира дават плодове за специалната ракия, с която е известен манастира. Много малко такива дървета в България има и за мен беше много интересно да ги видя във фаза зрялост и да ги опитам. Обновеният център на Асеновград. 43 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 10 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2023 преди 7 часа, Lyubina каза: Тази сутрин на летището е страшен хаос. Не знам какво се случва, но ми отне час и 10 мин да мина секюрити и паспортен контрол. Машините им не работеха и дори бяха закрити с черен параван. Огромни опашки. Да не е нещо от Сиянието … 🙂 3 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 10 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2023 преди 35 минути , ВениК каза: Още малко из България. Вчера. Асенова крепост- Бачково- Асеновград Ако скоро не сте ходили в Бачковския манастир силно ви препоръчвам да го направите ако имате път в тази посока. В момента вече има почти узрели плодове от Dyospirus Lotus или иначе казано кавказка хурма. Двете големи дървета в двора на манастира дават плодове за специалната ракия, с която е известен манастира. Много малко такива дървета в България има и за мен беше много интересно да ги видя във фаза зрялост и да ги опитам. Обновеният център на Асеновград. От манастира каква хубава пътечка има към Клувията... И е лека, и вие си ходите пеш, и хора няма в работен ден. Пък и из асеновградския балкан се намират. Има и една Анатема над Асеновград – когото съм завела, все ме е анатемосвал. Вероятно сега и аз ще съм така. Примерна гледка. Това е само предложение за излизане от обичайните маршрути. 17 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 10 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2023 преди 44 минути , Брани каза: не е нещо от Сиянието … Казва ли ти някой 😃 За сметка на това самолетът беше един от новите Airbus-и на България Ер и беше пълен на по малко от 30%. Та си пътувахме на широко. 2 Връзка към коментар
Fiordaliso Публикувано: 10 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 10 ноември, 2023 На 7.11.2023 г. в 19:30, Pandurova каза: Eдно от най-популярните места в Тирол - St Maddalena & Church of St. John Тирол не е Италия и ги разбирам австрийците защо не могат да преглътнат тази хапка след толкова години. Тирол и Сюдтирол са две различни понятия и различни територии.Сюдтирол принадлежи като автономен регион към Италия и когато им е удобно са италианци,друг път се пишат австрийци -според зависи. Но нивото на образование,компетенции и развитие на икономиката без да се замърсява пририодата е на светлинни години напред спрямо Австрия и Германия(то пък кой ли не е задминал Германистан) 4 Връзка към коментар
Pandurova Публикувано: 11 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 11 ноември, 2023 Випитено или Щерцинг - едно място, две имена - италианско и австрийско. Най-близката точка на хората от Монако (не онези в южна Франция, а мюнхенчани) до Италия. От Мюнхен е само на 214 км. От Митенвалд пък има-няма 85 км. Малко, ама пък скъпо. Можеш да отскочиш на кафе, обаче трябва първо да платиш поне седмична австрийска винетка и след това и такса от 11 евро в посока. Т.е. - пътните ти лягат около 35 евро 🙂 А до Залцбург можеш да се отбиваш по няколко пъти на ден и то само с месечната карта, която имаш за транспорт в Германия. Несправедливости 🙂 38 Връзка към коментар
Популярно мнение домосед Публикувано: 11 ноември, 2023 Популярно мнение Сподели Публикувано: 11 ноември, 2023 Бегам залудо на втория си домашен терен (след Борисовата градина) - под цъфналите (леко преминали вече) жакаранди по улиците на жакарандения град на Южна Африка - Претория. Обръщам внимание, че маршрутът минава през квартали, дълбоко в буреворския пояс. Ще рече - където живеят бури, които говорят на африканз и по подразбиране обичат селска наденица (boerewors) на скара (braai). На старта изпращат и на финала посрещат със златни хитове на Кърт Дарън (Курт Йохан фан Хийрден, афр.) 40 1 9 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 11 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 11 ноември, 2023 Импресии от Амстердам : 40 1 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 11 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 11 ноември, 2023 Милано. 41 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 11 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 11 ноември, 2023 Поздрави от дъждовен Банско и отново на обучение 😊 Днес е и празникът Свети Мина, а той е покровител на пътниците и търговците, известен като чудотворец и застъпник в трудни моменти. Неговата вяра и смелост са светли пример за всички нас. Честит празник! 46 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега