Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 28 април Популярно мнение Сподели Публикувано: 28 април Кападокия. 5:50 тази сутрин. 72 8 Връзка към коментар
Популярно мнение mbuch Публикувано: 28 април Популярно мнение Сподели Публикувано: 28 април Linapacan Islands,Palawan,Philippines Днес се завърнахме от 3D2N boat trip El Nido-Coron.Бяхме 22 човека-11 националности.Като цяло, макар и с някои дребни забележки, пътуването беше страхотно и много весело! 70 8 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 28 април Популярно мнение Сподели Публикувано: 28 април Днес още някое бурканче от Полиняно събрах. 56 6 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 28 април Сподели Публикувано: 28 април преди 24 минути , Argentique каза: Днес още някое бурканче от Полиняно събрах. Любими места! Любима Пулия! 5 Връзка към коментар
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 28 април Популярно мнение Сподели Публикувано: 28 април За последен път бях Словакия на този ден преди точно петилетка. Тогава попътно само имахме време с Клъвдий II Бух и @Фил само за една църква и една култова кръчма в Братислава. Значи, тая петилетка си плачеше да я отбележа. 😉 Поважски замък 55 Връзка към коментар
Популярно мнение lesy Публикувано: 28 април Популярно мнение Сподели Публикувано: 28 април преди 12 часа, Георги Матеев каза: Кападокия. 5:50 тази сутрин. И ние. В кой балон беше? 47 9 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 28 април Сподели Публикувано: 28 април Я кажете какво е времето в Кападокия, моля. Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 29 април Сподели Публикувано: 29 април преди 10 часа, Argentique каза: Днес още някое бурканче от Полиняно събрах. Тази улица, с надписите от Volare, води ли до паметника на Модуньо? Ние тръгнахме по нея, но към края взе да става все по-неугледна, а и вече почнахме да закъсняваме за влака обратно до Бари и се отказахме, но още ме гложди дали води до паметника и да сме го пропуснали за малко. Връзка към коментар
lesy Публикувано: 29 април Сподели Публикувано: 29 април преди 7 часа, Цвете каза: Я кажете какво е времето в Кападокия, моля. Вземете си чадър, шапка за слънце, 1бр. къси панталонки, тениски, леко пролетно яке и дънки. Сутрин е хладно,на обяд жега, после превалява за кратко. Вечер е приятно навън. 2 Връзка към коментар
jorocontrola Публикувано: 29 април Сподели Публикувано: 29 април преди 5 минути , Бръмбар каза: Тази улица, с надписите от Volare, води ли до паметника на Модуньо? Ние тръгнахме по нея, но към края взе да става все по-неугледна, а и вече почнахме да закъсняваме за влака обратно до Бари и се отказахме, но още ме гложди дали води до паметника и да сме го пропуснали за малко. Че какво сте правили в Полинянно, ако не сте ходили до паметника? Не я знам тази улица, къде е точно, но според мен не ходи до паметника. Но до паметника се ходи, защото от там е гледката към града и "плажа" ... https://www.google.com/maps/place/Pendma+Chiatt+(Pietra+Piatta)/@40.9979608,17.2167654,18z/data=!4m6!3m5!1s0x1347cbecedcd9f9b:0x1729611dbb75b0b1!8m2!3d40.9979608!4d17.2175392!16s%2Fg%2F11c1r0h8jc?entry=ttu Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 29 април Сподели Публикувано: 29 април преди 28 минути , jorocontrola каза: Че какво сте правили в Полинянно, ако не сте ходили до паметника? Не я знам тази улица, къде е точно, но според мен не ходи до паметника. Но до паметника се ходи, защото от там е гледката към града и "плажа" ... https://www.google.com/maps/place/Pendma+Chiatt+(Pietra+Piatta)/@40.9979608,17.2167654,18z/data=!4m6!3m5!1s0x1347cbecedcd9f9b:0x1729611dbb75b0b1!8m2!3d40.9979608!4d17.2175392!16s%2Fg%2F11c1r0h8jc?entry=ttu Мотахме се из улиците на стария град и площадките към морето и ядохме сладолед 😀. Паметника го пропуснахме. Но ми се връща пак в района 🙂 28 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 29 април Сподели Публикувано: 29 април @Бръмбар, паметникът е оттатък моста и плажа Лама Монакиле. На картата, паметникът е вляво, улицата с текста - долу вдясно. При последното ми идване в Полиняно през октомври'21 около паметника кипеше сериозен ремонт и въобще нямаше достъп. Колко е продължил, не знам. Може и вие да сте били тогава. Тази уличка с текста е пълна с хора и заведения, вчера беше лудница. А ето какво се случваше пред известните полинянски сандвичи с октопод вчера към два. Те са на големия площад между старата и новата част. Пак ще отидете, @Бръмбар. И аз не съм мислила, че чак толкова пъти ще минавам през този град (4 🤣), но някак си се случва. 16 Връзка към коментар
jul Публикувано: 29 април Сподели Публикувано: 29 април Ако правилно се ориентирам, улицата води до къщата му. Сега там живеят други хора и не може да се влиза. 1 Връзка към коментар
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 29 април Популярно мнение Сподели Публикувано: 29 април Вълколинец Орава Лучански водопад Липтовска тепличка (Дайте ми едно буренце точено пиво и лост с достатъчна дължина да изкъртя вратичките и ще ви осигуря за мезе съдържанието на всички словашки хобитски килери 😄 ). Заснежен или не, в мъгла, дъжд или слънце, първият поглед към Кривань винаги ме разплаква от възхита... ❤️ Велька ломница за рубриката "стая с гледка" към Ломницки щит ❤️ 49 7 Връзка към коментар
Популярно мнение Otnesen Публикувано: 30 април Популярно мнение Сподели Публикувано: 30 април London 46 5 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 30 април Сподели Публикувано: 30 април Щръбске плесо По-рано днес Липтовски храдок Прибилина Ждрелото Суха бела в народен парк "Словенски рай" 44 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Яничка Публикувано: 30 април Популярно мнение Сподели Публикувано: 30 април В Национален парк Крюгер гледаме животинки. Незабравим ден, за който благодарим най-вече на Кенийските авиолинии :) Това, което обаче е най-специалното е, че отбелязваме рождения ден на @Desi75. Отново споделям моменти със страхотна компания! 47 1 20 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 30 април Сподели Публикувано: 30 април @Desi75 Деси, да си честита! Да обикаляш света с верни приятели! Много щастие! 4 2 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 30 април Сподели Публикувано: 30 април Аз пък обстойно обикалям Бари. Някои го харесват, други не. Аз съм от първите. И макар да съм нощувала тук няколко пъти, все е ставало на тъгъдък, а сега има време за всичко. За шматкане по крайбрежната и седене по пейки с бонус - гледка+минивелоергометър. Обикаляне на пазарите. Кога друг път съм имала време за Пинакотека? Има, хм, интересни неща... Но и един Белини зад две врати. Дочаках най-сетне едно палацо да се разсъблече от скелетата си. Поредната среща с фиатка. И любимото Bari Vecchia. Вероятно с моето темпо щях да мина куп места за два дни и половина, а то бавното пътуване не било толкова лошо. 🙂 Зяпаш морето, пазаруваш от кварталния магазин, вариш паста за вечеря, стягаш се за първомайски мероприятия, съмахаленците започват да те поздравяват... Просто засега нямам достатъчно свободно време или средства за това. Но само да даде бог рога на бодливата крава.... 😎😉 44 2 Връзка към коментар
Популярно мнение домосед Публикувано: 30 април Популярно мнение Сподели Публикувано: 30 април Ужким си бил в Рим много пъти и "всичко" си видял, но докато правиш една полудневна лежерна разходка от гарата до съдебната палата, откриваш дузина непознати църкви от категорията базилика, в половината от които Микеланджело е оставил по нещо (преувеличението е умерено!). При това - без да влизаш в най-големите папски, за които се минава през рентген на раницата. 61 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 1 май Сподели Публикувано: 1 май На мен пък Санта Праседе (сн. 4) ми е любимата църква в Рим засега. Случайно си я намерих някога, припознах я като „моя“ и не пропускам да мина от там. Не с религиозна цел, а и аз не знам защо. 7 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 1 май Сподели Публикувано: 1 май Преди 1 час, Argentique каза: На мен пък Санта Праседе (сн. 4) ми е любимата църква в Рим засега На мене една от любимите ми е Санта Мария дели Анджели, дето Микеланджело я направил от изоставена римска баня (сн.7). Тя е лесна за посещение всеки път, защото Диоклециан си е построил банята точно до Централна гара 😉 3 1 4 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 1 май Сподели Публикувано: 1 май Ще я видя някога. Праседе има лека връзка с Кирил и Методий и не само. http://www.sofiarim.com/черквите-са-новите-музеи/ И за да не е съвсем спам, упоменаване на същите братя в криптата на Св. Никола в Бари. Плюс дядо от улицата с бабите с пастата днес. Много доволен, че жена му му се караше да не позира на туристите, а той напук. 🙂 4 1 12 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега