Популярно мнение cck Публикувано: 6 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 6 август Във Вурвуру, Халкидики 50 Връзка към коментар
Branko Публикувано: 6 август Сподели Публикувано: 6 август На Веско Маринов съм 🤣🤣🤣 16 1 32 Връзка към коментар
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 6 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 6 август Ден из ждрелото Барскоон, Киргизстан. Таратайката някак си успя да ни закара на 4 хиляди метра надморска височина до превала Суек... За неволите с нея ще си трябва отделна тема... Само ще ви река, че Трансфъгърашкото шосе е някаква аматьорска инстаграмска лигня. 😄 Решихме да проверим, ставаме ли за космонавти и да изходим "пътеката на Гагарин", по която си е правил физическа подготовка по време на тренировъчен лагер, преди да полети в космоса. За да ни е по-гадно, го направихме в як дъжд и триж повече кал. Подгизнахме до кости, и така и не можахме да се къпем в "пръски от шампанско", както се казва въпросният водопад, но поне стигнахме, докъдето можахме и отбелязахме два други водопада по маршрута. В кратък предзалезен промеждутък сме помежду дъждовни бури вече в "ниското" край брега на езерото Исък-кул. 56 4 15 Връзка към коментар
Популярно мнение Argentique Публикувано: 6 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 6 август Цялата сивота остана в Каунас и днес съм на цветотерапия. 😍 Освен Вилнюс, другото, което ме вълнуваше в Литва, беше Куршската коса. Сто километра пясък и борови гори с лагуна от изток и балтийски ветрове от запад. Дюни, погълнали не едно и две села. Чудо на чудесата. 🙂 Общественият транспорт по Косата беше леко непредсказуем, може би затова не си планирах нещата така, че да остана в Нида поне ден. А днес не ми се тръгваше... Nida, най-южното литовско поселение на Косата, на около 50 км от Smiltyne, където е спирката на ферибота от Клайпеда. Цветни къщурки за туристи със зелени дворчета. 😭 Рахат. Искам и ааааз. Музей на кехлибара Корморани има много. От тази пирамида тръгва пътечката към дюната Parnidis. Въздухът е невероятен! Да напомня - всички борови гори растат върху пясък. Нида отдалеко. В дюните пътеката е изцяло с дървена настилка и е забранено да ходиш извън обозначените места. Стараят се да запазват дюните, но те се местят. Нида е била на няколко километра от сегашното си местоположение. Пясъкът е много ситен и мекичък. Капани за дюни. Дюна Parnidis. Най-високата сред най-голяматата купчина дюни на едно място. Руската граница е на няма и пет километра фронтално. По цялата Коса има безброй вело и пешеходни маршрути, дават колела и какво ли не под наем плюс има плаж от запад за по-смелите. Лагуната не е за къпане. Цените по кръчмите са нормални. За МПС има такса за влизане в националния парк. Поне 80% от туристите говорят на немски. Отидох следобед и до плажа Smiltyne в северната част. Ходи се към километър по гората. Въздух 21, вода 18, но заради науката се жертвах да се изкъпя. 😄 Пък и плажът е симпатичен. 100 км вятър. 😂 За кратко става. Пък и не пускаха над кръста заради вълни. Ето къде искам да отида пак някой юли. 🙂 Защото август не е съвсем летен месец по тези ширини. 55 1 16 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 6 август Сподели Публикувано: 6 август преди 24 минути , Argentique каза: Цялата сивота остана в Каунас и днес съм на цветотерапия. 😍 Освен Вилнюс, другото, което ме вълнуваше в Литва, беше Куршската коса. Сто километра пясък и борови гори с лагуна от изток и балтийски ветрове от запад. Дюни, погълнали не едно и две села. Чудо на чудесата. 🙂 Общественият транспорт по Косата беше леко непредсказуем, може би затова не си планирах нещата така, че да остана в Нида поне ден. А днес не ми се тръгваше... Nida, най-южното литовско поселение на Косата, на около 50 км от Smiltyne, където е спирката на ферибота от Клайпеда. Цветни къщурки за туристи със зелени дворчета. 😭 Рахат. Искам и ааааз. Музей на кехлибара Корморани има много. От тази пирамида тръгва пътечката към дюната Parnidis. Въздухът е невероятен! Да напомня - всички борови гори растат върху пясък. Нида отдалеко. В дюните пътеката е изцяло с дървена настилка и е забранено да ходиш извън обозначените места. Стараят се да запазват дюните, но те се местят. Нида е била на няколко километра от сегашното си местоположение. Пясъкът е много ситен и мекичък. Капани за дюни. Дюна Parnidis. Най-високата сред най-голяматата купчина дюни на едно място. Руската граница е на няма и пет километра фронтално. По цялата Коса има безброй вело и пешеходни маршрути, дават колела и какво ли не под наем плюс има плаж от запад за по-смелите. Лагуната не е за къпане. Цените по кръчмите са нормални. За МПС има такса за влизане в националния парк. Поне 80% от туристите говорят на немски. Отидох следобед и до плажа Smiltyne в северната част. Ходи се към километър по гората. Въздух 21, вода 18, но заради науката се жертвах да се изкъпя. 😄 Пък и плажът е симпатичен. 100 км вятър. 😂 За кратко става. Пък и не пускаха над кръста заради вълни. Ето къде искам да отида пак някой юли. 🙂 Защото август не е съвсем летен месец по тези ширини. Върна ме в детството. Нашите взимаха къща под наем в Нида всеки юли за по един месец. 13 Връзка към коментар
Bilqz Публикувано: 6 август Сподели Публикувано: 6 август Порта в Хелзинки + "една многооо дълбока древногръцка мисъл", която може да послужи като мото на Форума 😀 44 3 Връзка към коментар
Популярно мнение zon Публикувано: 6 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 6 август Playa Punta Uva & Refugio Nacional de zvida Silvestre Gandoca Manzanillo 52 5 Връзка към коментар
Популярно мнение liliya Публикувано: 7 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 7 август На неплануван концерт на Zucchero в Limone sul Garda и един емоционален ден в Gardaland. 55 4 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 7 август Сподели Публикувано: 7 август На топла вода с гледка 42 1 Връзка към коментар
Otnesen Публикувано: 7 август Сподели Публикувано: 7 август преди 16 часа, Branko каза: На Веско Маринов съм 🤣🤣🤣 Беше страхотен концерт. 32 Връзка към коментар
tany Публикувано: 7 август Сподели Публикувано: 7 август Неадерталмузеум, Дюсселдорф. 24 1 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 7 август Сподели Публикувано: 7 август преди 18 часа, Branko каза: На Веско Маринов съм 🤣🤣🤣 Been there, done that :) 11 4 25 Връзка към коментар
Миланка Публикувано: 7 август Сподели Публикувано: 7 август преди 5 часа, домосед каза: На топла вода с гледка Rila Rock Spa 4 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 7 август Сподели Публикувано: 7 август Тръгнахме от Дуранкулашкото езеро на юг през Езерец, Тюленово, Яйлата. Не бях ходила на север от Болата. Сега си давам сметка защо при тези природни дадености, почти няма туризъм на север от Албена. При липсата на инфраструктура, довеждаща до морето, как да има? Не всеки е подготвен за пътуване оф Роуд. 39 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 7 август Сподели Публикувано: 7 август Не е нужно да има масов туризъм навсякъде. Радвам се, че още е спокойно там. Къпала съм се на всички плажове от къмпинг Космос при Дуранкулак до Болата без високите скали и намирам дивотията на Добруджа за очарователна. Винаги сме били с кола с ниско окачване. Сезонът там е къс, водата е по-хладна, може би затова няма голям интерес за развитие. В момента съм в Паланга - меката на масовия литовски туризъм. 😃 На път за летището. 39 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 7 август Сподели Публикувано: 7 август преди 22 минути , Argentique каза: Не е нужно да има масов туризъм навсякъде. Радвам се, че още е спокойно там. Къпала съм се на всички плажове от къмпинг Космос при Дуранкулак до Болата без високите скали и намирам дивотията на Добруджа за очарователна. Там никога няма да има масов туризъм, което е добре. Но да няма достъп на автомобили до забележителностите на морския бряг, това отказва много хора и те отписват тези забележителности. Не могат да се насладят на нашите природни красоти. Не всеки е склонен да върви пеш километри в жегите през царевичака, за да види набелязаното. 5 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 7 август Сподели Публикувано: 7 август Преди 1 час, traveler каза: Питам се дали човек трябва да види нещо, ако не е склонен все пак на някаква жертва. Темата е дискусионна, но няма да влизам в нея. 2 Връзка към коментар
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 7 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 7 август В Жети-Огуз с @Lirea, @mary_shery, @tathata и Клъвдий IV Бух. 48 12 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 7 август Сподели Публикувано: 7 август Клайпеда, където нощувах два дни. Този град е литовски само от сто години (с прекъсвания) и му личи. Бил е сринат през ВСВ, но все пак се е запазило малко фахверк кварталче от преди. Основното в града се случва покрай реката и пристанището - нищо запомнящо се. 🙃 Колкото и да ми/ви се стори странно, никой не щя да говори на английски с мен в района - всички от мало до голямо по заведения, автогари, автобуси, кораби и магазини искаха само на руски (предлагам им два варианта за избор) с изключение на сервитьора в украинския ресторант в Паланга. Във Вилнюс е съвсем друга ситуацията. Паланга е масовка тип Слънчев бряг, но не толкова изродена и с хубави горички на места. @Argentique се радва, че не е мъкнала буркани напразно, щото тюркоазът е кът... На летището в Паланга установих личен рекорд от три минути от слизане от автобус, пресичане на шосе и т.н. до гейта. В странния полет от Амстердам до Рига със стоп в Паланга всички си имахме по ред-два седалки на човек. И кръгът се затвори отново в Рига, където съм в хотела, в който кой ли не е минал от този форум. До дървената църква. 😉 Из центъра има още повече хора в сравнение с преди три седмици и нова мода местни батки - не стига, че съм с ферари, ами и с номер. 😉 Утре, ако някой лети към София, да се обажда. 🙂 За обратната посока знам за този-онзи. 😉 Инвазия, кводапрайш... 43 5 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Kalina Ivanova Публикувано: 8 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 8 август Покрай Бургас Поморие А за залеза, от другата страна на залива 54 3 Връзка към коментар
Популярно мнение Pandurova Публикувано: 8 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 8 август Лимоне сул Гарда - едно чудно местенце, до което се отбивам за втори път. Но както каза моята италианска коза (така се майтапим, защото в превод от немски коза е братовчед) най-доброто време за посещение е до края на май и после пак септември. Особено когато ваканциите са приключили. По обед на всички места за паркиране пишеше - 0, километрични колони и много жега. Иначе дизайнер се беше погрижил да съм тематична 🙂 ала инфлуенсър 🙂 В търсене на лимонени дръвчета 🙂 Започваме обиколката след като ни отне много минути все пак да паркираме Освен храна за сетиво 1, 2, 3 италианците би трябвало да вземат и този за аранжиране С дъх на море - Гардазее Сезонът на лятото - жълто! Лимонено жълто 🙂 Бугенвилии - обожавам този храст Сладоледаджийницата. По обед и тук, и там имаше сериозни опашки Някак подобни сцени ми действат като заряд Лимонен сладолед в лимон - превъзходна свежест А ето ги и Доломитите Дори и през декември могат да се видят все още цъфнали бугенвилии по Гарда, на фона на белите снежни върхове И този път времето не ми стигна През лятото по Гарда може да се чуе повече немска, отколкото италианска реч следващият път си обещавам разходка с лодка Лимони - символът на Лимоне с усещане за Лазурния бряг Подлез като мини галерия 45 8 Връзка към коментар
Популярно мнение master_of_germs Публикувано: 8 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 8 август "Искам поне още веднъж да видя планините, Гандалф, планините!..." Тяншан е магия! Камп Сирота, 2960 м н.в. 45 16 Връзка към коментар
Популярно мнение zvezda9001 Публикувано: 8 август Популярно мнение Сподели Публикувано: 8 август Летния ни хоум офис 😛 стартирахме от Скопелос, след известно време се преместихме в любим Крит! Аа септември ще врътнем един кръгов хоум офис в Италия май 😛 пък отктомври ще вземем да се приберем най-накрая! 43 1 19 Връзка към коментар
Larena Публикувано: 8 август Сподели Публикувано: 8 август Искам и аз такъв фоум офис! Къде да кандидатствам за работа:-) 1 Връзка към коментар
zvezda9001 Публикувано: 8 август Сподели Публикувано: 8 август Преди 1 час, Larena каза: Искам и аз такъв фоум офис! Къде да кандидатствам за работа:-) Дълго време търсихме как да стане, не е лесно, особено като нямаме банка на наше име! Но когато много искаш нещо намираш лека полека начин. 7 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега