Популярно мнение Граф Вронски Публикувано: 2 юни, 2024 Популярно мнение Публикувано: 2 юни, 2024 + да добавя изкачването на връх Харамията - от доста време исках да се кача там. Най-сетне стана. Изключително спортен ден! То имаше драпане по сняг, пързаняне по сняг, тичане по сняг. От тръгването на горна станция на лифта до хижа Скакавица, тези данни + още ... май 7 км до паркинга. (а, дадена част беше мината на ръце 😛 ) 38 25
ven62 Публикувано: 3 юни, 2024 Публикувано: 3 юни, 2024 Храм-паметник Рождество Христово - с. Шипка; Снимки от празника на розата в гр. Казанлък няма да показвам, щото няма да се въздържа и ще коментирам. А не искам да хейтвам. 41 8
chandni Публикувано: 3 юни, 2024 Публикувано: 3 юни, 2024 Преди 1 час, ven62 каза: ки от празника на розата в гр. Казанлък няма да показвам, щото няма да се въздържа и ще коментирам. А не искам да хейтвам. Покажи някоя снимка, моля. Какво толкова за хейтване е имало .... 1
Дани Магелани Публикувано: 3 юни, 2024 Публикувано: 3 юни, 2024 преди 1 час, ven62 каза: Храм-паметник Рождество Христово - с. Шипка; Снимки от празника на розата в гр. Казанлък няма да показвам, щото няма да се въздържа и ще коментирам. А не искам да хейтвам. Поне една плантация няма ли да пуснеш? 1
Популярно мнение Тони Публикувано: 3 юни, 2024 Популярно мнение Публикувано: 3 юни, 2024 Остров Горе, Сенегал. От тук са изпращали робите от цяла Африка, обикновено са разделяли семействата към различни държави, като тук са ги държали преди това. В много тесни пространство, натъпкани по десетки в една стая. Единствено жените са имали някакъв шанс да се спасят, ако случайно някой от господарите реши да прекара нощ с някоя от тях и тя забременее, било възможно да се спаси от робство. За жалост в понеделник къщата на робите е затворена. Преди е имало 28 такива, впоследствие островът е станал доста приятно място спрямо другите части на Сенегал. @stanimir,ето ти Италия, кво да се разкарвам до там. 49 10
ven62 Публикувано: 3 юни, 2024 Публикувано: 3 юни, 2024 преди 3 часа, chandni каза: Покажи някоя снимка, моля. Какво толкова за хейтване е имало .... преди 2 часа, Дани Магелани каза: Поне една плантация няма ли да пуснеш? Е..., щом искате: Трябваше да има розобер и розоварене край село Крън. Всъщност събитието се случи на асвалта на затворения път към Казанлък до Крънското ханче. Не беше нито розобер, нито розоварене, а носене на носилка по асвалта първо на мис Роза или както там е титлата на момичето, а после и на една девойка в носия, която обявиха за най-работната роза. Носеха ги до височайшите гости: министъра на туризма, министъра на образованието, зам. министъра на земеделието, кметицата на Казанлък и още 10-20 гости за запълване на асвалта. След като гостите бяха приветствани от момичетата на носилката, се извиха 2-3 кръшни хора и това беше брането и добиването на розовото масло. Публиката беше от 20-30 объркали се българи (такива като нас) и 200-300 японеца, които очевидно нищо не разбраха, но, предполагам, го отдадоха на културните ни различия. Дефилирането (парада на розата) в гр. Казанлък също беше на ниво. Започна точно в 12:00 часа. Естествено със сирените за 2 юни. Въпреки, че минаха да предупредят, японците да не се стряскат няколко си глътнаха езиците. Добре, че бяха от тези без маски та ги спасиха. Повечето впериха погледи в небето в очакване на руските изтребители. Половината японци станаха прави, както всички ние, но явно другата половина бяха глухи и си останаха седнали. Аз имах по-високо мнение за японците, но тези явно ги бяха свалили от селата им по някаква културно-образователна програма. Парада, ами парада NC: Ето най-доброто: Това, очевидно, беше в чест на азиатската култура: 🙂 23 3 1 11 2
Дани Магелани Публикувано: 3 юни, 2024 Публикувано: 3 юни, 2024 преди 20 минути , ven62 каза: Е..., щом искате: Трябваше да има розобер и розоварене край село Крън. Всъщност събитието се случи на асвалта на затворения път към Казанлък до Крънското ханче. Не беше нито розобер, нито розоварене, а носене на носилка по асвалта първо на мис Роза или както там е титлата на момичето, а после и на една девойка в носия, която обявиха за най-работната роза. Носеха ги до височайшите гости: министъра на туризма, министъра на образованието, зам. министъра на земеделието, кметицата на Казанлък и още 10-20 гости за запълване на асвалта. След като гостите бяха приветствани от момичетата на носилката, се извиха 2-3 кръшни хора и това беше брането и добиването на розовото масло. Публиката беше от 20-30 объркали се българи (такива като нас) и 200-300 японеца, които очевидно нищо не разбраха, но, предполагам, го отдадоха на културните ни различия. Дефилирането (парада на розата) в гр. Казанлък също беше на ниво. Започна точно в 12:00 часа. Естествено със сирените за 2 юни. Въпреки, че минаха да предупредят, японците да не се стряскат няколко си глътнаха езиците. Добре, че бяха от тези без маски та ги спасиха. Повечето впериха погледи в небето в очакване на руските изтребители. Половината японци станаха прави, както всички ние, но явно другата половина бяха глухи и си останаха седнали. Аз имах по-високо мнение за японците, но тези явно ги бяха свалили от селата им по някаква културно-образователна програма. Парада, ами парада NC: Ето най-доброто: Това, очевидно, беше в чест на азиатската култура: 🙂 Изобщо ли не влязохте в розовите полета? Не откъсна дори една роза? Аз щях да бъда бясна, на твое място!
ven62 Публикувано: 3 юни, 2024 Публикувано: 3 юни, 2024 Преди 1 час, Дани Магелани каза: Изобщо ли не влязохте в розовите полета? Не откъсна дори една роза? Аз щях да бъда бясна, на твое място! 🙂 Полета, разбира се, видяхме. То и в мен е малко вината, че си ги представях като слънчогледова нива или лавандула т.е. наситени с розов цвят. Ми не, не е така. Виждат се единични розички на зелен фон (те са дребни, по принцип) Но аз си мислех, че ще ни пуснат по полето (естествено след подходящ инструктаж) с по една кошничка. Пък ще закича жена ми с някоя розичка. Пък после кой каквото е набрал ще си го сипе в гюма. Ще потече/покапе някаква течност, която ние ще си преставим за розово масло. Ще ни дадат/напълнят (срещу заплащане) някакво мускалче, с което да си усмърдя колата и така ... p.s. Лавандулата още не е готова за фотосесии. Средата на юни щяла да стане. Доста по-рано от обикновеното, имайте го предвид. 15 1 5
Дани Магелани Публикувано: 3 юни, 2024 Публикувано: 3 юни, 2024 Преди 1 час, ven62 каза: 🙂 Полета, разбира се, видяхме. То и в мен е малко вината, че си ги представях като слънчогледова нива или лавандула т.е. наситени с розов цвят. Ми не, не е така. Виждат се единични розички на зелен фон (те са дребни, по принцип) Но аз си мислех, че ще ни пуснат по полето (естествено след подходящ инструктаж) с по една кошничка. Пък ще закича жена ми с някоя розичка. Пък после кой каквото е набрал ще си го сипе в гюма. Ще потече/покапе някаква течност, която ние ще си преставим за розово масло. Ще ни дадат/напълнят (срещу заплащане) някакво мускалче, с което да си усмърдя колата и така ... p.s. Лавандулата още не е готова за фотосесии. Средата на юни щяла да стане. Доста по-рано от обикновеното, имайте го предвид. Ясно. Розите не са това, което са... 4 1
Популярно мнение Marisha Публикувано: 3 юни, 2024 Популярно мнение Публикувано: 3 юни, 2024 Благодаря на @ivailo_radev ми се осмисли посещението на Nara. 48 1 5
chandni Публикувано: 3 юни, 2024 Публикувано: 3 юни, 2024 преди 4 часа, ven62 каза: . Лавандулата още не е готова за фотосесии. Средата на юни щяла да стане. В събота ходихме към Хисаря и минахме покрай едно мини поле с лавандула (мисля, че беше на Лавандулов Свят), в което са поставени за мен лично леко кичозни аксесоари като люлки, столове, перални и т.н. Не бихме спрели да снимаме точно такова поле, но от пътя лавандулата лилавееше - или е цъфнала, или много скоро ще цъфне. П.П. А това за Казанлък е доста разочароващо. 5
slujitel Публикувано: 3 юни, 2024 Публикувано: 3 юни, 2024 Розите вече преминаха, почти към края са. Освен това се берат сутрин от 5.00 до към 8.00 най късно. Няма как на 1.06 в 10.00 часа да ги видите в целия им блясък. 6 1
домосед Публикувано: 4 юни, 2024 Публикувано: 4 юни, 2024 На 3.06.2024 г. в 14:45, ven62 каза: Публиката беше от 20-30 объркали се българи (такива като нас) Ти, още малко и ще кажеш, че си се объркал и си пропуснал маратон Розова долина
Polina Публикувано: 4 юни, 2024 Публикувано: 4 юни, 2024 На 3.06.2024 г. в 16:25, ven62 каза: 🙂 p.s. Лавандулата още не е готова за фотосесии. Средата на юни щяла да стане. Доста по-рано от обикновеното, имайте го предвид. Лавандуловата ни леха. Готова е за фотосесии. Мисля да съм първа с тях. Варна. 29 1 5
Популярно мнение Argentique Публикувано: 4 юни, 2024 Популярно мнение Публикувано: 4 юни, 2024 Задоволявам си потребностите за красива градска среда в края на пролетта. Доста успешно! Будапеща. Бар Szimpla Kert. А Кристина? В темата за уикенд пътувания си подмятахме тази Будапеща и хората като тръгнаха, изведнъж силно ми се приходи насам. (Била съм отдавна, в друг живот). Обаче имах други неща, нямах възможност и ми се породи неспокойствие. А аз обичам да ми е спокойно. Затова след три минути бях с билет. Еднопосочен. 🙃 51 4
Популярно мнение Ninkata17 Публикувано: 4 юни, 2024 Популярно мнение Публикувано: 4 юни, 2024 Дрвенграг и Вишеград от вчера и Медиана от днес. Бяхме отседнали в Zip Camping & Apartments Kremna. Много ни хареса- красива гледка, спокойствие , комфортни апартаменти и всякакви забавления за малки и големи : билярд, тенис на маса, джаги, баскетболен кош, мрежа за волейбол. Отбелязахме рд на щерката във Вишеград, дъжд ни валя, слънце ни пече, разходихме се с лодка, полюбувахме се на моста. Дрвенград също много ни хареса.За съжаление имахме само три дни. 59 2
Deja Vu Публикувано: 4 юни, 2024 Публикувано: 4 юни, 2024 On 6/3/2024 at 10:48 AM, Дани Магелани said: Ясно. Розите не са това, което са... Аз от прочетеното останах с впечатление, че най-вече японците не били това, което са. На всичките условия и взискателности, които и на мен са ми абсолютно непонятни, сигурно и аз щях да зяпам в небето нещо да се случи. Но пък и аз съм си от село. 2 1
ива валя Публикувано: 5 юни, 2024 Публикувано: 5 юни, 2024 Виена. Любимо място с дворци и аристократизъм. Някой беше препоръчал Австрийски ресторант "Грихенбайсл" Griechenbeisl- страхотен. Напълно автентична кухня, със страхотни ястия Ще се върнем отново. 32
Популярно мнение Тони Публикувано: 5 юни, 2024 Популярно мнение Публикувано: 5 юни, 2024 Sal Island, Cape verde. 59 2
Pandurova Публикувано: 6 юни, 2024 Публикувано: 6 юни, 2024 Нашата Тосканска ваканция. Първа бърза спирка - Прато 43 1
домосед Публикувано: 6 юни, 2024 Публикувано: 6 юни, 2024 На 30.04.2024 г. в 23:06, домосед каза: Ужким си бил в Рим много пъти и "всичко" си видял, но докато правиш една полудневна лежерна разходка от гарата до съдебната палата, откриваш дузина непознати църкви от категорията базилика Същата работа и в Париж! Сен-Пиер-дьо-Шайо, арх. Емил Боа, 1938 36 2
traveler Публикувано: 6 юни, 2024 Публикувано: 6 юни, 2024 преди 22 минути , домосед каза: Същата работа и в Париж! Сен-Пиер-дьо-Шайо, арх. Емил Боа, 1938 Къде е тази църква, не мога да я открия?
домосед Публикувано: 6 юни, 2024 Публикувано: 6 юни, 2024 преди 6 минути , traveler каза: Къде е тази църква, не мога да я открия? https://maps.app.goo.gl/jg5sfEN8R1uVz4B26 5 1
Популярно мнение Argentique Публикувано: 6 юни, 2024 Популярно мнение Публикувано: 6 юни, 2024 Вчера бях в Буда, куп хълмове обиколих - от Гелерт към останалите на север. Така търсен рахат от китайското нашествие имаше само на Гелерт. Чудя се дали наличието на прилични цени на билети от Будапеща за Азия се дължи на множеството китайци тук, или китайците идват заради билетите. 🤔 'Забележителности' без тълпи нямам. Само детайли мимоходом. Но пък се качих на тюрбето на Гюл Баба. Това е от типа места, където ако отида с някой, ме питат "ти къде ме докара". 😃 Заради сезона при Гюл Баба има много гюл. И ни една баба! Гробницата. Отгоре има гледка към Дунав и карлсоновски покриви. Дионисий си ми е другарче, затова съвсем случайно ме прати във винен бар, вдясно зад гърба на Коломбо. Барът е застинал някъде в 86-та, чичо и леля ми се радваха като на свое дете и ми сипаха две малки чашки по 100 мл сухо и полусухо токайско за дегустация. Сметката за трите артикула с минерална вода беше 4.19 лв, платени с карта. По съседните маси идваха баби и дядовци, поръчваха двестаграмки с по едно черно, умряло от пържене кюфте, консумирано с ръце, и си отиваха след пет минути. Ако изпия чаша вино за пет минути, ще се напия. Но не и унгарските баби... И една 'забележителност' от кораб. Днес най-сетне видях разбираеми надписи. На оградата на българското посолство, на път за парка. Там отидох предимно заради Къщата на Музиката! И разни замъци и бани. И засега приключвам с този град. 46 7
Argentique Публикувано: 6 юни, 2024 Публикувано: 6 юни, 2024 Да се познае улицата. 🙂 #Вмоментасъм 8 4
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега