master_of_germs Публикувано: 9 юни Сподели Публикувано: 9 юни преди 30 минути , jorocontrola каза: Бягайки от дъждовна Рига се оказахме в Юрмала. Какво да ви кажа, абе дървена работа... 😞 Ние избягахме в другата посока... Какво да ти река, ако Юрмала е дървена, то Югла си е направо.... на-дървена 😄 Припомних си след половин живот време, защо винаги с насмешка приемам оплаквания, че някой си бил нахапан от дунавски комари. Дунавските и за чираци на балтийските баш-майстори не стават 😄 Латвийският етнографски музей на открито И още от Рига... 45 1 2 Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 10 юни Сподели Публикувано: 10 юни Сутрешна разходка в Мартина Франка. Хареса ми повече от Матера и Алберобело.Кафе и кроасан 2.90е. 48 Връзка към коментар
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 10 юни Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 юни Привет от летище Копенхаген, след малко излитам към Илюлисат. Отивам за трети път в Гренландия, но вълнението е все така голямо 🙂 44 16 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 10 юни Сподели Публикувано: 10 юни преди 1 минута , Георги Матеев каза: Привет от летище Копенхаген, след малко излитам към Илюлисат. Отивам за трети път в Гренландия, но вълнението е все така голямо 🙂 Точно за белите нощи. А сияние едва ли може да се види като почти няма нощ. На добър час! 3 1 Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 10 юни Сподели Публикувано: 10 юни Остуни също ми хареса много. 32 Връзка към коментар
Популярно мнение Branko Публикувано: 10 юни Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 юни Остров Jeju 50 8 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 10 юни Сподели Публикувано: 10 юни Вече имам сигурен постоянен член на Bottom 3 в класацията си за италиански населени места. Олбия, Сардиния. Другите две места в тройката са свободни! Добре, че има гара и можеш бързо да се изнесеш 8 3 9 1 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 10 юни Сподели Публикувано: 10 юни преди 35 минути , домосед каза: Вече имам сигурен постоянен член на Bottom 3 в класацията си за италиански населени места. Олбия, Сардиния. Другите две места в тройката са свободни! Добре, че има гара и можеш бързо да се изнесеш Да полюбопитствам... това пътуване започва някъде от градината на Боргезите и Канада или е друго (трето)? 3 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 10 юни Сподели Публикувано: 10 юни преди 2 часа, Argentique каза: Да полюбопитствам... това пътуване започва някъде от градината на Боргезите и Канада или е друго (трето)? Същото е. Със средна раница, минаваща за малка, ръчен багаж 😉 3 1 6 Връзка към коментар
Pandurova Публикувано: 10 юни Сподели Публикувано: 10 юни Марина ди Гросето - като за истински айляци 45 1 Връзка към коментар
Популярно мнение jorocontrola Публикувано: 10 юни Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 юни Латвия може да предложи доста и разнообразни неща: - от природа Kemeri bog: - през акт нуово квартал: - до прилична японска кухня: Отчетохме се подобаващо, утре към дома ... 51 8 Връзка към коментар
Популярно мнение домосед Публикувано: 10 юни Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 юни преди 3 часа, домосед каза: Вече имам сигурен постоянен член на Bottom 3 в класацията си за италиански населени места. Олбия, Сардиния. Другите две места в тройката са свободни! Добре, че има гара и можеш бързо да се изнесеш Сасари, докъдето ме изнесе влакът, се оказа сериозен кандидат за тройката (порка мизерия!) ... ... докато не открих цъфналите жакаранди и лелята не ми пльосна сочна конска пържола за обяд, превеждайки ми кабайо на шьовал през някакво приложение за преводи на произволни езици. Жестокостта ми се сломи и Сасари се класира в горната зонална група за следващия сезон 34 1 1 16 Връзка към коментар
Популярно мнение zon Публикувано: 10 юни Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 юни Sibiu 60 4 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 11 юни Сподели Публикувано: 11 юни преди 12 часа, домосед каза: Сасари, докъдето ме изнесе влакът, се оказа сериозен кандидат за тройката (порка мизерия!) ... Аз не бих остави нещата така и щях да отделя още ден, два за да попълня тройката. 1 12 Връзка към коментар
Популярно мнение Taliana Публикувано: 11 юни Популярно мнение Сподели Публикувано: 11 юни Олден и ледника Бриксдал. 50 3 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: 11 юни Популярно мнение Сподели Публикувано: 11 юни Привет от Илюлисат, Гренландия 😊 55 1 15 Връзка към коментар
Популярно мнение Моника Публикувано: 11 юни Популярно мнение Сподели Публикувано: 11 юни Още от Словения - Логарска долина, водопади Rinka и Palenk. 51 9 Връзка към коментар
Pandurova Публикувано: 11 юни Сподели Публикувано: 11 юни Casteglione della pescaia, Тоскана 40 Връзка към коментар
Популярно мнение домосед Публикувано: 11 юни Популярно мнение Сподели Публикувано: 11 юни преди 12 часа, ven62 каза: Аз не бих остави нещата така и щях да отделя още ден, два за да попълня тройката Отделих! Днешният кандидат за Bottom 3 е Алгеро. Обаче отпада още в квалификациите по критерий "мизерия". Имат една пещера, която се правят, че е на Нептун, но всъщност е на Аладин. Всеки ден стотици туристи влизат вътре и оставят съкровище! Кой в брой, кой с кредитна карта, кой с крипто. Допълнително хвърлят жълтици/бронзици в соленото езеро на дъното, а на разводачите дават по някоя и друга монета и на ръка от благодарност, че са им забранили нещо. В случая - да пипат пещерните образувания. Явно това не е достатъчно да се забрани всичко и за всеобща изненада снимането е разрешено! Възползвах се, доколкото наличната техника позволяваше. Художествените достойнства на осветлението ги препращам на дискусионен форум. Аз си прецених, монетата от 1 евро вместо да я хвърлям в езерото, да я пусна в нарочна високотехнологична касичка в градската катедрала (познава се по нелепата неокласическа колонада, лепната на средновековните и ренесансови вътрешности). Пуснеш ли монетата, за пет минути светват лампите (за сравнение - в Сасари ми взеха три евро за билет, а нищо не светна). Понеже си знаех, че никой друг турист няма да ми благодари, че съм му осветил професионално обектите за ваканционна фотография, ги изчаках да излязат всичките (трима) и си запазих църковната красота само за себе си (да проверя: егоизмът беше ли сред смъртните грехове?) И после - разходка, с която да затвърдя, че Алгеро няма никакво място в дъното на италианската ми класация. А дали точно в италианската? Всички ми говорят на каталонски. По-точно - на английски ми убеждават, че си говорят на каталонски, защото ги бил докарал с кораби да се заселят арагонският крал преди 700 години. И на крема брюле му викат каталонски! Продължавам да търся! 44 1 3 9 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Capitan Morgan Публикувано: 12 юни Популярно мнение Сподели Публикувано: 12 юни Jeju stone park Майка с дете 54 8 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 12 юни Сподели Публикувано: 12 юни преди 11 часа, домосед каза: Понеже си знаех, че никой друг турист няма да ми благодари, че съм му осветил професионално обектите за ваканционна фотография, ги изчаках да излязат всичките (трима) и си запазих църковната красота само за себе си (да проверя: егоизмът беше ли сред смъртните грехове?) Пък моята практика често показва, че в природата съществува кръговрат на монети и разни други благини. Най-пресен случай - размазали сме се следобедно на столчета в тих манастирски двор във Венеция, почти лишен от хора. Някаква жена (не просякиня) ни моли да ѝ развалим едно евро на 2х50, но понеже имаме общо само една монета от 50, ѝ я даваме така. След малко влизаме в близката църква на оглед. Има там една картина на по-известен художник в тъмен коридор и хааа, трябват ни точно 50 цента, за да я осветим. Не си разменяме и дума, защото знаем, че вече монети нямаме. Изведнъж от мрака излиза странен човек, слага монетка, където трябва, и без дори да погледне картината, изчезва в неизвестна посока. Църквата е Chiesa di San Francesco della Vigna, ако искате глътка въздух от тълпите – тук е мястото. 22 7 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 12 юни Сподели Публикувано: 12 юни преди 12 часа, домосед каза: Отделих! Днешният кандидат за Bottom 3 е Алгеро. Обаче отпада още в квалификациите по критерий "мизерия". Имат една пещера, която се правят, че е на Нептун, но всъщност е на Аладин. Всеки ден стотици туристи влизат вътре и оставят съкровище! Кой в брой, кой с кредитна карта, кой с крипто. Допълнително хвърлят жълтици/бронзици в соленото езеро на дъното, а на разводачите дават по някоя и друга монета и на ръка от благодарност, че са им забранили нещо. В случая - да пипат пещерните образувания. Явно това не е достатъчно да се забрани всичко и за всеобща изненада снимането е разрешено! Възползвах се, доколкото наличната техника позволяваше. Художествените достойнства на осветлението ги препращам на дискусионен форум. Аз си прецених, монетата от 1 евро вместо да я хвърлям в езерото, да я пусна в нарочна високотехнологична касичка в градската катедрала (познава се по нелепата неокласическа колонада, лепната на средновековните и ренесансови вътрешности). Пуснеш ли монетата, за пет минути светват лампите (за сравнение - в Сасари ми взеха три евро за билет, а нищо не светна). Понеже си знаех, че никой друг турист няма да ми благодари, че съм му осветил професионално обектите за ваканционна фотография, ги изчаках да излязат всичките (трима) и си запазих църковната красота само за себе си (да проверя: егоизмът беше ли сред смъртните грехове?) И после - разходка, с която да затвърдя, че Алгеро няма никакво място в дъното на италианската ми класация. А дали точно в италианската? Всички ми говорят на каталонски. По-точно - на английски ми убеждават, че си говорят на каталонски, защото ги бил докарал с кораби да се заселят арагонският крал преди 700 години. И на крема брюле му викат каталонски! Продължавам да търся! ЗавидЕх за крема каталана.Обожавам го! Една от емблемите на кухнята на Каталуния, крем каталана е съвършен в своята обикновеност. По-интересното обаче е, че за неговото „изобретяване“ спорят цели три държави – Испания, Италия и Франция. 7 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 12 юни Сподели Публикувано: 12 юни преди 9 минути , jungfraujoch каза: Една от емблемите на кухнята на Каталуния, крем каталана е съвършен в своята обикновеност. По-интересното обаче е, че за неговото „изобретяване“ спорят цели три държави – Испания, Италия и Франция. В моята версия имаше силно присъствие на джинджифил. Задължителен ли е? 3 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 12 юни Сподели Публикувано: 12 юни преди 32 минути , домосед каза: В моята версия имаше силно присъствие на джинджифил. Задължителен ли е? Не знам дали е задължителен.Аз съм го пробвала с канела и без нея.И точно в такава купичка тип гювече всеки път. Обаче със или без джинджифил ще му видя сметката много бързо.😃 3 1 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега