Тони Публикувано: 21 май Сподели Публикувано: 21 май След ден предимно по летища, с тръгване от Мелбърн през Пекин и Франкфурт, за вечеря вече в Мадрид. 40 7 Връзка към коментар
Популярно мнение iaia_mama Публикувано: 21 май Популярно мнение Сподели Публикувано: 21 май А пък аз разпускам из Сафранболу, каньона Токатлъ и Джам терасата 🙂 55 7 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 21 май Популярно мнение Сподели Публикувано: 21 май Вчера се наспах, наплажувах и наработих - всичко за осем часа. 😀 Днес разхлади и дойде време човек да свърши нещо, за което е дошъл на Мавриций на ръба на тукашната зима. Ле Морн. Мястото на робите-беглеци. Обект на Юнеско с безплатен музей и пътека до върха. Може да пиша по-натам в съответната тема. Пътеката, както обикновено ми се случва навсякъде - покрита с рядка лепкава кал след предиобедния дъжд. Но на открито започва да съхне заради сериозния вятър. Долу вдясно е кайтърският топ спот на острова. Това е всеизвестният плаж с подводния 'водопад' и самолетчетата. Пробвах да запазя още първата половина на април - нямаше места до юни. А и те летят само в хубаво време, т.е. не сега. Гледката на север, където телефон с две ръце едвам се държи от вятър. Много зареждащо място. Аз - доволна! Следва последна част с предупреждение да не се ходи с деца, в кал, без катерачески опит и т.н. Едни девойки ми казват да не ходя, ама отивам да надзърна. Още от началото трябва да се ползват и ръце освен крака, а и си духа. Дава ми на maps.me 20 минути за 300 метра до върха.😱 Ето защо. Пътеката е вертикална скала, която девойки в горната част на снимката 10 минути качваха. Качването винаги е по-лесно от слизането - тествах и двете дейности и реших да не влизам в новините. Може би ако бях с някой на моя акъл, щях да се пробвам. 😉 Паркът се заключва в 16 часа и дотогава трябва да си излязъл, записваш се в книга на входа. Целият полуостров Ле Морн е приятен. Кайтърският плаж. И там духа, студен южен вятър. Има и мангрови горички. Плажът Ле Морн. По полуострова няма автобуси, а всички таксита ми искаха двойно и тройно от сумата, за която дойдох, и заради тези изедници се наложи да мина 25 км тотал за деня по периметъра на Ле Морн до Ла Голет, по шосе с ненормални шофьори. Развалиха ми релакса! 49 19 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Rossi to Публикувано: 22 май Популярно мнение Сподели Публикувано: 22 май Кипър, Konnos beach Fig Tree bay Agios Nikolaos 51 3 Връзка към коментар
Популярно мнение Тони Публикувано: 22 май Популярно мнение Сподели Публикувано: 22 май Dakar, Senegal 57 4 1 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 22 май Сподели Публикувано: 22 май С УТВ из баирите между Старосел и Копривщица: 37 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 23 май Популярно мнение Сподели Публикувано: 23 май Вчера на обиколка с кола с шофьор - местна девойка из югозападен Мавриций. Много добре ни се получи общуването, пък и научих доста неща за местното население. Кратер. Видях няколко, този най-симпатичен. Хиндуистското светилище Гран Басен. Помазаха ме за здраве и късмет. 🙂 Паркът Black River с куп водопади. Много водопади видях вчера отдалеч, пък и от небето пускаха постоянно. В планината си беше студено. Южно крайбрежие. Шамарел Шамарел Островът много ми харесва - има зеленина, цветя, море и предлага много интересности извън плажа. За плажа засега обаче не ми се намира време. 57 10 Връзка към коментар
Популярно мнение Граф Вронски Публикувано: 23 май Популярно мнение Сподели Публикувано: 23 май Със закъснение, отбивките по пътя Georgian Military Road (от Stepantsminda до Tbilisi): Каменните глави при село Sno Russian-Georgian friendship monument Ananuri fortress Svetitskhoveli Cathedral, Mtskheta Chronicles of Georgia 55 10 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 23 май Сподели Публикувано: 23 май преди 5 часа, Argentique каза: Вчера на обиколка с кола с шофьор - местна девойка из югозападен Мавриций. Много добре ни се получи общуването, пък и научих доста неща за местното население. Кратер. Видях няколко, този най-симпатичен. Хиндуистското светилище Гран Басен. Помазаха ме за здраве и късмет. 🙂 Паркът Black River с куп водопади. Много водопади видях вчера отдалеч, пък и от небето пускаха постоянно. В планината си беше студено. Южно крайбрежие. Шамарел Шамарел Островът много ми харесва - има зеленина, цветя, море и предлага много интересности извън плажа. За плажа засега обаче не ми се намира време. Ще поискам нейния Уат сап, моля! 2 Връзка към коментар
Популярно мнение Роми Публикувано: 23 май Популярно мнение Сподели Публикувано: 23 май Работно Мароко, но с малко отбивки. Както винаги се чувствам супер в тази страна! От утре ни чака пустинята. 52 3 Връзка към коментар
Bella A Публикувано: 23 май Сподели Публикувано: 23 май Копенхаген в музей на Карлсберг фондация и пивоварна- смесица между изкуство и традиции, съчетани с качество. 38 Връзка към коментар
Популярно мнение Kristian Desev Публикувано: 23 май Популярно мнение Сподели Публикувано: 23 май Малко снимки от ежедневието ми в пролетен Мейн, където в момента е по-топло от България 🙂 ч 50 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 24 май Популярно мнение Сподели Публикувано: 24 май Вчера имах щастието да се повозя в забавните маврицийски автобуси, застинали някъде в 70-те и като автопарк, и като цени, и като атмосфера. Тъкмо се чудех дали липсата на амортисьори и подскачането до тавана по дупките няма да ми докарат проблем с някой гръбначен прешлен и един на съседната седалка сладко си запали цигарка. 😀 По липсата на недоволство от околните реших, че явно е нормално. Преместих се на север в Мон Шоази, където ще пребивавам, докато кенийците благоволят да ме транспортират до Европа. Засега не са ме изненадали с лошо. Тук цари пълна идилия. А с последните снимки от Тру о Биш искам да благодаря специално на всички подстрекатели, вдъхновители и други виновници да си купя билет за тук за пет минути. 😉 Продължавайте все така! P.S. @oli_mali, стискам палци непременно да стигнеш до Мавриций, какиното! 😀 52 2 13 Връзка към коментар
Популярно мнение Тони Публикувано: 24 май Популярно мнение Сподели Публикувано: 24 май Lake Retba, Senegal 47 3 Връзка към коментар
muchachote Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май Любляна, малка, чиста, спокойна, приятна и зелена😍 47 1 Връзка към коментар
Rossi to Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май Ларнака, Кипър Larnaka Salt Lake Paphos, Agios Georgios Agia Napa, Love Bridge 43 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май преди 17 часа, Kristian Desev каза: пролетен Мейн, където в момента е по-топло от България Какво му е на времето в България?🙂 За плаж даже става с идеални температури около 24 градуса и лек морски бриз, пропит от мириса на свежи пролетни водорасли. Опъвам бели кълки на нашето море🙂 До Ахелой съм. Комшии сме на Фара😉 По моята част, даже и череша има, но още не е за бране😛 42 2 1 Връзка към коментар
Популярно мнение stanimir Публикувано: 24 май Популярно мнение Сподели Публикувано: 24 май Китай е изумителен ! Гледам Кристалина да обяснява за китайското икономическо чудо в интервю за националната телевизия. Шапка и свалям на Партията за чудесата които е постигнала с това многобройно племе ! Азия без мизерията , мръсотията , бездомниците , просяците , наркоманите и напушената западна младеж търсеща "тайната на просветлението" и "истината на живота", Азия без никой да гледа на теб като на ходещ портфейл , да те дърпа , да досажда ... . Единствения минус е че никой , ама абсолютно никой, нито в хотелите , нито в туристическите агенции , нито дори в туристически център на града (Гуйлин ) не говори и дума английски , ама пък кой и кога е постановил че трябва да се говори ? Интересуват се и таргетират местните си туристи. Ние да не би да говорим китайски , а те са много повече. 52 1 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май Малко и от Кастамону, където не видях ни един китаец, за разлика от Сафранболу, където бяха основните чуждестранни туристи. 46 Връзка към коментар
Популярно мнение домосед Публикувано: 24 май Популярно мнение Сподели Публикувано: 24 май Да видим какво ще ни покажат тотемите във Ванкувър, Британска Колумбия (докато не се е скрило слънцето) преди 8 минути , iaia_mama каза: за разлика от Сафранболу, където бяха основните чуждестранни туристи За разлика от Ванкувър, където са основните местни жители 48 3 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 24 май Сподели Публикувано: 24 май Честит празник! Ден на българската азбука, просвета и култура! В този най-свят за нашия народ ден се прекланяме пред великото дело на Св. Св. Кирил и Методий! Поздрави от Националния исторически музей! 27 18 Връзка към коментар
Популярно мнение Яничка Публикувано: 24 май Популярно мнение Сподели Публикувано: 24 май В Баку сме. Обикаляме цял ден с този дзвер: Калните вулкани: Китно и спокойно селце, откритие на @Ivayla: А денят всъщност започна с тичане след овце и упътване от овчар, защото интернетът уж го има, ама го няма :) 51 6 Връзка към коментар
Популярно мнение Роми Публикувано: 24 май Популярно мнение Сподели Публикувано: 24 май А ние сме в пустинята. Красота и безкрайност... 55 1 9 Връзка към коментар
Популярно мнение Tedy Публикувано: 24 май Популярно мнение Сподели Публикувано: 24 май Гент. Когато светлината рисува.. започва магията. ❤️ Цял ден мръчкаво и облачно, бях се отказала и почти стигнах хостела, когатооо се наложи бегом обратно да се върна за поправителен. А да бягам след светлина ми е упражнение любимо. 😍 47 19 Връзка към коментар
Популярно мнение Цвете Публикувано: 24 май Популярно мнение Сподели Публикувано: 24 май Във Вилнюс- зелен, спокоен и пълен с ресторанти, вино барове, кафенета и какви ли не още заведения. Много ми хареса, времето е чудесно, даже горещо. Един ден му е много, обаче. 55 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега