Бръмбар Публикувано: 21 август Публикувано: 21 август преди 32 минути , Argentique каза: Много си го долюбваме даже, какво като не е „типичен“. Корфу таун е чудно местенце, до летището се ходи пеша, имат красиви баири с море, а ако се поразтърсиш, даже ще намериш читави таверни с гръцка кухня, далеч от британските тълпи. И заради камъните – едни от най-добрите места за шнорхелинг са в района на Палеокастрица. Някой ден трябва да ида да го долюбя пак. ==== Интересно, на какво разчитат ryanair с полетите веднъж седмично до там през октомври? На Палеокастрица при предишно пътуване, нас пак ни застигна буря, но все пак успяхме да поплуваме преди това 😃. После се настанихме в съседна кръчма ядохме, пихме и чакахме бурята да отмине. Ама беше началото на септември, сега август се надявах да ни подминат бурите. Всъщност местните коментираха, че цяло лято не в валяло, поради което се е наложило да се спира водата от време на време и му се радваха много на дъжда. Ние не толкова😃 4 1
Популярно мнение Marabu Публикувано: 21 август Популярно мнение Публикувано: 21 август Кратък Круиз от Ротердам до Йорк, с прекрасно време и много фотогенични облаци 56 4
Asya Assenova Публикувано: 22 август Публикувано: 22 август преди 8 часа, Бръмбар каза: На Палеокастрица при предишно пътуване, нас пак ни застигна буря, но все пак успяхме да поплуваме преди това 😃. После се настанихме в съседна кръчма ядохме, пихме и чакахме бурята да отмине. Ама беше началото на септември, сега август се надявах да ни подминат бурите. Всъщност местните коментираха, че цяло лято не в валяло, поради което се е наложило да се спира водата от време на време и му се радваха много на дъжда. Ние не толкова😃 Това с времето е много относително. Ние ходихме на Корфу по КОВИД за една седмица през септември, мисля, че тръгнахме около 6-ти, голяма жега беше, никакъв вятър, водата топла, перфектно време. На късмет е с времето, особено последните години. 5
Популярно мнение yan Публикувано: 23 август Популярно мнение Публикувано: 23 август Около Nordkapp 58 15
Популярно мнение Rossi to Публикувано: 24 август Популярно мнение Публикувано: 24 август Цюрих Lindt Home of Chocolate - най- големият музей на шоколада в Швейцария. Интересен интерактивен музей с аудио гайд на много езици. Имаше и дегустация от шоколадови фонтани А пък от тук падаха парченца шоколад Lindt, от всички възможни видове Имаше и бонбони за дегустиране След посещението на музея отидохме да се разходим около езерото, да поизразходим някоя калория след дегустацията. 50 2
Дани Магелани Публикувано: 24 август Публикувано: 24 август преди 42 минути , Rossi to каза: Цюрих Lindt Home of Chocolate - най- големият музей на шоколада в Швейцария. Интересен интерактивен музей с аудио гайд на много езици. Имаше и дегустация от шоколадови фонтани А пък от тук падаха парченца шоколад Lindt, от всички възможни видове Имаше и бонбони за дегустиране След посещението на музея отидохме да се разходим около езерото, да поизразходим някоя калория след дегустацията. Ето това е музей на шоколада! В Люцерн беше голямо разочарование. 3
Rossi to Публикувано: 24 август Публикувано: 24 август преди 43 минути , Дани Магелани каза: Ето това е музей на шоколада! В Люцерн беше голямо разочарование. Не сме били в музея в Люцерн, но за този дъщеря ми каза, че се чувства в Шоколадовия рай. 😀 3 1
Популярно мнение yan Публикувано: 24 август Популярно мнение Публикувано: 24 август Около Тромсьо, Норвегия 47 5
stotan Публикувано: 25 август Публикувано: 25 август Вчера- Бекови скали Червената скала Параклис "Свети Илия" Вярно ли е, че това е шафран? Залезът от движеща се кола 48 1
Argentique Публикувано: 25 август Публикувано: 25 август преди 55 минути , stotan каза: Вярно ли е, че това е шафран? Шафран се получава от близалцата на шафранов минзухар наесен. Оттук няма как да се познае дали е обикновен диворастящ минзухар, или шафранен. Преди време гледах някакво филмче как вместо тютюн са започнали да гледат минзухари за шафран по кърджалийските села. Добре им се получаваше. 7
stotan Публикувано: 25 август Публикувано: 25 август преди 2 минути , Argentique каза: Шафран се получава от близалцата на шафранов минзухар наесен. Отт Питам, понеже приятелка, с която бяхме, каза, че е шафран, и ми стана интересно така ли си расте див на воля...
chandni Публикувано: 25 август Публикувано: 25 август Четвъртият ни планински първенец за тази година - връх Ботев, 2376 м. Сутрешно кардио - изкачване от Априлци по оранжевата пътека, слизане по зелената. 31 16 1
Популярно мнение ruwenzogy Публикувано: 25 август Популярно мнение Публикувано: 25 август В момента съм в КАЗАХСТАН 59 16
домосед Публикувано: 25 август Публикувано: 25 август На 24.08.2024 г. в 12:32, Дани Магелани каза: На 24.08.2024 г. в 11:49, Rossi to каза: Цюрих Lindt Home of Chocolate - най- големият музей на шоколада в Швейцария. Интересен интерактивен музей с аудио гайд на много езици. Имаше и дегустация от шоколадови фонтани А пък от тук падаха парченца шоколад Lindt, от всички възможни видове Имаше и бонбони за дегустиране След посещението на музея отидохме да се разходим около езерото, да поизразходим някоя калория след дегустацията. Разшири Ето това е музей на шоколада! В Люцерн беше голямо разочарование. Нас пък в 5-ти клас ни водиха в ЗШЗИ Малчика. Изобщо не беше разочарование 😎 15 1 11
Популярно мнение Zaro Публикувано: 25 август Популярно мнение Публикувано: 25 август Орловец, Мальовишки дял Отгоре Отдолу Най-малкото ледниково езеро у нас - Бисквитката под заслон БАК. Мальовица от друг ъгъл 46 7
Популярно мнение Radnev Публикувано: 25 август Популярно мнение Публикувано: 25 август Тази седмица бяхме решили да ходим точно до Орловец и Злият зъб😀 . Петъка обаче се разви така, че нещата еволюираха към двудневка в Пирин, че ни е по- далеч и стигаме трудно. Езера бол. Попово: Валявишки: Тодорини: Безбог: Рибно Бъндеришко: Дълго Бъндеришко: Жабешко: Тука вече им изгубих края. Май, че тези бяха самодивски: Освен езера се качихме до "Джангалясника" директно от Поповото езеро, щото пропуснахме пътеката. Преди това бях попрехвърлил малко инфо и уж пътека от нея страна директно към върха нямало. Ние взехме, че намерихме. От другата страна беше малка манифестация и малко ни развали преживяването, но все пак се получи хубав кръгов преход. Същата работа стана и с Малката и Голямата Тодорка. Тези върхове ги смятах за някакви мижитурковски😄, но се оказаха много готини. Та, стигнахме Тодорката и трябвало да се връщаме обратно по същия път. Надолу не можело. Естествено, слезнахме по хребета и отново бе много яко и отново имаше пътечка. Отново се получи много хубав кръгов маршрут, с изключение на финалното слизане по пистите. Много досадно и разбиващо коленете. По пътя за Тодорка. Отзад Вихрен и Кутело: Повече в друга тема. 48 12
Популярно мнение bronco Публикувано: 25 август Популярно мнение Публикувано: 25 август Днес за първи път в живота си се возих на такси без шофьор! В Сан Франциско са пуснали напълно автономни таксита! Сваля се апликация (тук беше малко сложно, защото може да се сваля с play store акаунт, който има зададена държава САЩ, но с малко трикове това се преодолява), слага се карта за плащане и се поръчва кола. И идва - без човек, без шофьор! За 10 км превоз ми взе 19 долара. Преживяването е уникално! Няколко пъти казах на "шофьора", че ако постоянно ни изпреварват от всички страни няма да получи бакшиш. Така и стана! От клиповете се вижда доста по детайлно какво се случва, но и снимките са показателни 😉 Добре дошли в бъдещето! Компанията се казва waymo dot com 36 20 20 2 1
Zaro Публикувано: 26 август Публикувано: 26 август преди 7 часа, Radnev каза: Май, че тези бяха самодивски: Това май са Горно и Долно Василашко. Самодивските, още Кралевдворски, са между Джангала, Момин и Кралев двор. 1 2 1
chandni Публикувано: 26 август Публикувано: 26 август преди 8 часа, Zaro каза: Орловец, Мальовишки дял Отгоре Отдолу Най-малкото ледниково езеро у нас - Бисквитката под заслон БАК. Мальовица от друг ъгъл Аз клонях вместо вр. Ботев да изкачваме Мальовица, но мъжът ми надделя с желанието си да направим 9-часовия преход към и от вр. Ботев, тръгвайки от паркинга под хижа Плевен. 6
Radnev Публикувано: 26 август Публикувано: 26 август преди 2 часа, Zaro каза: Това май са Горно и Долно Василашко. Самодивските, още Кралевдворски, са между Джангала, Момин и Кралев двор. Браво 👏👏👏 . Вярно, че това са Василашките езера. Админите да се задействат за значка "Познавач на Пирин"😀. 13
master_of_germs Публикувано: 26 август Публикувано: 26 август преди 2 часа, Zaro каза: Това май са Горно и Долно Василашко. Самодивските, още Кралевдворски, са между Джангала, Момин и Кралев двор. Никога не съм чувал досега за Кралевдворски езера. Аз от памтивека знам, че са Джангалски езера и всички преди соца са им казвали така. Когато на някоя "умна глава" й дошла идеята да прекръсти Джангал на "Самодивски връх", то и езерата официално са станали "Самодивски". Нямам проблем да си ги наричам и така; за езера ми се струва подходящо име. Имам проблем обаче да наричам Кременските езера "Джангалски", както напоследък стана модерно. Те нямат нищо общо с връх Джангал и това само обърква. Там има рид и местност Джангалица. И ако приемем, че трябва да се именуват по нея, то тогава Кременските езера трябва да са ДжангалИШКИ, а не Джангалски. 6
Zaro Публикувано: 26 август Публикувано: 26 август преди 21 минути , master_of_germs каза: Никога не съм чувал досега за Кралевдворски езера. Аз от памтивека знам, че са Джангалски езера и всички преди соца са им казвали така. Когато на някоя "умна глава" й дошла идеята да прекръсти Джангал на "Самодивски връх", то и езерата официално са станали "Самодивски". Нямам проблем да си ги наричам и така; за езера ми се струва подходящо име. Имам проблем обаче да наричам Кременските езера "Джангалски", както напоследък стана модерно. Те нямат нищо общо с връх Джангал и това само обърква. Там има рид и местност Джангалица. И ако приемем, че трябва да се именуват по нея, то тогава Кременските езера трябва да са ДжангалИШКИ, а не Джангалски. 100% съгласен. Помня, когато сменяха имената. Ами новите не се наложиха и това си е. Кралевдворски ги пишат по някои карти. А, че Кременските ги наричат Джангалски - това го чувам за първи път. В тази връзка се сещам за Горно газейско езеро и модерното му име Дамата с кока. Със сигурност на местните това ще да им е била първата асоциация, когато са го видели. 3 1
Zaro Публикувано: 26 август Публикувано: 26 август преди 9 часа, bronco каза: Няколко пъти казах на "шофьора" В този момент репликата "аре, карай по-бързо бе, п.....с" увисна във въздуха. 4
Популярно мнение yan Публикувано: 26 август Популярно мнение Публикувано: 26 август Около Henningsvær, Svolvær и Trollfjord 52 7
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега