Argentique Публикувано: 8 май Сподели Публикувано: 8 май Преди 1 час, blueriver каза: Бари Пък наивницата аз мислех, че сцената на пиаца дел Ферарезе в Бари я издигат за 1 май. Днес им е топ празникът – денят, в който пристига корабът с откраднатите мощи на Св. Николай от Мира. 7 Връзка към коментар
blueriver Публикувано: 8 май Сподели Публикувано: 8 май Да,днес . Но ми омръзнаха тълпите и ще се прибера в Битонто. Там ми харесва. 25 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 8 май Сподели Публикувано: 8 май На голям кораб, пълен с коли и души, в Егейско море. Куиз за 6-ица: на кой остров е спрял? 18 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 8 май Сподели Публикувано: 8 май Есенес имам план да ходя до Сирос++. Не съм била още, но на него ми прилича. 1 8 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 8 май Сподели Публикувано: 8 май преди 7 минути , Argentique каза: Сирос++ 15 минути за точен отговор. Отличен 6. Да, остров Сирос с характерните два хълма - католическия и православния на столицата на Цикладите Ермупол. 6 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 9 май Сподели Публикувано: 9 май По-интересно ми е къде ще продължи пътуването. 🙂 Ще ми се да занесеш поздрави на някой Питагор или поне на Малък Циклад. 😉 2 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Яничка Публикувано: 9 май Популярно мнение Сподели Публикувано: 9 май Замбия. Devil's pool - на ръба на Водопада Виктория. Много освежаващо и леко притеснително, но чудесен запомнящ се край на нашето активно африканско приключение: Нагледахме се на дъги... На ръба е вълнуващо :) Victoria falls по залез откъм Замбия: Впечатляващ водопад, съзерцавахме го дълго. 52 29 1 Връзка към коментар
Популярно мнение zon Публикувано: 9 май Популярно мнение Сподели Публикувано: 9 май Stockholm 58 4 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 9 май Сподели Публикувано: 9 май преди 2 часа, Яничка каза: Впечатляващ водопад, съзерцавахме го дълго. Не са много местата, където можа да се види дъга > 180° 15 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 9 май Сподели Публикувано: 9 май преди 3 часа, Яничка каза: Замбия. Devil's pool - на ръба на Водопада Виктория. Много освежаващо и леко притеснително, но чудесен запомнящ се край на нашето активно африканско приключение: Нагледахме се на дъги... На ръба е вълнуващо 🙂 Victoria falls по залез откъм Замбия: Впечатляващ водопад, съзерцавахме го дълго. Поне вързана ли си? Не виждам Иво при теб. Да не те е пратил нарочно на този ръб, за да се изсипеш от него надолу? 5 Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 10 май Сподели Публикувано: 10 май На път за Мавриций, раян ме заведе в Galway. Не мога да не призная, че много ми харесва. 38 1 Връзка към коментар
Популярно мнение домосед Публикувано: 10 май Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 май На 9.05.2024 г. в 14:19, Argentique каза: По-интересно ми е къде ще продължи пътуването И на мене ми беше интересно! Трябваше да се работи по списъка с неотметнати гръцки острови, но се оказа, че минах първо през Бодрум, което не е остров и не е гръцки, но разликите в градската среда и историческо наследство са несъществени. В момента съм в град Кос, където обръщам внимание специално на една от тези разлики - италианското колониално наследство от първата половина на XX век, каквото на турския бряг няма. А съм много доволен от деня, защото открих нов личен фаворит за островно гръцко село от приказките - Мандраки на Нисирос. Предполагам с голяма доза на увереност, че става още по-приказно, като си тръгнат тия като мен с дневните лодки. Отделно, че има поне две села на ръба на калдерата на вулкана, които трябва да се видят, преди да са се насанторинили. Кратерът Свети Стефан на действащия вулкан го пиша в категорията Какво? Нова Зеландия ли? А ето го и домоседският плаж от вулканични материали с (бял) манастир на скалата на хоризонта. 52 1 9 Връзка към коментар
Популярно мнение Травеолани Публикувано: 11 май Популярно мнение Сподели Публикувано: 11 май Много съм развълнувана! Току що видях северното сияние от терасата ни! Никога не съм вярвала, че ще го видя на живо!!! Светлините се местеха и цветовете се променяха. Не съм обработвала снимките. 50 28 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 11 май Сподели Публикувано: 11 май преди 19 минути , Травеолани каза: Много съм развълнувана! Току що видях северното сияние от терасата ни! Никога не съм вярвала, че ще го видя на живо!!! Светлините се местеха и цветовете се променяха. Не съм обработвала снимките. Много красиво! Значи догодина по това време ще съм във Ванкувър. 2 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 11 май Сподели Публикувано: 11 май преди 24 минути , Дани Магелани каза: Много красиво! Значи догодина по това време ще съм във Ванкувър. Това е по скоро изключение заради много силните магнитни бури днес. Казаха, че ще се види доста на юг (северните части на Калифорния и Алабама). Иначе с удоволствие ще те посрещна във Ванкувър 🙂 1 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Kalina Ivanova Публикувано: 11 май Популярно мнение Сподели Публикувано: 11 май Lunar Aurora Festival и от наше село 🇸🇪 Не съм в момента там, но ме събудиха в 1:16, за да гледам на живо спектакъла до 3:30 наше време. Казват, че е най силната Аурора от 30 години по тези места. Насладете и се и вие... 56 14 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 11 май Сподели Публикувано: 11 май Дежурните тапас в Мадрид 41 Връзка към коментар
Asya Assenova Публикувано: 11 май Сподели Публикувано: 11 май преди 12 часа, домосед каза: И на мене ми беше интересно! Трябваше да се работи по списъка с неотметнати гръцки острови, но се оказа, че минах първо през Бодрум, което не е остров и не е гръцки, но разликите в градската среда и историческо наследство са несъществени. В момента съм в град Кос, където обръщам внимание специално на една от тези разлики - италианското колониално наследство от първата половина на XX век, каквото на турския бряг няма. А съм много доволен от деня, защото открих нов личен фаворит за островно гръцко село от приказките - Мандраки на Нисирос. Предполагам с голяма доза на увереност, че става още по-приказно, като си тръгнат тия като мен с дневните лодки. Отделно, че има поне две села на ръба на калдерата на вулкана, които трябва да се видят, преди да са се насанторинили. Кратерът Свети Стефан на действащия вулкан го пиша в категорията Какво? Нова Зеландия ли? А ето го и домоседският плаж от вулканични материали с (бял) манастир на скалата на хоризонта. Нисирос е много красив и фотогеничен остров, единственият минус за мен е липсата на хубави плажове. На моменти освен на Санторини ми напомняше и на Миконос, на Малката Венеция. Манастирът също е много красив и най-големият плюс за мен е , че все още не е прекалено туристически 4 Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 11 май Сподели Публикувано: 11 май Най-накрая слънце в Париж! 35 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 11 май Сподели Публикувано: 11 май преди 3 часа, Kalina Ivanova каза: Lunar Aurora Festival и от наше село 🇸🇪 Не съм в момента там, но ме събудиха в 1:16, за да гледам на живо спектакъла до 3:30 наше време. Казват, че е най силната Аурора от 30 години по тези места. Насладете и се и вие... Ама те го казаха, че ще има много голямо изригване тези дни и е нормално да се получат много красиви сияния 😊 Ето и малко инфо: огромна геомагнитна буря връхлетя Земята. Многобройните изригвания на Слънцето могат да предизвикат и по-живописните странични ефекти. Очакват се зрелищни полярни сияния в много части на САЩ този уикенд. Според настоящите прогнози те могат да се видят чак до Алабама и Северна Калифорния.Най-голям шанс да ги наблюдават имат жителите в северните части на САЩ, Канада и Северна Европа. Ако геомагнитната буря е толкова силна, хората в южните щати може да успеят да видят червено сияние, както се е случвало при скорошни бури с подобна сила. Невиждана от 20 г.: Светът се готви за мощна слънчева буря. Ще има ли хаос с мрежите? Късно в четвъртък космическите синоптици издадоха предупреждение за силна геомагнитна буря от степен G4 по скалата от едно до пет. Това е първото подобно предупреждение от 2005 г. насам, съобщи Националната администрация за океаните и атмосферата (НОАА) на САЩ. За повече инфо тук или тук 11 2 1 Връзка към коментар
Captain45 Публикувано: 11 май Сподели Публикувано: 11 май Поздрави от Диапорос! 33 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 11 май Сподели Публикувано: 11 май Планина Фалакро, Гърция 38 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 11 май Сподели Публикувано: 11 май преди 6 часа, Травеолани каза: Това е по скоро изключение заради много силните магнитни бури днес. Казаха, че ще се види доста на юг (северните части на Калифорния и Алабама). Иначе с удоволствие ще те посрещна във Ванкувър 🙂 ИИ Изпросих си го! Благодаря!😂 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега