Популярно мнение chandni Публикувано: 3 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 3 август За първи път из Странджа Направи ми лошо впечатление как на доста места в Национален парк Странджа се къмпингува и след себе си хората оставят купища боклуци. Това не са любители на планината, а туристи, които търсят безплатен престой извън дома. Зарязахме екопътека 'Пещери и извори на река Младежка' след като видяхме колко боклуци са намятани във всички посоки. На крачки от водопад Докузак също имаше палатки и мизерии. Разходка из Малко Търново: 51 Връзка към коментар
Популярно мнение ДиянаВ Публикувано: 3 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 3 август Може да ми завиждате😛 - в Париж с готината магеланка @Роца😍 Даже и по топките се виждаме😉 До сами олимпийския огън не се добрахме, но благодарение на нея го съзряхме. Освен сладкодумен и интересен събеседник, не знам дали да ви казвам, че @Роца е много добър гид😄. Личи си любовта й към Париж, пренася я. Открехна ме за места, откъдето може да се снима Айфеловата кула. Sq. Rapp Rue du Général Camou Rue de l'Université - началото А отвисоко - на покрива на Галери Лафайет има открита тераса Толкова ни хареса там, че повторихме. Добавка и от мен към препоръката на Роца - в близост до Галери Лафайет има магазин за азиатски стоки Chen Market. Чудесни гледки се получават с едно Asahi, може и със суши😄🍻 Мира, благодаря💕 Абе готини хора са магеланците🤩 46 1 30 Връзка към коментар
Популярно мнение Роца Публикувано: 4 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 август преди 13 часа, ДиянаВ каза: Мира, благодаря💕 Абе готини хора са магеланците🤩 Моля, за мен беше голямо удоволствие да се запознаем и разходим заедно 🤗 И съм напълно съгласна - магеланците са готини хора! 😍 А да не е само празен пост - най-Инстаграмабъл уличката в Париж - rue Crémieux 50 1 5 Връзка към коментар
Популярно мнение Pandurova Публикувано: 4 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 август Езерото Молвено в Доломитите - една лятна приказка. Била съм тук в почти всички сезони, но лятото е несравнимо. Този път една лежерна неделя на басейн с удивителните скални масиви. Мирише на зелено, на свежест и не че не е топло, но този планински бриз е като балсам за душата. А басейнът е чуден! 59 4 Връзка към коментар
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 4 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 август В Бурана, Киргизстан, с @Lirea и @mary_shery 53 10 Връзка към коментар
Популярно мнение bibi Публикувано: 4 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 август Ligia: 55 2 Връзка към коментар
Fiordaliso Публикувано: 4 август Сподели Публикувано: 4 август Дания- само германци от север почиват тук и разликата на културно и интелекруално ниво ,спрямо баварските селяни ,е огромна. 37 1 2 Връзка към коментар
Популярно мнение Rossi to Публикувано: 4 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 август Trübsee, Швейцария Намира се на 1788 м. н.в, достига се с лифт от Engelberg. Линията се води Engelberg -Titlis, а езерото е междинна станция. Има много хубава детска площадка, няколко места за барбекю, лодки. Има и доста маршрути за разходки, но на моите деца много им харесва да гребат с лодките и по-голямата част от времето прекарахме така. 59 2 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 4 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 август Ужупия 😉 И в съседния Вилнюс. 😉 За ден обиколих какво ли не, поне в десет църкви бях плюс обичайните места, но тях няма да показвам. Да има и за следващите. 😛 60 9 Връзка към коментар
Популярно мнение Яничка Публикувано: 4 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 4 август В Местия, Грузия. С лифта се качихме и додрапах до Кавказки гледки: Причудливите форми на природата: Ледникът Chalaadi: А вечерта прекарахме на този тераса ресторант: DJ-ят пускаше нетипична ретро музика, която ме върна в детството, когато баща ми, музикант цял живот, ми пускаше джаз. Помолих го да пусне Рей Чарлс и видях шокирания поглед в по-младите посетители :) 51 13 Връзка към коментар
Популярно мнение liliya Публикувано: 5 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 5 август Monte Baldo 62 Връзка към коментар
Mamas Публикувано: 5 август Сподели Публикувано: 5 август Прага от петък и събота. Голяма лудница. Европеидните бяхме малцинство, предимно азиатци, вкл. арабско-индийски изглеждащи. За четвърти път я посещавам и мисля, че скоро няма да повторя🤨. 43 2 Връзка към коментар
Mamas Публикувано: 5 август Сподели Публикувано: 5 август Добавка на страхотен бар препоръчан от колега Hemingway bar и ресторант с еленско месо, открит от нас - Deer. 28 Връзка към коментар
Популярно мнение Илиана Публикувано: 5 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 5 август Еко пътека Стената над Сърница 🍀 48 5 Връзка към коментар
Популярно мнение Pandurova Публикувано: 5 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 5 август Разходка с лодка по езерото Молвено за още красиви гледки и пейзажи. Това езеро е определено за най-чистото в цяла Италия за не знам си коя поредна година. Определено си струва. А цените навярно са по-ниски и от България. Изумително е как на басейн няма забрана да внесеш каквото и да било - можеш абсолютно всичко - от вода, през бира и до обилно хранене. Има и беседки, на които да седнеш или пък можеш на тревата да си направиш и пикник и никой нищичко няма да ти каже. Но има и бистро, на което можеш да си поръчаш абсолютно всичко на нормални цени - даже по-нормални от кварталната кръчма в Мюнхен. Например един аперол струва 4.90, при минимум 7.90 в баварската столица. Кафето беше 1.40, капучино 2 евро и така... 52 1 Връзка към коментар
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 5 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 5 август Барскоон, Киргизстан... Да го е срам човек да каже, че е в къща за гости... Джипката на всяка рекичка я спираме да охлаждаме радиатора, но това е за темата с оплакванията... А тук - снимки от каньони... Марс Сказка 60 11 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 5 август Сподели Публикувано: 5 август Марикостиново, Петрич , Рупите. За съжаление статуята е още в сандък, но пък музеят в Петрич и площта около него са страхотни! п.с.на последната снимка джелато с опушена сол, горгонзола и манатарки 🙃 44 Връзка към коментар
Популярно мнение Яничка Публикувано: 5 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 5 август Ушгули, Грузия. Днес връх Ушба ни се показа в цялата си красота: Ходихме до ледника Shkhara с нашата кола, въпреки, че първоначално мислехме, че ни трябва 4х4. Първа среща с него от далече: От мястото, където оставихме колата до началото на трека, вървяхме 5 км. пеша. Истинското предизвикателство се оказа не трека, а...конските мухи, които налитаха и хапеха, дори през дрехи :( Когато накрая стигнахме до заветното място, имах сили само да поседна на този камък: А в началото на деня какъв ентусиазъм имах :) 51 1 15 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 5 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 5 август Ура! Намерих си мястото, дето и пари да ми дават, няма да се върна. 😄 Очакванията ми се оправдаха. 😄 Каунас. Сиво небе, сиви сгради, половината център разкопан, няма хора по улиците като след края на света, но пиянките по пейките вече посрещат подобаващо новия ден. 😉 Навремето майка ми е идвала тук по работа - питах я скоро какво помни за Каунас. "Много пият там" - само това ми каза. 😀 Каунаския архитектурен модернизъм освен "депресион" няма как да нарека - много ми прилича на ранносъветски постройки, да не ги видя повече. Добре, че съзрях розово-зелен слон, та ми се оправи настроението. 🙂 Един човек стоял, гледал сиви сгради и отчуждените си съседи - писнало му. Може и да си е пийнал повечко. 😉 И създал различна среда. Полека. На добра воля. С охрана. 😉 За обяд беше рано, затова реших да има закуска. Палачинките от извара ги харесвам, но няма да тръгна да си правя по ред причини. На снимката е детска порция!!! 😄 Тия дни не видях някой да приключва хранене с празна чиния из местните ресторанти. Централният площад в старата част на града - поправят тръби, плочки, багери сноват насам-натам... И като се сетя, че имах идея да дойда тук от предната вечер, но ме отказаха цени от 200€ за нощувка за базови хотели. 🙈 Заради концерт. Обаче имат много приятна река. Даже две. Аз с удоволствие се разходих край Неман. Полека-лека към гарата и adiós. 😄 Може просто на море да ми се е ходело? Сега съм там, вали, но настроението е... На мястото съм си. 🙂 ========== Мнението за Каунас е лично мое и нямам за цел да убеждавам никого колко е "лошо" там. 😉 Всеки да си проверява сам! 😀 42 1 2 10 Връзка към коментар
Популярно мнение Radnev Публикувано: 5 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 5 август Преход през връх "Амбарица" до "Голям Купен" в Стара планина. "Амбарица" с цветното заслонче: Единственото високопланинско езеро на Балкана, носещо звучното име "Локвата": В подножието на "Купена". Червеното флагче маркира трасето на ултрамаратона "Балканиада" 2024. Купестата облачност вече се вижда ясно. Много се чудихме дали да качваме или да оставим за другия ден. Северният вятър ни помогна и избута облаците точно над върха. Успяхме да го качим и без да можем да се израдваме на убийствената панорама, трябваше възможно най-бързо да слизаме. Лек слънчев прозорец по билото на "Балкана", който бе много измамен. Тук се срещаха южни и северни течения, които променяха времето буквално за минути. Веднага след върха ни връхлетя жестока гръмотевична буря. Слязохме от билото, доколкото можахме по стръмния склон и един час, под непрестанен порой, който се обръщаше и на градушка, гледахме как покрай нас падат светкавици. Трещенето бе оглушително. Ясно видях как въжетата на "Купена" обраха няколко мълнии. Желязното заслонче на "Амбарица", някъде в далечината също пое доста удари. На връщане, вече всичко бе спокойно: Ето как се размоножават папратите, едни от най-старите растения на Земята: Там, откъдето започна всичко: 42 4 11 Връзка към коментар
Популярно мнение Цвете Публикувано: 5 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 5 август На най- любимото ми място от нашето море - Камен бряг. Гледката от Яйлата е незабравима. И мястото за среща на Джулай морнинг - Огънчето. Тук е изведена от морето тръба с метан и огънят е “вечен”. А какви миди се пекат на него, ех! Надолу по пътечка се слиза до морето на нюню място за евентуално плажуване , но най- красиво е да гледаш от високите скали. Там е вперил поглед и Джон Лоутън, чийто прах е разпръснат наоколо и гласът му оглася брега за среща на първо юлското слънце всяка година. 60 Връзка към коментар
Популярно мнение Svetulche Публикувано: 5 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 5 август В момента не съм там, а ми се иска да бях... Съботно-неделен Пирин. След като до Джано вървяхме в колона от хора и на върха беше пренаселено, продължихме по билото през Ченгелчал към вр. Хлевен, където бяхме само ние. Поваля ни малко дъждец, но поне нямаше звук и светлина :-). После слънцето се показа, за да ни позволи да се насладим на панорамата от Хлевен. За съжаление, ясно видяхме и пожара в Славянка..... Толкова е сухо навсякъде - няма цветя, тревата е пожълтяла, всичко хрущи под краката ти, езерата са се смалили Кременските езера видяни от Джано Веселбата на Джано с гайда и уиски.... Вихрен и Кутело Кралев двор, който изкачихме на втория ден, на фона на Вихрен, малко преди да завали На връх Хлевен Уютната хижа Трите реки - прекрасна храна, приветливи хижари, чудесни стаи с чисти чаршафи и възможност за горещ душ. Прекрасно място. Билото, което извървяхме в събота, видяно от Кралев двор 48 7 Връзка към коментар
Популярно мнение desislavna Публикувано: 6 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 6 август На рождения ден на @Ивайлахраним всичките си сетива в Босна. Природата е великолепна, градчетата уютни, храната няма да я описвам, а хората са просто страхотни. 44 19 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега