ДиянаВ Публикувано: 14 юли Сподели Публикувано: 14 юли Преди 1 час, Mary каза: В Свалбард с @Ellena и @mililia. Хладничко около 5 градуса беше днес. Поне нямате големи амплитуди 😄, дето 5, там и 4 градуса😆 2 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 15 юли Популярно мнение Сподели Публикувано: 15 юли На 14.07.2024 г. в 9:39, cck каза: Измама! От вчера се возя уж с AirBaltic а всъщност с Heston Airlines. Днес пак същия самолет (не е мой, нищо, че е CCK) същия екипаж, а дали не са и същите пътници 🙂 Този cck самолет на Heston е истинска маршрутка. 😀 След като летяхме с него в събота от София, @cck летя вчера сутрин до Вилнюс, дойде ред вечерта същият самолет да ме прибере от Талин. 🙂 Последните няколко години все бях по горещниците в Гърция и тази реших поне малко разум да ползвам. Засега не е зле! В Талин цял ден надали беше над 20 градуса и в това чудно време навъртях неусетно 38k крачки. Понеже изкарах няколко седмици тук, като бях на осем, ми беше интересно да си припомням неща от "едно време". Оказа се, че помня доста. Обиколих стария град най-подробно и дойде време за корабите. Само дето те си минаха с музика и танци на километър от тълпата. 😃 Отидох и до Кадриорг, лятото там е чудно. Има розариум, японска градина, къщичка на Петър I, която още навремето ми се стори малка за император. 😃 Но пък на жена си е построил по-голяма. 😉 Там наблизо е плажът. Аз съм се къпала на този плаж неколкократно и беше пълно. Водата и тогава, и сега е свежичка (18). 😃 Като гледах как се радваха местните на всеки случайно пробил облаците слънчев лъч, реших, че все пак си харесвам повече нашето лято. Нищо, че ще мрънкам заради жегата, още щом се прибера. 🙂 61 5 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 15 юли Сподели Публикувано: 15 юли преди 52 минути , Argentique каза: Талин На мен AirBaltics (вече оригинал) ми закъсняха доста с полета за Талин. но пък не се бях возил досега на A220 30 Връзка към коментар
Популярно мнение домосед Публикувано: 15 юли Популярно мнение Сподели Публикувано: 15 юли На пръв поглед Скиатос е събрал най-лошото от всички гръцки светове. Хем е претъпкан с летовници, бълвани от по няколко полета на час от цяла Европа (рай за екстремен плейнспотинг под пистата!), включително от България, хем е сравнително скъп, вероятно заради тях, хем липсва цикладският шик в архитектурата и по магазините. Не е популярен сред ветроходното общество, а и бизнесът с моторни лодки под наем, изглежда или не е развит, или е забранен. Има два плажа, единият с дупка в скалата, другият - с останки от крепост, до които конвой пътнически корабчета извежда масите сутрин и ги прибира късен следобед. И как да си го направи @домосед, че да му хареса? Като свърне по горските пътеки, които водят до недостъпни с кола плажове след само 6 часа ходене, минавайки през най-високата точка на острова връх Митикас, 433 м. Св Дионисий, Св. Безсребърници и монасите в манастира Св. Благовещение са се погрижили да къде да се презаредят бутилките за вода, която се изпаряват през кожата за отрицателно време. Манастирът е голям и хубав. Твърди че в него гръцката Райна Княгиня (или Райчо Монах) е извезала за първи път знаме с бял кръст на син фон. 45 1 20 1 Връзка към коментар
Популярно мнение ДиянаВ Публикувано: 15 юли Популярно мнение Сподели Публикувано: 15 юли преди 3 часа, Argentique каза: Като гледах как се радваха местните на всеки случайно пробил облаците слънчев лъч, реших, че все пак си харесвам повече нашето лято. Нищо, че ще мрънкам заради жегата, още щом се прибера. Колкото повече пътувам, толкова повече се убеждавам, че климатичният рай е в Русе😄. Но има и друга зависимост- колкото повече пътувам, толкова повече ми се пътува 🙃 Чакам да потегли автобуса от северния бряг на Анага в Almáciga От толкова баири, които прекосих, така бях ожадняла, че в единственото работещо нещо - местния магазин, първо се нахвърлих върху бирата. После се сетих, че още няма 11:00, та пих едно пакетирано капучино в склона на Анага. Кадри от маршрута Taganana -Almáciga Анага е моето място. Напомня ми Мадейра😍, с една разлика - автобусите са супер точни😉 54 7 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 15 юли Сподели Публикувано: 15 юли преди 3 часа, ДиянаВ каза: така бях ожадняла, че в единственото работещо нещо - местния магазин, първо се нахвърлих върху бирата. После се сетих, че още няма 11:00, та пих едно пакетирано капучино в склона на Анага. Значи ако бях с теб, нямаше да те оставя да се тровиш с подобни недоразумения! Железните аргументи: 1. Дехидратират още повече. 2. В Испания бира се пие от 10 сутринта и не е осъдително. 3. В Русе отдавна е минал обяд и даже си окъсняла. 😉 преди 3 часа, ДиянаВ каза: Напомня ми Мадейра😍, с една разлика - автобусите са супер точни😉 За автобусите - нищо подобно! След като декември изгубих себе си и другарче на една пътека в Анага (не фатално) и попаднахме в друго нежелано село, чакахме автобус, който дойде час и половина след написаното в разписанието. И добре, че един чичо от близкия ресторант по свое желание се обади в Ла Лагуна как висим на спирката и ни пратиха специален автобус без номер за двете да ни прибере в цивилизацията. Безплатно. 😄 Да не е съвсем спам - ето един автобус от настоящето ми местопребиваване. Точен. 😉 19 1 2 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 15 юли Популярно мнение Сподели Публикувано: 15 юли Всички се нагледахте на Рига, днес най-сетне и аз я свърших тази. Много слънце, 25 градуса, цветя, цветни къщи и усмихнати хора. Лято! Вчера успях да видя града по тъмно, след 12. Много са зле с лампите - добре, че са кръчмите. По светло събрах доста храна за сетивата. На тази църква има мирадор. Понеже съм в ар нуво квартала, се нагледах и на интересни сгради. Отсрещната. Моята, семпла, във вътрешен двор, току до Чешкото посолство. Районът е тих, няма пияни и барове до късно, но трябва да се походи до центъра. Пазарът! Който обича такива неща, ще е доволен. Има страхотни храни, сирена, плодове... Отядох си на боровинки без пари и отнесох кашкавалче и касис. По-смелите могат да се пробват със сушена риба. 😀 И един от безбройните отговори на въпроса защо тестват хората с дрегер на летище: Не помня откога не съм била някъде, където толкова хора да ми лъхат на джибри. 😄 В Талин беше същото. Дори във вечерния самолет. Може би са алкохолни туристи от близките страни. 🙂 56 6 2 Връзка към коментар
Популярно мнение Mary Публикувано: 15 юли Популярно мнение Сподели Публикувано: 15 юли Свалбард - днес тур до Пирамиден с @mililia и @Ellena. Чудесна природа по пътя до там и обратно. Затопли се и стана 7 градуса. 55 15 Връзка към коментар
Популярно мнение Stanislav Dimitrov Публикувано: 16 юли Популярно мнение Сподели Публикувано: 16 юли Поздрави от Дядо Коледа. След като прекосихме повече от половин Европа и даже снимах мечки съвсем на границата с Русия, днес сме вече с Рованиеми 50 20 Връзка към коментар
Популярно мнение Иван Попов Публикувано: 16 юли Популярно мнение Сподели Публикувано: 16 юли Паздрави от Плитвичките езера Точна подобна снимка имам от 2017 година, когато идвах за първи път, но тук е по-цветна... 56 2 Връзка към коментар
Популярно мнение stotan Публикувано: 16 юли Популярно мнение Сподели Публикувано: 16 юли Три дни в Yogyakarta: Mendut Buddhist Monastery Borobudur Wisata Kalibiru Вулканът Мерапи Храмовете: Prambanan Lumbung Sewu Театър на сенките в Keraton Ngayogyakarta Hadiningrat Taman Sari 56 4 Връзка към коментар
Miladina Публикувано: 17 юли Сподели Публикувано: 17 юли В момента съм… почти седмица с ´жапанки на ´жакузи/та. 29 Връзка към коментар
Branko Публикувано: 17 юли Сподели Публикувано: 17 юли Карнаваааал🎉🎊🎉 Концерт на Пинк 😃 35 2 5 1 Връзка към коментар
Miladina Публикувано: 17 юли Сподели Публикувано: 17 юли Цирк и то какъв… Невероятен спектакъл! 9 Връзка към коментар
Популярно мнение Mary Публикувано: 18 юли Популярно мнение Сподели Публикувано: 18 юли Isfjorden тур в Свалбалд с @Ellena и @mililia 46 22 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 18 юли Сподели Публикувано: 18 юли На 15.07.2024 г. в 11:06, домосед каза: рай за екстремен плейнспотинг под пистата! Защо не виждам нищо в спотърската тема? 2 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 18 юли Сподели Публикувано: 18 юли Витринопазарувам (window shopping, англ.) мода и лакомства из северозападна Германия 23 2 1 10 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 18 юли Сподели Публикувано: 18 юли Постойна яма и Любляна 45 Връзка към коментар
Популярно мнение Asya Assenova Публикувано: 18 юли Популярно мнение Сподели Публикувано: 18 юли В Рим. От жегата в София скочихме в жегата в Рим, но не се оплаквам. Като не работиш, жегата се понася, а и Рим винаги е добра идея. 52 3 Връзка към коментар
Популярно мнение Stanislav Dimitrov Публикувано: 19 юли Популярно мнение Сподели Публикувано: 19 юли Някъде из фиордите на Норвегия 50 10 Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 19 юли Сподели Публикувано: 19 юли Някъде в 80те на 20 век. 14 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 19 юли Сподели Публикувано: 19 юли Маска, Тенерифе Температурата извън колата показваше 45 градуса☀️ @Argentique, отбивката до мирадоруто как се брои - половин или цяла Маска? 😄 37 1 1 Връзка към коментар
Популярно мнение stotan Публикувано: 19 юли Популярно мнение Сподели Публикувано: 19 юли Джакарта И на края Доха- 42 С, допълзяхме от метрото до Националния музей на Катар Река Ефрат 50 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега